×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са новите лидери в Реформаторския блок (СНИМКИ)


28 Януари 2017, Събота, 09:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

БНД ще замести ДСБ, други пълноправни членове на коалицията няма да има


Пет политически сили ще управляват новото издание на Реформаторския блок след напускането на ДСБ. Това стана ясно на първия Конгрес на коалицията в София.

В президиума на събитието са седем души – Меглена Кунева и Найден Зеленогорски (ДБГ), Божидар Лукарски (СДС), Николай Ненчев (БЗНС), Тихомир Пейчев (НПСД), Борислав Великов (БНД) и Петър Москов (изключен от ДСБ и ръководител на предизборната кампания на Реформаторския блок).



Водещият на събитието Даниел Вълчев обяви БНД за най-младия член на РБ. Лидерът на тази партия Борислав Великов досега бе депутат от коалицията, но БНД не се приемаше за пълноправен представител на блока.
Вероятно ще има преговори с други малки десни формации, но те ще са с по-слаб статут и ще са по-скоро асоциирани членове на РБ.


На Конгреса днес се регистрираха над 2000 души. Речи държаха всички лидери, като първи бе Петър Москов.


Всички изразиха мнение, че десницата не бива да се разделя отново и обявиха, че участието във властта определено не е било грешка.

Сред делегатите изглежда имаше най-много представители на СДС, които посрещнаха лидера си Божидар Лукарски с мощни овации и скандирания.
Някои лидери на прочетоха правилно историята. За пореден път десницата ще се яви разединена на изборите. Надявам се след седмица това да се промени, заяви Лукарски. Той вероятно имаше предвид национален форум на ДСБ, който се организира следващия уикенд.

Около трибуната на събитието днес са депутати и кметове на блока, сред които и бургазлията Костадин Марков, който е зам.-председател на СДС.



Градоначалниците на Монтана Златко Живков, на Карлово Емил Кабаиванов и на Мирково Цветанка Йотина също бяха поканени да се изкажат. Последната бе представена като свързана с ДСБ.


Тя обяви, че „ДСБ е тука”. Причината е, че част от десебарите по места решиха да не последват лидера си Радан Кънев, а да останат в Реформаторския блок. Сред тях е и бургаският лидер Георги Митев, който вчера обяви, че подава оставка, за да стане член на блока.
Бургаската делегация на ДБГ се предвожда от водача й Живко Табаков.




Предстои по-късно Конгресът  да вземе решения за конструиране на органи на Реформаторския блок.

В категории: Бургас , Политика


8
Коментара по темата
8.
s
08.03.2017 13:29:19
0
0
МОЛЯ ДА СЕ ЧЕТЕ САМО ОТ БЕЗПРИСТРАСТНИ:
Уличават дясната ръка на ГЕРБ-еров кмет в гранде далавери

При финала на всеки свой мандат червеният екскмет Йоан Костадинов откриваше по две-три градинки. Така, заради същите градинки, към края на 12-годишното му управление бургазлии го взеха на подбив, но не се замисляха, че имаше далавера в изграждането именно на паркове и прочее зелени площи. Защото договорите се сключваха с едни и същи фирми-изпълнителки. Дясната опозиция не спираше да алармира обществото. А най-яростният противник на Йоановите градинки тогава беше строителният надзорник Костадин Марков, лидерът на СДС. Сега, две години по-късно, Марков е дясна ръка на кмета от ГЕРБ Димитър Николов и отговаря за строителната политика на общината. И май играе в сценарий, съчинен отдавна от безславно сдалия властта Йоан. Само дето градинките вече са детски, а фирмите – с други имена.„Поредната нова детска площадка бе открита в Бургас“ – с това заглавие се кичат поне 15-тина съобщения в официалния сайт на общината, които на пръв поглед са досущ еднакви. Объркването на непредубедените читатели, че става дума за една и съща информация идва и от дежурните снимки, на които Николов и Марков режат ленти.
Като две капки вода си приличат и монтираните съоръжения – люлки, катерушки, кошчета за боклук и пейки. Веселко, шаренко, макар и не дотам естетично, но радост за малчуганите и техните майки. И за да няма обидени или пренебрегнати, общината е решила да украси всеки квартал на Бургас с поне по десетина такива. При това със собствени средства, което даже е похвално. Стига сделките с изпълнителите да са прозрачни и сключвани на светло.
Само за първите 6 месеца на 2008 г. в изграждането на детски площадки са инвестирани 1 милион лева общински пари, похвали се през октомври миналата година Костадин Марков. В началото на тази пък, кметът Николов обяви, че „бюджет 2009 ще е за децата и младите хора, имайки предвид заложеното изграждане на детски градини и площадки, а нови държавни изисквания ще наложат корекция в средствата за построяването“. В смисъл, че ще ги оскъпят. И заваляха едни оферти за различни дейности, но все на стойност от 24 до 99 000 лева, които Законът за обществените поръчки не ги лови.

С пряко договаряне, без гласуване от Общинския съвет и с подписа на зам.кмета Марков.

И какво се получава на практика: две фирми поеха тежката задача да реновират, освежат, изградят всички детски площадки в общината, да монтират спортните уреди и бягащи пътечки в две училища (само едната е на стойност 80 000лв), да построят няколко детски градини, да стегнат покрива на Дома на покойника, да ремонтират няколко читалища. Появи ли се изобщо някаква общинска поръчка, свързана със строителство, насреща са неизменно „Дар строй“ ООД и „Олимп строй“ ООД. Чии са фирмите и какво ги свързва с ДПС
„Дар строй“ ООД е регистрирана в Бургас в навечерието на местните избори през октомври 2007 г. Като мажоритарен собственик на капитала и управител в търговския регистър на Бургас е вписан Ружди Алиосман Хасан („Десант“ вече писа за агентурната му принадлежност към ДС под псевдоним „Наско“, членството му в БКП и за активното му участие във Възродителния процес) . По това време Хасан е държавен служител! Назначен от Сергей Станишев на поста зам.областен управител на Бургас от квотата на ДПС. На власт е тройната коалиция и вероятно затова съдебната система си затваря очите за очевадното нарушение.



Близо година от създаването си, фирмата на зам.-областния Ружси Хасан не отчита почти никаква дейност.

На 22 август 2008г. Ружди Хасан прехвърля 60% от дяловете си на 29-годишния Атанас Димчев Бошев и бизнесът внезапно потръгва. За възхода на „Дар строй“ се грижи основно Община Бургас, управлявана от ГЕРБ.
И докато неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кампанията за парламентарни избори т.г. топли сърцата на електората с обещанията, че ще навре Ахмед Доган и приближените му в миша дупка, най-верните му хора в Бургас работят рамо до рамо с ДПС. Даже по-скоро за ДПС.
Името Атанас Бошев пък никак не е случайно. В строителните среди открито се говори, че той движи фирмите на Костадин Марков, от които зам.кметът проформа е излязъл след встъпването си в длъжност. Като потвърждение, в края на октомври м.г. (когато е бума с общинските поръчки по изграждане на детски площадки и градини) Атанас Бошев регистрира обща фирма със съпругата на Костадин Марков – Кремена Димитрова Маркова (в търговския регистър името й често се среща и с фамилия Загорова). Общото дружество, в което двамата имат равни дялове се казва „Кам строй инженеринг“.
Единият от фирмените офиси на г-жа Загорова-Маркова се намира на улица „Вардар“ №27, етаж 1. А обявеният в съда телефон за контакти е същият, на който отговарят и повечето фирми на Бошев (тези, които от края на м.г. насам фиктивно пращат оферти на общината и после се отказват в полза на вече цитираните по-горе дружества).
На същия адрес на „Вардар“27 първоначално е обявено и седалището на „Дар строй“.

За да не привличат "нездраво любопитство" върху себе си, Бошев и Хасан се местят преди месец в нов офис на ул. „Мара Гидик“8.



От разработения от тях рекламен сайт научаваме, че „Дар строй“ се явява официален представител на турската „Дога парк“ – производител от Истанбул на детски съоръжения за игра, външни фитнес уреди за възрастни и деца, спортни съоръжения, градинска мебел и гумени настилки. Че съоръженията по новите площадки в Бургас са внос от Турция, вече е ясно. И няма нищо лошо, ако излиза изгодно. Според хора от бранша обаче фирмата-посредник им слагала силно завишени цени. Които общината (тоест, данъкоплатците) плащала с лека ръка.
На принципа на скачените съдове, от „Мара Гидик“ се управлява и втората фирма, с която Община Бургас поддържа преки контакти по строителната си програма – „Олимп строй“. И това дружество е създадено в края на 2008г. Управител и собственик на 50 процента от дяловете е 28-годишната годеница на Атанас Бошев – Стела Нейчева Нейчева. На нея са възложени покривните конструкции и ремонтите на няколко общински сгради. Така приятелят на Марков Ружди Хасан, дясната му ръка Атанас Бошев и младата Нейчева (както и свързаните с тях фирми) затварят кръга с малките поръчки на Община Бургас и потокът от общински средства потича към техните каси.
Защо ДАНС (или каквото остана от нея) не погледне и вестниците

Пълният списък на поръчките, изпълнени от приятелските фирми лесно може да бъде проследен от вестникарските заглавия от средата на миналата до октомври тази година. Ето какво открихме ние в периодичния печат и на страниците на местните интернет издания. Както и в официалния сайт на общината:
- В информация 20 октомври 2008г., озаглавена „12 нови детски площадки ще бъдат построени в Бургас“ научаваме, че общината е отделила 340 000 лева за боядисването на 6 от тях и за построяването на още толкова нови. Сайтът на Община Бургас пък допълва новината с цитат от Костадин Марков: „Детските и спортните площадки са приоритет в работата на община Бургас. В последния бюджет, когато аз бях съветник, имаше 30 000 лв. за детски площадки. В рамките на първата година от нашето управление ние сме изхарчили един милион и само тази пропорция трябва да ви говори достатъчно за нашата работа в тази насока“. Твърде откровено, бихме добавили.
- „Още една нова детска площадка в Бургас“ - 24 октомври 2008г. Намира се пред бл. 93 в ж.к. „Братя Миладинови“ и е на стойност 50 000 лева. Като изпълнител на проекта в официалната информация на общината се цитира фирма „Борела“ ЕООД, но удобно се премълчава факта, че тя пък сключва договор с „Дога Парк“ като подизпълнител. Различното в случая е, че като спонсор е посочена „АРБО“. По време на церемонията по откриването, кметът Димитър Николов не пропуска да благодари и на общинските съветници, „с чиято подкрепа Общината осигури сериозен финансов ресурс за ремонт на стари детски площадки и строеж на нови“. Дали обаче Общинският съвет е наясно, че в повечето от случаите е подкрепял частния бизнес на две конкретни строителни фирми, не е ясно.
„Поредна детска площадка бе открита в Бургас“ – 17 декември 2008г. Мястото е в ж.к. „Зорница“, а общата стойност на проекта – 32 000 лв.
- “Нова детска площадка в кв. Изгрев в Бургас“ – 1 юни 2009г. Намира се в близост до РУМ „Велека“. Стойността на проекта в журналистическите публикации е спестена, но според отлично информиран източник, сумата е за близо 80 000 лева. Като изпълнител е посочена фирма „Актив“ООД. Която пък сключва, естествено, договор с „Дога парк“ като подизпълнител. Точно на откриването на тази площадка, бургаската общественост разбира чрез медиите, че до момента построените площадки в града и съставните селища са вече 40 на брой и се работи по доизграждането на още други 20.
- „55 000 лв. за нова детска площадка в Бургас“- 10 юни 2009г. Мястото е на ул. „Дебелт“, до ЦДГ №20 „Златното ключе“. Дописката е публикувана в сайта на Община Бургас и от текста й става ясно, че „обновяването на спортната площадка е част от цялостен проект на Община Бургас на стойност 100 000 лв., който включва реконструкция и обновяване на още 3 такива – в ж.к. „Славейков” зад бл. № 1 /”Поморина”/, на ул. „Гурко” /зад III поликлиника/ и в кв. „Крайморие”.
- „Билла България“ възстанови детска площадка в Бургас“ – 23 юли 2009г. Всъщност, площадките са две – едната до „Билла“ в кв. „Братя Миладинови“, а втората до „Билла“-Меден рудник. За втората договор с общината е подписала „Агро груп“, но според неофициален източник цялата сума от над 50 000 лева по изпълнението е влязла по сметките на същата „Дога парк“.
- „В Бургас откриха първа площадка за деца с увреждания“ – 7 октомври 2009г. За съоръжението в парк „Изгрев“ в ж.к. „Славейков“ са отпуснати 900 000 лева по капиталовата програма на Община Бургас. Проектът би трябвало да е изпълнен от общинската БКС, но странното е, че и тук уредите са на „Дар строй“ (или „Дога парк“).
- На 29 септември 2009 година в интернет пространството изскача следното заглавие: „Бургас строи нови детски градини“! В дописката пише, че квартал „Лозово“ вече си има чисто нова детска градина – модерна, красива и добре обзаведена. Изпълненият проект е на стойност 900 000 лева. На откриването и освен дежурните Николов и Марков този път са и областният управител Константин Гребенаров и заместниците му Златина Дукова и Златко Димитров, депутатите от ГЕРБ Галина Милева и Стоян Гюзелев и председателката на ОбС Снежина Маджарова. По време на церемонията става ясно, че към този момент с общински средства в Бургас се изграждат още: нова детска градина в квартал Крайморие, на стойност 1 000 000 лв.; нов павилион на детска градина „Морска звезда” в к-с „Меден рудник”, на стойност 1 200 000 лв.; нов павилион в детска градина „Раковина”, на стойност 1 000 000 лв.
Дали пък и те не се изграждат от „Дар строй“ и „Олимп строй“?
222.
ДАНС
7.
Магистрална дама
28.01.2017 17:25:21
0
11
Нов Бърдак със стари, до болка познати к**ви, подлоги на "момата" от Симитли.
6.
кур от Флегманите
28.01.2017 16:08:09
1
11
от тези по гопляма патерица ГРОБ нямат
5.
Пътници
28.01.2017 15:31:14
5
13
Много гнусни хора
4.
Daa
28.01.2017 15:05:49
6
15
Боклуци жадни за власт!
3.
интересно
28.01.2017 15:01:31
2
6
BND-Bundes Nachtriechten Dienst БНД-Бундес Нахтрихтеййн Дайнст Разузнавателна служба на ГЕРМАНИЯ тоя Б.Великов мнооу му е мазен курбана да си нарече така смешната партийка с 3 членове
2.
madam yes in jail
28.01.2017 14:41:46
6
13
Мръсни крадци, предатели и американски подлоги!
1.
Петров
28.01.2017 14:22:35
2
3
Русата в ляво ме кефи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви"
Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори