×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Караоке-бар окепази Бургаската Опера, привикват директора Александър Текелиев за обяснение в ОбС


Караоке-бар окепази Бургаската Опера, привикват директора Александър Текелиев за обяснение в ОбС
Разрешение за таблото е дадено от комисията по реклама
13 Април 2016, Сряда, 13:32 ч.
Автор: Тони БЕЛОВ, Снимки: Авторът

В големите европейските театри и опери не биха позволили подобно рекламно табло на фасадата, категорична е общинската съветничка Калояна Живкова

Ново рекламно табло на караоке-бара в Бургас, поставено на фасадата на Операта, предизвика сериозна полемика сред бургазлии. Големият екран представя реклами на заведението, като вечер се пускат и снимки на весели компании, забавляващите се на по чашка. В кадрите често има хора във видимо нетрезво състояние.

Много бургазлии реагираха негативно на рекламата, като според тях тя грози една от най-емблематичните сгради и стърчи над нея. Темата вбеси и общинските съветници, които я дискутира днес в комисията по култура към Общински съвет-Бургас.

Местният парламент привика шефа на операта Александър Текелиев и директорката на кукления театър Христина Арсенова. Текелиев не присъства, пращайки на горещия стол административния си директор Светлана Кръстева.



И двете обясниха, че таблото първоначално е сложено без тяхно знание и те са реагирали едва след поставянето му. След това собственикът на караоке бара Димитър Найденов е уведомил културни институции за новата рекламата.

"Беше ни обяснено, че заедно с рекламите на заведението ще вървят и такива на наши представленията. Решихме, че разрешението за таблото е дадено от Община Бургас", каза Кръстева.



Според Арсенова ДКТ няма средства за големи реклами и паното им дошло като подарък за тях, защото през деня на него се въртели реклами за постановки в кукления театър, твърдя тя.

От обясненията на двете дами пред ОбС-Бургас стана ясно, че постъпленията от наема на бара отивали директно в Министерство на културата, като не е ясно дали новото рекламно табло е увеличило тази сума.

Общинският съветник Калояна Живкова от ПП ГЕРБ предложи на таблото да се въртят реклами основно на театъра, а не на заведението. Според нея новото съоръжени загрозявало страшно много сградата, като стърчало над нея.  "В световните опери и театри такива реклами не могат да се постават. Сградите имат специален статут и всичко по тях е свързано само с култура", сподели тя.



"Рекламата комисия към администрацията действително е дала разрешение за поставянето в рамките на една година, като първоначално никой нямаше против поставянето на таблото. Идеята беше една цялостна визия за Операта, но от друга страна сградата е емблематична за Бургас и всяка промяна се отразява. За нас е важно да не се работи на парче, а сградата да има една цялостна визия за реклама", заяви от своя страна Ивелина Стратева, директор на дирекция „Икономика и стопански дейности” от Община Бургас

В комисията по култура остро към новата реклама реагира и д-р Бойко Миразчийски от групата на НФСБ-СЕК. "Личното ми мнение е, че таблото е кощунство. Сградата е един от културните центрове на Бургас и не може върху нея да се рекламират кръчми или търговски обектите", каза той.

Според Стратева общината може да промени наредбата за реклама и да сложи забрана за рекламите върху сградите, свързани с култура. Подобна такава има за тези, в които изпълняват административни функции. Това обаче трябвало да се случи след специална дискусия.

В категории: Бургас , Животът


Автор
30
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
30
Коментара по темата
30.
red fox
02.01.2018 02:18:25
0
1
Това място е свърталище на наркомани и пиандета и то точно на мястото където се води културно място за опера и театър има и детски кът а там само пианде и наркомани .И това не е от сега да не забравяме случката през1994 когато млада жена почина от наркотик в тоалетната сега е още по зле тогава ако е било единични случай сега е фул на такива дори самите бодигардове употребяват е какво да говорим когато персонала които трябва да всява ред е под всякакво ниво.Ами честито на бургазлии.....на полицаите им писна да се викат всяка вечер там дали заради побой или някой друг инцидент.И това ми било елитно място ааааа направо целия боклук на Бургас там .При една сериозна акция ще закопчаят не само повечето клиенти за притежание на наркотици ами и охраната дето е псевдонохрана от нехранимакойвци дори и с цигански произход някой от тях.Вие за рекламна табела проблем правите.Хаха
29.
Дядо 28
14.04.2016 11:39:22
1
1
Ти си описал точно начина по който се категоризират заведенията. И са така категоризирани, както и всички такива в България, без значение дали са в частни или държавни имоти.
Не случайно когато влезеш в което и да е заведение категоризацията му е задължение да стои на видно място, където да се вижда от всички.
Яко разбирачи сред коментиращите на Флагман ;)
28.
Дядо 27 26 24
14.04.2016 07:57:03
1
1
Не че темата ме интересува много, щом общината нехае, но такъв въпрос:

Как се категоризира заведение ?

Помещението трябва да има Акт за въвеждане в експлоатация

демек - плановете на операта са преначертани и фоаетата са оформени в заведения документално, технически и отговарящо на изискванията на ДНСК

еДВАЛи...........

Което ще рече ............че има измама некваааааааааааааа

Което ше рече че някой 15 годинки облажва за да прикрива измаматаааааааа

И ако това табло дразни обществото?
То за АВАРИЙНАТА СТЪЛБА НА КАРАОКЕ ПО ФАСАДАТА ??????
27.
До 25
14.04.2016 03:41:45
0
1
Има заведение в момента там и се казва Бар без име. Пак не си разбрал
26.
До 24
14.04.2016 03:39:21
0
2
Само дето заведенията се правят от Операта, а не от наемателя и Операта, като собственик ги дава под наем. Четете бе хора. Чули - недоразбрали.
25.
Дървото до 24
14.04.2016 02:48:55
1
4
Само където Биад и Маскара са в мазетата, а не заемат фоаетата. И в нашта опера имаше заведение преди време... Що никой не го ползва сега..? Да преместят караоке там
24.
До 20
14.04.2016 00:22:41
0
3
Много разбирачи тук, но тези заведения в сградата на операта са категоризирани самостоятелни обекти в сградата още от 1992 година. Държавата ги е разрешила , лицензирала, и решила да ги отдава под наем.
В София най-старата чалготека Биад се намира точно в Кукления театър , а в сградата на Софийската Опера е дискотека Маскара от 11 години. Така е и в държавни и общински сгради в много градове в страната. Лошо няма да се говори много, но поне да са доказани факти. Иначе много заведения, а малко клиенти. Не е лошо да се намалят
23.
А. Кубайси
14.04.2016 00:16:55
1
5
Ще ви мине, както ви мина за винетките, както ви мина за цената на тока, на парното, както ще ви мине и за новата цена на билетите, ще ви мине и за една табелка. Българите тва сме, не ми пука дали ми е зле, стига на другия да му е също толкова зле. Някой направи ли нещо, за да подобри продажбите си, му скачате отгоре.... Нека рекламира, нека има повече клиенти, нека има по-малко на чалгата...

Загрозява ви операта.... бе вие сте малоумни половината, кога последно сте ходили на опера!?! Мани операта, кога последно сте прочели една книга?


Операта и кукления театър не генерират кеш, за тва държавата или мин.на културата, без значение кой точно, дават под наем народен паметник, няма как да е.... ако може и Альошата ще го дадат.... и мисля, че са го давали....
22.
Georgi
14.04.2016 00:04:08
0
2
PS.
Kude sa investiranite pari ot evro proekta ???? Tova e po vajno
21.
Georgi
14.04.2016 00:01:36
1
2
Durvoto e mnogo prav zashto ne se xvanat za neshto po vajno kato korumpiranata obshtina... zashto se davat obshtinski mesta bez pariii kak stava tova a ? Zashto se otvlicha vnimanieto s tova tablo kmete i flagman kato ste golemi profesionalisti shto ne kajete kak target izpolzva tova mqsto otpred aaaaa
20.
дървото
13.04.2016 22:59:56
2
8
от години в сградата на операта в гр.Бургас, се помещават две заведения /бяха за известно време и три/. Те са: бар „Караоке” /заемащо два етажа и входа на Куклен театър Бургас около 800 м2/ и бар „Таргет” /заемащ по-голямата част от фоаето на операта около 600 м2/.
Същите са изградени във фоаето на сградата, като обхващат най-апетитните, представителни и търговски части на тази емблематична за Бургас сграда. Цитираните заведения през годините малко по малко се разширяваха, като преустройваха сградата, както им бе удобно. В момента те заемат почти целия първи етаж /Таргет и Детски кът на Караоке/, и цялото фоае на втория етаж на Кукления театър, завзето от Караоке. Дефакто Кукления театър е оставен без фоае. Тоалетните в двата края първия етаж на сградата са изцяло окупирани. Тези на Караоке се ползват частично, докато тези на Таргет са изцяло отцепени. Неизползваеми са и три от четирите входа на сградата, като при Таргет са зазидани и неизползваеми стълбите от втория към първия етаж. Реално само през единия вход е оставено място да се влиза и излиза от концертната зала на операта. Как ще стане това в една аварийна ситуация, е въпрос, на който аз нямам отговор.
Караоке е зазидало една остъклена част от фасадата /което на фона на бушуващата национална дискусия за остъклените и иззидани тераси е направо престъпление/, като си е изградило склад и е спуснало метална аварийна стълба навън. Как това се връзва с фасадата на една от най-красивите сгради в Бургас и кой го е позволи оставам на Вас да разберете. Фасадата е окичена и от климатиците и вентилацията на заведенията /знаем че в нормалните страни това не се допуска дори в жилищни сгради/.
Скоро бе извършен ремонт на сградата по оперативна програма „Регионално развитие” на стойност около 1,5 млн. лева. Питам, ако сградата е 7-8 хил.м2, а отдадените площи са над 1/5 от цялото РЗП, колко от тази сума е изразходена за непряко финансиране на цитираните заведения. Нямам представа колко е и наемната цена, но всеки може да сметне, че ако помещенията са общински наем /над 20 лв./м2/, за тази квадратура наемът ще е непосилен и те просто ще си отидат. Отделно Таргет ползва безплатно площ за външни маси /по Общински цени за над 2000 лв/месец/. Изводът е: е наемът е нисък, а това предполага КОРУПЦИЯ. Питам, в тази невиждана криза, в която частния сектор едвам крета, при наличието на много свободни наемни площи, нужно ли е частния Наемодател да се сблъсква с нелоялната конкуренция на даваните под наем части от Обществени сгради /строени с наши пари и амортизиращи се без наше съгласие/. Едва ли Виенската опера или която и друга да е по света могат да си позволят този лукс да дават под наем апетитни и архитектурно ценни части от сградите си под наем. Кой ще заплати след време /когато ги няма тези заведения/, за разбитата вътрешна настилка и стенни покрития /вътре е прекарвано ВиК за барове, нови ел.инсталации и др./? Обръщам внимание, че са дадени под наем помещения, представляващи не обособени части от сградата, а части от нея пряко свързани с дейността и функционирането й като такава.
Интересното е, че в новосменената дограма на сградата с ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, е специално направена врата, обслужваща бар Таргет.
Ще кажете, в една такава сграда е нужно да има обект с обслужващи функции. Да, ведомствено кафе или малко магазинче /има в проекта на сградата в приземния етаж/ и с работно време съвпадащо с това на Обществената сграда, но не две питейни нощни заведения. С какво тяхната дейност се свързва с функциите на сградата? И всичко това на фона, на дискусията за затварянето на нощните заведения в Студентски град. Не е ли в този случай по-голямата наглост: „Куклен театър и нощен бар”?
Обръщам се към всички, към които е адресирана тази жалба: НЕКА ДА „ИЗГОНИМ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА” НА КУЛТУРАТА ! Моля, всеки по своята компетентност, да направи каквото е нужно да върнем добрия вид на БУРГАСКАТА ОПЕРА.
19.
Луда работа
13.04.2016 22:46:48
5
4
Големи интриганти и селяндури сте! Злобата ще ви убие!
18.
do 17
13.04.2016 22:27:23
1
3
Кое те учудва за флагман е нормално
17.
Имал издадено разрешение от Общината
13.04.2016 21:11:02
1
3
Флагман, как така има издадено разрешение, а е незаконно.? Нещо не разбрах къде е новината
16.
Киро Николов
13.04.2016 20:51:27
2
3
Да го махне това което е направил и начина по който го е направил е незаконно да си го премести върху неговата кооперация но и там едвали всички съседи ще са съгласни
15.
анти таблото
13.04.2016 20:31:37
5
11
собственикът е Димитър Найденов който държи и други дискотеки и е много нагъл тип ! доста забележителности окепазихте !
14.
!
13.04.2016 19:16:04
4
8
ДА ГО МАХАТ
13.
Жик-так
13.04.2016 18:50:47
6
7
Мухльо номер 12 май е собственикът на караокето, издаде се
12.
12
13.04.2016 18:27:31
11
8
Грозно им било таблото, тая мухла калояна що не попита директорката на у-ще Кирил и Методий за кръчмите пред училището ? А че всяка вечер в дупката зад "къщичките" се събират деца, които се напиват и дрогират, ама не,това не и вади очите на тази измислена гербаджийка !
11.
ctctc
13.04.2016 17:34:19
3
3
ot samoto na4alo se wyzmutih
10.
ГОРАТА
13.04.2016 17:27:21
1
3
Сегатрябва да плащам и на Касабова
9.
?
13.04.2016 17:18:06
1
16
Как така собственикът на заведението - наемател слага таблото без да уведоми представителите на Министерството на културата, което е собственик??? В Африка ли сме???
8.
ss
13.04.2016 17:11:45
8
9
A, рекламното табло им бил проблем...Я да обиколят сградата, пък да видят мръсотията, купчини боклуци, скапаният паркинг...Толкова няма ли няма пари да почистват и да поддържат малко не само пред Операта?На пъпа не Бургас е..Срамота..Таблото им загрозявало
7.
кмета
13.04.2016 17:10:22
2
8
УЧИЛИЩЕТО СЕ КАЗВА БРАТЯ МИЛАДИНОВИ А ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК СЕ КАЗВА БОЧКОВ КОЙТО Е СЪБРАЛ УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА ОБЩИНА ,ДАВА ФИЗКУЛТУРНИТЕ САЛОНИ ПОД НАЕМ БЕЗ ДА Е УСИГУРИЛ ПАРКИНГИ НИТО ЗА ПЕРСОНА НИТО ЗА НАЕМАТЕЛИТЕ И ДИРИБЕЙСТВА И ПОСТАВЯ ЗНАЦИ В ЦЕЛИЯ РАЙОН ОСВЕН ДА ИМ РЕЖЕМ ГУМИТЕ ДРУГ ИЗХОД НЯМА ПРИБИРАТ СЕ ХОРАТА ОТ РАБОТА И НЕСТИГА ЧЕ СА УМОРЕНИ И НАПРЕГНАТИ АМИ И НЯМА КЪДЕ ДА ПАРКИРАТ ЗАЩОТО ФИЗКУЛТУРНИТЕ САЛОНИ СА ПЪЛНИ ДО 22 ЧАСА БОЧКОВ ОПЪВА НАЕМ И СИ ПЪЛНИ ДЖОБА КОГА ЩЕ МУ ПРАТИТЕ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ -НИКОГА ЗАЩОТО Е ОБЩ.СЪВЕТНИК И ВЪПРЕКИ НАЕМИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ СЕ РЕКЕТИРАТ РОДИТЕЛИ ЗА ПАРИ ПОД РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ
ДРУГИЯ: П.ЧУБАНОВ ШЕФ НА БСУ КОГА ЩЕ ПРЕДОСТАВИ ПАРКИНГА НА БСУ ЗА СВОБОДНО ПОЛЗВАНЕ ОТ СТУДЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ И ТОЙ КАТО БОЧКОВ СИ ПЪЛНИ ДЖОБА ОТ ТАКСИ ЗА СМЕТКА НА ЖИВУЩИТЕ В РАЙОНА
СЛЕДВАЩИЯ: ЗДРАВКО КОЙТО СТРОЙ КООПЕРАЦИЯТА ПАРКОМЕСТА В ПОДЗЕМИЕТО ЩЕ ИМА ЗА ТЕЗИ КОЙТО СИ ГО КУПЯТ 12 ХИЛ.ЕВРО Е ЦЕНАТА С ДВЕ ДУМИ КОЛИТЕ НА ЖИВУЩИТЕ ПАК ЩЕ СА НА УЛИЦАТА
КМЕТЕ ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА ЖИВУЩИТЕ В БР.МИЛАДИНОВИ НЕДЕЙ ДА ОБИКАЛЯШ ПО ЖП ГАРИ И МОРСКИ ГАРИ И ДА ОБЯСНЯВАШ НА ХОРАТА КЪВ РЕМОНТ СИ НАПРАВИЛ ЩОТ КАТО ЦЯЛО БУРГАЗЛИЙ ГИ БОЛИ КУР@ ЗА ТВОЙТЕ КРАЖБИ ОТ ТЕЗИ НЕНУЖНИ РЕМОНТИ ПРЕВЪРНАЛ СИ ГРАДА В ГЕТО ВЪЗПОЛЗВАШ СЕ ОТ СИТУАЦИЯТА И ТОРМОЗИШ ХОРАТА С "ПАЯКА"
ФЛАГМАН МОЛЯ ВИ ПОДДЪРЖАЙТЕ ТЕМАТА
6.
ало общината
13.04.2016 16:34:41
4
15
Ужасно е. Как изобщо е допуснато??
5.
Николов
13.04.2016 16:25:33
3
14
Абсолютно са прави, това табло е адска грозотия!
4.
Хаха
13.04.2016 15:41:43
5
11
Калояна и тя се обади, най-накрая. Ама то това ще и е за 4 години. Интересно как така взе да се прави на интересна на техните хора, явно скоро не са си плащали таксата спокойствие към Герб.
3.
Да
13.04.2016 15:34:22
10
6
Местя у левия крачол!
2.
aphex
13.04.2016 15:29:57
5
12
А, налепените из цял Бургас и не само, безброй обяви за кредити и ремонт на покриви не са вандализъм и кощунство.
1.
КУРТИ
13.04.2016 15:20:37
6
8
ГОЛЯМА РАБОТА СТАНАЛО, НАЛИ ПАТРИОТИТЕ ПРОКАРВАТ ЗАКОНА ЗА КАЗАНИТЕ И РАКИЯТА , СЕГА НЕ ЩЕ ЛИ ВЕСЕЛИ КОМПАНИИ, ПАТРИОТИТЕ КАТО СЕ БОРИХА ЗА РАКИЯТА ....ДОБРЕ...КАТО ВИДЯХТЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА.....ЗЛЕ ......ЕЙ И НА ВАС НЕ МОЙ СА УГОДИ .........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори