×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Бургас: Даваме шанс на г-н Божидаров да стане мъж и да оглави кризисния щаб за рибата


Община Бургас: Даваме шанс на г-н Божидаров да стане мъж и да оглави кризисния щаб за рибата
Аз Рибен фест без риба досега не съм виждала, каза директорът на Отдел „Култура” Весела Йорданова
11 Октомври 2016, Вторник, 20:58 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

От Отдел "Култура" ще изпълним поставените задачи, чакам председателят да определи място на провеждане, бюджет, фирми, които ще осигурят рибата, каза Весела Йорданова


Самият г-н Ангел Божидаров трябва да даде отговор на въпроса – защо през октомври месец няма Рибен фестивал в Бургас. Това заяви директорът на Отдел „Култура” в Община Бургас в отговор на упреците от общинския съветник от НФСБ Ангел Божидаров. Инициативата и решението беше на 15 общински съветници от всички партии, представени в местния парламент.

„Като директор на Отдел „Култура” с удоволствие и уважение ще се включа в кризисен щаб, оглавяван от г-н Божидаров и ще очаквам от него да ми даде конкретни задачи. Ще очаквам да определи място на провеждане, бюджет, фирми, които ще осигурят рибата. Аз ще направя моите предложения каква да е съпътстващата програма към събитието”, каза Весела Йорданова.

„Ако уважаваният от мен г-н Божидаров реши да предизвика кризисен щаб, той ще е първият, който ще направи нещо ново в историята на Бургас – кризисен щаб да се свика за Рибен фестивал. Такива щабове многократно са се свиквали в Бургас по кризисни за града ситуации – бедствия, наводнения, тежки инциденти, които не дай Боже да се случват”, добави тя.

„Като хора, които работим в администрацията и сме организирали стотици събития, ние се зарадвахме изключително много на тази инициатива. Но очаквахме да ни бъде предоставена някаква концепция – в един ден ли ще е, в два дни ли, в три ли; на колко места ще се случва в града”, обясни Весела Йорданова. 

Тя бе категорична, че в самото решение няма нито един лев предвиден бюджет. „Ние сме бюджетна организация и всяко едно събитие в културната програма се гласува именно от общинските съветници в началото на февруари. В това решение обаче няма никакъв бюджет, а в края на годината не знам откъде Отдел „Култура” да вземе средства да организира това събитие”, продължи Йорданова. 

„Освен, че липсват концепция и бюджет, ние останахме с впечатлението, че групата общински съветници ще проведе разговори със съответните фирми, които се занимават с търговия и производство на риба, за да може да се знае на този Рибен фест откъде ще дойде рибата, кой ще я осигури, кои фирми ще участват. И това не ни е предоставено. Аз Рибен фест без риба досега не съм виждала”, каза директорът на Отдел „Култура” в Община Бургас.

„Най-лесното е да направим културната програма към Рибения фест, който повтарям, че е идея на общинските съветници на Бургас. Без бюджет, без концепция, без водени разговори с фирми, без дори да се знае откъде ще се вземе рибата за феста, не знам някой да е в състояние да организира това събитие”, обясни Йорданова.

Весела Йорданова разкри, че за организацията на този Рибен фест е имало само една-единствена среща, инициирана от общинските съветници, и то преди няколко месеца. На нея те са поискали цени за пренасяне на къщичките от площад „Св. св. Кирил и Методий” на Морска гара. „Мои колеги са присъствали на срещата и впоследствие са предоставили цените. Художникът на Общината е предоставил и визия, както казва и самият г-н Божидаров. Но от там нататък с визия на картинка и с оферта за преместване на къщички фестивал не се прави”, каза директорът на Отдел „Култура”.

„Разбирам, че г-н Божидаров няма опит в организацията на събития. Затова много ще се радвам да си помогнем и целият екип на Отдел „Култура” и „Летен театър, фестивали и концерти” ще работи за този фестивал, след като ни бъдат спуснати задачите от кризисния щаб, оглавяван от г-н Божидаров”, обеща Весела Йорданова.

Тя призова Ангел Божидаров да не се оправдава с това, че е съветник от опозицията, защото предложението е подкрепено от 15 съветници от всички групи, представени в местния парламент и то вече е общо.

