×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приемат ли бургазлии новата билетна система? Вижте отговора!


Приемат ли бургазлии новата билетна система? Вижте отговора!
През първия ден на електронното таксуване гражданите се редят на опашка пред първата врата на автобусите
07 Септември 2016, Сряда, 06:51 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Авторът

Контрольори и стюарди по спирките обясняват на хората за новите правила



От днес започна електронното таксуване в автобусите – първа стъпка към финалното въвеждане на новата билетна система на Бургас. Още от миналата седмица, след като кметът Димитър Николов съобщи, че от 7 септември започва таксуването с електронни билети и карти, очакванията бяха за масова паника и хаос. 

Добрата новина обаче е, че използващите обществения транспорт очевидно много добре знаят какво трябва да направят и стриктно спазват правилата. Основната промяна е качването да се извършва само от първата врата, а слизането - от всички останали. 

Днес, в първите часове след въвеждането на системата, екип на Флагман.бг направи проверка по няколко от основните градски линии.

На първо място впечатление направи, че има множество стюарди - и в автобусите, и по спирките, които внимателно обясняват предимно на възрастните бургазлии какви са новите правила, както и възможностите за закупуване на карти и билети.



"Картите все още не са толкова използвани, тъй като днес е едва първият ден от въвеждането на  електронното таксуване" - това обясни контрольорка от „Бургасбус“, която допълни, че за цялата си смяна днес е видяла около 3-ма човека да се чекират с таксуват новите карти.

Тези, които са си закупили и използват новото средство за таксуване, са предимно млади хора“, категорична е тя. Според нея и останалите й колеги, бургазлии все още са в процес на привикване към новите правила.

Много от възрастните граждани имат въпроси, но от „Бургасбус“ са предвидили това и на всяка важна и оживена спирка в града е назначено лице, което да дава съвети на гражданите, да следи за реда при качване и слизане и да раздава брошури.


На самите спирки се наблюдава интересен и неочакван „феномен“ – чакащи автобуса си хора се редят на опашка пред първата врата на автобусите и дават напътствия на останалите си съграждани, които все още не са запознати с новите правила. „В началото ще е малко трудно за много хора, но с времето ще се свикне“, коментира Станка – възрастна дама, качвайки се през първата врата.

Факт е, че с въвеждането на новите правила, днес се наблюдава забавяне на автобусите по спирките. Причината за това е, че шофьорите стриктно спазват правилата за качване. Първо се отваря първата врата, а пътниците, които искат да слязат, изчакват да се отворят другите врати. Шофьорите зорко следят за закъснели пътници, тъй като качването за тях вече е обективно по-сложно.

Случва се граждани да влязат и през втора и трета врата – това обикновено са хора, които поради една или друга причина не са разбрали за въвеждането на новите правила. Контрольорите в автобусите следят за такива „нарушения“ и дават напътствия.

Към момента няма санкции за влизане от врата, различна от първа, а жени с детски колички, инвалиди и трудноподвижни възрастни хора имат правото да се качват от втора врата.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
48
Коментара по темата
48.
НИК
08.09.2016 14:13:14
2
9
ВСЕКИ КОРУМПИРАН ТИП ОТ "БУРГАС БУС" ,РАБОТЕШ С ТАЗИ ЕЛЕКТРОННА ДИСТАНЦИОННА СИСТЕМА ,КОЙТО РАЗПОЛАГА ВЕЧЕ С ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ МОЖЕ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ТЯХ ,КАКТО СИ ПОИСКА ИЛИ КАКТО МУ ПОИСКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЕЛЕКТРОННИТЕ ,КАРТИ, КОИТО СА ВИ ИЗДАЛИ СРЕЩУ ЛИЧНАТА ВИ КАРТА!!!!!!.....ВЪРНЕТЕ СЕ ТАМ И ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
ЕБАВАТ СЕ С БУРЗАЗЛИИ ,КАКТО СИ ПОИСКАТ И НИ ВОДЯТ КАТО ОВЦЕ!!!!!!!!!!
ДА ГО ДУХАТ!!!!!!!!!!
47.
НИК
08.09.2016 14:09:47
1
7
А, ХОРАТА, КОИТО СА СЕ ВЕЧЕ ПРЕЦАКАЛИ И СА СИ ИЗВАДИЛИ ТАКАВА КАРТА, СРЕЩУ ДАДЕНА ЛИЧНА КАРТА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ!!!!!!!
ПРОСТО ОТИДЕТЕ ПРЕД "БУРГАС БУС" И ПРОТЕСТИРАЙТЕ ,.....ДА ВИ БЪДАТ ИЗВАДЕНИ ЕЛ. КАРТИ БЕЗ ДА СИ ДАВАТЕ ЛИЧНАТА КАРТА И ИМ СЪОБЩЕТЕ ДРУГИ ИМЕНА ,АКО ВИ ПИТАТ ЗА ИМЕ!!!!!!!!!
"БУРГАС БУС" НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА ДА ЗНАЯТ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ ПО ЛИЧНА КАРТА ЗА ДА ВИ СЛЕДЯТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ,КАТО СЕ ЧЕКИРАТЕ!!!!!!!!!!!!!
ТОВА Е СУПЕР ПРОТИВОЗАКОННО!!!!!!!!!!!!!
ПРИЗОВАВАМ ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА НЕЗАБАВНО ДА СЕ НАМЕСЯТ СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА НА "БУРГАС БУС" И ТОТАЛНОТО НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ .........И ПОГАЗВАНЕТО НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!......., КОИТО ЦЕЛЯТ ЕЛЕКТРОННО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ХОРАТА, А НЕ ПРОСТО ЗАКОПУВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО БИЛЕТЧЕ!!!!!!!!!
ЗА ЗАКОПУВАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННО БИЛЕТЧЕ /ЧЕКИРАНЕТО / НЕ Е ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕОБХОДИМО НА "БУРГАС БУС" ДА РАЗПОЛАГАТ С ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ ПО ЛИЧНА КАРТА!!!!!!!!.......ТРЯБВА ПРОСТО ДА СИ ЧЕКИРАТЕ КАРТАТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА Е ЗАРЕДЕНА С НЯКАКВИ ПАРИ, ЗА ДА ВИ ВЗЕМАТ ЕДИНИЯ ЛЕВ, А НЕ ДА ВИ СЛЕДЯТ И ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ,КОЙ ОТ КЪДЕ СЕ КАЧВА И В КОЙ АВТОБУС СЕ НАМИРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46.
ТИК
08.09.2016 14:06:49
2
0
МЕН МЕ ПРЕСЛЕДВАТ АВТОБУСИ И КОНДУКТОРИ!!!
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЛИЧНАТА КАРТА!!!!!!
45.
НИК
08.09.2016 11:58:08
1
14
ОТГОВОР НА ВЪПРОСА НА НОМЕР "24"
"Флагман, Моля питайте началника на Бургасбус, защо не е обяснена причината, поради която се изискват личните карти при издаването на новата карта и каква е ползата?"
ПРЕКРАСЕН ВЪПРОС ЗАДАВАШ ,СКЪПИ ЧОВЕЧЕ!!!!!!
ОТГОВОРА Е ЕЛЕМЕНТАРЕН!!!.........
"БУРГАС БУС" НАРУШАВА КОНСТИТУЦИОННИТЕ И ДРУГИ ЗАКОНОВИ ПРАВА НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИЛИ ЗАЩОТО ТАЗИ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА ГЛОБАЛНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИИ!!!!!!!!! АБСОЛЮТНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ ЩЕ ИМА НА ВСИЧКИ ,КОИТО СЕ КАЧАТ ВЪВ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ!!!!!!
ТОВА Е АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ И АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ИМЕННО ЗА ТОВА ИСКАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ НА ХОРАТА, ЗА ДА МОГАТ ДА ВЪВЕДАТ В ЧИПА НА КАРТАТА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ИМ ИМЕНА И ДАННИ ,КОИТО СА НЕПРИКОЗНОВЕННИ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!!!!!!!!!
А, НЯКОЙ ДА Е ОБЪРНАЛ И ВНИМАНИЕ НА ТОТАЛНИЯ НЕЗАКОННО ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ВСИЧКИ СПИРКИ????????
НИКОЙ ДА НЕ СИ ДАВА ЛИЧНАТА КАРТА НА БУРГАС БУС!!!!!!!!!!
КРЕТЕНИТЕ ОТ БУРГАС БУС НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО ДА ВИ ИСКАТ ЛИЧНАТА КАРТА!!!!!!!!!!!!
ЛИЧНАТА ВИ КАРТА МОГАТ ДА Я ИЗИСКВАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОРГАНИТЕ НА МВР!!!!!!!!!!!!
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЛИЧНАТА КАРТА ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ ТОТАЛНО СЛЕДЕНИ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ В КОЙТО СИ ЧЕКИРАТЕ КАРТАТА ВЪВ ВСЕКИ АВТОБУС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
44.
Ст.Топалов
08.09.2016 11:30:52
0
14
Целта на всичките недомислици е ГТ да стане още по-масов.Обаче някой помни ли преди 20-25 години как се пътуваше в наистина масовия градски транспорт?Качването и слизането ставаше от всички врати и пак автобуса не можеше да тръгне от спирката.Билетчето беше жълти стотинки и пак половината пътници се возеха гратис.Надушвам скандали по автобусите и обратен ефект-още отлив на пътуващи.Ще останат тези,които наистина нямат друга алтернатива за придвижване.
43.
молба
08.09.2016 09:54:02
0
11
Покажете електронната карта за градския транспорт на кмета ! Ей така, просто да задоволите любопитството на масите.
42.
Мислещ
08.09.2016 09:37:39
15
6
Всичко е идеално. Много се радвам, че се правят такива нови неща в града ни. Искам още и още да се развива.
А тези кото плюят си личи закостенялото им мислене, робско, налагано векове.. Да си кютат там и да мизерстват. И да плюят по всичко ново. Материала наистина е лош.
41.
-----------------
08.09.2016 08:44:20
2
9
то човек трябва да премине курс за дасе вози в градски транспорт
40.
147
08.09.2016 08:06:20
5
7
Като всяко ново нещо още не сте му свикнали.Според мен и за велоалеите и за бус лентите и за всички други евро подобрения Бургас покрива някакви критерии и може би общината взема за това някакви евро пари.А дали е удобно за нашите ширини-не се знае?На мен лично бус лентите ми пречат макар,че основните ни артерии са широки.Забелязала съм,че в Пловдив например са доста по тесни пътните улици.Градският транспорт е бърз,но го ползвам рядко,защото не ми се налага,иначе вътре е бутаница,ако е пълен автобусът..Ако имам време ходя пеш.С колата избягвам да ходя в центъра,защото е отвратително.На улицата,където съм израснала едвам влизам в двора,за да посетя близките си.Ако трябва да плащам синя зона-няма да сляза с колата в центъра.Не го приемам това.Едно време по тези улици бягахме на воля,а сега всичко е станало касичка за общината(визирам синята зона).А влизането през една врата определено ще бави движението,трябва автобусите да са още по-начесто,за да няма бутаница.
39.
Непознат
08.09.2016 06:18:11
11
5
Чета коментарите и за пореден се убеждавам,че Българина каквото и да се направи все е недоволен,а странното е,че не прави нищо по въпроса.Щом не ви харесва излезте и го кажете или по-добре замълчете
38.
потресен
07.09.2016 23:53:11
1
17
...и това е само началото...
Хаосът ще стане пълен, когато влезе в сила и новата транспортна схема.Проблема се състои в това ,че основната част от пътниците в градския транспорт са пенсионери и тинейджъри-общо взето хора ,които не търпят да бъдат наставлявани и поучавани.Работещите,за които уж се прави цялата "алабалистика" не останаха.Какво всъщност остана да работи в Бургас?С изключение на чуждите хипермаркети ,само няколко предприятия които се броят на пръсти. И ще ми говорят за развитие на града...с чужди пари...почти назаем.А утре като секне кранчето,какво правим кмете?С какво ще се поддържат мегаломанските ви проекти ...или пак ще продаваме на парче? А може би целта е такава?След година или две общинската фирма "Бургасбус" ревне че е на загуба(както не веднъж вече се е случвало) и новия кмет с новия общински съвет каже: "Ние излишни пари, в умряла фирма за наливане нямаме!"Тогава какво правим...?Ще има ли кой да поеме отговорността за пръснатите милиони на вятъра или пак ще е: "Пробвахме ,ма не стана..."
И още един въпрос:Къде ще отидат кондукторите,след като пътниците ще се таксуват сами?Може би ще ги преквалифицирате в пъдари,които да следят кой плаща и кой не? Колко трудно беше докато бургазлии се научат да си плащат билет в автобуса, сега ще разчитате на съвестта на пътуващите.Става ли въпрос за пари,пък било то дребни, съвест няма!
37.
Бургас Р.Христова
07.09.2016 22:37:24
2
22
И аз поредната ще кажа, че навсякъде в Европа е така, пътува се с месечни карти, дневни карти и билет, закупен от водача на автобуса- качването става от първата врата, с багажи или инвалидни колички от втората, като водачът пуска платформата и слиза да съдейства на лицето с увреждания. Има едно голямо НО обаче. В Германия пътниците в автобуса са не- повече от 7 до 14- 15 предимно учащи и безработни, пенсионерите притежават автомобили. Поредния парадокс в България е да въвеждат новости, защото в Европа е така. Моят въпрос към така загрижените управници, заели се да създават удобства на народа е: Защо не започнахте от повишаване на заплатите, да станат такива като в Европа, да ги умножите по 3 за да се изравнят с Европейските, а вместо това продавате течен сапун ,,Нивея'' 5 лева за бройка, който в Германия е 99 цента или по- малко от 2 лева. Чудни хора сте това българските управници- всичко европейско в България, само заплатите Никарагуански.
36.
didko
07.09.2016 20:14:03
2
21
Златното правило е НИКОГА не се сменя нещо работещо и утвърдено - старата транспортна схема- МОЖЕ само да се оптимизира !!! Ама сега нали българите Изпростяха и ни управляват най-големите Простаци и тъпанари- Кмета нали е завършил АВТОТО - ама вместо монтьор сега е Кмет- Той човека от НИЩО неразбира ........ Има европейски-американски-японски-китайски и прочие неща хубави НО не всички са приложими в БГ-то ! В края на крайщата тука май се крадът големи пари и тва е истината- НА НИКОГО НЕ МУ ПУКА ЗА Пътниците - Лапат Мангизите
35.
крадци Weeee
07.09.2016 19:31:38
2
20
1. Някой ще каже ли колко ще струват ученическите карти - сега плащам 13 лв, а излиза че ще станат 45 - Кво правим ?????????
2. Защо има апарати за чекиране на всички врати при положение, че се качва само от първата ???? ако целта е да се чекираме за ония 45 минути то тогава какъв е проблема да го правим като се качваме от всички врати ??????
3. Що изтрихте непрекъснатата бус лента на повечето места ????
4. Що не изтрихте стрелката за наляво на Трапезица че хората от други градове който идват откъм Созопол бързат да се мушнат в средна лента абсолютно ненужно и предизвикават катастрофи ????
5. Kakво ще правите на 15 септември ??????
34.
Георги
07.09.2016 18:41:26
3
18
И още нещо, че забравих. Защо всички малоумници се струпват в предната част на автобуса, а назад е празен? Какво има в кухите им глави та правят калабалък отпред като и без това положението е напечено?
33.
Георги
07.09.2016 18:39:24
2
24
Добре, не ми го побира ума защо трябва да се качваме само през първата врата? Какъв е проблемът да се качим откъдето си искаме и да си чекираме картата - и без това на всяка врата има устройства? Голямо бавене е в пиковите часове и е абсурд да можеш да си ползваш прекачване.
32.
Smith
07.09.2016 16:35:16
2
39
Интегрирания градски транспорт е добра система, работеща в много бели държави, но имплементацията и в Бургас е сбъркана. Като започнем от безумните бус ленти (с най-олигофренските примери на колелото на Мираж, колелото на КАТ и Океански риболов), минем през малоумните спирки (включително титаничната глупост с централната спирка пред БСУ) и завършим с качването през първа врата. Жалко, че Европа дава пари да се развиваме, а местни селяндури си ги усвояват, колкото да замажат очите... Толкова е капацитета явно - с главен архитект като селяндурката Веска - толкова...
31.
Петър
07.09.2016 16:26:49
2
29
Защо никой не забеляза,че махат изцяло картите?? Сега ще те следят колко пъти си се качил, и ще те таксуват с левче, защото няма как да си свършиш някаква работа и в рамките на 1 час пак да използваш билета. С хартиените карти можеш да слезеш, например да си пазариш,никой не те притиска за колко време и пак да се качиш на автобуса.И никой нормален човек не се вози за забавление или защото няма какво да прави,а затова са създадени автобусите .С новата система всички отново ще се качим на колите
30.
Въпроси
07.09.2016 15:46:53
0
18
Защо се изтриват информацията на телковете на пенсионерите /инвалиди и ги карат всеки път да ги мъкнат при закупуване на карта ? Защо подробно не се качва в бургасбус инфо ценоразпис на новите карти ? Защо не се пише на САЙТА подробно как да се валидира КАРТА на втора линия прикачване за дда не ти вземе повече пари (ако ползваш 2 или повече лини в рамките на 45 мин)?
Милиони усвооени и НИЩО ГРАМ ИНФО И РЕКЛАМА ????
29.
Честито идиоти гласували за Герб!
07.09.2016 15:33:08
4
39
Системата първо е неефективна.На платената администрация от кмета дето пишат тук и го защитават да им кажа,че в някои западни страни има подобни системи,но там има подземно метро с много линии и хората ползват метрото,а автобусите им са полу празни.В Бургас метро няма и като доиде 15 Септември ще стане революция и аз лично ще снимам за националните медии поредната глупост на напудрения крадлив кмет Николов(касичката на боко тиквата).И за финал направете справка колко струва да се създаде електронна система от такъв тип в друга държава и колко платиха гербаджиите на тяхната фирма.Жокер от мен-в чуждестранна фирма щеше да вземе няколко милиона по-евтино.
28.
мфхг
07.09.2016 15:23:43
5
40
Не съм пробвала новата система.Не знам като е европейска дали е добре приложима тук.И досега с това обикаляне на кондукторките из автобуса ставаше едно тъпкане и бутане на хората.Автобусите са удобни само като са празни.И се чудя само аз ли не харесвам новия Бургас?!От всички промени одобрявам само преасфалтирането на морската градина,Морската гара и 2-3 други дребни истории.Дори старият център ми беше по-уютен.
27.
МBP
07.09.2016 15:06:01
2
4
А аз ще мога ли да си ползвам картата в новата система за управление и контрол на таксуване?
26.
Фен Зарибен
07.09.2016 15:05:01
2
40
Оставам си фен на старите бели линии!
Жълти не шмъркам!
25.
....
07.09.2016 14:39:47
7
38
Много са ми интересни коментарите на тези, обясняващи че навсякъде в Европа било така и видиш ли трябвало да сме благодарни за новата "европейска" система. Мен не ми пука как е в другите държави, факт е че ще се чака много на спирките и реално вместо "бърза линия", ще се достига до желаната дестинация по-бавно. Какво и беше на сегашната система, че имаше нужда от промяна? Най-малкото което е, трябваше да направят предварително допитване до гражданите.
24.
burgas
07.09.2016 14:37:28
2
44
Въпроса не е толкова до новата билетна система, хаос ще настъпи на 15ти септември, когато тръгнат учениците, да не говорим колко хора ще останат без работа, а уж ще създаваме работна ръка. Флагман, Моля питайте началника на Бургасбус, защо не е обяснена причината, поради която се изискват личните карти при издаването на новата карта и каква е ползата?
23.
Мълчанието на агнетата
07.09.2016 14:32:45
6
52
210 млн проект, 10 г. работа на "най-добрата администрация и кмет" и резултата? Огромно закъснение за старта - реално системата още не е стартирала и не се знае кога, автобусите още ги няма, спирките за 70 хил.лв ръждясоха и не пазят нито от слънце,нито от дъжд ,нито от вятър. Бързата линия ще пътува по-бавно от сега, Никаква стратегия в транспортните средства - първо купувахме тролейбуси, защото те са бъдещето. После автобуси на метан - и те бяха бъдещето, сега най-новите отново нафта!!!Туристически град, в който чужденец, и въобще турист, ако иска да стигне до някъде с градски транспорт, ще трябва да поиска екскурзовод. Тези които цитират Европа, могат ли да ми кажат как точно ще се ориентират хората, на това подобие на карти , което има на спирките? Или на абсолютно безполезния телевизор на който се прожектира някакво подобие на път? И всички мълчат! Едно журналистче не се намери да ги пита тези работи. За смешниците наречени опозиция в общинския съвет да не говорим. И пак - 210 мн, 10г за кое?
22.
asd
07.09.2016 14:30:12
29
15
Уж искате да сме в Европа, а една автобусна система, която е приета на запад и в Русия, не можете да приемете и да разберете, че е по-удобна! И вместо да прегърнете идеята и да се замислите, пак се критикува.. но все пак ние можем само да съдим и да се оплакваме..
21.
Тото3 до Бургас
07.09.2016 14:04:00
0
22
Май си дойдохме на думата...Сам си отговаряш защо тук не може като в европейските градове...Излез и се разходи из града и си помисли: Може ли да се превъзпита това население?
20.
Не
07.09.2016 14:01:36
9
32
Кошмарна е новата система, вече я пробвах! Наказание за пътниците!
19.
Не
07.09.2016 14:01:35
9
34
Кошмарна е новата система, вече я пробвах! Наказание за пътниците!
18.
Бургас
07.09.2016 13:44:55
30
12
до 14
С такива нерези, като теб не е и никога няма да бъде. Друго си е да си идеш на село, да си сипеш ракия, дебелата ти жена да ти нареже салата...Да напълниш багажника, да осмърдиш входа на кисело зеле.Това е кефа, не разни европейски електронни карти.
17.
ХХ
07.09.2016 13:37:32
14
16
Да спрат картите на пенсиите, аман от мумии в автобуса, работещите стоят прави да могат да правят лончета цял ден на аванта
16.
Георги
07.09.2016 13:25:22
5
35
Наистина, след 15.09. ще е лудница. Да пуснат специални училищни автобуси и да спрат ненормалните крякащи пубери от градския транспорт.
15.
Много сте умни
07.09.2016 13:22:30
16
14
На всякъде в развитите страни може...тука не...много сте умни
14.
до 13
07.09.2016 13:22:25
9
18
че булгаристан в Европа ли бил е, селяндур?!
13.
Бургас
07.09.2016 13:17:36
47
20
Много ме кефят странджанските нерези, които пишат тук. Селяндури вмирисани, няма град в Европа, в който системата да не е такава. Разбира се вие, които по-далеч от М.Търново не сте ходили не знаете това и типично за селяци, като вас, критикувате поредното европейско нещо, което навлиза в града ни.
12.
цонко
07.09.2016 13:13:52
11
38
Поредната тъпотия на момата
да лапа парите
11.
бургазлия
07.09.2016 13:03:13
1
40
това бърза линия ли е или бавна?
10.
zv.
07.09.2016 12:58:34
8
45
Това е поредния начин някой да си напълни гушата в общината.И откъде накъде ще има 1монополист Бургасбус.Нали уж сме пазарна икономика-оставете всеки да реши как да пътува,да има и други фирми и превозвачи,а не в колонката по 1от първа врата-ще пътувам 1,5ч до работа-вони на корупция
9.
Тото3
07.09.2016 12:51:49
5
50
Номер 5 е работил в градския транспорт 23 години и му е пределно ясно какво ще се случи след 15 септември.Заради това ,което забъркаха Бургасбус и Общината напуснах (и не само аз).Господа офицерите си мислеха ,че ще вземат едни пари да купят нови автобуси и ще си пишат активче...Ама онези гейове европейски не дават пари току-така.
Наложи се да се изготви всичката тази помия на която стават свидетели бургазлии.Тези пари сега трябва да се покажат ,че са вложени щото ако не са ще трябва да се връщат.И те се вложиха ...А дали ще се получи положителен ефект- даже авторите на проекта не са убедени в това,по простата причина че нито един от тях няма грам опит с това с което се е захванал.Както винаги един дроби супата ,а други я духат...
8.
8
07.09.2016 12:51:47
31
27
Айде почвайте да плюете!А бе задници не сте ли гледали западноевропейски градове??В центъра само колела и в града комфортен обществен транспорт метро автобуси метан или електрически за чист градски въздух!А ти бе 6 кой има предимство??100 човека в автобуса или ти пръдльо сам в таралясника ти??
7.
Кол
07.09.2016 12:37:12
42
21
До 6-ти Махайте се селяндури! Тъкмо ще има повече място за нормалните хора
6.
Сашката и Ванката
07.09.2016 12:30:47
15
52
Номер 5 е безбожно прав - да видим какво ще стане след 15-ти септември - сега няма натоварване... самата система е грандиозна глупост... а темата за жълтите бус ленти - без коментар - това е тотална дискриминация за всички останали МПС-та... може да отиде на КЗК... за дискриминация на останалия транспорт. Общината е длъжна да осигурява еднакви условия за всички МПС-та... Така не се прави - като се заграждат наличните ленти. Не им стиска да направят допълнително уширение , а кой знае - парите може да са ги прибрали - за едни 30-тина километра улици...само че няма нови улици , а заграбиха с жълта боя наличните и вгорчиха живота на останалите шофьори.. Бургас - най - добрия град ли?.... Май че бегаме оттука...Терминал 2...
5.
Тото3
07.09.2016 12:24:14
4
49
По-интересно ще е след 10-тина дни, когато тръгнат и учениците...
4.
s
07.09.2016 12:21:18
6
54
Днес на спирката не чух да е доволен някой от тази схема и това таксуване. В обратна посока обаче имаше доста цветисти изказвания. :)
3.
do1
07.09.2016 12:19:00
32
15
zavisliv lainar nai veroqtno gagauz
2.
Възмутен
07.09.2016 12:17:40
12
50
Към момента нямало санкции за качване от различна от първа врата - и за какво ще ме санкционирате бе!Я си гледайте работата!
1.
така така
07.09.2016 12:09:07
21
74
давам ви месец живот на новото транспортно лайно дето кой знае кой лобист и кретено мислител го направи това!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Браншът както страда заради липсата на обслужващ персонал, а ни задължават на всеки пет поста да има лекар, жалва се експертът по водно спасяване Иван Георгиев Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен Светлозар Пенчев е собственик на пловдивски машиностроителни фирми "Триера" 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, един от пребитите е над 40 шева на главата 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, един от пребитите е над 40 шева на главата Затвориха вратата и започнаха да ни налагат, разказва русокосият Альоша, който се върнал от Франция и събрал приятелите си в заведението, за да се почерпят Започва Страстната седмица Започва Страстната седмица Във всичко, което правим, трябва да бъдем водени от вярата в милостта на Господ Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели 
4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори