×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изследване: Читателите на „Флагман.бг“ в топ 3 по брой коментари сред регионалните медии в България


Изследване: Читателите на „Флагман.бг“ в топ 3 по брой коментари сред регионалните медии в България
Проучването на „Центъра за изследване на демокрацията“ обхваща 179 издания в страната
16 Май 2016, Понеделник, 11:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

От „Центъра за изследване на демокрацията“ правят тревожни изводи за свободата на журналистиката у нас



„Флагман.бг“ е на трето място в България в класиране за най-коментирани публикации сред регионалните медии. Това се посочва в обширното аналитично проучване „Медии и политическо влияние“ на Центъра за изследване на демокрацията. Днес бе свикана международна конференция по темата в централата на неправителствената организация в София.

Анализът обхваща три основни теми – медийната (не)зависимост, балансираността и безпристрастността и медийната среда.

През 2015 г. Центърът за изследване на демокрацията (ЦИД) е направил проучване на 179 (регионални) медии с интернет платформи от всички областни центрове в страната (с изключение на София-град и София-област).

От всяко издание е направена извадка от десет публикации, разположени на челно място в съответните сайтове (така нареченото „чело”). Прегледани и анализирани са над 1700 текста, създадени в първата десетдневка на септември 2015 г.

Коментарите (на читателите – б.а.) по повод публикации са добра илюстрация на активното поведение на потребителите към информационното съдържание. То обаче предстои във все по-голяма степен да бъде обект на регулация, включително от самите медии. Тълкувателно решение на Европейския съд по правата на човека в Страсбург наскоро постанови, че издателите носят отговорност за изразените анонимни мнения“, сочи анализът на ЦИД.

„Най-коментираното издание е Морски дневник, но то е с ниска интензивност на публикации (по-малко от една на ден)“, посочват още от ЦИД.

На второ място по брой коментари е сайтът „ЗаПерник“, а на трето е „Флагман.бг“.
Варненското интернет издание petel.bg е на 10-о място, но е отличено с най-много подписани коментари.



В друга класация, наречена Индекс на прозрачност, е показан делът на медиите с обявени собственик, правила за реклама и екип. Там Бургас е класиран в средата – с малко под 60% коректни медии. Начело е Видин, а на дъното – Силистра.



17 са медиите от Бургас, които са влезли в изследването на ЦИД – БНР-Бургас, Бургас 24, Бургас днес и утре, Бургас инфо, Бургас новините, Бургас утре, Глобус нюз, Грамофона, Дарик – Бургас, Десант, Е-бургас, Зона Бургас, Ракурс, Топ Новини – Бургас, Флагман.бг, Фокус радио Бургас и Черноморски фар.

Прави впечатление, че в Бургас медиите са най-голям брой сред регионалните издания. В другите големи областни центрове са по-малко - във Варна са 16, а в Пловдив – 11.

Като порочни практики в регионалните издания в България се посочва, че те са „в най-тясна връзка с местното самоуправление“, като в някои региони до 90% от бюджетите на вестниците се финансират от общините.

Много любопитен е анализът и националните медии и печатните издания. Изследването в този сегмент обхваща годините до 2014 г.

Шокираща е експанзията на групата, наречена „Пеевски-Кръстева-КТБ“, в печатните медии.

„Според данните за заетостта в печатните издания, близо 70% от журналистите са работели в медии, които са имали кредити, или са били собственост на групата „ Пеевски-Кръстева-КТБ““, сочи анализът на ЦИД.

От регионалните издания като част от групировката са посочени вестници като пловдивската „Марица”, благоевградския „Струма”, бургаските „Черноморски фар” и „Фактор”, великотърновската „Борба” и др.

Към тях се присъединяват и сайтове като Всеки ден, Блиц, Bnews.bg; списания като „Топ Гиър”, „Аутобилд”, „Уикенд на жената”, „Биограф” и пр.

Започва да се говори за „Империята” след като коалицията Пеевски-Кръстева-КТБ придобива и най-голямата печатница на Балканите – ИПК „Родина”. „Империята” започва да изглежда страховито в момента, в който придобива около 70-80 процента от фирмите, които разпространяват печатни издания, сочи още анализът на ЦИД.

В категории: Бургас , Политика


Автор
16
Коментара
Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 3
16
Коментара по темата
16.
Да се хвалиш
19.05.2016 07:48:09
0
0
с брой "отваряне" на сайта и с милионите отрицателни реакции във форумите под статии с доста спорно качество, като правило бъкащи от елементарни грешки, или други статии за кой кого заклал и после изял, изнасилил, ограбил и др.п. в Индия, Занзибар или Патагония - това някаква нова ценностна система ли е, Флагмани? Броил ли е някой от тези, които правят анализа, колко ругатни и откровени псувни отнасяте ежеминутно, при всяко "отваряне" на сайта ви? Те ли са атестатът за работата ви? Продължавайте със заглавия, започващи с Ужас! Шок! Наглост! Страшна прогноза! и т.н. като днешните ви - и при следващия анализ първото място не ви мърда. Да ви минава през ума, че форумците ЧАКАТ да откликвате на нередностите, за които коментират под писанията ви, да проверявате дали наистина няма корупция, злоупотреба с власт, нехайни институции и т.н.? Явно не! Стигат ви "отварянията" и псувните....
15.
Касабова
16.05.2016 18:22:38
0
0
ок, аз съм най-грамотната мацка във флегмен екипа!
И най-хубавите коментари са писани от мен, и от мои фенове за мен!
14.
ок
16.05.2016 17:17:11
0
3
Ама вижте коментарите 99% пълни глупости и често оплюване на екипа на флагман общовзето нищо стойностно и пълни глупости да неговорим колко са грамотни
13.
Касабова
16.05.2016 16:44:36
0
1
Естествено,, че може!
Иска ли питане!?
Котката ми е толкова космясала, че и негър не може да проникне в нея!
12.
Cote d'Lazur
16.05.2016 16:36:23
0
5
Икатосте мноу Убективни Що скрихте коментарите за придобивките на кмета до Немската гимназия
11.
merakliqta malkiq
16.05.2016 16:30:26
0
2
az she go po4esha s huq mi moje li lel4e,moje li dulboko gurlo dami praish
10.
Касабова
16.05.2016 16:28:01
0
4
Благодарение на моите неграмотни и необразовани слуги дето пишат статиите, вие нашите читатели ги поправяте по 100 пъти и те пак не откриват елементарните грешки които не допускат и 5 годишни деца. Браво колеги заради вас сме на 3 място. Малоумници такива правете повече грешки да коментират хората да станем първи инак ви сменям всичките. А и ме сърби котето, някой да го почеше????
9.
Касабова
16.05.2016 16:25:08
0
1
Навита съм, скъпи!
Искам те в розовото си коте и червения анус!
8.
malak merakliq
16.05.2016 16:23:28
0
2
oo lel4e kostaa ai pak data buhal v opela
7.
Касабова
16.05.2016 16:19:32
0
2
Благодаря Ви за прекрасните коментари по мой адрес, че ме искате да ме ебете и т.н.
Аз съм много възбудена всеки път, чувствам се желана и оргазмена!
Благодаря Ви още веднъж!
6.
Чичо Манчо
16.05.2016 16:04:18
0
1
Браво на читателите на Флагман!
5.
Kondio
16.05.2016 14:55:37
0
5
tarsia dobre izglejdashti jini,za rabota kato masajistki po moreto
4.
bgman
16.05.2016 14:48:59
0
8
Коментарите може да са много, но качеството им клони към нула!
От 99% от тях ме е срам, че съм от Бургас. Изобщо не разбирам как човешко същество може да си помисли нещо подобно, камо ли да го напише публично...
3.
Анонимен
16.05.2016 14:39:27
0
16
Затова флагман трябва да издигне паметник на Курти.
2.
dssffd
16.05.2016 14:37:00
1
12
are spri we matka shti iba maikata pytkata shti iba ot trastikovo li ot kade si we lapa4
1.
Disney Channel
16.05.2016 14:17:23
13
3
Ще гледате ли новия сериал Soy Luna?
Започва от тази вечер в 18 часа по Disney Channel!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него  Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Решението на Алек да си тръгне сам дойде, след като майка му и сестра му се запознаха с двете претендентки за сърцето му На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори