×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Топ 3 на най-прокълнатите места в България


27 Февруари 2016, Събота, 13:17 ч.

И у нас има призрачни домове с енергийни вампири и и страховити привидения


Във всяка страна има места, свързани с легенди за ужаси, страховити призраци и енергийни вампири. За хора, изчезнали при неясни обстоятелства, и за призрачни домове, в които никой не иска да припари. В България също има списък на прокълнатите места, пише "Стандарт".
Те неведнъж са били обект както на изследвания, така и на набези от авантюристи, готови на всичко, за да преживеят нещо мистериозно.

1. Военни търсят първия разум

Вероятно най-познатото сред мистериозните български места е името Царичина. По-възрастните си спомнят историята на обикновеното селце, което се намира близо до Костинброд. Спокойният живот на хората там бива нарушен през 1990 година, когато по заповед на Генералния щаб на Българската армия в района започват разкопки. Никой не обяснява защо се копае - мястото се превръща в секретен военен обект, част от една от най-безславните ни военни операции, наречена "Слава".

Твърди се, че причина са странните сигнали, които получава екстрасенсът Димитър Кекеменов. Те му казват, че именно тук трябва да бъде търсено съкровището на цар Самуил. Докато върви копането, друг екстрасенс - Елисавета Логинова, съпруга на един от служителите в Генщаба, започва да получава "извънземни" указания, ръководещи разкопките. Те й подсказват, че ако се копае в друга посока, ще бъде намерено не съкровището, а гробът на първото разумно същество, населявало земята.

Операцията се разгръща с пълната мощ на притежаваната от армията техника. И в един миг се случва нещо странно - свързаните с проекта хора започват да слагат край на живота си или умират при неизяснени обстоятелства. Появява се някакъв "енергиен стопер", който пречи на хората и на техниката да напредват. Налага се дори консултация с Ванга. Не след дълго разкопките са прекратени. А днес мястото е по-известно като "дупката" в Царичина. Живеещите наоколо и сега твърдят, че то излъчва необяснима енергия.

2. Зловещ дом сее смърт

Недалеч от София, в село Мусачево, има къща, над която тегне проклятие. Прозорците на къщата зеят от години, защото е необитаема, въпреки че вече се предлага на цена един лев. А причината, поради която никой не я иска, е, че всички нейни собственици умират. Никой не знае причината за това, но пък мълвите са много. Едни твърдят, че под сградата има старо турско гробище, а според други - в основите на самата къща е заровено прокълнато имане. Във всеки случай първо измира мистериозно семейството, което е построило къщата през 70-те години на миналия век. Хората просто си отишли един след друг, въпреки че нямали никакви здравословни проблеми. Същото се случило със следващите обитатели.

Общо четири пъти зловещата къща е докарвала смърт на собствениците си, пък и на родата им. Млада жена, живяла в съседство с къщата, пък не могла да зачене 10 години. След като се изнесла, детето дошло веднага, разказват местните. Преди години пък двама майстори били наети да я ремонтират и да я направят отново годна за живеене. Веднъж останали да нощуват в нея и им се присънили едни и същи кошмари. Първия ден не споделили какво им се е случило, но на втората нощ ужасните сънища се повторили. Този път майсторите си разказали взаимно какво са видели насън. Зарязали работата и изоставили къщата.

Заради легендите около къщата призрак никой не се осмелява да я купи въпреки "атрактивната" цена, на която се предлага. Преди няколко години германски турист, залутал се в селото, чул легендите за къщата и, понеже бил авантюрист, пожелал да преспи в нея. На следващия ден се появил пред селяните с напълно побеляла коса. Сега обитателите на Мусачево твърдят, че дори кратък престой в сградата е изключително опасен и може да ти навреди сериозно.

3. Призраци стряскат видинско село

Шишенци е видинско село с около 120 жители. Повечето са възрастни. И всички те твърдят, че когато настане вечер, в селото започват да се носят странни гласове - на мъже, жени и деца. Вият като чакали, а освен това се чува и думкане на тъпани, разказват обитателите на Шишенци. В този край съществува легенда, в която се разказва как преди много години сватбари от съседното село тръгнали към Шишенци. По пътя ги нападнали татари и избили всички. Останали само гласовете им, които бродят и до днес, твърдят хората.

Други обаче разказват, че до кладенец близо до селото всяка нощ се играе самодивско хоро, а на другата сутрин хората намират тревата наоколо утъпкана в кръг. "Тук е домът на самодивите", категорични са местните хора. Те споделят също, че виждат много високи жени с дълги бели роби, които танцуват с вдигнати ръце. Веднъж местна учителка опитала да запише на касетофон нощните звуци. Когато дошло време да прослушват записа, се събрало цялото село. На касетата обаче имало всичко друго, но не и протяжния вой, който чуват обитателите на Шишенци. Мистериите в селото се подсилват и от разказите, че петима жители на селото са изчезнали безследно. По-късно двама били открити, но не помнели нищо от периода, в който липсвали.

В категории: Животът


3
Коментара
Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 0
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 0
Алисия изживя кошмар в Дубай
Алисия изживя кошмар в Дубай 21/05/2024, Вторник 16:59 0
3
Коментара по темата
3.
димитър николов
27.02.2016 12:28:49
2
2
А ТРИТЕ ПРОКЪЛНАТИ МЕСТА В БУРГАС КОЙ ЕДНОТО Е КМЕТСКОТО КРЕСЛО
2.
кочо
27.02.2016 11:43:48
1
2
Трябва да добавим и един апартамент на ул.Абоба обитаван от караконджул в сравнение с който другите са безобидни анимационни герои.
1.
lisan lisan
27.02.2016 10:37:46
3
18
най ПРОКЪЛНАТОТО място за БУРГАЗЛИИ са бензиностанциите на ЛУКОЙЛ-ГЛАВАТА НА КАРТЕЛА(КРАДЦИТЕ)ПРАВЕЩИ БУРГАЗЛИИ НА ГЛУПАЦИ С НАЙ СКЪПИТЕ ГОРИВА В БЪЛГАРИЯ(НЯМАТ ДОРИ ТРАНСПОРТНИ РАЗХОДИ)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Изоставената блондинка от "Ергенът" има връзка с мъж на годините на баща й 12 търговци на гласове отиват в ареста 12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица
Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори