×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ: Обвиненията в предателство към Русия са цинични и възмутителни!


ГЕРБ: Обвиненията в предателство към Русия са цинични и възмутителни!
"Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяни помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО"
14 Септември 2016, Сряда, 13:42 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

От най-голямата партия се възмутиха от потъпкването на символите на ЕС и НАТО



„Парламентарната група на ГЕРБ категорично осъжда акта на поругаване на Европейското знаме и на знамето на НАТО, които бяха стъпкани публично по време на събора "Приятели на Русия" край язовир „Копринка“. Недопустимо е да се злоупотребява с чувствата на българските граждани по отношение на исторически събития за постигане на политически цели през 2016 г.” Това обяви в декларация депутатът Галя Захариева.

„Лепенето на етикети на тези, които имат различна интерпретация на историческите събития и обвиненията в предателство към Русия, е цинично и възмутително”, се казва още в декларацията  на ГЕРБ.

Според формацията на Бойко Борисов става въпрос за безцеремонно налагане на разединение сред българските граждани и това е неприемливо.
Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяни помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО. Безотговорно е историята да се обвързва с днешните международни отношения. България е част от демократична и справедлива Европа.
Лепенето на етикети на тези, които имат различна интерпретация на историческите събития и обвиненията в предателство към Русия, е цинично и възмутително”, заявяват от ГЕРБ.

Противопоставяме се категорично на насаждането на антиевропейското и антинатовското говорене, защото в трудните времена, пред които е изправена цяла Европа, ни е нужно обединение, а не популизъм и омраза. България е част от силна и обединена Европа – ние сме длъжни да поддържаме разбирателството и да съхраняваме ценностите на справедливост и солидарност, а не да насаждаме омраза и разделение. Днес, повече от всякога, трябва да се противопоставим на популизма и да се държим като достойна и отговорна страна-членка на Европейския съюз, защото само заедно можем да се изправим пред кризата на съвременна Европа.

В цялата история на българския народ няма пленено или поругано знаме и това е гордост за страната ни.  След присъединяването на България към Европейския съюз, знамето на ЕС вече е и наше собствено и седи редом до българското знаме. Ето защо, този скандален акт, който се случи пред лидера на българската левица Корнелия Нинова и пред погледа на кандидата за президент генерал Румен Радев, издигнат от БСП, е възмутително”, посочва парламентарната група на ГЕРБ.

Според депутатите от най-голямата партия, независимо от политическите пристрастия и окраски е абсолютно недопустимо злоупотребяването с благодарността на българския народ към тези, които в трудни моменти са помагали на страната ни.
Кога бяха искрени ръководителите на БСП – когато с eхидна усмивка мълчаливо подкрепиха цинизма на потъпкващите знамената на Европа и на НАТО, или когато часове по-късно се сетиха да осъдят поругаването.  Не е ли това проява на политическа шизофрения, въпреки националния интерес?

Грозно стъпканото знаме в присъствието на ръководството на БСП е поредното доказателство, че българската левица отказва да работи в интерес на гражданите и все по-често потъпква националния интерес на страната ни. Нищо не оправдава този цинизъм, дори безпринципната борба вътре в лявото. Мълчанието часове наред от страна на ръководството  на БСП и на Румен Радев е унизително дори за собствените им избиратели и показателно за честта на един генерал”, посочват още от ГЕРБ.

От формацията изтъкват и че от 2007 година насам Европейският съюз е инвестирал безвъзмездно в България почти 25 милиарда лева, а до 2020 година в страната ни се очаква да постъпи още по-голяма сума.

България се развива, благодарение на европейската солидарност.  Правителството на Бойко Борисов върна страната ни в единствения правилен път на развитие – европейският. Ето защо, ние заявяваме, че няма да допуснем потъпкването на европейските ценности и символи. Това, че БСП се провалиха при управлението на европейските фондове, не е оправдание за поощряването на антиевропейското говорене. Призоваваме присъстващите на вандалския акт представители на БСП-Лява България да се извинят публично на целия български народ и да се разграничат от поругаването на знамената на Европа и на НАТО. В противен случай те открито насърчават подобно престъпно поведение”, се казва още в декларацията на ГЕРБ.

Впоследствие лидерът на БСП Корнелия Нинова стана и каза, че партията й се е разграничила категорично от потъпкването на символите на ЕС и НАТО. Тя обаче добави, че и представителят на ГЕРБ – Красимир Велчев, който е бил на събора, също не е реагирал при потъпкването на знамето на ЕС.
Нинова обясни, че червените представители са били на събитието, водени от патриотични подбуди и от желание за „възстановяване на нормалните отношения с Русия”.

В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
ххх
15.09.2016 09:51:21
0
2
Знаете ли кое е неуместно и безсрамно? Онази лелка от ГЕРБ с нейното изказване, че Пекин е столицата на Виетнам.
7.
qw
14.09.2016 17:41:37
1
4
Прословутите "милиарди" от фондовете на ЕС, ние си ги плащаме,внасяйки всяка година по един милиард в общата европейска каса! Тези пари после идват при нас като "фондове",част от които се крадат...
6.
ммм
14.09.2016 17:32:14
1
4
Сетила се Мара... Години наред управляващите се държат като слуги на ЕС. И за да им се харесат още повече,плюят по Русия- отхвърлиха "Южен поток", подкрепят санкциите,президенчето сътвори толкова гафове...Сега решиха, че не трябва омраза и разделение! Нали идват ИЗБОРИ!
5.
До 4
14.09.2016 15:52:05
1
5
Е как "кво" - нали трябва да се натегнем на началниците от ЕС
4.
аве
14.09.2016 14:49:49
1
3
кво се кахърите за това знаме ,като скоро ще бъде само история
3.
Ужас , ама голям!!!!!!!
14.09.2016 12:26:03
2
6
То имало и представители на ГЕРБ на събора . И пред техните очи е тъпкано знамето. Ми сега Юнкер, Меркел , кво ще Ви правят ? Ужас против ЕС да са ГЕРБ , Бойко как ще го прижевееш?
2.
Малииииии
14.09.2016 11:57:56
2
5
Ужас , началниците от ЕС много ли Ви се караха Боко ? Сигурно и събора ще забранят ? Вие си мислете как да спрете разрухата и разграбването на България. Това , че някакъв подпийнал дядка е извършил това , не Ви е най- големия проблем!
1.
Хайде бе
14.09.2016 11:55:43
5
7
Било , пред погледа на Нинова и Радев. Глупости . Това , че някой от хилядите присъстващи е решил нещо да прави , не значи , че е видян и наблюдаван от другите хиляди на събора. Вие трябва да отговаряте за Вашето предателство към България.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори