Вижте как да познаем доброто шампанско
28 Декември 2016, Сряда, 23:29 ч.
Досега се считаше, че най-доброто шампанско трябва да образува малки мехурчета. Но с коренно противоположна теза излязоха учени от университета в Реймс, които твърдят, че за да е добро едно пенливо вино, то трябва да има големи балончета, пише в. "Дейли мейл".
Големият размер на мехурчетата рязко подобрява вкусовите качества на напитката. Веднага след като пенливият елексир се налее в чашата, той започва да формира милиметрични балончета в шестоъгълни конфигурации. При размер на мехурчетата от 3,4 милиметра се образува аерозол над повърхността на течността, който силно стимулира обонянието и вкуса. Той рязко изостря всички скрити компоненти на шампанското.
Според екипа на проф. Лиже-Белер малките мехурчета носели много по-малко информация на човешките рецептори, поради тази причина те са само мит за това, че характеризират най-добрите пенливи вина.
Около 1 милион мехурчета се оформят в една стандартна чаша с шампанско. Те се образуват вследствие разтварянето на въглеродния двуокис, който се образува във виното поради вторичната ферментация, на което е подложено.
В категории:
Животът








4 зодии са магнит за пари
17/06/2025, Вторник 12:20
0

Украинец е задържан в Одрин с бижута за над 1 млн. евро
17/06/2025, Вторник 12:00
1

25-годишен украинец заловен с наркотици в Свети Влас
17/06/2025, Вторник 11:59
0

Даде 100 лева, за да стане известна
17/06/2025, Вторник 11:39
0

Тази турска звезда няма да е безработна дълго, връща се в ефир
17/06/2025, Вторник 11:33
0



Тези зодии са родени победители
17/06/2025, Вторник 11:20
0

Лятото идва с жега от 35 градуса
17/06/2025, Вторник 11:00
0

Г-7: Израел има право на самоотбрана, Иран не може да има ядрено оръжие
17/06/2025, Вторник 10:40
11

Всяка зодия трябва да внимава с тези храни
17/06/2025, Вторник 10:20
1