В категории: Бургас


20
Коментара по темата
20.
Божидаров до 16
12.10.2016 11:18:23
0
1
Мисля че не е лошо.Аз на риболов по река Сена-а Йорданова по магазините на Шанзе Лизе.Номера е да можеш да платиш масрафа пич.
19.
Божидаров до номер17
12.10.2016 10:41:18
0
5
Точно там е проблема че не съм организатор.Ако бях щеше да се е провел през септември.Въпросите са ти към общината-ама как да ги зададеш като работиш там.
18.
До 17
12.10.2016 10:32:42
2
5
Разбирам че си тъп и нагъл но организацията на феста е задължение на общината.А решението на общинския съвет е за втората седмица на септември.Поздравления за Божидаров.Единствен той им каза на общинарите че са мързеливи и безхаберни.
17.
10. Божидаров,
12.10.2016 09:02:03
4
4
защо не си остана шоумен - мустаците на вуйчо ти Страхил много ти отиват, а се вреш навсякъде, за където не си? Какъв рибен фест ще правиш, рожбо, като са ти останали 5-6 дни? Сега ли се сети, Маро, да се посрешеш? Кой е чул до сега за тази нова очаквана придобивка на Бургас: съобщихте ли, разгласихте ли, поканихте ли? Не разбрах защо точно ти се жалваш от други - ако си организатор, ръководител, баш рибофестивалец, защо не си се хванал за работата до сега? Май, май гледаш да отбиеш водата...Да друснеш сума ти риби на Морска гара при познатите на бургазлии цени и да очакваш, че ще се разпродадат...Да, ама друг път! Че да беше го направил този фест през август, началото на септември, когато имаше туристи - хем да видят, хем да хапнат...
16.
До Божидаров 3
12.10.2016 09:01:18
2
2
Божидаров, не се прави на мъжествен. В Париж най-много да отидеш за риба на Сена.
15.
ким чен николов
12.10.2016 08:26:19
3
6
Весела ... то друго освен детски концерти за Слънчицето Ви можете ли да организирате ?
Децата под строй да забавляват лидерчетата Ви а който се опъне ... в пандиза от Първо Регионално Политическо Управление на Общината ???
Друго освен да си измисляте обвинения можете ли ???
Да манипулирате обществото ... можете ли ?? Един рибен фест и то с решение на Луковата грута не сте способни да организирате - за какво сте там ???
14.
Божидаров 5
12.10.2016 01:02:33
1
11
Радостинче хубаво си разположила снимките остана да сложиш заглавие Ах на вуйчо......
13.
Божидаров 4
12.10.2016 00:54:33
1
11
Лека нощ кукло.Утре да не закъсняваш за работа при новия си шеф.Кафето го пия с мляко.
12.
Божидаров 3
12.10.2016 00:49:41
2
12
Г-жо Йорданова ако искате да ме правите мъж изберете си дестинация Париж Рим или Казабланка-ще ви заведа.А организацията на екскурзията оставете на мен-първо съм кавалер второ разбирам от туризъм.
11.
Божидаров 2
12.10.2016 00:38:40
2
11
Г-жо Йорданова не знаех че днес ви се е събрало толкова много.Първо сте давали обяснение за нахапано дете в д.градина.После сти изпратили съдия изпълнител да събира глоба от починало момиче-сега нали не се чудите защо говоря за пълно безхаберие.
10.
Божидаров
11.10.2016 23:55:59
1
13
Г-жо Йорданова за опита в организирането на мероприятия ще ви информирам че 10години съм бил водещ на шоу програми от 1979-до 1989 но вие тогава сте си играели с кукли и ви е простено че не знаете.Работил съм в културния отдел на ммц Приморско както и зам.директор на младежкия културен център в Бургас когато сте изживявали първите си любовни трепети.Казах кризисен щаб защото трябва да се свърши работата за 5-7дни тъй като вие и колегите ви я оплескахте като патета в кълчища за 6месеца.Явно хабер нямате какво трябва да се направи щом говорите откъде ще се вземе рибата.Ще я донесат фирми които ще я продават и ще печелят а ние сме решили че за тази седмица няма да плащат наеми защото времето е малко.Доста време сте в общината и трябва да сте информирана че общинския съвет взима решения а общинската администрация ги изпълнява.Понеже сте свикнали да харчите готови пари мислите само за бюджет а с г-жа Ананиева коментирахме в комисията по туризъм че ще поканим самодейни колективи.Вносители на докладната са 15съветника включително от Герб Бсп Реформаторите но само аз се ядосах че работата не е свършена и предложих да се съберем при кмета и да не се отказваме.Оценям вашето желание да работите под мое ръководство и ви уверявам че има какво да научите.Важното е да не се предаваме и макар и в кратки срокове да го организираме.Днес съм разговарял с когото трябва и чакам утре неговото решение.
9.
Podkrepete podpishete !!!
11.10.2016 23:38:48
1
2
http://www.peticiq.com/157481
8.
Курти
11.10.2016 22:11:15
4
11
Риба неможело да намерят бюджет нямало!!!Желание няма драги ми общинари от ГЕРБ на морето живеем все пак!!! а че бюджет нямало-ами няма да има щото тва не са еврофондове да ги точите и после послушни фирмички да ви връщат €€€ ама по други сметки!!!Нещастници крадливи начело с Чичо Кмет!!!
7.
MILK
11.10.2016 21:49:58
6
1
Тая добре му го е казала но става ясно и друго, че тази институция е ненужна и явно няма голям смисъл.
6.
Вегани, обединявайте се
11.10.2016 21:44:10
11
2
Божидаров, да се яде риба е престъпление. Тя има душа, носи живот. Как може да се харчат държавни пари за организация на нещо такова - рибен фест! Колко риба ще бъде избита? Нали има Никулден, там не раздават ли достатъчно чорба от невинни, избити рибки. Стига с това месом да не сме диваци.
5.
Б-С
11.10.2016 21:35:22
5
8
Знам го Ачо,не е лошо момче.Ама ко му трябваше да се занимава с политика и то с партията СКАТ .Беше едно време в сдс--- кандидат за депутат го писаха ама не стана .Тогава трябваше да спре с политиката.А сега кво ходи да бърше г..за на В. Симеонов.Тоя г..з Ачо избърсване няма само си цапаш ръцете ,майни че и ти взе да замирисваш.РИБЕН ФЕСТ -дрън дрън че пляс-Най тъпата идея с която искате да ви чуят.
4.
Nenka
11.10.2016 21:26:56
1
3
Ribata voni na mazut I ako.
3.
*********
11.10.2016 21:05:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
До Община Бургас!
11.10.2016 20:24:27
2
14
Да бяхте дали шанс на бургазлии да дишст и въздух! Не да застроявате всеки свободен квадратен метър на псевдо реститути! Но...всичко явно е пари...
1.
tupia mitio
11.10.2016 20:14:54
1
3
mitio ochite pederas pederas
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори