Седмицата на рибата в Бургас започна с уникални изкушения - пастет от паламуд и рибна супа по френски
04 Декември 2016, Неделя, 10:39 ч.
Автор: Флагман.бгПобедителката от Masterchef - бургазлийката Севда Димитров изненада бургазлии
Седмицата на рибата в Бургас предложи нови кулинарни изкушения. Победителката от Masterchef - бургазлийката Севда Димитрова, заедно с другата участничка в телевизионното шоу Елизабет Николова показаха пред жителите на морския град тънкостите при приготвяне на различни рибни блюда в специалната шатра на площад "Св. св. Кирил и Методий".Шеф готвачките започнаха кулинарния маратон с приготвянето на пастет от паламуд. Те разкриха пред публиката някои важни тънкости за постигане на добър вкус и вид на блюдото.

Елизабет и Севда продължиха готвенето с рибна супа по френска рецепта. Тя носи името боябес. Първоначално това ястие е било част от менюто на старите френски рибари, а днес е сред специалитетите на много известни ресторанти. За приготвянето на супата се използват седем вида риба, поставят се още миди, скариди и подправки по избор.

Ризото с морски дарове бе другата изненада, която двете готвачки поднесоха на бургазлии. Всеки от публиката имаше възможността да вкуси от рибните специалитети. Събитието е част от "Седмица на рибата", която Община Бургас организира по идея и предложение на общински съветници от комисията по туризъм в местния парламент.
В категории:
Бургас






Мъж почина при мистериозни обстоятелства във Велико Търново
16/09/2025, Вторник 22:03
0



Бургазлията от "Ергенът" посочи на какво разчита най-много при първа среща с жена
16/09/2025, Вторник 20:57
2





Започват яки ремонти на АМ Тракия, вижте къде ще са
16/09/2025, Вторник 19:41
0












питайте я