×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Картинки с умиращи, ковчези и трупове лъсват върху цигарите! А върху ракията, ГМО-храните и ГМО-политиците – КОГА?


Картинки с умиращи,  ковчези и трупове лъсват върху цигарите! А върху  ракията, ГМО-храните и ГМО-политиците – КОГА?
Дете на пушачи? Тук вече пресолихте манджата, а солта също е вредна...
14 Февруари 2016, Неделя, 06:48 ч.
Автор: Илонка Иванова

Не с половинчати мерки, господа! Зловещите етикети трябва да се лепнат върху всичко в България, защото даже държавата ни е вредна за нашето здраве!


Цигарените кутии ще се продават с шокиращи картинки, които да показват  пораженията от тютюнопушенето върху здравето,  решиха депутатите,  гласувайки на първо четене промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Някои натиснаха бутончето за гласуване с кутия цигари в джоба, погалвайки я нежно, а други отидоха да изпушат по една пура, след гласуването. Зловещите  илюстрации ще бъдат лепени  върху всяка кутия от 20 май тази година.

65% от площта на цигарената кутия задължително трябва да е заета от стресиращите  снимки и големи зловещи предупредителни надписи – и то от двете й страни.

Забранява се и продажбата на ментолови цигари и ароматизирани електронни папироси. Не може да има ароматизатори и в тютюна за ръчно свиване на цигари или тютюна за лула. Даже не могат да се слагат витамини, кофеин за пободряване и други примеси.

Дотук добре!

Всички сме съгласни, че тютюнопушенето е вредно. Има един много по-простичък начин да се справим с това – по сталински. Няма цигари по магазините – няма проблем.

Но тогава ще нарушим бизнеса на големите акули! Така че със зловещите картинки ще плашим само децата.

И като стана дума за децата, в самия проект за кошмарните фотоси има нещо шокиращо. Симпатично хлапе, което държи в ръка цигара, а отдолу пише: „Аз съм дете на пушач!“.

Нали беше забранено деца да се появяват в зловещи реклами и антиреклами? Нали според наскоро приет закон у нас „не може да се показва ликът на което и да било дете, без да има затъмняване и замазване на лицето“?

Как така Гошко, или Иванчо ще позират за подобна картина? Кой има право да заклейми което и да е дете с думите „Аз съм дете на пушач!“ ? По тази логика трябва да се наредят малки сладки същества и под тях да се напише „Аз съм дете на наркоман“, „Аз – на престъпник“, „Аз – на убиец“,  „Аз – на изнасилвач“ и още, и още далеч по-страшни неща от пушенето.

Не е ясно и съответното дете, което ще е на снимката, дали наистина е изложено на тютюнев дим, или родителите му пушат на терасата и дали не го опушват собствените му съученици повече, отколкото мама и татко. И изобщо Агенцията за закрила на детето ще позволи ли подобно нещо, като това на илюстрацията.

Да. Съгласни сме, че пушенето вреди на здравето. Само че кой пушач, ще се стресне от подобна картинка? Просто ще си купи калъф за цигари или табакера и няма да има никакъв ефект.

Да не говорим, че скорошно изследване на вредата от тютюневия дим посочи следните безмилостно – категорични данни: 55 % от настанените в онкология с рак на белите дробове българи никога през живота си не са пушили цигари. Такъв е процента (55 %) и на непушачите в България! Извода си направете сами!!!

Но пък, ако ще се борим с вредните неща в живота ни, то хайде да не вършим половинчати работи!

Например на всяка кола, която е над пет години да се сложи надпис „Аз съм убиец!“? Придружен с някой търкалящ се труп.

По същата логика над половината храни в големите супермаркети трябва да са с етикети и картинки, които да изобразяват пораженията, до които могат да доведат. Например картинката с широко отворената уста с развалените зъби с успех може да се залепи върху всички захарни изделия и да стои като плакат пред всяка сладкарница.

Вредна ли е захарта? Доказано вредна! Тогава защо не се налепят етикети върху всичко, което съдържа захар?

Вредна ли е солта? Ами да? Тогава въпросът е същият.

А колбасите, с многото Е-та? Върху тях направо трябва да бъде залепен череп с кости.

Ами чипсът, пържен с палмово олио?  А маргаринът с палмово масло? А някои зрънчовци, пръчици, кексчета, солени бисквити със същото олио?

Ами ГМО-храните, за които всички учени са категорични, че причиняват рак? Нали щеше да има надписи върху тях - съдържат ГМО? Защо върху нито една храна няма?

И както сме тръгнали да изброяваме всички вредни според СЗО храни, направо върху рафтовете, вместо реклами, трябва да има картинки, като в къща на ужасите.

Да. Цигарите са вредни! Категорично!

А алкохолът?

Защо там не се сложат също черепите и костите? По данни на здравното министерство, всяка година у нас се инвалидизират трайно около 50 хиляди алкохолици, а по-късно 90 % от същите умират. Ще посмее ли обаче някой да постави върху бутилките марково уиски, отлежал коняк, или просто нашенска ракия етикет „Това убива!“?

Няма, разбира се.

Непушачите умират по-здрави.

А неядящите и непиещите пък съвсем здрави се отнасят в отвъдното!

Лицемерие и пак лицемерие.
Лепете етикети на всичко вредно! Наред!
Но не забравяйте и парламента.
Там трябва да е най-големият

В категории: Политика


Автор
16
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
16
Коментара по темата
16.
коментар
15.02.2016 11:14:03
1
2
Спомнят ли си бургазлии.. имаше един човек- собственикът на Хемус. Та когато комунистите му отнеха собствеността, човечецът лудна психически, ходеше из улиците на Бургас и само повтаряше: ,, ако взема един шмайзер, всичките ще ви изтрепя''. Помните ли го този човек..навярно вече не е между живите.
15.
коментар
15.02.2016 11:01:54
1
1
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Тези картинки, вместо на опаковката на цигарите да се поставят на специално рекламно табло пред всички комунисти- Те умориха народа здравословно, материално и морално. Този народ е толкова ощетен от тях, ако щете и затова, че ни лъга, /че запада е гнил, там е лошо, което гледахме още в предаванията на черно- белите телевизори/, а да не говорим, че ако някой знаеше английски го изпращаха в Белене. Ако тогава имах власт, щях да ги избеся всички до един. А относно цигарите.. къде ги измисляте тези нелепости- къде го има това в Европа. Що не измислите как да подобрите социалния живот на българите като им осигурите 900 лева минимална заплата, ами мислите тези простотии да се смее светът с вас. Щом толкова сте загрижени за здравето на зъбите им например, ЗАЩО контролния преглед при зъболекаря не включва безплатно за пациента почистване на зъбен камък, което в цяла Европа поема Здравната каса. Не цигарите увреждат зъбите, а това, че хората нямат пари да си платят за елементарната профилактика- аз като гледам повечето хора в България са без зъби. Не мога да проумея как не се сещате за елементарни неща, а сте седнали да се правите на циркаджии- картинки по цигарените кутии. ПАК ГРЕШКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО или може би картинките ви излизат по- евтино. Вие сте или големи глупаци, което не е за вярване. По- скоро сте големи хитреци- пак прах в очите на народа: видите ли, взехме мерки по превенция.
14.
!!!
15.02.2016 05:38:14
1
1
Два уникални 100%сигурни и100% безплати начина за отказване на цигарите.Първи начин тотална забрана за праизводство на тютюн и тютюневи изделия.Втори начин малко по социален една кутия цигари 100 лева така ще пуши само 10% от народа разбирай богатите хем ще пукнат по бързо няма да крадят хем ще останат повече пари за простосмъртните
13.
DGF
14.02.2016 18:59:34
1
4
Това със снимките на децата наистина е прекалено. Всяка майка би могла да осъди гениалните ни политици заради това решение. Как ще сложиш дете! Ум не ми го побира!
12.
bmw e34
14.02.2016 17:07:45
1
0
nema intersuva e,abe reklamata na bulgartabak po televiziqta mnogo dulgo q davat e dilqncho dan sa e zasegnalo tva klioshtavo svine
11.
Тиквоний
14.02.2016 17:04:15
2
1
Няма да пипате ракията ! Казах !!!
10.
Киро до надървен
14.02.2016 14:52:45
1
1
Не ве! Като го купуваш да си настървен и да ходиш на лов по-упорито :D
9.
Драган
14.02.2016 14:49:26
3
11
Лицемерието на управляващите дебели чичковци и лелки е много по-ужасяващо от всякакви надписи по кутиите с цигари. За 25 години властимащите унищожиха всичко в България, убиха с глад и мизерия стотици хиляди българи и на фона на тези наистина ужасни дела, се опитват да ни заблудят, че се грижат за нас. Стига лицемерие! Бягайте в Брюксел и не пречетеc повече на народа си.
8.
Съгласен
14.02.2016 14:36:00
2
9
Нали на храните с ГМО приеха закон да има надпис съдържа ГМО? Да сте видяли някъде по щандовете подобна храна?
7.
надървен до Киро
14.02.2016 14:29:34
2
4
то се предполага , че като го ползваш при тебе ще има и путка
Ти ако го ползваш за чикии какъв е смисъла
6.
Kiro
14.02.2016 14:19:30
2
12
На презервативите искам да има пyтки :D :D :D За надъхване :D
5.
Геш
14.02.2016 14:14:36
2
3
Не стига, че им гледаме грозните и мазни физиономии навсякъде ся и опаковките ще загрозяват с глупости...Що за живот ще живеем, опомнете се!
4.
надървен
14.02.2016 14:12:47
2
8
Хич не ми дреми, аз до сега не знам някой да не е умрял, пък бил той и непушач
3.
Оня
14.02.2016 14:00:51
3
6
Илонке, то и вашето е лицемерие, вчера рекламирате вината на винпром карнобат, днес вече заклеймявате алкохола...или както сама казваш парите са си пари и така ще нарушим бизнеса?
2.
Глупости на търкалета
14.02.2016 14:00:11
3
8
Със забрани и глупави антиреклами се постига обратен ефект.Това е така за да може големите лапачи от ранга на Прасето Пеевски да станат още по-богати от недоимъка на Българина!
1.
Gocho
14.02.2016 13:47:25
6
6
Kvo protiv rakiqta we ei ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори