×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ликвидират шест опасни язовира в Бургаско – няма кой да ги стопанисва


Ликвидират шест опасни язовира в Бургаско – няма кой да ги стопанисва
Четири пъти ме проверява прокуратурата - защо не съм извел от експлоатация тези водоеми, обясни кметът Димитър Николов
25 Юли 2016, Вторник, 01:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Трябва някой да плаща, не можем да осигурим десетки милиони левове за поддръжка на тези водоеми, обясни кметът Николов

Общинските съветници гласуваха ликвидирането на шест опасни язовира в Бургаска област.
Кметът Димитър Николов разясни, че по тази тема се работи повече от година и половина след стартирала проверка на прокуратурата заради наводненията отпреди 2 години, които взеха нелепи жертви.

Градоначалникът припомни, че се носи наказателна отговорност за загуба на човешки живот. „Четири пъти ме проверява прокуратурата защо нищо не съм предприел за извеждане от експлоатация на тези язовири”, каза Николов.

Според последните предписания, всеки язовир трябва да има оператор на язовирна стена, но никой няма желание да стопанисва такива занемарени водоеми.

„Наехме едни от най-добрите български експерти-хидроинженери, които заедно с представители на община Бургас направиха анализ на язовирите на територията на община Бургас. Една част се оказаха устойчиви и могат да издържат дъжд от 100 литра на кв.м, други са в тежко състояние и поддръжката им излиза повече от 40 млн. лева. Община Бургас не е бенефициент по програми, затова се наложи да предприемем тези мерки", обясни Николов.

"Срещнахме се със сдружения на зеленчукопроизводители и фермери на територията на Бургас, предложихме Общината да им внесе проекта и те просто да се подпишат и да участват за финансиране. Там, където бяха активни, се съхраняват тези язовири. Предстои да започне прехвърляне на язовира към юридическо лице за стопанисване, да се наемат пазачи, да се въведат пропускателни режими. Трябва някой да плаща, не можем да осигурим десетки милиони левове за поддръжка на тези язовири”, добави кметът.

Шефът на дирекция "Общинска собственост" Стоян Арнаудов уточни, че внесените докладни се касаят за язовири, които от Татово време са престанали да бъдат такива. „В Равнец-Братово язовирът отдавна е пресъхнал и  трябва да се ликвидира, в  Извор е изчезнал, на Българово – яз. Мармара, опашката му е под магистралата. Трябват 1 700 000 лв., за да възстановим язовир Маринка", каза той.

„Тези водоеми отдавна не притежават характеристиките на язовир. Ние сме длъжни да ги ликвидираме незабавно, защото кметът носи наказателна отговорност, ако не го направим”, обясни Арнаудов.

В категории: Бургас


10
Коментара по темата
10.
Изворци
26.07.2016 17:50:15
1
6
В Извор язовира ИЧЕЗНА защото вие господин Кмете го изпуснахте! Ще ядете Изворски пъпеши и дини ....друг път! Всичко ще загине, а 400 000 за поддръжка на язовира ние нямаме. Щом и вие нямате...производството загива! Ако не можете да намерите решение подайте си оставката! Затварянето на язовирите блокира работата на най- бедните селски дребни производители, но на вас не ви пука! Вие сте по едрите неща?
9.
Presuhnali
26.07.2016 16:03:15
0
3
Uj sa presuhnali a opasni ami zatrupaite gi s dve gazki s kamani i pqsak hvarlete 5 kubika beton i gotovo a ako ne daite gi na men da si sloja pompi edna betonna stena i da si otglejdam mara :) i ohrana shte sloja
8.
e
26.07.2016 15:17:31
0
7
махат ги щото е по-лесно да не се поддържат
7.
Истината
26.07.2016 14:31:52
3
3
Maxatgi za6toto sa opasni I mogat da navodnqt I zaleqt seli6ta pri intenzivni valeji I otnemat 4ove6ki jivoti kakto stana predi dve leta
6.
Българин
26.07.2016 14:10:03
0
11
Ясно ли ви е сега защо ядем турски, македонски и всякакви други зеленчуци! Тези язовири са правени, когато имаше развито земеделие и зеленчукопроизводство, когато изнасяхме за половината свят! Достатъчно показателно е защо никой не иска да стопанисва язовир - защото от развито производство превърнаха селското стопанство в разпарчетосано от третия свят. Грамотно и неграмотно от селата хукна да търси препитание в града, а имаше работа дори за циганите по селата!!!
5.
Пусто на лууудо и младооооо
26.07.2016 13:20:46
3
18
ЕЙ ПУСТИНЯ ШЕ СТАНЕМЕ ОТ МЪРЗЕЛ. МАЙКА МУ ДА ЕБА
4.
Крадец на мамули
26.07.2016 13:17:07
0
19
Ами язовира иска бачкане обаче мутрите ги мързи да се трудят. Що не ликвидират наркобизнеса? Щото без вода можете ама без бело, амфет, пико и трева не можете
3.
кмете ти
26.07.2016 12:27:29
2
18
Не си ли в отпуска да си опъваш ластика в някой от твойте хотели
2.
анти ГЕРБераст
26.07.2016 12:18:57
9
26
На ГЕРБерските тъпанари им дай само да ликвидират
1.
Бургазлия
26.07.2016 12:17:52
0
30
Че то ликвидирането е лесна работа, не е като правенето
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори