×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо мъжете не казват "обичам те"?


Защо мъжете не казват "обичам те"?
Снимка: istockphoto.com
06 Февруари 2017, Понеделник, 22:01 ч.
Източник: edna.bg

Срамуват се да не изглеждат глупаво или се страхуват от себе си след това?


Защо мъжете бягат от тези думи, когато са сериозни? Срамуват се да не изглеждат глупаво или се страхуват от себе си след това? А може би от суеверие, че обясненията развалят магията...

Споделянето на чувствата не е нито лигаво, нито детрониращо ги, но трябва с въздишка да приемем, че нашите силни половинки имат различна представа как трябва да се държи един истински мъж. Примерите от детството, травмите от младостта, "приказката" по мъжки, личностните характеристики, са онзи коктейл от "вярвания" в главата им, който понякога ни кара да примигваме от удоволствие, а понякога дълго му се чудим.

Според техните представи за "правилното" мъжко поведение демонстрират самоувереност и хладнокръвие, убеждават ни в уравновесеност и разсъдливост, но дали тайно в себе си не носят като нас вълнението от усещането да обичаш? Или тъгата от липсата на  онова усещане? Ако ги питаме, биха казали, че предпочитат простите отношения, каквото и да значи това. Защото винаги яростно се съпротивляват на желанието ни да изясним нещата.

Признавам си обаче, че ми  харесва различността им. Провокира ме, че не знам какво мислят, не знам как ще постъпят. Това не просто ми носи вълнението за неочакваност. То обогатява усещането ми за себе си като жена. С вълната противоречиви емоции "на живот и смърт", с монологичните терзания и упреци на ум и на глас. С опитите да анализирам поведението им, да проникна в мозъците им, да проумея движещата ги сила.

Например, когато излязат неочаквано от образа си на сухари и скочат посред зима в замръзналия басейн цели два пъти с костюм и вратовръзка. Или когато те – железните, звънят послед нощ, уж за да си побъбрим, а после мълчат докато полицията не ги спре за неправилно шофиране.

За да разберем мъжете понякога много повече помага женският ни инстинкт, отколкото знанието за Фройд и подсъзнанието, Адлер и комплексите, Маслоу и скалата на потребностите. Затова, когато развеселен или натъжен, мъжът до мен търси колебливо думите, за да не ми каже онова, което се страхува да назове с думи, аз го прекъсвам с "ОБИЧАМ ТЕ!". Чувства се неудобно, но тайничко му е приятно. Всъщност мисля, че онова, което най-много харесва в мен, е начинът, по който го обичам – с думи, с душа, с тяло. А как обича той! С душа, с тяло... И никога с думи.

А понякога имам нужда да чувам думи. А той мълчи. И чисто по женски избухвам: "Ама какво си мисли?!? Егоист!!! Комплексар! Ще ми се прави на непробиваем! Ще види, когато вече ме няма...". Представям си, че съм умряла, а той се налива в бар, хванал за слушател последния задрямал пияница и говори, говори... за мен, за любовта си. След тази мелодраматична фантазия, естествено – "на живот и смърт", винаги се успокоявам. Дори ми домъчнява за него... Той трудно си прощава грешките.

Ама адски са ми лишени от въображение наказанията, нали!А вие как си отмъщавате на мъжете, които не казват никога "Обичам те!"?

А иначе сигурно и вас ви дразнит стоящи наблизо жени в кафето, маршрутката или хипермаркета с недискретната интимност "Чао, миличко, обичкам си те."? И не само защото ни поставя в ситуация на воайорство. Превръщането на "Обичам те" в "Добър ден, как е" води до автоматизирането и във фраза, празна от емоция, която не търси продължение на общуването. Тя просто увисва между нас и хората, от които не се интересуваме и с които нищо не си дължим, но някак трябва да се разминем.
И когато „Обичам те”  стане изискуем етикет сутрин и вечер, идва и разминаването

В категории: Животът


3
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 1
3
Коментара по темата
3.
Обожател
07.02.2017 00:37:16
0
1
Радке, обичам те, моя малка пиратке!
2.
пурко
07.02.2017 00:04:05
0
1
Жената трябва да чувства обичта. Едно е, да и каже някой, че я обича, друго е когато тя се чувства обичана.
Така, че уважаеми дами, бъдете разумни!
1.
RADKA A .IVANOVAM
06.02.2017 23:58:00
0
0
Majete priemat,use6tat ,liubovta s o4it4 ,a jenite s u6ite ,na tqh trqbva da im se govori ,,kotenze,mili4ko ako 6tete golqma bqla ptizo ,no tq 6te razbere za kakvo stava duma ako e dostata4no inteligentna i da ima 4uvstvo za humor .taka ,4e tihi4ko nikoi da ne 4ue po6epvaite v u6ite na lubq6tata jena kolko mnogo q obi4ate
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори