×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Съдът блокира регистрацията на партия ДОСТ (допълнена)


Извънредно! Съдът блокира регистрацията на партия ДОСТ (допълнена)
Съдията поиска промени в устава, това е безпрецедентно, оплака се Лютви Местан
Ключови думи: ДОСТ, съд, Местан
08 Юни 2016, Сряда, 11:39 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

От формацията на Лютви Местан искат отвод на съдията 


Софийският градски съд блокира регистрацията на партията на Лютви Местан „Демократи за отговорност, свобода и толерантност” (ДОСТ).
За това алармираха от формацията на пресконференция в Народното събрание.

Съдията по делото е поискал промени в устава на партията, което означава свикване на нова учредителна конференция.
Това е безпрецедентно, обяви Лютви Местан.
От ДОСТ са поискали отвод на съдията по делото.

Едномесечният срок за решение по регистрацията е изтекъл преди 10 дни.

От ДОСТ искат открито съдебно заседание, на което да бъдат призовани представител на партията и прокурор за изясняване на случая.

Съдията по делото е настояла за промяна в два текста на устава.
За първия казус тя изпратила писмо с молба за изясняване на понятието „установяване на чувството за национално достойнство”.

Лютви Местан извади тълковен речник и цитира, че „установяване” означава „удостоверяване”, „утвърждаване”. Именно така и отговорили на съдията.
Тя обаче изпратила друго писмо, в което написала, че думата „установяване” няма такова значение и поискала да й бъде изпратен нов устав с корекция.
Лютви Местан се възмути с аргумента, че няма по-компетентен по въ
проса от авторите на тълковния речник. Въпреки това съдията навлязла недопустимо в полето на стилистиката.

Тя поискала още една редакция на устава – в него да се запише как точно ще се постигнат реални пазарни отношения, което е друг приоритет на ДОСТ.

Съдията настояла да бъдат откроени специално и методите за установяване на независимост на българските медии.
Свободата на словото е друга от целите, записани в проектоустава на партия ДОСТ.

Магистратът от СГС искала да бъдат уточнени и кои са реформаторските сили, както и кои са дълбоките реформи, които следва да се извършат след свикване на Велико Народно събрание (ВНС), както повелявал документът.
От формацията на Местан отговорили на всички въпроси, но съдията продължила да настоява за нови обяснения или за промени в устава.

Затова от ДОСТ се усъмнили в безпристрастността й и поискали от председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов да разпореди проверка – защо се бави регистрацията на партията.
Официално е поискан и отвод на съдията.


Лютви Местан увери, че ДОСТ е за единна, неделима и унитарна държава, след въпрос – защо искат свикване на ВНС.

Лидерът на формацията направи и политически коментар, като изброи кои партии имат интерес ДОСТ да не бъде регистрирана.
Това били на първо място крайните националистически сили и ДПС. Другите били всички леви и проруски партии.

Местан специално разкритикува ръководството на БСП заради решението да се поклонят на диктатора Тодор Живков на 29 май – в деня, когато Живков обявил „голямата екскурзия” за българските турци.



В категории: Политика


Автор
8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
мишо
11.06.2016 18:50:53
2
1
Разкарайте го в Турция този предател Местан. Там да си върти номерата. Ама там няма пред кого.
7.
Rezaka
09.06.2016 01:13:28
9
1
Alah akbar
6.
уууууу!!!
08.06.2016 16:15:37
22
13
Флагман защо не писахте днес за речта на Пленелиев? Вие не сте ли Българи? Или май Лукойл и Питин ще ви спрат паричките. (Тровете ни, тровете ни.)
5.
обичам България, мразя предатели
08.06.2016 15:46:21
9
50
Таз гнусна отрепка. Ей рязана твар, от къде идват парите за целия този фарс, който ти наричаш партия? Каква свобода на словото бе, какви либерални ценности, ти си обвързан с един фашистки режим. Такова демонстративно безочие, такова лицемерие, трябва да му бъде отнето гражданството и да бъде екстрадиран в Турция. Трябва да се прекъснат всички взаимоотношения с Турция, да се прекъсне визовия режим, да се отнеме целия капитал с турски произход в българската икономика. Трябват сериозни мерки иначе проблема ще се задълбочава до момент, в който механизмите за съпротивление няма да съществуват вече.
4.
top
08.06.2016 15:11:06
7
62
чудя се дали му е просветнало на корумпирания съд или е нещо друго , но най после и ние да чуем нещо положително. да го духат агите
3.
браво
08.06.2016 15:10:07
7
58
Малко светлина в тунела.
2.
BG
08.06.2016 13:54:11
6
46
bravo ima nadejda v bg imalo nepodkupni sadii mestoto na tozi islqmist be6e otdavna v kau6a a vmesto tova nai naglo organizira nova etni4eska grupa koqto e 100% i protivokonstitucionna
1.
Валентин
08.06.2016 13:51:34
7
79
Бедни ми бедни Хафъзов, защо не си стоя в Тополица при арпаджика на село?
Ами си тръгнал с рогата към СГС?
Това да не ти дело за име на теб или на жена ти, а?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го  пу*ьо Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го пу*ьо "Мамо, тази роза е за теб", гаври се студентката Валерия, визирайки Алекс и майка му Ксения Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Според обвинението мъжът е взел мигрантите от гориста местност край границата на България с Турция и ги е превозил с кола до София Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това? От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто Топлофикации искат поскъпване, няма основание, смята Кремен Георгиев Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Конфронтация между мен и ръководството на МВР-Бургас само ще пречи на бързото и точно изясняване на ситуацията по сигнала за контрабанда Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... От известно време насам бившата жена на Орхан Мурад събира пари в интернет чрез профила си в Тик Ток Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Ето какво ви е нужно
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори