×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Ню Йорк Таймс“ публикува статия за Бургас и региона


„Ню Йорк Таймс“ публикува статия за Бургас и региона
Бургаската ивица е красив и обширен плаж с бял пясък, според американския журналист Лукас Петерсън
20 Юли 2016, Сряда, 13:03 ч.

Чудя се, как досега не съм посещавал тази част на света, пише американски журналист

Много е приятно да опознаеш Бургас, като се разходиш пеша, но понеже е голям град, по-добре е да вземеш велосипед под наем. Това публикува вчера в авторитетното американско издание "Ню Йорк Таймс" журналистът Лукас Петерсън, който води рубрика за най-изгодните и приятни дестинации за почивка в света.

"Когато за първи път стъпих върху горещия пясък на България и видях брега на Черно море, си помислих: "Това трябва да е океанът". Така започва туристическият очерк на журналиста Лукас Петерсън. Само преди дни той е посетил България, за да разгледа и сравни цените и условията за отдих, които предлага нашият туризъм.

Петерсън каца в София със самолет, взема кола под наем и се отправя към морето. Пътьом се отбива до Хасково, за да присъства на сватбата на своя братовчед Матю, който се жени за българката Таня и продължава към Бургас, където отсяда в хотел в центъра на града.

Първото нещо, от което е впечатлен, е Арменската църква "Сурп Хач", построена през 1673 г. Той споделя още: "Всъщност, цялата област е пропита с история. Обичам богатата история, с която са пропити райони като Бургас и близките градове Несебър и Созопол".

Лукас Петерсън е впечатлен от артефактите от бронзовата епоха в Археологическия музей в Бургас и добавя, че там може да се види най-старата открита мраморна статуя в България само срещу 5 лв. вход, а срещу 10 лв. може да посетитиш всичките четири музея в града.

Освен от историята, Петерсън остава впечатлен от качеството и цената на храната в Бургас. Най-много му харесват шопската салата, кашкавалката и морските деликатеси - миди и панирани калмари.

Журналистът разказва още, че най-добре е да разгледаш Бургас с велосипед под наем. Най-изгодна, според него, е магнитната карта за 10 лв., а велоалеите са удобни. На колело той разглежда и описва Морската градина като просторен парк по протежението на крайбрежието, с арт инсталации, басейн, Летен театър, велоалеи и чудесен изглед към морето.

Петерсън посещава още древните градове Несебър и Созопол, където отново сравнява качеството и цената на храната, както и предлаганите стоки и сувенири.

В края на статията си журналистът описва бургаската ивица като красив и обширен плаж с бял пясък и заключава "чудя се, как досега не съм посещавал тази част на света".

Пълната статия можете да прочетете ТУК.



4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Boni
21.07.2016 08:05:56
0
1
Ами приятелю навсякъде по света има и лоши и хубави неща така че ...... до бургазлията обаче
3.
Подробно93
21.07.2016 08:03:12
0
0
Да вземете да прочетете и коментарите към статията. Пък и другата статия за Созопол.
Зловещини, споделени от препатили.
2.
пожелавам му на Лукас
20.07.2016 20:21:50
4
8
Да дойде да живее в Бургас и като се прибере вечер да обикаля половин час докато намери къде да паркира
1.
Xacxax
20.07.2016 16:15:37
10
18
Дрйпнатия е извадил късмет щом не са го обрали и изнасилили на нашето чирнуморие. Нямаше да пише толко щастливи статии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори