×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пълно преобразяване за ДГ "Калинка", превръщат я в модерната забавачница


Пълно преобразяване за ДГ "Калинка", превръщат я в модерната забавачница
Сградата е в добро състояние, но се нуждае от саниране
29 Януари 2017, Неделя, 14:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Архив на Флагман.бг

125 хил. лв. са необходими за преобразяването на сградата, Общината ще кандидатства по проект "Красива България"


Детска градина "Калинка" в бургаския кв. Рудник може да стане една от най-модерните забавачници в града. Общината ще кандидатства по проект "Красива България" за средства за ремонта й. Това става ясно от внесената докладна записка до Общинския съвет. Предложението е на кмета Димитър Николов и се очаква да бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент във вторник.

В докладната си записка кметът уточнява, че сградата на ДГ "Калинка" е строена преди 1990 г. и макар в момента да е в добро, от конструктивна гледна точка състояние, тя трябва да бъде ремонтирана. Проблемът се състои в ниската й енергийна ефективност, породена от остарялата, амортизирана дограма, скъпият, невъзобновяем източник за отопление, неефективните осветителни тела и липсата на топлоизолация.

„При извършеното от Община Бургас енергийно обследване на сградата стана ясно, че при сегашното състояние интегрираната енергийна характеристика на сградата на отговаря на действащите нормативни изисквания за енергийна ефективност. Имаме възможност да кандидатстваме за финансиране за ремонта на детската градина по проект „Красива България”. Крайният срок е 6 февруари, а в съответствие с изискванията по програмата, кандидатът трябва да участва с не по-малко от половината от общата стойност. Към момента се предвижда тя да бъде в размер на не повече от 125 000 лева”, се казва още в докладната записка на Николов.

Проектното предложение предвижда въвеждане на следните мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата - поставяне на нова фасадна топлоизолация; подмяна на стара дървена дограма, с нова PVC дограма; изолиране на покривни плочи; преминаване към друг вид основно гориво; използване на възобновяем енергиен източник за производство на битова гореща вода; подмяна на съществуващите осветителни тела с луминесцентни енергоефективни такива, при запазване на проектната осветеност.

В категории: Бургас


11
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
11
Коментара по темата
11.
48%
30.01.2017 10:39:11
0
2
Румънците думнаха Чеолеску като мръсен пумияр и не дипуснаха най близкото му обкръжение да вземе властта. В България БКП се раздели на СДС и БСП и реално свалиха бай Тошо и почнаха да правят демокрация по социалистически модел. Приватизираха заводите за партийни синчета и дъщерички, продадоха патентите на БАН по за 5000 марки, направиха си мутренските организации от бивши спортисти и служители на МВР и те така се роди демокрацията в България. Това което виждаме сега е пряко последствие от прехода който почна през 1989.
10.
GUESS
29.01.2017 23:02:13
0
3
Иво Сиромахов е острумен взима по17.000 ЛЕВА живее в тузарскиия ДЕЛТА Хилс в Пернишко Село в къща 350кв.м за 700.000 лева .Във БТВ 1 минутна РЕКЛАМА струва 30.000 лева 1шоу струва 70.000лв а чичкоСорос и Америка за дават по няколко МИЛИОНА евра ей така да прокарват правилната-хибридна политика и за капак Уиндолския селяннин разни АБВи ГЕРБ дебелаци му подаряват излишни милиони за РЕФЕРДУМ
9.
Хахах
29.01.2017 22:11:44
0
1
Иво Сиромахов отново пръсна !
8.
Asega
29.01.2017 22:03:45
0
4
ГРИГОР ДИМИТРОВ И ПЕЦАТА

Григор Димитров е мъж на 25 години. Висок е 191 см, тежи 80 кг. Роден е в Хасково, а сега живее в Монте Карло.
Пецата е мъж на 28 години. Висок е 180 см, тежи 112 килограма. Роден е в софийски панелен квартал и сега живее в същия панелен квартал.
Григор Димитров не знае за съществуването на Пецата, но Пецата знае за съществуването на Григор Димитров. И не само знае, но и се дразни от това съществуване.
Григор Димитров знае, че цената на успеха е изключително висока. Трябва да имаш талант и да работиш много, адски много, за да постигнеш нещо.
Пецата смята, че талантът и трудът нямат никакво значение. Единственото важно нещо в тоя живот е да имаш късмет. И връзки. Но той за съжаление няма нито късмет, нито връзки. Иначе щеше да е много по-напред от Григор Димитров. Във всяко отношение.
Откъде накъде например Григор Димитров ще спи с такива красиви, световноизвестни жени, а Пецата не успява да навие дори грозничката Мими от съседния вход да си легне с него? Пецата смята, че е така, защото няма връзки, а не защото е полуграмотен, има огромно шкембе, а гърдите му висят като на свиня-майка.
Пецата разбира много от политика, икономика, здравеопазване и телевизия. Към тях отношението му е еднозначно – “ай ше им еба майката връзкарска”.
Най-много Пецата разбира от спорт. Защото постоянно гледа мачове по телевизията и нарича “Манчестър Юнайтед” – “наште”.
Пецата гледа и тенис. Но не се радва на успехите на Григор Димитров. Според Пецата Григор Димитров е родоотстъпник, щото не бил дошъл на някакъв турнир в София навремето. Когато Григор Димитров бие, Пецата смята, че това е само защото има връзки.
Пецата по принцип не харесва известните, защото му е ясно как са станали известни – с връзки. От известните харесва само Миле Китич и Волен Сидеров.
Пецата мрази много Никол Шерцингер, защото си ляга с Григор Димитров, а не с него. Нарича я “оная мангалка” и често влиза във фейсбук-страницата й, за да я “храни”. Това му дава самочувствието, че е големата работа.
Пецата е убеден, че светът е несправедлив. Ако беше справедлив, той щеше да живее в Монте Карло и да спи с “оная мангалка”, а Григор Димитров щеше да гние в панелния апартамент, да седи пред телевизора в размъкнатия си анцуг, да пие домашна ракия и да замезва със зловонно кисело зеле.
Но така е, като няма връзки.
Очите на Пецата се насълзяват от ракията и от завистта, той гаси телевизора, дотътря се до самотната си спалничка, тръшва се в леглото, пръдва и захърква.
ИВО СИРОМАХОВ
7.
printer bg
29.01.2017 21:52:55
0
4
ДГ Калинка това сиурно е люпилнята ковачницата на енп кадри.Сигурно в мазата парното помещение крият скъпо струващ лазерен принтер скенер за ФАЛШИВИ дипломи за ВИШЕ фалшиви бюлетини и северно корейска преса за 100 § банкноти
6.
Asega
29.01.2017 20:59:50
3
1
Това си е доста страшничко... Току виж започнат пак да изчезват няколко хора...

За БСП , ДПС и Радев мечтата е концлагерът Белене да се задейства !


Снимката на " кандидат- президента " Радев в Белене , е жесток анализ , на българската безпросветна бездна . Радев застанал пред надписа " Белене е с теб ", доказва , че за него самия интелигентността съществува САМО КОГАТО Е ПРИНУДЕН ДА ТЪРПИ ОБОЖЕСТВЯВАНЕТО СИ от ДС , БСП и ДПС кликата, без да съзнава , че ИНТЕЛИГЕНТНОСТ означава , че човек първо трябва да уважава себе си и хората от Белене и България , които са достойни за уважение . Както е видно от надписа зад Радев внушението за " паметникът Белене " / и комунистическия концлагер и престъпния проект " АЕЦ - Белене " наказал българите да отгладуват с над 3 милиарда лева /е на въоръжение за агитация на българи , не живеещи и мислещи уж в миналата епоха , а на сегашната - посткомунистическата . Това което показва кандидат - президентската кампания на Радев , е че саблезъбото им желание е ВРЪЩАНЕ КЪМ ТАТОВИЯ ДИКТАТОРСКИ КОМУНИЗЪМ и отказ от цивилизацията предлагана ни от развита Европа . Отказът от човешките права и свободи е точно внушението чрез " паметникът Белене ", очевадно подсказващ на интелигентните българи , че чрез мюрето Радев се опитват да узаконят чрез замъгляване чудовищните и кървави образи на комунистите , ДС , БСП , ДПС по два начина. Първият начин е чрез " човека от народа " - дезертьора от Европа и света Радев да узаконят кървавите си намерения , и вторият начин е чрез " обикновеният българин "- женкарят Радев , комунистите да не изглеждат толкова жестоки и точно на техния неинтелигентен фон вече са принудили ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ да плати престъпно- поръчаните реактори защото " е глупав "а би трябвало тези пари да ги даде на пенсионерите.
През цялата си кампания дезертьора Радев чрез н еприязън и злоба , ефрейторски внушава разни гнусни и безпардонни измишльотини за чуждите и български емигранти. Най вече по кампанията около изборите. Когато по традиция внедрена от ДС , БСП и ДПС българите се делим...
За да не знае техния " електорат ", че за интелигентните в България и всички българи по - света - Първо: чужбина НЕ съществува.Светът днес е там където има по-добра и по-платена работа, по-надеждни университети, по-смислено бъдеще. И понякога не всеки заминава, за да „ остане“. Радев от тясната си кабинка в самолета още не е разбрал , че всеки буден човек иска да опознае свободния свят ... и този свят не е неговата социалистическа казарма ?! Не е разбрал , че ако имаш избор между Софийският и Монтанският университет - избираш Софийския. Но ако имаш избор между Оксфорд и Софийският, всеки ще избере Оксфорд. И не защото е в „чужбина“ и не само заради качеството на образованието, а заради възможността на всеки нормален българин и човек , да се докосне до друга култура, да срещне хора от цял свят, да се пребори със себе си, да постигне нещо сам.
Радев за себе си дори не е разбрал голямата драма , че болшинството от българите се изнесоха и изнасят, защото се чувстват чужденци в собствената си родина 27 години след като ДС се телепортира във всички над 350 партии .Вярващите в себе си българи / най - вече "децата на номенклатурата" / избягаха не само заради хаоса и абсурдната беднотия създадена от ДС , БСП и ДПС ,не и заради това че им писва от ретроградните наставления на ошашавените си от комунизъм родители , а просто защото имат коренно различни възгледи, интереси, ценности, амбиции и мечти от типичните -„ балканджии“. Образът на чужбина (разбирай Западна Европа и Северна Америка), като извор на вечна младост и благоденствие, поставен до този на България/ която се намира малко на запад от Русия и Турция/- създаде едно разбиране за емиграцията , като за спасение и бягство от проблемите и абсурдите в посткомунистическа и ченгеджийска България. Генерал - Радевците понеже нямат военни успехи ,а внушават , че емигрантите са предатели, които са се изхитрили да се махнат и са оставили будалите в родината сами да се мъчат с "положението". Според тях това значи,ако гласуваш за ГЕРБ или ако не дай си боже имаш любопитството и поне малко ум, имаш стремеж, дръзнеш да рискуваш и да се „ откъснеш“ - веднага те РАЗЖАЛВАТ. Оприличават това като цепене в родово-общинния строй който България напусна още в края на 19 - ти век въпреки " помощта "на Русия. Генерал - Радевците вече 27 години разиграват следният парадокс : докато живееш в България, БСП , и ДПС се опитват да убедят българите / особено младите /, че е тъпо и мизерно да живееш в България и ще бъде фантастично да се махнеш. Но заминеш ли, мненията им се изменят в : „Ааа, добре му е на емигранта - българин там на лесничкото. Измъкна се , спаси се от ГЕРБАДЖИИТЕ...!. Така БСП и ДПС чрез мюрето Радев изграждат хибридно - психотропнаизкуствена мисловна бариера между „нас“- страдалците в България, и „тях“- заминалите в чужбина. Което води до допълнително отвращаване на българите от Президентската и всички останали институции по имперската схема " разделяй и владей " .
БСП и ДПС ,заливат българите с едни кичозни словоизлияния и размишления, излезли от перото на патологично увредено съзнание на водачите им - написани с онази животинска жестокост, с която третираха „ невъзвращенците“ от „ златното време“ при Т.Живков. Размишленията на генерал - Радевците, се раждат от адската смес между брутално слугинство пред Москва и примитивен ум. А липсата на поне малко познание за западната действителност, глупостта и ЗАВИСТТА филтрират българите така, че връзката с реалността да изтънее до опасни нива на маргинализъм. А когато елементарният гласоподавателски мозък се „ разтревожи“, той разцепва света на добри и лоши. И понеже за БСП и ДПС по подразбиране „ те“ са добрите - лошите са Бойко Борисов , ГЕРБ и " международното положение". БСП и ДПС чрез Радев внушават / защото на Нинова и Доган не им стиска / , че „ чужбината“ е особено добър избор за всякакви неудачници и морално пропаднали, сексуално прецакани и финансово провалени „ лоши българи“, които автоматично се припознават, заклеймяват и позиционират като техни ВРАГОВЕ. Нещо повече с подобни словоизлияния и действия БСП и ДПС пробутват чрез Радев на българите , нещо като СЕРТИФИКАТ за собственото си „ величие“ на перфектни „ патриоти“. Дори техните хора начело със Станишев гласуваха в Европарламента да се настаняват масово сирийски бежанци в България "патриотично "да запълнят местата на "българските невъзвращенци "
Та това е видимото от кампанията на генерал - Радевците от БСП и ДПС в България " емигрант - затвор Белене" за да може покрай сухото да изгори и суровото. Някой да не е разбрал...?
5.
Игуменът
29.01.2017 20:57:38
3
2
Червени боклуци, колкото и да използвате всякакви внушения и манипулации, Димитър Николов показа, че е най-дорият кмет! Ще ви оправи улиците, може и преди изборите, за да се изправите още, нещастници. Страхувайте се от служебното си правителство, току пак е фалирало и източило някоя банка
4.
Bingo
29.01.2017 20:56:04
0
3
Такива случаи показват колко е смотана политиката на ГЕРБаджииските боклуци. Отделиха 3 МИЛИАРДА лв. за саниране на частни блокове а не дават някви смешни 125 бона за държавна сграда в която се учат най-малките членове на обществото ни. Ами ако не ви одобрят по този проект?
3.
Мишок
29.01.2017 20:12:04
3
8
Оправи първо дупките по улиците ве нещастник !!!!
2.
СпонджиБоб - КВАДРАТНИ ГАЩИ
29.01.2017 20:05:07
4
2
Флагман, пускайте повече статии за ГЕРБ ... Да им излизат пъпки на червените и да ги разпознавам по улиците :) хахахах
Имам чувството че като чуят само ГЕРБ или да видят снимка и започват да си скувят косата хихихахаххуху ааааа :D
1.
бай хой
29.01.2017 19:54:28
2
0
От "превръща" до "превърна" има общо взето един мандат време.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите
България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори