×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Носталгично. За омекването на бургаската опозиция, която беше толкова втвърдена


Носталгично. За омекването на бургаската опозиция, която беше толкова втвърдена
СКАТ вече не предава сесиите пряко и затова фронтмените на НФСБ не си правят труда да задълбават в дебата
29 Март 2016, Вторник, 15:38 ч.
Автор: Тони БЕЛОВ

Времената с преливащи се от ден в нощ сесии вече са само кошмарен спомен, откакто Симеонов  отпътува за София

Общинският съвет на Бургас почти догонва по експедитивност колегите си от емблематичната община Несебър, където от зората на демокрацията до наше време сесиите протичат със скоростта на космическа совалка. 

Всички 64 точки днес, в община с най-бурното развитие след столицата, бяха гласувани за по-малко от 2 часа и 30 минути - заедно с леките спречквания, шегички и прекъсвания за въвеждане на ред в залата. Дебати по същество нямаше. Единственото изключение бе направено за разширяването на Синята зона, когато бившият директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски от НФСБ аргументирано обясни защо не бива да се въвежда рестрикцията на паркинга пред основното тяло на здравното заведение.

Той настоя вместо един час гратис преди да започне броячът на Синята зона, да се остави безплатно паркиране и да се въведе повече ред от страна на охранителите на болницата. Така било, когато той бил директор за половин година през 2014 г.  И така било социално справедливо и хуманно, защото на този основен паркинг пред административната сграда на МБАЛ спирали и болните от хемодиализа, и близките на тежкоболни, нуждаещи се от прегледи и изследвания.

Като цяло днес опозицията от БСП и НФСБ-СЕК се държа по-скоро смешно, отколкото състоятелно. Цял клас ученици от горния курс, дошли да видят как се коват нормативните актове на една община, в продължение на час се заливаше от смях, слушайки небивалиците на двамата фронтмени от НФСБ Ангел Божидаров и Георги Дражев.

Останалите докладни след разширяването на Синята зона с едно късче в единия край на ул."Гладстон" бяха гласувани по 10 наведнъж и много от очакваните дебати изобщо не се състояха.

Времето за провеждане на сесиите през новия мандат 2015 - 2019 се свива с всяко изминало заседание, като споровете от трибуната приличат по-скоро на сдърпване при приятелска среща между бивши съученици.

Председателят на ОбС-Бургас Костантин Луков от ГЕРБ се похвали пред репортер на Флагман. Бг, че днешното заседание е поставило рекорд със своята добра организация.

"Виждате, че опозицията омекна. При това значително. Преди беше твърда. Другият важен елемент е съгласието за обединяване на докладни, по които нямаме спор. Важно е да се отбележи, че телевизия СКАТ вече не предава сесиите пряко. Опозиционерите по тази причина няма как да си правят ПР пред бургазлии и затова са по-спокойни", заяви още Луков, видимо доволен от укротяването на групата на НФСБ и СЕК. Той очаквал следващите заседания да стават все по-спокойни и да има все повече мир и съгласие.

"Преди се входираха едни и същи докладни от страна на опозицията - по няколко пъти, напук, но ние им хванахме юздите и вече не искат едно и също нещо в продължение на няколко поредни години. Това беше лошо явление, от което нямахме нужда. Нека другите партии предлагат нещо градивно, ще го приемем", заключи с гордост председателят на ОбС

 Потърсихме за коментар и НФСБ, които, докато лидерът им Валери Симеонов беше общински съветник, бяха най-свирепата опозиционна група в ОбС и следяха точка по точка слабите места преди да се вземат решения. Настоящите пратеници на Симеонов очаквано отрекоха да са омеквали.

"Ние сме конструктивна опозиция и сме на мнение, че добрите решения в Общински съвет трябва да се подкрепят. Днешният дневен ред беше такъв, че освен за Синята зона нямаше за какво друго да спорим и да имаме различия. Не мога да кажа дали в други сесии ще действаме така, но ако сме съгласни с 90% от предложенията, то и действията ни ще бъдат същите", каза едно от остриета на НФСБ Ангел Божидаров, който по време на сесията забавляваше публиката с каламбури от селски вицове, а зам.председателят на ОбС от НФСБ - колегата му Георги Дражев с охота повтори десет пъти думата градоразстройство вместо градоустройство, очевидно, смятайки, че е много оригинален с изказването си за недостига на паркоместа по вина на неясно кой заради презастрояването.

Накрая на своето изказване Дражев призова главната архитектка Веселина Илиева да подаде оставка, но защо тя, не се разбра. Иначе прие с огромно задоволство ироничната похвала от страна на ГЕРБ, че говорел компетентно и те с голямо внимание го слушали, защото бил доказан експерт.

Като поанта от днешната сесия Божидаров обяви пред журналистите, че има хъс за дебати и се чувства като "бясно куче, завързано за синджир, което всеки един момент може да го скъса".

Истината за експресните сесии в Бургас е, че опозицията няма градивни предложения, които да я представят. И не се готви за сесиите, а отчита формално присъствие. Днес от НФСБ внесоха две докладни - за провеждане на Рибен фест в Бургас, която идея беше одобрена от всички, както и да се осигури финансова помощ за даровити деца. Елементарни докладни, които ГЕРБ, БСП, Реформаторите и ДПС възприеха с удоволствие.

"Нормално е администрацията да входира най-много докладни, защото са оперативно управляващи. Имахме две докладни днес и те се приеха! Естествено е мнозинството да се тези, които движат нещата", победоносно обобщи накрая Божидаров. Със сигурност така ще  се докладва и на Валери Симеонов - като брой приети докладни. Ако изобщо лидерът им се сеща да ги пита какви ги вършат тука между кратките си престои в Бургас, когато не е в НС.

От БСП днес се отчетоха с едно питане защо се прекратява обществената поръчка за проектиране и изграждане на спортния комплекс в ж.к. "Славейков". Основният оратор на социалистите Евгений Мосинов не присъства в залата заради ангажираността му в адвокатската практика.

Като цяло от залата днес лъхаше на предварителни договорки между опозиция и управляващи, на удовлетворени лични и бизнес желания и като цяло на симулация на опозиционност и конструктивност.
Ще е жалко за Бургас, ако зад завесата на този водевилен спектакъл  в следващите три години и половина се случват вредни за общината неща. Защото в условията на демокрация подобно единодушие и единомислие обикновено не водят към добро.


В категории: Бургас , Политика


Автор
5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
С
30.03.2016 08:59:21
0
3
Ами така е. Валери СИмеонов пристана на Бойко. Даже ме е срам да казвам, че съм гласувал за тях. Аз зная, че като наближат избори Симеонов и СКАТ пак ще плюят Бойко, но тогава вече няма да ви вярвам нито аз, нито тези , които гласуваха за вас.
4.
Помнете
30.03.2016 08:45:00
0
3
Нека всички бургазлии да запомнят този мандат. И когато дойде време да се гласува за следавщия да се сетят,че всички в този общински съвет са били едно цяло, а всичко друго е ЦИРК преди изборите
3.
НАБЛЮДАТЕЛ
29.03.2016 20:15:01
1
5
ОТ КАКТО КАСАБОВ Е В СОФИЯ КАСАБОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАЧЕШЕ.СТАРИЧКА Е ГОРКАТА.
2.
сеирджия
29.03.2016 18:26:01
2
17
Когато Бай Ганьо е решил да прави вестник е критикувал опозицията щото от управляващите се получава келепир.В случая Флагман има договор и получава по 50 000лв. от ГЕРБ за информационно обслужване.
1.
Shani
29.03.2016 17:35:25
2
6
Razwalena mandja e statiqta.Kurwenski istorii aide besh.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори