×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кунева предлага свикване на Велико Народно събрание и намаляване броя на депутатите


Кунева предлага свикване на Велико Народно събрание и намаляване броя на депутатите
Шансът на радикалната нормалност в момента е много висок, обяви лидерът на ДБГ
20 Ноември 2016, Неделя, 08:14 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Заседава Националният съвет на партия "Движение България на гражданите"



Според лидера на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева, има нужда от нова Конституция и от намаляване броя на депутатите. Това стана ясно по време на встъпителната й реч пред първото заседание на новоизбрания Национален съвет на партията.

Ние имаме нужда от Конституция, която да дава възможност за носене на отговорност, да държи отговорни народните представители, Конституция която е повече от нормално при тази ситуация в страната с демографския срив и не само заради това – да преразгледаме броя на депутатите. Това са въпроси, които с вас ще обсъждаме и които минават, разбира се, през идеята за Велико Народно събрание”, каза Кунева, която е и вицепремиер и образователен министър в оставка.

Идеята за намаляване броя на депутатите е явно популистка. Въпреки това лидерката на ДБГ наблегна в речта си на нуждата от борба с популизма, вълната на който ни заливала напоследък.
Кунева припомни, че на предишни избори лозунгът на ДБГ е бил за връщане на нормалността. При сегашното развитие на политическите процеси и избухналия популизъм вече трябвало да се говори за радикална нормалност. „Шансът на радикалната нормалност в момента е много висок”, обяви Меглена Кунева, което се очаква и да е политическата линия на партията в следващите месеци.

Тя каза, че ще се работи за укрепване на Реформаторския блок без напусналата партия на Радан Кънев „Демократи за силна България”, но с нова формация в редиците на блока – „Българска нова демокрация” на Борислав Великов.

Меглена Кунева подчерта, че е било въпрос на сила да призовеш избирателите си да подкрепят Цецка Цачева на втория тур на президентските избори.

На днешния форум на ДБГ ще бъде обсъдена и хипотетичната ситуация – какво да се прави, ако президентът връчи мандат на Реформаторския блок за съставяне на правителство в този парламент. Кунева обаче подчерта, че щом Бойко Борисов е подал оставка на кабинета, в който е участвал блокът, то е логично реформаторите да не се опитват да правят ново правителство.

Лидерката на ДБГ изрази удовлетворение от резултата на Трайчо Трайков на президентските избори и го определи като своеобразен вот на доверие към партията й. Тя припомни, че са поставили бариера от около 180 000 гласа, под която би се считало, че резултатът е чувствително по-слаб в сравнение с предишни избори.

На форума днес ще се обсъди и какво да е поведението на партията по отношение на държавния бюджет, който предстои да се гледа в парламента на второ четене.





Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
9
Коментара по темата
9.
овчар
23.11.2016 12:19:47
0
0
Тая овца за какви ни мисли. тя предлагаше и две годишен мандат на парвителството и после Велико Събрание и промени, ама като влезе във властта бързо забрави какви ги е говорила, прегърна "стабилността" и парите и ден след ден повтаряше,че трябвало да си изкара мандатчето пълни 4 години. Колко пъти мисли ,че минава една лъжа?
8.
овчар
23.11.2016 12:19:47
0
0
Тая овца за какви ни мисли. тя предлагаше и две годишен мандат на парвителството и после Велико Събрание и промени, ама като влезе във властта бързо забрави какви ги е говорила, прегърна "стабилността" и парите и ден след ден повтаряше,че трябвало да си изкара мандатчето пълни 4 години. Колко пъти мисли ,че минава една лъжа?
7.
Граждани за КОНГОанско Развитие на България
20.11.2016 14:17:37
0
11
Ето кои са били Министри на Образованието Даниел Вълчев НДСВ сега в ДБГ-МАСОН 30 и някоя си степен тотелен крах в Образованието .Министър Тодор Танев РеформаТУРСКИ Блок подлога на равин ЯКОВ ДЖЕРАСИ бившия говорител на Хайл Модайлин Ишраел- Военен Отдел на Израелската Армия Военен Отдел на Израелската Армия .Бивш Министър на Образованието РУМЯНА КОЛАРОВА внучка на БКП лидера Васил Коларов 1другар на Георги Димитров .Министър Коларова ОМЪЖЕНА за равина ЯКОВ ДЖЕРАСИ което по еврейските традици значи че ТЯ Коларова е ПРИЕЛА ЮДАИЗМА за да встъпи в брак .Джераси е ЧОВЕКА който довежда Симеон Сакскобурготски на власт НДСВ.На тия МИНИСТРИ дължим премахване на тексове за ТурскотоРОБСТВО Балканджи Йово Вазов и разни простоти с КумаЛиски-Миски и цигански песни Jelem Jelem турски текстове по детски Букварчета и разбира се Памет за Холокоста МУЛТикутурализма и най вече целенасочено тотално опростачване и оглупяване на бъдещите поколения орязване на Националното самосъзнане и чувство за ПАТРИОТИЗЪМ в младото поколение
6.
А.....
20.11.2016 13:53:23
2
9
Сега ще драпа с нокти и зъби да се докопа до властта отново! Празни обещания, популистки изрази, нагло поведение! Каквото и място да е заемала до сега,само ПОРАЗИИ е оставяла след себе си, да си припомним,че с нейното безхаберно участие в преговорите с ЕС, затвориха реактори в АЕЦ Козлодуй! И в сектор "образование" резултатите са плачевни!
5.
РеформаТУРСКИ Блок
20.11.2016 13:41:22
1
8
На снимката горе виждаме проекциянаИЗРАЕЛскияфлаг вместо звездата на Давид-Давид Меген виждаме надпис Движение България на гражданите и символ стилизирано дърво което всъщност е тройно преплетени знаци Y-мъжката хромозома .Меглена Кунева вуправата на еврейската BNP Paribas bank.Банката образувана отняколко ЕВРЕЙски фамили от Майнц иПариж Голдшмит Бамбергер Бишофсхайм.След 1та Световна Война БНПпариба придобива дялове в АНТИбългарската ОТОМАНбанк създадена с парите на ОГРАБЕНИТЕи убити ТРАКИЙСКИ Българи от Одринско и Лозенградско
4.
Георги
20.11.2016 13:29:55
1
8
Трябва да се свика Велико народно събрание и в конституцията да се напише, че такива безродни кривоусти мастии като Куневица, Сталинка Георгиева и Бокова трябва да се застрелват незабавно и без коментари.
3.
Daa
20.11.2016 13:24:01
2
15
БОКЛУКА КУНЕВА.НИКОГА.НИКОГА.НИКОГА ПОВЕЧЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА НЕЩАСТНАТА НИ ДЪРЖАВА!!!
2.
пурко
20.11.2016 13:23:20
0
17
Г-жа Кунева, как ще коментира факта, че учителите биват принуждавани, от своите директори, да пишат високи оценки на учениците и да не пишат отсъствия? Масова практика в цяла България!
До какво води всичко това?
Кого лъжем?
1.
Неа
20.11.2016 13:05:43
1
11
Гъзоблизка-..... След като направи няколко дирекции на наши и ваши-...могат няколко депутата спокойно да напуснат ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори