×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шизофреникът Александър подмамвал миската Елена Ангелова със снимки на сакове, пълни с пари


Шизофреникът Александър подмамвал миската Елена Ангелова със снимки на сакове, пълни с пари
Александър Атанасов следи красавицата с дрон и джипиес, досажда ѝ дори на Малдивите
11 Октомври 2016, Вторник, 15:45 ч.
Източник: 24 часа

Полицаите открили в дома му над половин милион лева кеш

Истински психотрилър изживява семейството на адвокат Елена Ангелова, Мис България 97. Кулминацията на кошмара се разиграва в събота вечерта, когато психично болният ѝ обожател Александър Атанасов за пореден път отива пред дома на семейството ѝ с още 3-ма души, за да я прибере и да живее с нея. Тогава между него и съпруга на Елена Ангелова - Николай Нейчев, избухва скандал. Те и хората им влизат в сблъсък, придружен с бой, престрелка и престой в 6-о РПУ. Елена Ангелова във времената, когато още не познава Атанасов.
В събота вечерта семейството на Николай и Елена се готви за вечеря. Когато съпругът се прибира, вижда, че Атанасов е паркирал колата си пред дома им. Попитал го какво прави там. 


Елена Ангелова във времената, когато още не познава Атанасов.

“Искам да се уверя, че Елена и децата са добре. Много добре знаеш, че второто дете е от мен”, казал Александър. Слязал от колата и хванал Николай за шията. Охранителите от къщата веднага пристигнали и изблъскали нападателя. Атанасов паднал на земята. Тогава извадил тийзър (електрошоков пистолет - б. а.), и започнал да стреля по бодигардовете. Като по чудо не ги уцелил и зашеметил. Единият от охранителите взел оръжието. След това успели да изгонят Александър.
Два часа по-късно Николай и Елена чули спирачки на автомобил пред къщата им. Мъжът излиза да види какво се случва и вижда как 3-ма бият един от охранителите му. Александър Атанасов се
нахвърлил срещу Николай Нейчев и казал, че ще го убие. Тогава съпругът на Елена Ангелова извадил пистолет и стрелял 5 пъти във въздуха. Настанала суматоха. Атанасов и хората му се прибрали в колата и тръгнали надолу по улицата без изход.


Това са само част от съобщенията, които обожателят настойчиво изпраща на семейството от две години

След това всички участници в мелето са задържани. Следва обиск в колата и къщата на предводителя на нападателите. В 6-о РПУ се говори, че в жабката на автомобила на Атанасов са открити пари и дрога, а в къщата му - около половин милион в брой. Николай Нейчев престоява 24 часа в районното, а Александър Атанасов е откаран за преглед в “Пирогов”, защото кракът му е наранен при бягството. След това е откаран в психодиспансера на бул. “Сливница”, където се води на отчет. Пуснат е оттам на следващия ден, а в понеделник сутринта взел и колата си от паркинга на 6-о РПУ.
“Този човек ни тормози от 2 г. Въпреки че е психично болен и има диагноза, винаги успява да се измъкне на свобода. В същото време разполага с много пари и контакти”, каза Николай Нейчев, потърсен за повече подробности около скандала с престрелката пред дома му. Александър Атанасов е шеф на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители.
43-годишният мъж твърдял, че обича Елена Ангелова и трябва да живее с нея, въпреки че тя има семейство. Атанасов е бивш държавен експерт в министерството на земеделието. Има диагноза “Параноидна шизофрения”. Настаняван е за принудително лечение с решение на съда, но винаги успява да се измъкне. Бил е кандидат за депутат от листата на РЗС в Търговище.
“24 часа” потърси влюбения експерт по земеделие на телефоните на асоциацията, но без успех. Потърсихме го и на няколко от мобилните телефона, с които е изпращал заплашителни есемеси на Елена Ангелова, но на тях хората твърдят, че не го познават.
Историята започва през 2014 г. Тогава Атанасов все още е експерт в МЗХ. Наел Елена Ангелова за адвокат по негови граждански дела, които нямат нищо общо с работата му. “Един ден дойде при мен в офиса. Каза: “Виж, аз съм влюбен в Елена”. Веднага ѝ се обадих. Тя отговори да не му обръщам внимание, защото не е добре”, разказва Николай Нейчев.
След първото посещение в офиса на бизнесмена следва и второ. Тогава Александър Атанасов говори несвързани изречения. Гонят го от офиса. Следват заплашителни есемеси като “Ти си боклук. Аз обичам Елена и искам да живея с нея”.
Семейството започва да пише жалби до полицията и прокуратурата. Прилагат и доказателства. Иначе държавният служител Александър праща снимки на пачки, на краката си със следи от спринцовки, както и кадри на семейството, които е правил тайно, докато ги следи.
Николай Нейчев разказва и потресаващ случай, когато е със семейството си на Малдивите. Съпругата му се тагва във фейсбук от хотела, в който са отседнали. Два дни по-късно Николай и Елена виждат край басейна на далечния остров Александър Ангелов.
“Какво правиш тук”, пита го бизнесменът. “Ти си отвлякъл Елена. Тя си тръгва с мен”, отговаря шизофреникът. След кратък разговор казва: “Тя ще си изкара почивката с теб и когато се прибере, ще се пренесе у нас”.
След няколко месеца преследване Елена Ангелова получава нервни кризи Спокойна е само когато Александър за пореден път е настанен за принудително лечение.
През 2015 г. Александър Атанасов вече е съкратен от Министерството на земеделието. Около него витаят съмнения, че злоупотребява с европейски субсидии, за които отговаря като експерт и дори има сигнали в прокуратурата за това.
В министерството още се разказва случай от 2015 г., когато Атанасов отива на рожден ден на един от ръководителите. Носи букет с цветя. Когато влиза на партито, хвърля букета на земята и вади пистолет.
След случката започва разследване. Тогава Атанасов е настанен в психиатричната клиника в Курило. Диагнозата е страшна - параноидна шизофрения. С решение на съда от 2 юни е оставен за принудително лечение за един месец. В решението на магистратите пише, че той не може сам да изрази съгласие за това. Назначава за попечител баща му Иван.
Когато Александър излиза от психото, кошмарът за семейството на Елена и Николай се завръща. Той започва да ги следи и да ги снима. Като доказателство за това им праща снимките. Бизнесменът и съпругата му често забелязват и дрон, който кръжи над къщата им. Това обаче не е всичко. Болният Александър редовно виси пред офиса на Елена. Пробива дограмата, за да монтира микрофони и да я подслушва. Обикаля и около офиса на мъжа ѝ. Псувал и показвал средни пръсти на камерата.
През януари т.г. Николай Нейчев наема охрана за съпругата си и за децата. Тогава Александър започва да твърди, че бодигардовете на Елена я изнасилват, а съпругът ѝ я държи заключена. Същия месец тя води сина си на карате. С охранителя сядат в пицария наблизо. Тогава влиза Александър. По-късно се оказва, че е сложил джипиес под колата ѝ, за да я следи. Казва: “Тръгваш с мен”. Изплашена, Елена се обадила на съпруга си и той пратил допълнително охранители. Оказало се, че Атанасов е там с още 5 души - един отцепка, един с него в заведението и още двама с кола. След този инцидент го забелязали с хората си да следи големия син на миската и бизнесмена, когато тръгва за училище.
През май месец т.г. е първият опит на Александър да нахлуе в семейната къща на Николай и Елена. Тогава съпругът на адвокатката е в чужбина по бизнес дела. Една вечер тя му се обажда и казва, че Александър Атанасов е прескочил оградата на дома им и е в двора. вече се била обадила на 112. Полицията идва след 40 мин. Преди тях на мястото са охранителите на Нейчев. Атанасов е отведен приятелски от униформен полицай, който се качил на бъгито му. С тази машина Атанасов имал навик да се придвижва през лятото. Докато Елена Ангелова пишела обяснения в 6-о РПУ, Атанасов бил там с костюм и явно не бил задържан. В полицията го познавали като “Сашо”. Разказал, че чул някой да вика за помощ и затова влязъл в двора на къщата. От този случай оградата е опасана с бодлива, режеща тел.



В категории: Крими


1
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
1
Коментара по темата
1.
Тъпо
11.10.2016 16:45:16
0
10
"около половин милион в брой" - ако е психо и се води на отчен, от де има половин милион в кеш, тва само в България го има, един вид пълен психопат и едва ли не с усмирителна риза го водят, обаче в същото време милионер.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори