×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето какво ще стане, ако напираме за Румен Радев - президент


Ето какво ще стане, ако напираме за Румен Радев - президент
Прибързаните изявления на премиера дават допълнителна предпоставка за политическа криза, смята синият депутат Костадин Марков
09 Ноември 2016, Сряда, 13:19 ч.
Автор: Емел МАХМУД снимка: Авторът

Политическа дестабилизация плюс още две популистки организации в НС, предупреди синият депутат Костадин Марков
 
Ако Румен Радев спечели изборите, има опасност от политическа дестабилизация. Това прогнозира в Бургас народният представител от СДС Костадин Марков.
„ Ако недай си Боже Радев спечели, отиваме на предсрочни парламентарни избори. А на тях електоратът на БСП ще разбере, че ген. Радев не е истинското ЦСКА. Нашият анализ е, че вследствие на процесите в Реформаторския блок, много трудно автентичната десница би имала влияние в следващ парламент. Смятаме, че ГЕРБ ще си свали резултата. Прогнозираме появата на минимум две популистки формации, както и много трудно съставяне на парламентарно мнозинство и правителство. И тук вече реално могат да се дадат няколко апокалиптични прогнози относно програмния период”, каза депутатът пред бургаските медии.

Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков бил най-добрият от всички, но народът все още гласувал заради опаковката, а не заради съдържанието, смята Костадин Марков.

„Но от друга страна има много интелигентни хора, които казаха: Не може цялата власт да е в едни ръце. Мои стари приятели, гласувайки за Радев, направиха точно това. Според мен прибързаните изявления на премиера дадоха предпоставката за политическата криза”, коментира още той.

„Какво друго ни казаха избирателите: Че са склонни да вкарат популистки формации в публичния сектор и те да имат решителната дума - чрез  резултатите на г-н Марешки. В този сектор има скрит потенциал и за Слави Трифонов. Патриотите показаха, че обединени могат да постигнат по-добър резултат и никой не може да им го отрече. При БСП резултатът е измамен. Не мисля, че е толкова висок. Червените карти, които развява Корнелия Нинова е избързване с боичките. Лошата прогноза е за десницата - в процесите, които виждам в първите дни след първия тур на изборите. Отива се на поредно разцепление. Не получихме достатъчно висока подкрепа за Реформаторския блок наистина да продължим да развиваме проекта, въпреки че имахме най-добрия кандидат. Не знам дали десният избирател би понесъл още едно разцепление на десницата”, каза Марков.



97
Коментара по темата
97.
КУР
16.11.2016 15:12:36
0
4
НЕ ЕДНА А НЯКОЛКО ЛЮБОВНИЦИ ЧУКА . ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ИЗНЕВЕРЯВА НА ЛЮБОВНИЦАТА СИ С ЛЮБОВНИЦА НА КОЯТО ИЗНЕВЕРЯВА С ДРУГА И СЕ ИМА ЗА МЪЖ И ЗА ВЕЛИКОДУШЕН ЧОВЕК ЕБАСИ ЖАЛКО Е МНОГО . А ГОРКИТЕ ЖЕНИ МУ ВЯРВАТ АХХА .ЕДИН ДЕН И НА НЕГО ЩЕ МУ ГО НАЧУКАТ НИЩО НЕ ОСТАВА ТАКА
96.
MASSAK Turkey
11.11.2016 22:40:18
1
8
Коцето Марков деен УЧАСНТИК ОТ 2005-2010 в КОНТРАБАНДАТА на ФАЛШИВ КАНЦЕРОГЕНЕH ТУРСКИ ЦИМЕНТ с повишено концентрация на ХРОМ .Контрабандата се върти от холдинга САМОРА- любимия обръч на Ахмед Доган .2005-2008 е БУМА на строителството на хотели коопераци в Слънчака Бургас Несебър Поморие Созопол Кошарица ЛозенецЦарево.През ГКППМалкоТърново са минали м-у 50000-70000 тона фалшив турски цимент .Със СЪЩИЯ ЦИМЕНТс хром са СТРОЕНИ падналите коопераци в ИЗМИТ-Турция през1999 година
95.
!
11.11.2016 17:57:18
0
0
От какво се впечатлява българинът?
2001 г. Симеон Втори кара влак.
2005 г. Сергей Станишев кара трамвай.
2006 г. Георги Първанов се вози с военна каска във военен хеликоптер
2016 г. Румен Радев кара военен самолет.
Резултатите:
Симеон Втори - вкарва ДПС във властта, увеличава външния дълг на България с над 1 млрд. след неизгодна сделка с брейди облигации. Размразява АЕЦ Белене. Възстановява си имотите, изсича и изнася за Гърция стотици декари български гори.
Сергей Станишев - вкарва ДПС във властта и дава правото на Ахмед Доган да разпределя порциите на европейско финансиране. България губи финансиране по повечето европроекти, заради корупционни практики. Строи се водното огледало с консултантските услуги на хидроинжинер Ахмед Доган.
Георги Първанов - печели изборите с подкрепата на ДПС и конструира тройната коалиция. Създава големия шлем, като трите енергийни проекта не само, че не се осъществяват, но реализират огромни финансови загуби.
Румен Радев - Получава подкрепата на ДПС за изборите. ЗАЯВКИ: Да ревизира членството на България в НАТО и Европейския съюз. Признава правото на Русия да анексира територии против международното законодателство
94.
`1223
11.11.2016 08:10:00
3
10
Коце да връщаш парите ,че ще лапаш чурката знаеш нали какво те чака
93.
Ноунейм
11.11.2016 07:40:44
3
9
Коцето да облича анцуга и да продължава да тренира в МОЛ Галерия.Мноооого не му достига физическа подготовка.Генерал Радев даже и в това отношение е класи над всички.Поне не е тюфлек,самозабравил се в кражби и "усвояване" на европейски,респективно държавни пари.На такива като Костадин Марков и някои други бургаски герои трябва още днес да им се потърси наказателна отговорност.Друг е въпроса ,че това няма да стане.Системата е гадна ,и твърде импотентна за да съзре истината.
92.
ноунейм
11.11.2016 07:32:30
2
5
Крадец
91.
коцко
10.11.2016 11:36:17
3
9
ех коцко защо не беше по свестен и морално и духовно. живоота не е само дуене на пари изневери на изневери и ибани като бивш твой приятел ти го казвам
90.
само да изчезнат такива като Марков
10.11.2016 00:36:38
5
14
от политическата сцена-само дори за това-си струва да гласувам за Радев!
89.
Социолог
09.11.2016 23:24:03
3
5
Тъпаков, не те ли заболяха пръстите тролче комплексирано, само ти пишеш тънкопишко
88.
Чичо Пенчо
09.11.2016 21:10:53
10
8
Радев се приземи до нивото на Митьо Пищова в политиката !

Румен Радев - атлантика, натовския генерал, випусника на американската военна академия, висшия пилот, безпартийния, заслужилия кандидат на БСП - днес повиши нивото си на дипломатическа и правна некомпетентност като обяви, че ще сезира Конституционния съд /!?/ по повод подписания между ЕС и Канада споразумения договор СЕТА. Точно по буквар на Кремъл за хибридно въздействие - съмнявай се в Брюксел и Запад, издигай като щит националния суверенитет.
Ако кажа, че по този начин реално е казал на българските граждани, че е против падането на визите за Канада - ще ме обвинят в липса на патриотична гордост - тоест суверенитета, националните интереси не могат да се търгуват срещу лични права и свободи.
Изглеждат като деца които плачат срещу луната - междуконтиненталните споразумения са логичен и закономерен етап след достигането на зрялост на континеталните споразумения за свободна търговия и интеграцията. Вместо като кандидат за най-високия пост да обясни на своите избиратели какви са ползите, какви са възможностите и как да се възползват от тях - позволява на кемтрейлърските (тези, които като генералът от авиацията Радев вярват в налудничавата теория за следите които самолети остават високо в небето с химикали, които целят да отровят хората) експерти да го увлекат в кампанията по страхуване на населението.
Ето това е президент който не е достоен да ни води - без собствен гръб, без позиция и без отговорност към своя народ.
Радев стана кандидат на кемтрейлърите. Това казва всичко.
Щял да ни води в борбата срещу статуквото!? Ето тук не издържах - той, който е издигнат от Партията която е олицетворение на всичко което може да се нарече архитекти, творци, поддръжници, носители, изпълнители на статукво, на задкулисието щял да се бори. Ами да започне от Нинова, от Овчаров, от Гергов, т.е. от най-близкото си обкръжение.
Дебатите са бойно поле на изборите - как се наричат генерали които бягат от бойното поле. Страхливци. И утре ще ни водят в битки.
87.
Repulbican Party
09.11.2016 20:43:12
3
7
ТРЪМП СПИРА парите на Сороисдната измет .ТРЪМП спира финансирането на НАТО .ТРЪМП се закани да унищожи и сложи КРАЙ на финасирането от страна на Хилъри Сорос и Демократите за ИДИЛ
86.
USA
09.11.2016 20:19:55
6
18
Генерал Румен Радев е компетентен и надарен с харизма и силни лидерски качества човек, това казва полк. Дейвид Уилмот, бивш военен аташе на САЩ у нас, цитиран от БГНЕС.
Той познава кандидата за президент Румен Радев от 2007 г. , когато е бил командир на базата в Граф Игнатиево и е вече бригаден генерал.
„През четирите години, в които работихме заедно, успях да опозная Румен Радев и да се убедя в ръководните му умения. През цялото време той продължаваше упорито да работи за модернизацията на българските въоръжени сили и да подкрепя мъжете и жените, които са посветили живота си, за да защитават България“, заявява Уилмот.
„Радев веднага ме впечатли като интелигентен, компетентен и надарен с харизма и силни лидерски качества човек. Най-забележителното у него беше любовта му към страната му, желанието му да подобри състоянието на българските ВВС и да подсигури способността им да защитават българските граждани“, подчертава бившият военен аташе на САЩ у нас.
„Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек - Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България“, твърди Уилмот.
85.
Чичо Пенчо
09.11.2016 20:17:58
14
6
За БСП , ДПС и Радев мечтата е концлагерът Белене да се задейства !


Снимката на " кандидат- президента " Радев в Белене , е жесток анализ , на българската безпросветна бездна . Радев застанал пред надписа " Белене е с теб ", доказва , че за него самия интелигентността съществува САМО КОГАТО Е ПРИНУДЕН ДА ТЪРПИ ОБОЖЕСТВЯВАНЕТО СИ от ДС , БСП и ДПС кликата, без да съзнава , че ИНТЕЛИГЕНТНОСТ означава , че човек първо трябва да уважава себе си и хората от Белене и България , които са достойни за уважение . Както е видно от надписа зад Радев внушението за " паметникът Белене " / и комунистическия концлагер и престъпния проект " АЕЦ - Белене " наказал българите да отгладуват с над 3 милиарда лева /е на въоръжение за агитация на българи , не живеещи и мислещи уж в миналата епоха , а на сегашната - посткомунистическата . Това което показва кандидат - президентската кампания на Радев , е че саблезъбото им желание е ВРЪЩАНЕ КЪМ ТАТОВИЯ ДИКТАТОРСКИ КОМУНИЗЪМ и отказ от цивилизацията предлагана ни от развита Европа . Отказът от човешките права и свободи е точно внушението чрез " паметникът Белене ", очевадно подсказващ на интелигентните българи , че чрез мюрето Радев се опитват да узаконят чрез замъгляване чудовищните и кървави образи на комунистите , ДС , БСП , ДПС по два начина. Първият начин е чрез " човека от народа " - дезертьора от Европа и света Радев да узаконят кървавите си намерения , и вторият начин е чрез " обикновеният българин "- женкарят Радев , комунистите да не изглеждат толкова жестоки и точно на техния неинтелигентен фон вече са принудили ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ да плати престъпно- поръчаните реактори защото " е глупав "а би трябвало тези пари да ги даде на пенсионерите.
През цялата си кампания дезертьора Радев чрез н еприязън и злоба , ефрейторски внушава разни гнусни и безпардонни измишльотини за чуждите и български емигранти. Най вече по кампанията около изборите. Когато по традиция внедрена от ДС , БСП и ДПС българите се делим...
За да не знае техния " електорат ", че за интелигентните в България и всички българи по - света - Първо: чужбина НЕ съществува.Светът днес е там където има по-добра и по-платена работа, по-надеждни университети, по-смислено бъдеще. И понякога не всеки заминава, за да „ остане“. Радев от тясната си кабинка в самолета още не е разбрал , че всеки буден човек иска да опознае свободния свят ... и този свят не е неговата социалистическа казарма ?! Не е разбрал , че ако имаш избор между Софийският и Монтанският университет - избираш Софийския. Но ако имаш избор между Оксфорд и Софийският, всеки ще избере Оксфорд. И не защото е в „чужбина“ и не само заради качеството на образованието, а заради възможността на всеки нормален българин и човек , да се докосне до друга култура, да срещне хора от цял свят, да се пребори със себе си, да постигне нещо сам.
Радев за себе си дори не е разбрал голямата драма , че болшинството от българите се изнесоха и изнасят, защото се чувстват чужденци в собствената си родина 27 години след като ДС се телепортира във всички над 350 партии .Вярващите в себе си българи / най - вече "децата на номенклатурата" / избягаха не само заради хаоса и абсурдната беднотия създадена от ДС , БСП и ДПС ,не и заради това че им писва от ретроградните наставления на ошашавените си от комунизъм родители , а просто защото имат коренно различни възгледи, интереси, ценности, амбиции и мечти от типичните -„ балканджии“. Образът на чужбина (разбирай Западна Европа и Северна Америка), като извор на вечна младост и благоденствие, поставен до този на България/ която се намира малко на запад от Русия и Турция/- създаде едно разбиране за емиграцията , като за спасение и бягство от проблемите и абсурдите в посткомунистическа и ченгеджийска България. Генерал - Радевците понеже нямат военни успехи ,а внушават , че емигрантите са предатели, които са се изхитрили да се махнат и са оставили будалите в родината сами да се мъчат с "положението". Според тях това значи,ако гласуваш за ГЕРБ или ако не дай си боже имаш любопитството и поне малко ум, имаш стремеж, дръзнеш да рискуваш и да се „ откъснеш“ - веднага те РАЗЖАЛВАТ. Оприличават това като цепене в родово-общинния строй който България напусна още в края на 19 - ти век въпреки " помощта "на Русия. Генерал - Радевците вече 27 години разиграват следният парадокс : докато живееш в България, БСП , и ДПС се опитват да убедят българите / особено младите /, че е тъпо и мизерно да живееш в България и ще бъде фантастично да се махнеш. Но заминеш ли, мненията им се изменят в : „Ааа, добре му е на емигранта - българин там на лесничкото. Измъкна се , спаси се от ГЕРБАДЖИИТЕ...!. Така БСП и ДПС чрез мюрето Радев изграждат хибридно - психотропнаизкуствена мисловна бариера между „нас“- страдалците в България, и „тях“- заминалите в чужбина. Което води до допълнително отвращаване на българите от Президентската и всички останали институции по имперската схема " разделяй и владей " .
БСП и ДПС ,заливат българите с едни кичозни словоизлияния и размишления, излезли от перото на патологично увредено съзнание на водачите им - написани с онази животинска жестокост, с която третираха „ невъзвращенците“ от „ златното време“ при Т.Живков. Размишленията на генерал - Радевците, се раждат от адската смес между брутално слугинство пред Москва и примитивен ум. А липсата на поне малко познание за западната действителност, глупостта и ЗАВИСТТА филтрират българите така, че връзката с реалността да изтънее до опасни нива на маргинализъм. А когато елементарният гласоподавателски мозък се „ разтревожи“, той разцепва света на добри и лоши. И понеже за БСП и ДПС по подразбиране „ те“ са добрите - лошите са Бойко Борисов , ГЕРБ и " международното положение". БСП и ДПС чрез Радев внушават / защото на Нинова и Доган не им стиска / , че „ чужбината“ е особено добър избор за всякакви неудачници и морално пропаднали, сексуално прецакани и финансово провалени „ лоши българи“, които автоматично се припознават, заклеймяват и позиционират като техни ВРАГОВЕ. Нещо повече с подобни словоизлияния и действия БСП и ДПС пробутват чрез Радев на българите , нещо като СЕРТИФИКАТ за собственото си „ величие“ на перфектни „ патриоти“. Дори техните хора начело със Станишев гласуваха в Европарламента да се настаняват масово сирийски бежанци в България "патриотично "да запълнят местата на "българските невъзвращенци "
Та това е видимото от кампанията на генерал - Радевците от БСП и ДПС в България " емигрант - затвор Белене" за да може покрай сухото да изгори и суровото. Някой да не е разбрал...?
84.
Ужас
09.11.2016 19:53:08
1
13
Ще спират краденето
83.
by the way
09.11.2016 19:41:24
2
12
Този измекяр от коя дупка излезе?Само за крадене мислят.Града с ужасни улици за автомобили и пешеходци,а те Шадравана ремонтират!!!
82.
Какво ще стане?
09.11.2016 18:49:41
5
18
ако не е тетка Цецка?Не плашете хората!Нищо няма да стане.Много се страхуват некадърните гербаджийчета.Ха-ха ,пари им под краката.Набълбукаха България с 20 милиарда и сега бягат.Но този път номера им няма да мине.Следващите избори може и да изчезнат както царистите.
81.
tr6gy476
09.11.2016 18:43:26
1
3
Напрежението преди срещата на високо равнище в Поморие се покачва. Освен поста на Петър Москов за Синатра, и депутатът Костадин Марков пусна своите съображения във фейсбук:

Радан принуждава партията си да го последва, а трябваше да я убеди. Пепи ще бъде принуден да захвърли нещо в което вложи толкова усилия и сърце. Ние също бяхме просто уведомени, а не обсъдихме това решение. Сега избора пред нас е да последваме " светеца' като овце и да чакаме смирено следващи указания или да ни изкарат клиентилисти, делянчета, цацарчета и куп подобни мили неща. Та така стана с РБ, имаме само " силни" ходове......
МОСКОВ БУНИ ДУХОВЕТЕ СЪС СИНАТРА

Мнението му е съвсем директно за разлика от Московата алюзия със Синатра и веднага предизвика огромен брой коментари, включително на лидера на ДСБ Радан Кънев.

Той му отговаря:

Коце, опитвам точно обратното. Ако играя силово - зле, ако поемам отговорност само от свое име - зле.
А Костадин Марков пише:

Ти си лидер при теб няма " от свое име"
Радан Кънев отговаря:

И за Петър правя обратното...
Костадин Марков:

Тези неща се обсъждат ...
Така приключва размяната на мнения между двамата. Обаче форумът ври.

Има от откровено обидни за лидерите на ДСБ постове, до трогателно загрижени за бъдещето на реформаторите. Ето само малка част от тях.

- Този филм вече сме го гледали. Само, че вместо Иван Костов в главната роля е Радан.
- Постъпка, която меко казано е не партньорска, но това не му е за първи път. Въпроса е - до кога ще поставя партньорите си в нелепи ситуации и ще се прави на светец?
- Господин Марков , партията е убедена ,че всяко съглашателство с мафията води до разпад. Освен това доверието , дадената дума , прозрачността , са част от стилистиката на Добрите . Въздържал се не е - " за" ! Наричайте нещата с истинските им имена . Истината ще ви направи свободни , а Правото , не закона на цацаров , ще ни направи щастлива и просперираща държава
- Времето на отделните партии в РБ за добро или лошо свърши - иска се кураж , мъдрост и висш пилотаж - конгрес на РБ - и решения към Радикална Реформа
Явно днес социалната мрежа ще ври и кипи и ще очаква новини от градчето на 20 километра от Бургас.

Запазили сме оригиналния правопис в постовете
80.
tyrtyh
09.11.2016 18:38:15
0
5
http://vbox7.com/play:ddabc3ee&ef=1
79.
rthyr6
09.11.2016 18:36:06
1
7
Премиерът за далавери в Бургас: Питайте кмета

Премиерът за далавери в Бургас: Питайте кмета
Приземи се със самолет с час закъснение, правителствените коли дойдоха празни, кметът Николов е плътно зад него
15 Март 2010, Понеделник


„Питайте кмета Димитър Николов, не мен!“ Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на ДЕСАНТ, как ще коментира съмненията за източване на община Бургас чрез предварително уговорени търгове и конкурси за обществени поръчки. Той пристигна в морския град на 10 март, за да среже лентата на нова пречиствателна станция в квартал „Меден рудник“. На същото съоръжение, само че година по-рано, снимка пред камерите си направи предшественикът му на премиерския пост Сергей Станишев. Пречиствателното съоръжение в най-големия комплекс на Бургас се строи по проект отпреди 10 години и на практика отдавна не може да поеме фекалиите на многохилядното население.


Автор: Севдалина Пенева

"До мен не е стигала такава информация за източване на общината, подайте сигнал и ще проверим", каза още Борисов. Но не уточни, къде точно да подадем всички сигнали, вече изнесени в серия от публикации във вестника и репортажи в телевизия СКАТ през последните 6 месеца.
От края на миналата година, в няколко журналистически разследвания осветихме цялостната схема, създадена от заместник кмета по строителството Костадин Марков така, че поръчките неизменно да печелят негови приятели, бизнес партьори, клиенти на жена му, гаджета на приятелите и т.н. подставени лица и „бушони“ по веригата. Тръгнахме от малките поръчки, за да стигнем до капиталовата програма на общината, от която милиони лева заминаха за същото това обкръжение на Марков.
Трудно ни е да си представим, че г-н Борисов няма никакво понятие, какво се случва от края на 2008 година в Бургас. Както ни е трудно да приемем, че кмета Димитър Николов няма какво да каже за корупционните практики в управляваната от него община. Защото с мълчанието си, прикрива своя подчинен Марков и демонстрира солидарност със скандалната му дейност.
Ние питаме, г-н Борисов, но като отговор получаваме мълчание.
78.
уь43е6
09.11.2016 18:34:32
1
5
Публикувано на 07.11.2009 / 19:34
Уличават дясната ръка на ГЕРБ-еров кмет в гранде далавери



При финала на всеки свой мандат червеният екскмет Йоан Костадинов откриваше по две-три градинки. Така, заради същите градинки, към края на 12-годишното му управление бургазлии го взеха на подбив, но не се замисляха, че имаше далавера в изграждането именно на паркове и прочее зелени площи. Защото договорите се сключваха с едни и същи фирми-изпълнителки. Дясната опозиция не спираше да алармира обществото. А най-яростният противник на Йоановите градинки тогава беше строителният надзорник Костадин Марков, лидерът на СДС. Сега, две години по-късно, Марков е дясна ръка на кмета от ГЕРБ Димитър Николов и отговаря за строителната политика на общината. И май играе в сценарий, съчинен отдавна от безславно сдалия властта Йоан. Само дето градинките вече са детски, а фирмите – с други имена.„Поредната нова детска площадка бе открита в Бургас“ – с това заглавие се кичат поне 15-тина съобщения в официалния сайт на общината, които на пръв поглед са досущ еднакви. Объркването на непредубедените читатели, че става дума за една и съща информация идва и от дежурните снимки, на които Николов и Марков режат ленти.
Като две капки вода си приличат и монтираните съоръжения – люлки, катерушки, кошчета за боклук и пейки. Веселко, шаренко, макар и не дотам естетично, но радост за малчуганите и техните майки. И за да няма обидени или пренебрегнати, общината е решила да украси всеки квартал на Бургас с поне по десетина такива. При това със собствени средства, което даже е похвално. Стига сделките с изпълнителите да са прозрачни и сключвани на светло.
Само за първите 6 месеца на 2008 г. в изграждането на детски площадки са инвестирани 1 милион лева общински пари, похвали се през октомври миналата година Костадин Марков. В началото на тази пък, кметът Николов обяви, че „бюджет 2009 ще е за децата и младите хора, имайки предвид заложеното изграждане на детски градини и площадки, а нови държавни изисквания ще наложат корекция в средствата за построяването“. В смисъл, че ще ги оскъпят. И заваляха едни оферти за различни дейности, но все на стойност от 24 до 99 000 лева, които Законът за обществените поръчки не ги лови.

С пряко договаряне, без гласуване от Общинския съвет и с подписа на зам.кмета Марков.

И какво се получава на практика: две фирми поеха тежката задача да реновират, освежат, изградят всички детски площадки в общината, да монтират спортните уреди и бягащи пътечки в две училища (само едната е на стойност 80 000лв), да построят няколко детски градини, да стегнат покрива на Дома на покойника, да ремонтират няколко читалища. Появи ли се изобщо някаква общинска поръчка, свързана със строителство, насреща са неизменно „Дар строй“ ООД и „Олимп строй“ ООД. Чии са фирмите и какво ги свързва с ДПС
„Дар строй“ ООД е регистрирана в Бургас в навечерието на местните избори през октомври 2007 г. Като мажоритарен собственик на капитала и управител в търговския регистър на Бургас е вписан Ружди Алиосман Хасан („Десант“ вече писа за агентурната му принадлежност към ДС под псевдоним „Наско“, членството му в БКП и за активното му участие във Възродителния процес) . По това време Хасан е държавен служител! Назначен от Сергей Станишев на поста зам.областен управител на Бургас от квотата на ДПС. На власт е тройната коалиция и вероятно затова съдебната система си затваря очите за очевадното нарушение.



Близо година от създаването си, фирмата на зам.-областния Ружси Хасан не отчита почти никаква дейност.

На 22 август 2008г. Ружди Хасан прехвърля 60% от дяловете си на 29-годишния Атанас Димчев Бошев и бизнесът внезапно потръгва. За възхода на „Дар строй“ се грижи основно Община Бургас, управлявана от ГЕРБ.
И докато неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кампанията за парламентарни избори т.г. топли сърцата на електората с обещанията, че ще навре Ахмед Доган и приближените му в миша дупка, най-верните му хора в Бургас работят рамо до рамо с ДПС. Даже по-скоро за ДПС.
Името Атанас Бошев пък никак не е случайно. В строителните среди открито се говори, че той движи фирмите на Костадин Марков, от които зам.кметът проформа е излязъл след встъпването си в длъжност. Като потвърждение, в края на октомври м.г. (когато е бума с общинските поръчки по изграждане на детски площадки и градини) Атанас Бошев регистрира обща фирма със съпругата на Костадин Марков – Кремена Димитрова Маркова (в търговския регистър името й често се среща и с фамилия Загорова). Общото дружество, в което двамата имат равни дялове се казва „Кам строй инженеринг“.
Единият от фирмените офиси на г-жа Загорова-Маркова се намира на улица „Вардар“ №27, етаж 1. А обявеният в съда телефон за контакти е същият, на който отговарят и повечето фирми на Бошев (тези, които от края на м.г. насам фиктивно пращат оферти на общината и после се отказват в полза на вече цитираните по-горе дружества).
На същия адрес на „Вардар“27 първоначално е обявено и седалището на „Дар строй“.

За да не привличат "нездраво любопитство" върху себе си, Бошев и Хасан се местят преди месец в нов офис на ул. „Мара Гидик“8.



От разработения от тях рекламен сайт научаваме, че „Дар строй“ се явява официален представител на турската „Дога парк“ – производител от Истанбул на детски съоръжения за игра, външни фитнес уреди за възрастни и деца, спортни съоръжения, градинска мебел и гумени настилки. Че съоръженията по новите площадки в Бургас са внос от Турция, вече е ясно. И няма нищо лошо, ако излиза изгодно. Според хора от бранша обаче фирмата-посредник им слагала силно завишени цени. Които общината (тоест, данъкоплатците) плащала с лека ръка.
На принципа на скачените съдове, от „Мара Гидик“ се управлява и втората фирма, с която Община Бургас поддържа преки контакти по строителната си програма – „Олимп строй“. И това дружество е създадено в края на 2008г. Управител и собственик на 50 процента от дяловете е 28-годишната годеница на Атанас Бошев – Стела Нейчева Нейчева. На нея са възложени покривните конструкции и ремонтите на няколко общински сгради. Така приятелят на Марков Ружди Хасан, дясната му ръка Атанас Бошев и младата Нейчева (както и свързаните с тях фирми) затварят кръга с малките поръчки на Община Бургас и потокът от общински средства потича към техните каси.
Защо ДАНС (или каквото остана от нея) не погледне и вестниците

Пълният списък на поръчките, изпълнени от приятелските фирми лесно може да бъде проследен от вестникарските заглавия от средата на миналата до октомври тази година. Ето какво открихме ние в периодичния печат и на страниците на местните интернет издания. Както и в официалния сайт на общината:
- В информация 20 октомври 2008г., озаглавена „12 нови детски площадки ще бъдат построени в Бургас“ научаваме, че общината е отделила 340 000 лева за боядисването на 6 от тях и за построяването на още толкова нови. Сайтът на Община Бургас пък допълва новината с цитат от Костадин Марков: „Детските и спортните площадки са приоритет в работата на община Бургас. В последния бюджет, когато аз бях съветник, имаше 30 000 лв. за детски площадки. В рамките на първата година от нашето управление ние сме изхарчили един милион и само тази пропорция трябва да ви говори достатъчно за нашата работа в тази насока“. Твърде откровено, бихме добавили.
- „Още една нова детска площадка в Бургас“ - 24 октомври 2008г. Намира се пред бл. 93 в ж.к. „Братя Миладинови“ и е на стойност 50 000 лева. Като изпълнител на проекта в официалната информация на общината се цитира фирма „Борела“ ЕООД, но удобно се премълчава факта, че тя пък сключва договор с „Дога Парк“ като подизпълнител. Различното в случая е, че като спонсор е посочена „АРБО“. По време на церемонията по откриването, кметът Димитър Николов не пропуска да благодари и на общинските съветници, „с чиято подкрепа Общината осигури сериозен финансов ресурс за ремонт на стари детски площадки и строеж на нови“. Дали обаче Общинският съвет е наясно, че в повечето от случаите е подкрепял частния бизнес на две конкретни строителни фирми, не е ясно.
„Поредна детска площадка бе открита в Бургас“ – 17 декември 2008г. Мястото е в ж.к. „Зорница“, а общата стойност на проекта – 32 000 лв.
- “Нова детска площадка в кв. Изгрев в Бургас“ – 1 юни 2009г. Намира се в близост до РУМ „Велека“. Стойността на проекта в журналистическите публикации е спестена, но според отлично информиран източник, сумата е за близо 80 000 лева. Като изпълнител е посочена фирма „Актив“ООД. Която пък сключва, естествено, договор с „Дога парк“ като подизпълнител. Точно на откриването на тази площадка, бургаската общественост разбира чрез медиите, че до момента построените площадки в града и съставните селища са вече 40 на брой и се работи по доизграждането на още други 20.
- „55 000 лв. за нова детска площадка в Бургас“- 10 юни 2009г. Мястото е на ул. „Дебелт“, до ЦДГ №20 „Златното ключе“. Дописката е публикувана в сайта на Община Бургас и от текста й става ясно, че „обновяването на спортната площадка е част от цялостен проект на Община Бургас на стойност 100 000 лв., който включва реконструкция и обновяване на още 3 такива – в ж.к. „Славейков” зад бл. № 1 /”Поморина”/, на ул. „Гурко” /зад III поликлиника/ и в кв. „Крайморие”.
- „Билла България“ възстанови детска площадка в Бургас“ – 23 юли 2009г. Всъщност, площадките са две – едната до „Билла“ в кв. „Братя Миладинови“, а втората до „Билла“-Меден рудник. За втората договор с общината е подписала „Агро груп“, но според неофициален източник цялата сума от над 50 000 лева по изпълнението е влязла по сметките на същата „Дога парк“.
- „В Бургас откриха първа площадка за деца с увреждания“ – 7 октомври 2009г. За съоръжението в парк „Изгрев“ в ж.к. „Славейков“ са отпуснати 900 000 лева по капиталовата програма на Община Бургас. Проектът би трябвало да е изпълнен от общинската БКС, но странното е, че и тук уредите са на „Дар строй“ (или „Дога парк“).
- На 29 септември 2009 година в интернет пространството изскача следното заглавие: „Бургас строи нови детски градини“! В дописката пише, че квартал „Лозово“ вече си има чисто нова детска градина – модерна, красива и добре обзаведена. Изпълненият проект е на стойност 900 000 лева. На откриването и освен дежурните Николов и Марков този път са и областният управител Константин Гребенаров и заместниците му Златина Дукова и Златко Димитров, депутатите от ГЕРБ Галина Милева и Стоян Гюзелев и председателката на ОбС Снежина Маджарова. По време на церемонията става ясно, че към този момент с общински средства в Бургас се изграждат още: нова детска градина в квартал Крайморие, на стойност 1 000 000 лв.; нов павилион на детска градина „Морска звезда” в к-с „Меден рудник”, на стойност 1 200 000 лв.; нов павилион в детска градина „Раковина”, на стойност 1 000 000 лв.
Дали пък и те не се изграждат от „Дар строй“ и „Олимп строй“?

В."Десант"
77.
Only in M. Rudnik writing like a monkey
09.11.2016 18:23:11
0
6
Свинята златен килим да и сложиш, тя ще си стои в кочината. Много прости същества живеят по нашите ширини. Отвратително!!!!
76.
Големи разбирачи
09.11.2016 18:20:34
19
4
ЕДНО ГОЛЯМА БРАВО НА МАРКОВ, ЗАТОВА КОЕТО ПРАВИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРАВИ. РАЗЛИКА Е ЧЕ ТОЙ НЕ АФИШИРА С ТОВА ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ ИНДИВИДИ. И ТАКА ДЕБИЛИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ на ПИЕДЕСТАЛ, А ХОРА КОИТО СА СТОЙНОСНТИ КАТО НЕГО БИВАТ ОПЛЮВАНИ.
75.
Неа
09.11.2016 18:19:19
1
13
Ама тя една стабилизация е сега ...смях в залата ...
74.
Има
09.11.2016 18:17:19
1
3
Със ШАВОВА явно спи
73.
БКП-ГЕРБ
09.11.2016 18:12:26
2
7
Абе нали те гледах на дебата,Цецке.Не можеш да вържеш 2 думи,само повтаряш едно и също като назубрила ученичка,даже и не вдяваш какво те пита водещия.На дебата в четвъртък хич недей ходи,по-добре на твое място да сложат една радио-точка която да повтаря:БСП-ДПС,евроатлантизъм,справедливост,демокрация и др. неясни за самата теб понятия.
72.
дядо
09.11.2016 18:08:50
0
8
Малеййй соросоидната сороспийска измет квичи на умряло...
71.
????
09.11.2016 18:07:00
5
15
Ама верно ли този боклук има млада любовница и с нея живей в държавното жилище дадено му от нас, като Народен представител..? Евала на този нагъл боклук!
70.
МЪРДАш ЛИ
09.11.2016 17:57:36
1
5
Що си ебал тая коРВА ШАВОВА БЕ.Ебливецо долен не се спря
69.
88
09.11.2016 17:53:42
3
9
Бях решил да не гласувам но слушайки изказванията на крадливата клика ГЕРБ и Реформаторите твърдо заставам зад Радев.Хайде да видим какво ще последва
68.
Markov
09.11.2016 17:50:20
0
12
Стига си се правил на разбирач и ти бе Коце. Не помниш ли че нямаше какво да ядеш,и изведнъж като влезна в общината не се спря да ..... Ти знаеш много добре!
67.
DESPERADO
09.11.2016 17:47:02
2
2
Защо го насърчавате да го прави. Нали сте национално отговорни? Ще ви даде курбан, всичките, които му се подмазвахте. Не му трябват повече пари.
66.
Митю Момата
09.11.2016 17:40:11
4
17
Всяка поява на помияри като Марков,Лиляна Павлова,Красен КраДлев,Паръмова,Халваджан и агитацията им да гласуване за партийната секретарка е поне още 10000 гласа за Радев,баси антирекламата са тия сдуханяци
65.
ШАВА МНОГО
09.11.2016 17:37:37
3
16
ЗАЩО ЧУКАШ СИЛВИЯ ШАВОВА БЕ ВИДЯХ ВИ!СКОРО. ТАЯ КРАНтА СИ ИМА МЪЖ Бе, ЕБЛЬО ТАКЪВ СТОЙ МАЛКО НА ПОЛОЖЕНИЕ.И НЕ ХОДИ САМО НА ЛЯВО И ДЯСНО ДА КЛЕЦАШ КАТО НЕВИДЯЛ
64.
Parasko
09.11.2016 17:32:50
1
2
CECKA CACHEVA E BASHA NA AZIS,VSICHKI POLITICI SA MANAFI.IZBERETE JORJQNO ZA PREZIDENT
63.
иван
09.11.2016 17:22:52
2
19
Не се ли срамувате да пишете глупости Марков. Няма да има никаква дестабилизация в страната ,единствено вие и вашата партия няма да е там, където е сега.По този начин мобилизирате всички да гласуват наказателно за Герб , Цачева въобще не става за нищо камоли за президент.Никой не я иска . Ще видим ти къде ще отидеш в Бургас никой не те иска защото си най-крадливия .
62.
moto klub
09.11.2016 17:06:31
2
13
АЛООО Коце Октопода "ГЕРБ" и "РБ" се разпростряхте в всички свери на държавно управление то небе МВР МО ДАГ МП ДАЙ НАП и почти навсякъде. Бойко Ви назначи 20 души и като се юрнахте давай кой бъща, кой брат, кой сестра, любовница, като невидяли шуробажинащина и си помислихте, че хората това няма да го забележат, а трябваше да ограничате тия връзкарски назначения от кол и въже да няма разцепление и тоталитъризъм и да обърнете внимание на една ЕВРОПЕЙСКА лоялна към хората кадрова политика в израстването , развитието , иноваторските идеи и възможности за всеки като от един отбор, а сега НАРОДА ще Ви изхвърли зад борда заедно с всички Ваши недоносчета. Роднинско курвенски истории . Мачкай генерале да им дойде акъла . ВЪН
61.
Един и същи с 60 коментара
09.11.2016 17:06:27
4
5
Леле, 60 коментара от 1 и същи човек, така като гледам. Ти си луд, братле, наистина иди се прегледай. Или поне намали малко хапченцата. Политически не ми пука за никой, зачетох се в статията просто...
60.
11111
09.11.2016 16:47:50
3
13
Борисов предложил на НАТО да уредят Бъчварова Ненчев и Кунева и Москов да реформират ислямска държава.На въпроса дали ще успеят да е унищожът,БОРИСОВ им дал за пример министерствата които ръководят.Предложението му било прието единодушно
59.
Курти
09.11.2016 16:16:49
8
31
Предлагам всички бургазлий който са пострадали от крадливото Коце Марков да дадат наказателен вот за Цачева за да може час по-скоро да има избори и Коцетата да увиснат на сухо!!!
58.
Градска
09.11.2016 16:02:31
2
14
Колко си грозен само
57.
НАСКО З
09.11.2016 15:45:15
2
9
КОЦЕ ПОЗНАТО ЛИ ТИ Е:

Горда Стара планина,
до ней север се синей.
Слънце Витош позлатява,
към Цариград се белей.

Припев:
Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.

Хайде братя българи,
към Балкана да вървим.
Там се готви бой юнашки,
за свобода, правдини.
Паднаха борци безчет
за народа наш любим,
Майко, дай ни мъжка сила
пътя им да продължим

Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой,
партия велика води,
нашият победен строй.
56.
Д-р Георги Митев
09.11.2016 15:40:24
25
25
Подкрепата за Цецка Цачева на втория тур е логична. Нямам дилема!

Областният председател на ДСБ в Бургас и председател на групата общински съветници от Реформаторския блок в Общинския съвет на Бургас д-р Георги Митев изпрати лична декларция до Флагман във връзка с предстоящия балотаж на президентския вот тази неделя.

Призовавам за подкрепа на г жа Цецка Цачева на втория тур в настоящите президентски избори. Тази подкрепа е логична! И не може да бъде емоционална, защото в неделя няма да избираме кандидат между двама, а ще направим избор на визия за държавата.
Винаги съм бил и ще остана десен. Пред мен дилема няма. Съвестта ми е чиста.

Д-р Георги Митев
Областен председател на ДСБ Бургас
Председател на групата общински съветници от КП „Реформаторски Блок“
55.
gradski
09.11.2016 15:35:36
5
30
Разбрахме, разбрахме спират парите за Бургас, наяма да има Коледа, Никулден се отменя а Десните ще станат леви.. Еййй като захапете далаверата по-зле сте и от комунисти.
54.
мото клуб
09.11.2016 15:35:26
6
31
Ако Румен Радев спечели изборите, има опасност от политическа дестабилизация. Това прогнозира в Бургас народният представител от СДС Костадин Марков.
АБЕ КОЦЕ КОЦЕ КАЖИ ПРОСТО, ЧЕ ЩЕ ВИ ОБЪРКА ПЛАНОВЕТЕ ДА ДЕРИБЕЙСТВАТЕ БАШИБОЗУШКИ ЧЕ ТАКАВА ШУРОБАЖИНАЩИНА НИКОЙ НЕ ПОМНИ КАТО ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ ЛОШО Е КАТО СЕ ПОЯВИ КОТАРАК ЦВЪРЧИТЕ КАТО МИШКИИИИ . МАЧКАЙ ГЕНЕРАЛЕ КРАДЦИТЕ
53.
balotaja
09.11.2016 15:28:59
26
37
Румен Радев показва удивителна некомпетентност. Изказването му, че над Крим се вее руския флаг е недопустимо. Ако той бъде избран за президент и каже подобно нещо пред чужди дипломати, България ще изпадне в изолация. Неговото твърдение се подкрепя от Киргизстан и Северна Корея. Той се нареди до тях. Искам да го попитам, ако някой реши да си забие флаг някъде в България и да си направи референдум, той как ще реагира?

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на външните работи Даниел Митов. В камапанията на Радев има много лъжи и манипулации. Какъв независим кандидат е той, като зад гърба му стои един политкомисар в лицето на Илияна Йотова? Те не спряха да обикалят България и да плашат хората, че ще бъдем залети от бежанци. Ние сме взели всички мерки, за да няма бежанска вълна. Това правителство докара за пръв път ЕС да охранява границата. Осигурихме и допълнителни пари за охрана. Аз се плаша за държавата, ако Радев стане президент, категоричен беше Митов.

България трябва да спазва международното право, защото то е създадено точно за държави като България. Международното право защитава интересите на малките държави от посегателства на големите сили. Притеснен съм за държавата, не за себе си. Аз още утре мога да си тръгна. Призовавам всички десни хора, всички патриоти да гласуват за Цецка Цачева, завърши външният министър.
52.
a
09.11.2016 15:23:32
25
13
Що за чугунена кратуна трябва да си, за да гласуваш за комунягите. Вашата е лесна - Вие сте прости и неуки , ама НИЕ какво сме виновни за това което избирате ?
51.
Подлец
09.11.2016 15:20:54
6
27
Коце със парите където ми взе да ми извадиш разрешение за строеж-да си купиш лайна и да си ги разделите с Митко Момето!!!да ви е сладко дано
50.
радев до льотчиците червени
09.11.2016 15:19:34
12
35
Другари не се заблуждавайте че съм натовски генерал, червен съм по душа и знам че ме използват но за това ми плащат.
Затова ми доставя удоволствие на Копринка да се горят Европейски знамена! Ако трябва и Българското ще запалим само и само руския ботуш да е стъпил на нашата глава!
49.
радев до льотчиците червени
09.11.2016 15:14:31
9
38
Да другари:
Да живее РУСИЯ!!! ВЪН от ЕС!!!

Това искам да направя. Да сме отново под руската орбита! Да вдигнем на крака СССР!
48.
ViP
09.11.2016 15:10:38
29
24
Мачкай, Генерале!!! Да живее РУСИЯ!!! ВЪН от ЕС!!! В неделя минимум 60% за Радев !!!!!!!!!!!!!!
47.
до 45
09.11.2016 15:09:11
20
15
Добре сте описал какво искате с избора на Радев. Малко обаче са балъците дето ви се връзват и подкрепата за Цачева всеки ден нараства
46.
радев до льотчиците червени
09.11.2016 15:07:28
14
7
Другарки и другари
Вече виждам вашата загриженост за моята кампания дайте ми още от пенсиите си, обещавам да открадна много пъти повече и да предам безусловно България на Русия. Ако ми кажат от Кремъл и на Ердоган ще пристана. Нашите партньори от ДПС за това ни подкрепят
45.
Ето какво ще стане ако изберем Цачева
09.11.2016 15:05:40
8
17
Мор, глад, липса на реформи и безвремемие - иначе казано - комунизъм, диктатура и липса на правосъдие - както до сега. това ли искаме - нееееее. Искаме промяна. Аз в неделя няма да гласувам за комунисти или гербераси а срещу това управление - за промяна и вота ми ще е срещу цачева - комуняговска.
44.
ДОЛНИ БОЛКУЦИ
09.11.2016 15:03:11
5
22
ДА ЕБА "ВАШТА" МАЙКА МИРИЗЛИВА КОГО ПЛАШИТЕ !!!
ТОЯ ГРoБaРСКИ ФЛАГМАН ЗА "НИКЪФ" ЧЕП НЕ СТААааа.....
43.
Victor Stoyanov
09.11.2016 15:01:32
9
7
Румен Радев отново повтаря, че над Крим се вее руски флаг и трябвало да се съобразяваме с реалностите. Още веднъж искам да помоля някой журналист да се престраши и да го попита в ефир как ще реагира, ако над Кърджали се развее турски флаг. Пак ли ще се съобразяваме с реалностите? Благодаря предварително. БНТ 1 NOVA bTV
42.
Доколянков
09.11.2016 15:00:16
2
11
И тоя капут взе да се взема много на сериозно! Аман от недоклатени!
41.
memo
09.11.2016 14:57:01
1
6
Който и от двамата да спечели изорите са неизбежни
40.
герб това сме ние
09.11.2016 14:55:15
3
10
Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.
39.
таратора
09.11.2016 14:54:12
9
14
Несъм и неискам БСП но съм много против кмета Николов който погреба града в който съм роден и израснал само затова ще гласувам за Радев мимето да го дух@
38.
ВИП
09.11.2016 14:54:11
3
14
Флагмани,като ни натрисате мнението на тези крадливи мутри,не помагате никак на цецка.
37.
blueSky v13.11 Updated
09.11.2016 14:53:54
7
10
Не могат да приемат и не могат да приемат, че БСП е една отдавна провалила се партия, която продължава да се разпада ежедневно те и за това неможаха да извадят свой кандидат и по идея на не безизвестният на всички ни МОЗЪК на операцията "ДОГАН" издигнаха пореднияят ОРЕШАРСКИ чрез инициативен комитет....Пфф колко жалко...още по-жалко е че има толкова промити мозъци, които все още продължават да се надяват, че ще се върне онова време и още по-смешното е че много хора бъркат Президента с Премиера...!
36.
до 28
09.11.2016 14:45:57
1
4
БАГЯЙ БЕ ГОЦЕ
35.
радев до льотчиците червени
09.11.2016 14:40:15
6
6
Другари - аз съм честен и неопетнен
Вижте даже бедничките пенсионери ме харесаха толкова много че си дариха цялата пенсия, нищо че не бяха разбрали още


Как безработни стават партийни спонсори? И може ли да си дарител за кампанията на един от кандидат-президентите, в случая - Румен Радев, без въобще да знаеш за това?

Това показа репортаж на Генка Шикерова от Нова тв. От обявените пред Сметната палата общо 568 броя дарения 358 са малки - до 420 лв., за които законът не изисква декларация за произход на парите.

Донко Николов Донков съвсем видимо идея си няма, че е в списъка с многото на брой дребни дарители. След което са разсмива и казва:

- Да, да, да... разбрах.

- Ама аз не разбрах - пита го журналистката.

- Истината и само истината - отговаря многозначително Донко. След което декларира, че е дарил, но е забравил.

На въпроса от какво живее, се оказва, че нито взима пенсия, нито работи. Печелел от залаганията на "Лудогорец". Извинява се, че говори неразбрано, защото няма зъби, а тези пари "можели да отидат за зъби".

Друга дама, която почва да шикалкави, че не си спомня колко точно е дарила и съжалява, защото "имала някакви пари и... после ги объркала".

Жената първоначално реагира на информацията, че е дала 400 лева, с изумление:

"Аз лично?! Ееее..."

Накрая, след като паметта упорито й изневерява къде и при какви обстоятелства в селото (чието име не се съобщава, б.р.) са събирани пари за кампанията на ген. Радев и как е дала немалката сума, се сеща, че спешно трябва да се погрижи за печката си.

"Или щабът, или финанситите на кампанията се опитват да представят, че приходната част се формира от физически лица, които дават дарения. А всъщност средствата на се от тези физически лица", казва пред медията Антоанета Цонева от Институт за развитие на публичната среда.

"Има ли значение? Сметам - колко съм могла, толко съм дарила", отговаря бойко и друга събеседничка пред камерата на Нова тв.

Тя пък се оказва партийният секретар на селото и парите били от членски внос "от организацията".

Четвърти дарител не се сългасява, че "400 лв. са доста пари", защото точно толкова му била пенсията. Т.е. - ей така решил и си дарил цялата пенсия ли? Е, не - имал приятели и съмишленици, те също се включили с пари, но не си спомня кои са.

Простата аритметика показва, че това обяснява "някакви си" 150 360 лв. от кампанията, която според Нова тв e "една от най-скъпите".
34.
Коки
09.11.2016 14:38:20
5
12
Марков, антикомунистче сладко, искам да те снимам как пускаш бюлетината за партийния секретар. Това е вашият антикомунизъм. Смешник.
33.
радев до льотчиците червени
09.11.2016 14:37:12
6
3
Другари трябват ни иструкции поне по три пъти за да подадем вота си. Не ми се сърдете толкова си мога
.....................................
Време е да обърнем внимание на генерал Румен Радев и неговите приключения в тъмната стаичка. Генералът като че ли гласуваше за първи път. Поведението му смути присъстващите в стаята. Кандидатът за президент се луташе и шушкаше, докато успее най-накрая да даде своя вот.
http://gospodari.com/%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%8A%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D1%81%D0%B8-video111369.html
32.
Стефко Колеф
09.11.2016 14:36:08
5
10
Коце като хвърля в неделя за генерала после искам да ти хвърлям на врата под ритъма на песента от филма "момчето си отива"
31.
bbb
09.11.2016 14:35:49
4
15
Ей тиквенска подлога. Хайде на не даваш акъл,ааа.Първият път Б.Б. ни натресе магаре /по неговите думи/. Сега пак ли ще си прави експерименти върху нас. НЕ. Върху теб може. И върху другите гъзоблизци от РБ. Жалки сте. ДРУГИТЕ ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ ОТ
30.
д0 21
09.11.2016 14:34:47
3
15
Да, Марков върши нещо и то в Наказателния кодекс му се казва, кражба, измама, злоупотреба със служебно положение и т.н.
Ако от БСП Бургас обещаят, че този наглец Марков, ще бъде разследван и ревизиран безпристрастно и открито, то резултатът на тези избори ще бъде в тяхна полза!
29.
до Путьо Москов
09.11.2016 14:34:44
2
11
Ти като първи Дезертьор първо прочети мнението на американското военно аташе пък тогава яж л-йна
28.
до 13
09.11.2016 14:31:46
2
17
Аз пък съм виждал президент от ГЕРБ - за нищо на света не искам това да се повтори.
27.
Петър Москов
09.11.2016 14:30:25
16
5
Изборът на Румен Радев за президент ще бъде краят на мача за евроатлантическата ориентация на България. Това заяви пред журналисти здравният министър Петър Москов, който пристигна в централата на СДС, където се провежда заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

"Радев значи Първанов, а Първанов значи Путин", заяви Москов, като уточни, че перифразира руския поет Владимир Маяковски.

Той се обяви за категорична подкрепа на евроатлантическата ориентация на страната.
26.
Йоцко
09.11.2016 14:29:56
4
18
По-принцип мразя БСП и никога не съм гласувал за тях обаче като го гледам Костадин Марков колко е насран и ме надъхва да хвърлям за генерала!!!
25.
CENTRUM CREW
09.11.2016 14:29:08
0
11
аа НОРМАЛНО Е ДА ИМА КОМЕНТАРИ ОТ СТРАХ НО ВСЕ ПАК НЕКА ДЕМОКРАТИЧНО ДА ИМ ПОЗВОЛИМ ДА СИ КАЖАТ ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ ПРЕДИ ДА ГИ ЗАКОПАЕМ В НЕДЕЛЯ ;)
24.
Глупав
09.11.2016 14:26:51
3
18
Защо господине си мислите ,че народа харесва ситуацията , особенно с вашите министри ,които са най големите боклуци - Лукарски,Москов,Ненчев,Пръмова ?
23.
БСП
09.11.2016 14:23:38
8
3
Мама я льотчика хочу
Мама я льотчика люблю
Он летает на високо
И е...т на дълбоко
Мама я льотчика хочу.
22.
Бърборко
09.11.2016 14:21:47
3
17
Говори ми драги ми бърборко:) страх те е че при едни евентуални избори повече няма да си депутат че и в Бургас в общината няма да те вземат!Влиянието пада и ще дойде време ДАНС да те привиква с твоите верни другарчета Митко момата и Краси Стойчев да правите ресто на милионите дето ги окрадохте от строителните далавери в общината!!!не остана
21.
Запознат
09.11.2016 14:21:07
27
6
Браво на Марков! Колкото и да плюете и да си затваряте очите той е един от малкото кои то вършат нещо. Изцяло за ставам зад позицията ви господин Марков
20.
Sa
09.11.2016 14:20:49
2
1
Nali za nego glasuva
19.
Цун
09.11.2016 14:19:05
2
2
Успех ще ги отвеем
18.
аааууу
09.11.2016 14:14:03
3
28
До къде я докарахме крадливото мазно коце да дава съвети.Направо трагедия.
17.
Magi Halvadjian
09.11.2016 14:13:53
17
15
Винаги съм бил с десни възгледи! Брат ми е десен, жена ми е дясна , сина ми е десен, баща ми беше десен а дядо ми тайно слушаше "Гласът на Америка" и BBC Лондон(спомените ми са от края на седемдесетте). Аз за разлика от много други хора, не си сменям възгледите, вярата, принципите и морала според конюнктурата ! Ген. Радев може да е пич, а може и да не е ! Не знам. Не го познавам! Знам само, че играе с левия отбор! Аз съм десен! Нямам резервни принципи!!!:)
16.
ZapoznAt
09.11.2016 14:10:14
3
21
Взехме да се притесняваме от предсрочните избори, че май няма да минем бариерата
Г-н Борисов смиселете се над нас
15.
Qwentin
09.11.2016 14:08:51
1
11
Марш марш марш марш марш марш марш марш марш марш марш
14.
zoro
09.11.2016 14:05:48
4
14
Коце, Коце, а пък да знаеш в лавката на Индустриална 88 ще зареждат специални вип-аджийски вафли
13.
из нета
09.11.2016 14:02:00
17
6
Аз президенти на БСП съм виждал. И Петър Младенов, и Гоце. И двамата ни бяха представени за модерни, за алтернатива, и двамата обясняваха, че са промяната за България. Единият се опита да прати танкове срещу българите, другият ни надена на прочутия Голям Шлем с руските проекти, още ги плащаме.
Слушам Радан Кънев и Трайчо Трайков, които явно са решили да ни докарат третия президент на БСП. Такова гънене и шикалкавене падна, че чак е срамно. Те не знаели за кого, не можели за Цачева, не били сигурни как на балотажа, не искали да призоват, трябвало да ги убедят още малко...за кое, че единият е наследникът на Гоце и Пешо Танкиста?
И тези хора ни проглушиха ушите колко били десни. Колко били принципни. Как пак почват на чисто, за пети път.
Има дни, наречени избори, в които заставаме от едната страна ние десните, а левите - от другата. За жалост, не винаги отпред е този, който бихме искали, но отсреща са тези, с които няма как да искаме.
А между двата лагера притичват полевите курви, те са на повикване, който плати - ползва.
Извинявам се за грубия език. Ако искате, може да са плъхове, те също обикалят навсякъде, където има за кльопане.
Аз десен плъх не съм виждал.
12.
въй
09.11.2016 14:01:12
6
23
Кой го казва ! Най-големия престъпник и крадец в Бургас,който досега трябваше 100 пъти да е в затвора.Каква Наглост и безочие има този малоумник.И как има очи да се изправи и да говори глупости.
11.
ох как боли
09.11.2016 13:59:26
16
5
червеното войнство да маа вино се надява
салюти да раздава
но загубата им вече се явява
10.
LSFC
09.11.2016 13:56:09
7
13
Марков,ти нали си левскар,как караш хората да подкрепят нещо наричащо се ЦЕЦА...Цеца Цачева,Цеца Панчаревска,Цеца Етрополска...кажи Юда
9.
Даниел Митов
09.11.2016 13:54:28
23
9
На предстоящия балотаж ще защитя с гласа си визията за България като достойна и равноправна държава членка на ЕС и НАТО. Президентската институция неслучайно е най-висшата в страната: тя предполага набор от качества и професионализъм, каквито г-жа Цецка Цачева притежава.
БСП отново кандидатира човек, който не споделя европейския консенсус в българското общество. Летецът Радев, в традициите на левите у нас, предпочита кампания, основана не на аргументи, а на манипулации. Последното се вижда не само от небето, но и от Брюксел.

Ако кандидатът на БСП се катапултира в президентството, нашите европейски партньори, разбира се, ще му изпратят поздравителен адрес. С това, обаче, ще се изчерпи комуникацията помежду им. Но в тези времена, в които страната ни е заобиколена от регионални и глобални кризи, последното от което имаме нужда е президент, поставен в международна изолация, чиито външнополитически ангажименти се изчерпват с бракониерски лов в Централна Азия, по заложения стандарт на г-н Първанов.

Сами разбирате, че при един евентуален експеримент с президентството, като външен министър аз ще имам сериозни притеснения както за споделените външно-политически приоритети с президентската институция, така и за междуведомственото сътрудничество с нея.
В името на европейското бъдеще на България, нека заедно да предотвратим този опасен опит за дестабилизация и да гласуваме с разум.
8.
ох как боли
09.11.2016 13:53:05
21
6
на позитано се смрачава
тъмен облак се задава
самальотичка се приземява
7.
Всяване на страх!!!
09.11.2016 13:52:40
4
29
Защо се излагате така? Не прехвърляйте собствения си страх към хората! Кой ви подучи да говорите откровени лъжи? И Вас ли трябва да ометем? Не харесвам БСП, ето защо няма да гласувам за Цецка Цачева! Колкотл по-скоро се ометете от властта, толкова по-добре. А който всява страх му се връща тъпкано!!!! А ФлЕгман се показахте, че сте платени. Вече и децата го знаят! Подлоги!
6.
ох как боли
09.11.2016 13:51:12
19
9
червения вой се надава, радев се предава
5.
LSFC
09.11.2016 13:50:18
9
33
Коцето Марков е син на бившия партиен секретар на НХК,има резон в това да иска подкрепа за партийната секретарка от плевенските села,все пак т.н Джими беше заместник кмет при червения Йоан....Съд и ефективна присъда за крадеца Марков
4.
Костадин Марков
09.11.2016 13:47:46
10
31
АЗ СЪМ БОКЛУК
3.
2
09.11.2016 13:47:12
12
42
Крайно време е гербаджии да тръгнете да си търсите работа за по 500 лв. месечно, за да разберете докъде сте ни докарали! Само Радев президент! Верно, че за вас гладни, крадливи, калпави хрантутници ще е апокалипсис.
2.
долу
09.11.2016 13:46:54
7
30
Късния сдсар Марков раздава мисли.Коце Коцеееее -пътници сте даже Радев да загуби .Първото което ще направим -СПЕШНО-ново крило на сградата в комлука за WIP посетители. И ний можем да плашим коце.
1.
top
09.11.2016 13:44:19
9
47
единственият апокалипсис ще бъде че ти няма да си депутат ( храненик ) и в това няма нищо лошо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори