×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте кои храни ни правят щастливи!


Вижте кои храни ни правят щастливи!
Снимката е илюстративна
26 Февруари 2016, Петък, 21:55 ч.

Ако не обичате нито една от тях, значи сте мрачен човек с много проблеми
Казват, че ние сме това, което ядем. И наистина е съвсем вярно и то не единствено в отрицателен, а напротив – в съвсем положителен смисъл. Храните, които консумираме могат да ни направят щастливи. И не става дума за езотерични теории, а доказани био-химични факти.

Черен шоколад

Това, че черният шоколад ни помага да подобрим настроението си, не е тайна за никого. Той е мощен афродизиак и влияе положително на сексуалния ни живот. Той е силен антиоксидант, за когото се вярва, че забавя стареенето. Всичко това се дължи на факта, че какаото съдържа серотонин – който провокира еуфория, допаним - който събужда в нас усещане за блаженство и възбуда, както и фенилетиламин - който се отделя в тялото по време на секс. Комбинацията от тях е най-доброто оръжие срещу стреса.

Кокосово масло

Това чудодейно масло не само, че трябва да се използва като козметичен продукт, но е и идеално за консумиране. Доказано е, че подобрява функциите на организма, повишава имунитета, поддържа еластичността на тъканите. Но най-новите изследвания ни гарантират и че се отразява положително на настроението ни. Разбира се, трябва да се консумира в умерени количества, ако не искате бързо да качите килограми.

Пуешко месо

То е изключително богато на триптофан - от когото директно в организма се синтезира серотонин. Той от своя страна той играе важна роля за настроението, сън, сексуалността и апетита. Смята се, че ниските нива на серотонин могат да бъдат причина за агресивно поведение, клинична депресия, мигрена, раздразнителен стомах и различни нервни разстройства.

Аспержи

Един от най-ефективните елементи за борба с потиснатостта е фолиевата киселина. Именно ниските нива на фолиева киселина в организма могат да провокират депресии.
Аспержите са богати на фолиева киселина, както и на триптофан, който, както вече споменахме, е директно свързан с настроението ни.

Мед

Това е идеалният заместител на така критикувана захар. Богат е на флавоноиди, които предотвратяват възпалителните процеси, повишават апетита и подсилват имунитета. Най-важното е да приемате био мед, без добавени захари. Вярва се също, че медът е и афродизиак, което само по себе си е сто процента свързано с щастието.

Спанак

Наричат го идеалното лекарство срещу пролетната умора и то именно защото повишава силите на организма и настроението ни. Вярва се, че супа от спанак на вечеря ни гарантира и по-малко проблеми с безсънието. Причината е в това, че той е богат на желязо и фолиева киселина, които са отговорни за това да се чувстваме в кондиция.

Маково семе

Идеалната добавка към сладки или солени печива, маковото семе е древно обезболяващо и упойващо средство. Римляните хапвали печива с мак и мед за бърз прилив на енергия, а древните гърци го използвали преди спортни състезания. Макът има множество приложения - сваля нивото но лошия холестерол, подпомага циркулирането на кръвта, стимулира доброто ни настроение.

Орехи

Интересното е, че според съновника, ако в съня си береш орехи това било знак, че ще те споходи щастие. Но дори и да не вярвате в съновници е доказано, че консумирането на орехи напълно съзнателно, наистина провокира щастие. Тайната за това е, че орехите са богати на магнезий, който повдига настроението ни, както и на полифеноли, които са най-мощните антиоксиданти.

Овесени ядки

Те ни зареждат с енергия, което всъщност е еквивалент за добро настроение. Освен това ни помагат да се предпазим от запек, което също е предпоставка да се почувстваме леки и волни. Богати са на селен, който защитава на организма от увреждащото действие на свободните радикали, повишава имунитета, както и половата ни активност. Това вече е гаранция за щастие!

Магданоз

Магданозът е станал пословичен като стимулант за мъжката потентност. Дори съществуват не една закачки, че всяка жена трябва винаги да има под ръка връзка магданоз. Всъщност това не са бабини измислици – магданозът е един от най-известните и най-употребяваните афродизиаци. Той наистина действа стимулиращо и възбуждащо, но освен това има изключително положителното качество да дава енергия и да сваля натрупаното напрежение.

Домати

Богати са на ликопен, който е силен антиоксидант, необходим за нормалния растеж и развитие на клетките. Освен, че ни прави по-устойчиви на вируси, ликопенът се отразява положително на жизнеността и енергията ни и ни помага да се борим срещу всякакви мрачни състояния. Имайте предвид обаче, че ликопенът се усвоява по-лесно от организма с мазнина, затова е най-добре да консумирате доматите със зехтин.

Яйца

За никого не е изненада, че яйцата са задължителна храна в повечето диети и това не е случайно. Те са богати на протеини, витамин В, цинк и омега 3 и са идеалната закуска, защото ни дават сили за целия ден. Идеални са и защото предотвратяват чувството за зверски глад, което ни спасява от потиснатост и чувство на слабост.

Сирене

Цинкът е жизненонеобходим елемент, когато сме потиснати и отпаднали. Сиренето е богато на цинк, затова се смята за ефективно оръжие в борбата с депресията. Освен това цинкът прави косата здрава и кожата – гладка. Имайте предвид обаче, че и със сиренето не бива да са прекалява, особено с високомасленото.

Сьомга

Всички знаем, че сьомгата е богата на Омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване на кръвното налягане, нивото на лошия холестерол, както и възпалителните процеси в организма. Тези мастни киселини са изключително необходими за мозъка. Но освен това сьомгата е богата фосфор, който допринася за увеличаване на доброто настроение и сексуалната активност.

Банани

Винаги, когато се почувствате потиснати, изяжте един банан. Това не е някаква странна поговорка, а наистина полезен съвет, тъй като бананите веднага ни зареждат с енергия и имат благоприятно въздействие върху нервната система. Често ниските нива на витамин В са причина да се чувстваме раздразнени, изнервени или стресирани, а бананите са идеалният начин да си набавим необходимата дневна доза от тази ценна група витамини.

Куркума

Индийците смятат тази подправка за свещена и вярват, че тя пречиства кръвта, подмладява кожата, укрепва имунната система, усилва паметта, има мощен противовъзпалителен ефект, поддържа сърцето здраво и нивото на холестерола в норма. И ако това не е достатъчно, се твърди, че тя подобрява половия живот, сексуалната активност и усещането ни за щастие. /mila.bg

В категории: Здраве


1
Коментара
Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
1
Коментара по темата
1.
аз
26.02.2016 19:56:56
2
2
това пък сиринйе кво прави тука?само запична а и соленото вреди
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори