×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За най-скъпия двустаен в София искат 270 000 евро, 118 средни заплати стигат за обикновен в „Лозенец”


09 Януари 2017, Понеделник, 13:51 ч.
Източник: Blitz.bg

18 средни работни заплати от по 954 лв. стигат за да станем собственици на най-евтиния предлаган на пазара двустаен апартамент в престижния столичен кв. „Лозенец”. Имотът се оферира „на зелено” за 57 800 евро и ще е готов към края на следващата година, сочи справка в имотните сайтове.
Максималната оферта в сегмента в най-големия южен квартал е 505 000 евро. Тази астрономическа за родните стандарти сума със средна заплата бихме заработвали 86 години, съобщава „Монитор”.

За най-скъпия двустаен апартамент в центъра на София, за който се търси в момента купувач, се искат 270 000 евро. При сегашното ниво на заплащането на труда у нас ще са ни необходими почти 552 заплати, които биха били изработени за 46 години.

Квадрат двустайно жилище в центъра в момента се оферира средно за 1259 евро (около 2455 лв.), което означава, че със средна заплата можем придобием 0,39 кв. м. Парите от 12 месечни средни възнаграждения ще ни стигнат за около 4,7 квадрата. Нормалните двустайни в центъра на столицата с площ над 60 кв. м се предлагат средно по 93 000 евро. Това означава, че ни трябват 190 средни заплати, които бихме заработили за над 15 години. За най-евтиния, който се продава за 45 000 евро на Женския пазар ще ни трябват около 92 заплати.

Същата сума би ни стигнала и за имота с най-ниската оферта в „Младост”. Там двустайните панелни жилища се предлагат по около 940 евро/кв. м. Годишната средна заплата ще ни е достатъчна за почти 6,3 кв. м, а месечната - за около половин квадрат.
На другия край на София, в най-голямата панелната „спалня” „Люлин” продавачите искат средно по 728 евро на квадратен метър, сочи статистиката на imot.bg. Месечната заплата от 954 лв. би ни стигнала за около 0,7 кв. м, а с годишната можем да си купим цели 8 квадрата панелка в тази част на София. За най-евтиния двустаен панелен апартамент в „Люлин”, предлаган за 33 000 евро, ще трябва да приготвим близо 67 и половина средни заплати, които бихме изкарвали 5-6 години.

В южните квартали на София - „Гоце Делчев”, „Манастирски ливади”, „Борово”, „Бъкстон” и „Павлово” средната цена на единица площ на двустайните е 960 евро, което се равнява на почти 2 средни работни заплати. За година изкараните пари биха ни стигнали само за 6 квадрата жилищна площ. Най-евтиният имот от сегмента офериран в района е ЕПК от 1987 г., с обявена цена от 40 500 евро или почти 83 средни работни заплати. За най-скъпия двустаен в тази част на София се искат 450 хил. евро или около 920 средни месечни родни заплати. За заработването им ще ни трябват над 76 години и половина.

В северните панелни квартали с метро в София - „Надежда”, ”Връбница” и „Обеля” за панелните двустайни се искат по около 630 евро/кв. м или със средната месечна заплата можем да си позволим да купим 0,78 кв. м, а с годишната - 9,3 квадрата или по-малко от една седма от чистата площ на соц двустайната панелка.

В двете части на ж. к. „Дружба” в столицата с 954 лв. можем да вземем почти 0,75 кв. м панелен двустаен, а с възнаграждението си за 12 месеца - 8,9 кв. м.

В категории: Бизнес


Коментари
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори