По какво се познава доброто шампанско?
31 Декември 2016, Събота, 23:30 ч.
При размер на мехурчетата от 3,4 милиметра се образува аерозол над повърхността на течността
Досега се считаше, че най-доброто шампанско трябва да образува малки мехурчета. Но с коренно противоположна теза излязоха учени от университета в Реймс, които твърдят, че за да е добро едно пенливо вино, то трябва да има големи балончета, пише в. "Дейли мейл", цитиран от "Дарик".Големият размер на мехурчетата рязко подобрява вкусовите качества на напитката. Веднага след като пенливият еликсир се налее в чашата, той започва да формира малки балончета в шестоъгълни конфигурации.
При размер на мехурчетата от 3,4 милиметра се образува аерозол над повърхността на течността, който силно стимулира обонянието и вкуса. Той рязко изостря всички скрити компоненти на шампанското.
Според екипа на проф. Лиже Белер малките мехурчета носели много по-малко информация на човешките рецептори, поради тази причина те са само мит за това, че характеризират най-добрите пенливи вина.
Около 1 милион мехурчета се оформят в една стандартна чаша с шампанско. Те се образуват вследствие разтварянето на въглеродния двуокис, който се образува във виното вследствие на вторичната ферментация, на което е подложено.
В категории:
Животът






Виктор разкарал тази участничка в Ергенът, защото била дебела и натрапчива
02/08/2025, Събота 21:59
1

Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки
02/08/2025, Събота 21:40
0

Във Великобритания негодуват срещу развратната актриса Бони
02/08/2025, Събота 21:21
0

Какво не знаем за изпъкналите вени на ръцете
02/08/2025, Събота 21:00
0



Вълк нападна дете в Нидерландия, издадена е заповед за разстрел на хищника
02/08/2025, Събота 20:20
0

Васил Найденов остава без най-големите си хитове?
02/08/2025, Събота 20:15
2



Къде точно са американските ядрени подводници около Русия?
02/08/2025, Събота 20:03
5

Превърнаха лъскав Mercedes G-Classa в казан за боклук
02/08/2025, Събота 19:45
2



