×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Американският „Танк на бъдещето” съществено отстъпва на руската бронирана техника


Американският „Танк на бъдещето” съществено отстъпва на руската бронирана техника
Ключови думи: танк, сащ, русия
11 Октомври 2016, Вторник, 22:29 ч.
Източник: Блиц.бг

Руски експерти считат, че сега американците преразглеждат концепцията за основен боен танк


Американската корпорация General Dynamics на конференция на Асоциацията на американската армия представи нов лек танк Griffin, създаден на платформата на британския танк Ajax, съобщиха американски медии.

Като плюс на новия танк се счита неговото не голямо тегло – 32 тона, което позволява да бъде транспортиран по въздуха. (Масата на руския Т-14 Армата е 48 тона.)

Griffin е снабден с ново оръдие XM360 калибър 120 мм. Конструкторите му гарантират, че оръдието по мощност не отстъпва на оръдието на M1 Abrams, обаче е много по-леко и дава по-малък откат. Неговата разработка струва на САЩ 160 млн долара.

Руски експерти считат, че сега американците преразглеждат концепцията за основен боен танк. „Танкът Abrams е създаван някога според концепцията за борба с атакуващи мощни съветски бронетанкови сили. Затова главни били челната броня от усилена защита в относително не голям сектор (плюс-минус 20 градуса) и голямо тегло (Abrams надвишава 62 тона).

Този тежък танк М1 обаче не притежава възможности за оперативен маньовър. За Abrams например трябва да се осигурят специални мерки за преминаване през водни препятствия, защото 70% от мостовете в Западна Европа издържат тегло до 50 тона. (При напредването към Багдад през 2003 г. един танк преминава по мост, който се срутва в река Ефрат и екипажът от 4 души се удавил.) Руските Т-90 и Т-72 могат да преминат, но не и Abrams – точно това е причината за решението на САЩ да създадат по-лекия танк Griffin.

Като се отчитат изискванията, които американците предявяват към комфорта на екипажа в танка, в тези габарити е много проблематично да бъде създадена мощна защита на Griffin.

Оръдието му не отстъпва по мощност на оръдието М256А1 на Abrams (всъщност е конструкция на германската Rheinmetall), но то трябва да се съизмерва например с оръдието на руския танк Т-14 „Армата”, а там то е доста по-слабо.

Новият танк Griffin по своите възможности по-скоро заема положение между основен боен и разузнавателен танк, твърдят експерти и добавят, машината се очаква да бъде скоростна.

Вероятно двигателят ще е дизелов, защото газотурбинния на Abrams не се изяви по най-добрия начин.

Естествено е на Griffin да бъде поставена най-съвършената бойна информационно-управляваща система. Вероятно ще бъде предвидена (по израелски образец) възможност за изстрелване през 120-мм оръдие на противотанкови ракети.

В категории: Бизнес , Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Той е съсипан след смъртта на майка си Той е съсипан след смъртта на майка си 24/05/2024, Петък 10:20 1
9
Коментара по темата
9.
до мурзилките дежурни на смяна
12.10.2016 10:50:08
1
3
Защо няма производство на руски компютър, телефон, телевизор и въобще някаква руска техника включително и ютия?
Нека всеки от вас си спомни кога изобщо е купувал нещо руско производство, освен водка и бензин?
Като си отговорите на въпросите ще разберете нивото и качеството на т.н. руска военна техника!
8.
До 7
12.10.2016 08:48:33
4
5
Пич, май ти неси чел достатъчно! Америка спасява Русия давайки цялата необходима техника за ориентация на бойното поле. До този момент руснаците са били премазвани от немците! Прав е колегата, това си е чиста пропаганда.. а руснаците в това са най-добри!
7.
:)
12.10.2016 08:03:05
6
6
FREE BULGARIA приказваш глупости. Чети малко история! Тъпите американци докато са се излежавали и са правили стратегия, как да се включат и те във войната, че да могат да понамажат, руснаците са се биели с германците. Руснаците тръгват от Москва и са се били на 2 фронта. Стигат до Берлин. Тъпите хамериканци едва прецапват от Нормандия до Берлин и то при изтощена немска армия в края на войната. Не знам кой на кого е спасявал дупетата, ама май е било обратното.
Лили, продължавай със свирките и без да риташ :)!
6.
пророка Олег
12.10.2016 07:34:35
4
5
Da go duhate mazni sorosoidni svine
5.
Лилия
12.10.2016 03:22:07
7
7
Те няма какво да ядат танкове седнали да ми правят тъпаци.
Като видиш руснак на пътя, ритни го. Руснак тъпак. Името говори.
4.
FREE BULGARIA
12.10.2016 03:20:37
7
8
Добре че има пропаганда от КГБ иначе никой няма да знае че Русия има танкове. Последния път бяха смачкани като гниди от германците добре че дойдоха Американците да им спасят гъзовете. Тая статия е плоска пропаганда на третата колона. Дори децата знаят че най добрата технология е на запад а не в Москва. Nice try.
3.
cjl
12.10.2016 00:33:29
5
4
изстрелване на ракети е руска разработка още за т72 отпреди 45г. американците тепърва ще го правят.
2.
bin
11.10.2016 21:10:11
5
5
И кво праим ся като е под шапката ?
Тука има ,тука нема :)))
1.
_nib_
11.10.2016 21:01:24
11
12
Янки-дудълите винаги са били,са,и ще продължават да бъдат много по-назад от руснаците.Причината-твърде много алчни фирми се съревновават за държавни поръчки-Локхийд-Мартин,Боинг,Нортроп-Груман и още и още и .....В Русия е друго.Всичко е под шапката на Россвооружение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас отбеляза 24 май с най-мащабното шествие в България (ВИДЕО) Бургас отбеляза 24 май с най-мащабното шествие в България (ВИДЕО) Над 11 хил. се включиха в инициативата Задължително правете това нещо сутрин Задължително правете това нещо сутрин Набиращият все по-голяма популярност д-р Хубърман обяснява как прекарването на време навън в естествена светлина в първия час след събуждане може положително да повлияе на общото ни благополучие 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г. 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г. Все пак позитивната страна е, че останалите 60% могат да се нарекат читатели Той е съсипан след смъртта на майка си Той е съсипан след смъртта на майка си Веселин Маринов отмени всички участия и тъгува  Буквите са нашата идентичност, а знанието прави светло бъдещето ни Буквите са нашата идентичност, а знанието прави светло бъдещето ни Тези думи отправи министър проф. Галин Цоков в приветствието си до учители, преподаватели, учени, до хората на изкуството и културата Цените са високи, всеки ден виждам пенсионери как си броят стотинките, тъжно е, каза тази звезда Цените са високи, всеки ден виждам пенсионери как си броят стотинките, тъжно е, каза тази звезда Подигравка е мои колеги, огромни таланти, да не могат да се справят с бита, обяви Васил Найденов Димитър Николов: Честит празник на българската азбука, просвета и култура, бургазлии! Димитър Николов: Честит празник на българската азбука, просвета и култура, бургазлии! Ако България има безценно съкровище – това е българската азбука, която честваме днес, подчерта Николов Иван Ненков към учителите: Вие сте пример, който трябва да бъде посочван и обгрижван, за да продължи своето развитие Иван Ненков към учителите: Вие сте пример, който трябва да бъде посочван и обгрижван, за да продължи своето развитие Вашият професионален труд създава "прозорец на възможностите" за реализацията на младите хора, подчерта председателят на Гражданско обединение Бургазлии 24 май и културата ни обединяват, възкликна министър Найден Тодоров 24 май и културата ни обединяват, възкликна министър Найден Тодоров Писмеността ни дава възможност да помним историята си, за да вървим напред, коментира той Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Олена Грицюк пожертвала всичките си спестявания за тази кауза
Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори