×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гриша Ганчев: Срещата между Бойко Борисов и Цветан Василев бе като розов сериал, не исках да ги слушам(ВИДЕО)


Гриша Ганчев: Срещата между Бойко Борисов и Цветан Василев бе като розов сериал, не исках да ги слушам(ВИДЕО)
Гриша Ганчев се хванал за главата от разговора между Борисов и Цветан Василев. Бизнесменът твърди, че държавата не се отнасяла "мафиотски" с него
04 Декември 2016, Неделя, 09:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Бойко Борисов твърдеше, че Делян Пеевски и Александър Сталийски не са му донесли и лев от 240-те млн.лева дадени от Цветан Василев

„Срещата между Бойко Борисов и Цветан Василев приличаше на розов бразилски сериал, не исках да ги слушам, но те ме накараха да остана“.

Това разказа пред Нова телевизия ловешкият бизнесмен и собственик на ЦСКА Гриша Ганчев. Преди две седмици той бе посочен от Цветан Василев като свидетел на разговор между него и Бойко Борисов, в който банкерът в изгнание му се отчел за 240 млн.лева рушвети изпратени до него по Делян Пеевски и Александър Сталийски.

"Аз не исках да присъствам, но Цветан Василев ми се обади и ме помоли да го закарам до къщата на Бойко Борисов, защото него го следяха 3-4 автомобила. Това се случи 10-ина дни преди да падне банката. Цецо имаше информация, че готвят атака на КТБ, а в това викаха, че с трите чички искал да убива Пеевски. Целият разговор бе за раздаване на милиони. Бойко Борисов каза, че парите, които Цецо уж е давал на Пеевски и Сталийски, са си техен проблем, защото единият го е бутнал от власт заедно с Василев(Пеевски, б.а.), а другия от 6 месеца не идвал да му каже даже здрасти. Бойко беше категоричен, че до него нищо не е стигало. „За 4 години съм получил от теб една икона със сребърен обков. И ако не са я откраднали, като се върна ще си я взема“, каза Борисов. Каква е истината, по кой какви пари и колко ги е пращал Цецо, това си говориха. Ставаше дума за някъде около 240 милиона лева. Едните ги е взимал единия, че ги носи на Бойко, другите ги е взимал другия. А Бойко каза, че до него нищо не е стигало. Цветан каза тези пари трябва да ти ги е донесъл Сашо, другите – Делян. И Бойко му отговори: Цецо, за 4 години не си ме черпил едно кафе. С Делян даже ми пратихте 6 месеца журналисти да ми висят пред къщата“, обясни подробно целият разговор Гриша Ганчев.

По думите му с Цветан Василев не били толкова близки, колкото се опитват да представят определени медии. Василев финансирал чрез банката частично завода му за автомобили му в Ловеч. През юни 2014 година – седмици преди КТБ да бъде съборена той бил помолен да поеме делата на „Петрол“, за да го стабилизира. Компанията била фалирала, твърди Ганчев.

Преди това Цветан Василев е предложил на няколко хора, но те отказали. Така Гриша Ганчев от юни 2014 година влязъл в „Петрол“. От думите му обаче не стана ясно дали е временен наместник в една от най-големите български фирми или я е откупил от Василев.


Ето и цялото интервю, в което са засегнати теми от футбола, политиката и бизнеса.

-Г-н Ганчев, да започнем с ЦСКА. Как е положението там?
– Като изключим, че имаме незадоволително представяне, всичко си е наред.

-Защо се стигна до смяната на треньора Йорданеску?

– Държахме много той да остане, защото по мнението на много специалисти е добро момче, ясна му е материята, но той не издържа и си тръгна сам. За нищо на света не искам да остана, искам публиката да е щастлива, ми каза.

-Феновете скандираха Любо Пенев.

– И на мен ми се иска да ангажираме Марчело Липи, ама пък него го взе китайската федерация. Ако ме питате за визия как трябва да изглежда треньора на ЦСКА, ще ви отговоря, че главният редактор на вестник „Лудогорче“ Юли Москов би се справил заедно с Кети Манолова. За спортен директор сме набелязали главния редактор на сайта „Лудогорче“ Стилиян Шишков, той би се справил. Въпроса е да дойде момента да се договорим.

-Какво се случва с Борис Галчев, май доста ви нервира?

– Най-много съм разочарован от него и никога няма да му го простя. Имахме разговори и се бяхме разрали каква е неговата роля в клуба. Важно е да имаш играч, който да е отдаден на каузата на отбора. Дали от глупост, дали от нещо друго започна да плещи разни работи. Сбърка на много места. Задраскал съм го с големия флумастер. И като човек, и като всичко.

-Разочарован сте от играчите, накарахте ги след мача с Верея да бият удари на празна врата…

– И без това имаше планирана възстановителна тренировка. Викам си я да видим пък могат ли да я уцелят тая врата.

-Следите какво се случва в държавата?

– Доколкото разбрах новия президент е цесекар, радвам се за него, че победи. Но какво зависи от държавата в него. Нищо.

-Вот на доверие към правителството ли бяха тези избори?

– Това са сложни политимчески игри, които най-малко ме касаят. И второ откакто съм се прибрал от Китай гледам той им вика на ви власта, а те викат не щем. Във футбола, в борбата се борят да станат шампиони. В политиката също. Трябва да има нормална обстановка за бизнеса, да си развърнем идеите си, да се създава принаден продукт. В последните 6-7 се превърнахме в Каппалъ чарши, само търговия, никакво производство.

-Има ли мафиотски клан, който управлява държавата, както каза Цветан Василев?

– Специално с мен по мафиотски начин не са се занимавли. Прословутата среща (между Бойко Брисов, Цветан Василев и Гриша Ганчев) стана розов бразилски сериал. Борисов каза: Стой тук да слушаш. Аз не исках да присъства. Случи се десетина дни преди да падне банката. Когато викаха, че Цецо Васлев с трите чички искал да убива Пеевски. Целият разговор бе за раздаване на милиони. Бойко Борисов каза, че парите, които Цецо уж е давал на Пеевски и Сталийски, са си техен проблем, защото единият го е бутнал от власт заедно с Василев, а другия от 6 месеца не идвал да му каже даже здрасти. Бойко беше категоричен, че до него нищо не е стигало. „За 4 години съм получил от теб една икона със сребърен обков. И ако не са я откраднали, като се върна ще си я взема“, каза Брисов. Каква е истината, по кой какви пари и колко ги е пращал Цецо, това си говориха. Ставаше дума за някъде около 240 милиона лева. Едните ги е взимал единия, че ги носи на Бойко, другите ги е взимал другия. А Бойко каза, че до него нищо не е стигало. Цветан каза тези пари трябва да ти ги е донесъл Сашо, другите – Делян. И Бойко му отговори: Цецо, за 4 години не си ме черпил едно кафе. С Делян даже ми пратихте 6 месеца журналисти да ми висят пред къщата.

-Стигнали ли са тези 240 милиона докъдето трябва, какво се разбра в крайна сметка?

– Не знам, аз ви казвам разговора. Не исках да слушам тея простотии, но и двамата искаха да остана да слушам. Цветан искаше да се види с Бойко, имаше информация, че ще бутат банката. Борисов беше в опозиция. Помоли ме да го взема с колата и да го закарам. Бяха му пуснали 4 коли да го следят. Взех го и го закарах. Цветан искаше помощ, но Бойко каза като какъв да я спасявам, аз съм в опозиция. Сега ме изкарват ортак с Цветан. Само в Ловеч завода кредитира част от проекто, това са ни отношенията.

-А Петрол?

-Петрол беше с 362 милиона борчове и още няколко към доставчици. Беше го предлагал на разни хора, но никой не се нави. Помоли ме да вляза за 7-8 години да го управлявам, защото всичко беше наопаки. Така се случи, че 6 дни, след като влязох, започна да пада банката. Така ние трябва вече 2 години да правим, да струваме, за да го запазим като предприятие.

-Знаете ли дали още функционира тази схема със събирачите на пари?

– При мен такива хора никога не са идвали и няма и да дойдат. Пресъздадох ви един разговор, от който да прецените кой е крив и кой е прав. Такива хора си знаят, къде могат да почукат. Иначе получавам сериозни удари, на които и Кобрата може да завиди. Но това не ме притеснява, защото е част от играта.

-Как ги понасяте?

– Страдам малко докато се наместят ребрата и диафрагмата и продължаваме напред.

-И с делото срещу вас ли е така?

– Решили са ОК, съдят ме. Явяваме се редовно, всичко върви, ще дойде време да кажат присъдите. По-хубаво е, че аз съм шефа на престъпната група, много мразя да съм заместник. Ако кажат в затвора – в затвора.

-Не ви ли засегна лично това със сина, който също бе арестуван?

– Аз не съм нарцис по природа. Ако ме дразни – е за малко. Добре се случи, че ги поприбраха малко, защото не са ходили в казармата, да видят какво е. Аз съм такъв човек, прощавам, но не забравям. Но не отмъщавам, защото е признак за слабохарактерност. Просто такова е обществото – хищническо, такива са отношенията.



3
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
3
Коментара по темата
3.
Розалина
05.12.2016 22:05:46
1
1
Василев явно много го е окъсал след като е тръгнал да използва и Гриша Ганчев за свой говорител, който да разпространява лъжите му.
2.
строител
05.12.2016 00:25:28
0
2
Когато Джимито ми взе 15бона за два тротоара го мислех за най-големия престъпник,а гледай ти какви суми разцъква Баце.Джими извинявай.Джими премиер.
1.
а
04.12.2016 11:25:31
3
2
typoto pak na suho aaaaaaaaaaaaaaa oleeeeeeeeeeeeeeele
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa)
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори