×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева – удобният (кандидат) президент


Цецка Цачева – удобният (кандидат) президент
Ако ви харесват институциите на Борисов и Доган, това е вашият човек
02 Октомври 2016, Неделя, 15:45 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

ГЕРБ се опитва да ни наложи по-слаб държавен глава от настоящия, което е твърде обезпокоително



След дълго умуване Бойко Борисов „назначи“ председателя на парламента Цецка Цачева за кандидат-президент. Изборът е ключов, защото тя моментално става фаворит – все пак ГЕРБ е най-голямата партия в България. Дали обаче това е добре за държавата?

Цачева е човек на статуквото и олицетворение на номенклатурната посредственост, която може да просперира благодарение единствено на раболепното си отношение пред авторитарния вожд.

Да сте чули например някога председателката на Народното събрание да постави на дневен ред щекотливите теми, които тровят обществото, като да речем корупцията и завладяната съдебна система?
Не сте я чули и няма да я чуете, защото това е тема табу за нейния патрон Бойко Борисов, който продължава да си играе своите игрички с царете на задкулисието.

Затова и Цачева е удобна на ДПС и е много вероятно тя да получи ключова подкрепа на втори тур в смесените райони. Някак си изглежда по-сигурна в сравнение с все още неясния кандидат на БСП Румен Радев. (Ако той е на евентуалния балотаж)

Росен Плевнелиев може и в някои моменти да прекалява с изказванията си, но поне го прави в точната посока – на запад. И може постът на държавния глава да не му подхожда, но той не е посредствен номенклатурчик, а човек със собствено мнение, поради което често ядосва Борисов и обкръжението му. В много случаи Плевнелиев се показа и като визионер, което е немислимо за човек с профила на Цецка Цачева.

Ако тя стане президент, ще тегли в обратната посока и това не е добре за България. В администрацията продължава да е пълно с подобни ретроградни номенклатурчици, заради които се чудим защо все нещата у нас не вървят (или по-точно вървят, но твърде бавно). 

Твърде обезпокоително е, че ГЕРБ (т.е. Борисов) се опитва да ни наложи по-слаб президент от настоящия.

Държавният глава е ключов в случаи на политически (и не само) кризи. При всички критики към Плевнелиев той назначи две служебни правителства, в които много от министрите бяха истински модерни хора, склонни да „счупят“ статуквото, като правосъдния Христо Иванов, на екологията - Юлиан Попов, вицепремиерката по европейските средства Илияна Цанова.

Цецка Цачева едва ли би назначила подобни кадри, ако й се наложи. По-скоро ще са такива, каквито Борисов й подскаже – т.е. удобни на властелините, така че кръговете около Пеевски и Доган да са доволни.

От следващия президент ще се иска най-накрая да направи немислимото – да спре назначаването за главен прокурор на човек, подчинен на силните на деня. Нещо, в което и Плевнелиев се провали. Цецка Цачева ли ще спре човека на Борисов, Пеевски и Доган? Забравете!

„Знам какво е баланс, знам какво е отговорност. Мога да постигам съгласие. Мога да туширам конфликти. Няма да отварям пропасти, ще градя мостове“, обяви Цецка Цачева пред партийния актив малко след като Борисов я „назначи“ за кандидат-президент. В превод думите й означават: Всякаква надежда за промяна оставете!

Иначе казано - ако ви харесват институциите на Бойко Борисов и Доган, гласувайте за Цецка Цачева. Това е вашият човек - човекът на статуквото.

В категории: Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
14
Коментара по темата
14.
*********
02.10.2016 22:59:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Иво
02.10.2016 20:30:37
1
2
А Вие в една мутро-циганска държава какъв президент очаквате да има -естествено си е да е : травестит, мангал или мафиот
12.
bs_1 (До 8.)
02.10.2016 20:30:06
0
2
Прав(а) си!
Но гласувайте! За който и да е!
По-добре да си изберем клоун, отколкото циганско-партийния платен вот да определи куклата на конци!
Просто гласувайте! Разбира се, по възможност не за бивши или настоящи комунисти...
11.
ГАЛИН ПЕТКОВ
02.10.2016 20:25:44
6
1
ОХ, ТОЗ ГОЛЯМ АНАЛИТИК. ЯВНО СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОЙ НЕЩО Е ПО-УМЕН ОТ ЦЕЦКА. АМАН ОТ ТАКИВА НЕ УСПЕЛИ ХОРА, ДЕТО СЪДЯТ ДРУГИТЕ СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПО САЙТОВЕТЕ
10.
polux
02.10.2016 20:16:23
3
7
Поздтавления на автора за смелостта му да напише истината без страх от цензурата на властта
9.
Da
02.10.2016 20:13:07
4
4
Предпочитам Цецка , съжелявам единствено за Кольо Парамов ! А , че сме кофти материал е вече очевадно !
8.
*********
02.10.2016 20:09:11
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
СС
02.10.2016 20:00:55
0
11
Боже!Колко мъка има по тоя свят,Боже!...Марионетка на конци,без качества,без опит,...Визия нула...Каквато ни е държавата,такива и политиците...Всеки уважаващ себе си български гражданин,не би гласувал.
6.
oh boli
02.10.2016 19:54:18
0
7
beteri
5.
ким чен Николов
02.10.2016 19:46:27
0
1
abukalym
4.
Мъка
02.10.2016 19:46:16
0
14
Тази ще ми поздравява на 6 май..мааале и на нова година...мааале че и пред света
3.
eжко
02.10.2016 19:45:05
0
6
в една парламентарна република да номинираш председателя на парламента за президент е все едно да си бъркаш с лявата ръка в десния джоб - трудно но не и невъзможно, и следствие на идиотизъм или от няма накъде. Напрактика е супер логично щом като един човек е председател на върховния орган на държавата а се възприема като подчинен на партийния си лидер този човек и като държавен глава ще се изживява като подчинен на партийния си началник и ще насрочи предсрочните парламентарни избори когато му кажат назначавайки в служебното правителство тези който му кажат.
2.
Браво
02.10.2016 19:41:54
2
8
Лисицов отговорно мнение.
1.
*********
02.10.2016 19:40:21
3
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори