×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бурни страсти в ОбС-Бургас: Съветници и таксиджии в лют спор заради патентния данък (ОБНОВЕНА)


Бурни страсти в ОбС-Бургас: Съветници и таксиджии в лют спор заради патентния данък (ОБНОВЕНА)
Таксиджиите окупираха залата, заканиха се да блокират пътища
26 Септември 2016, Вторник, 01:10 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Ако ни сложите 900 лева, няма да дадем и един глас за ГЕРБ, заплашиха шофьорите
Общинският съвет на Бургас се превърна в селски мегдан заради лютите спорове, които избухнаха заради предложението за увеличаване на данъка върху таксиметровия превоз. Докладната записка е на кмета Димитър Николов и предлага налогът да е 900 лева. Това обаче разгневи таксиметровите шофьори в Бургас, които днес окупираха залата в НХК, където се провежда редовното заседание на местния парламент.
Те издигнаха плакати, с които изказаха недоволството си.

Докладната записка предизвика спорове както между различните групи, така и между таксиметровите компании и съветници. Стигна се до компромисен вариант - да се гласува вторият вариант на кмета Димитър Николов, чието предложение е налогът да е 660 лв. От групата на НФСБ и СЕК поискаха данъкът да е 480 лв.

"Аз 3 години съм бил таксиметров шофьори, но милионер не съм станал", изказа се съветникът от НФСБ Ангел Божидаров. От БСП също застанаха срещу предложението на кмета. 

Николай Тишев попита защо са избрали сумата от 900 лева, а не повече или по-малко, но в редовните комисии никой не се е аргументирал.

Дума беше дадена и на таксиджиите. На трибуната излезе Любомир Ламбрев, който настояваше данъкът да е 300 лв. Новият данък щял много да увеличи разходите им и по този начин нямали да имат никакви приходи. 

"Това ще доведе до бум на нелегалните превози. От друга страна, данък от 300 лв. ще накара такситата да се регистрират целогодишно", заяви Ламбрев. 


От бранша през цялото време словесно нападаха съветниците. Заканиха се да затварят пътища.

Заседанието се превърна в селски събор. Те многократно бяха предупредени да запазят добрия тон, но страстите се нажежаваха още повече, заради което се наложи председателят на ОбС-Бургас Костантин Луков да изгони един от присъстващите шофьори. В знак на протест той беше подкрепен от колегите си, които още по-бурно напуснаха залата.


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Еко такси
27.09.2016 22:55:48
0
0
До флагман,извинявайте но с тези писания постигнахте само че ние и нашите „таксиджий” нежелаем да използвате услугите на фирмата.Благодарим ви :
10.
така така...
27.09.2016 14:52:02
5
4
Личи си че флегман пишат доста тенденциозно срещу таксиметровите шофьори и едва ли не емел МАХМУД (турски шпионин) ги нарича прости селяни на мегдан.

Жалко, че за фекални веб страници като тази няма данък вредни от 1000лв
9.
4 i 5 - postove
27.09.2016 14:32:53
0
5
BANQTA e ZADYLJITELNA v AVTOBUSITE i TROLEITE na BBUS. Tam napravo SMYRDI na UMRELI POROVE, OSOBENNO KOGATO VOZQT i CIGANITE ot M.RUDNIK, G.EZEROVO, POBEDA i LOZOVO.
BANQTA e ZADYLJITELNA I ZA NASELQVASHTITE SGRADATA OBSHTINATA, RAYONNITE ADM.BURA i KMETSTVATA.
8.
DOLU GERB
27.09.2016 14:27:28
1
3
Dokato na K.Lukov, Kmeta, zamestnici, na hrantutnicite ot UKORS , na vsicki debili obshtinski po firmi i direkcii sa im osigureni BEZPLATNI SLUJEBNI KOLI i gradski transport na stoinost ot blizo 15 miliona.......tozi razhod se kompensira ZA SMETKA POVISHENITE TAKSI i DANYCI na BURGAZLII ! Za tazi naglost na burgaskite upravnici, po vreme na finansova kriza i razpad na REALNATA ikonomika, opredelenieto e edno i ilustrativno pokazano !
7.
...
27.09.2016 14:03:47
0
8
Аз съм от Русе,но живея в Бургас и искам да ви кажа че данъка на колата ми тук е 450 лева,а в Русе ми е 230 ?!???
Как става това...
6.
ViP
27.09.2016 14:01:55
1
10
Грабим
Европа
Рушим
България

Новото мото на герБ ...
5.
Аз
27.09.2016 12:01:50
5
11
Банята е задължителна!!!
4.
Московски
27.09.2016 11:31:43
6
14
Задължителна баня и автомивка ежедневно за таксиджиите, коли до 10г. само, психотестове задължително през 3 месеца и един човек една кола макс. Никакви фирми с по 100 коли. Казах.
3.
Гражданин
27.09.2016 10:59:19
5
25
То да е само данъка на таксиджиите най висок в страната. Но и данък сгради и данъка на колите в Бургас е най висок в страната. За една и съща кола и на едни години в Бургас данъка е с 35 лв повече от София. Пак гласувайте за тоя кмет и тая партия. Не че другите са цвете но поне беше по спокойно и не се събуждахме всеки ден с нов измислен данък. Да разсъждаваме реално тея осве градинки нещо друго направилили са ? К-с Изгрев тъне в мизерия комплекса не е видял една кофа асфалт, изключая улицата по която минава рейда. И един измислен скейт парк, това е за 3 мандата на кмета, слънце. В к-с Зорница е абсолютно същото, а пътя от 5-дето посока к-с Изгрев е в окаяно състояние от години, станал е като военен полигон. Лампите в двата комплекса са като кандила, едвам светят. Само взима парко местата на хората а нови не се изграждат. Ние му знаем играта на кмета маже очите на хората в Меден рудник с някой друга градинка, защото там е половината град, а останалите кучета ги яли!
2.
жаба
27.09.2016 10:56:11
2
16
мачкат ни с нашите гласове това е истината
1.
жцвьвя
27.09.2016 10:21:13
2
26
Гласувайте за ГЕРБ, гласувайте за ГЕРБ. /////???????????????? Ниски са данъците, особено ако сте американски инвеститор и не се налага да ги плащате....още може, още, още.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори