×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

16-годишна сирийка у нас: Бежанците ненавиждат християните! Ако могат, биха ви изколили и избили до крак!


16-годишна сирийка у нас: Бежанците ненавиждат християните! Ако могат, биха ви изколили и избили до крак!
Докато си говорят пред джамията в София, те мислят само как да ви прережат гърлата, казва Амина
Ключови думи: бежанци, мигранти
11 Август 2016, Четвъртък, 13:20 ч.
Източник: Вести.бг

И Амина е на мнение, че мигрантите, които кръстосват центъра на София, са опасни

Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение!". Това казва едно 16-годишно сирийско момиче в откровен разговор с репортер на „Всеки ден". Младостта й навярно предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин.

Разтърсващата си история сподели пред „Всеки ден" 16-годишната сирийка Амина. Момичето без свян разкри, че е нелегално в страната ни, като четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. Амина говори перфектен английски, като макар да е мюсюлманка, родителите й я учили на езика още от малка. Тя се различава от останалите забулени момичета с интелекта и откровеността си.

Крайната дестинация на младата Амина и семейството й е да стигне до Западна Европа - но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.

„Не бихме напуснали Сирия, но „Ислямска държава" ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем сред градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове", смята момичето и въздъхва тежко.

Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца, до последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с разбеснелите се джихадисти. Точно тогава обаче терористите отвлекли брат й. От този момент нататък Амина не знае какво се е случило с него. „Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток.

А може и просто да не е жив", обяснява момичето. В гласа й се долавя някаква далечна тъга. Вече дори няма сили да плаче, просто констатира безкритично фактите, сякаш са числа от отчета на някой счетоводител.

Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към „Ислямска държава". Затова Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции, но джихадистите така промили мозъците на братовчедите й, че били готови да ги затрият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата само защото си позволила да се смее, като отишла на пазар.

Затова, подобно на мнозина, 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре вардена, че трафикантите ги превели от Гърция през Македония и Сърбия та до София. Тук се нанесли в един от мотелите около Лъвов мост, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.

И Амина е на мнение, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как мигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождали в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.

„Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена.

Тъжно е, но е така - християните за тях са по-низша категория хора", каза още пред „Всеки ден" момичето.

В категории: Животът


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
граничар
11.08.2016 23:53:15
0
2
След като не могат да опазят границата от нелегални емигранти Тиквата до си подава оставаката.
10.
А как?
11.08.2016 17:25:56
1
5
Нали имаме "партньори" от ЕС,те ще се притекат на помощ (по-сигурно е да ни дадат "указания" как да се справим САМИ!) ПОТРЕССССС!
9.
Майка
11.08.2016 14:00:13
2
14
Надявам се да има повече хора като Вълчан. Не се ли опазим сами едва ли някой ще ни помогне.
8.
8 до 7
11.08.2016 13:01:53
2
15
Ядове е даже твърде меко казано. Ще стане страшно ! Гледайте клиповете на ИДИЛ за да видите как тренират- има и деца грубо казано на 12-13 години които се учат как да убиват
7.
Наблюдател
11.08.2016 12:43:24
2
19
С тези калпави европейски политици под диктовката на Америка до там я докарахме ....за голямо съжаление!!! Тепърва ще берем ядове с тези !!!
6.
top
11.08.2016 12:16:08
1
18
момичето казва истината но никой не иска да чуе или се правят че не разбират . ПОСЛЕДСТВИЯТА ЩЕ СА УЖАСНИ
5.
ХАСАН МУЛТАКОВ
11.08.2016 11:44:32
3
21
ТОВА ГО КАЖИ НА ГЕРБ
4.
Ok
11.08.2016 11:27:43
2
11
Da si hodqt v dubai da si zemat i ciganite ko praqt v bg
3.
Вълчан Войвода
11.08.2016 11:17:02
3
30
Нека се пробват да режат гърла и да изнасилват, бият и т.н. При нас ще им дойде в повече. Особенно че е мачкан 500 год и продължава ( да бъде мачкан) и въпреки това е оцелял и запазил своя бит и култура. Нека се пробват!
2.
do siirikata
11.08.2016 11:05:14
2
20
vzaimno e , i nie nenavijdame ciganite muslimi
1.
сссс
11.08.2016 10:59:22
2
38
Коментара е излишен .България се циганизира...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори