×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подменят целия автопарк на Община Бургас с електромобили


Подменят целия автопарк на Община Бургас с електромобили
Първият електромобил вече е в услуга на общинската полиция в Бургас
13 Февруари 2016, Събота, 02:06 ч.
Източник: Topnovini.bg

Първата крачка по обновяването на автопарка вече е направена - дирекция УКОРС вече ползва закупен електромобил „Рено Туизи“


Целият автопарк на Община Бургас ще се обнови и ще бъде съставен само от електромобили. Тези намерения на общинската администрация разкри зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

Първата крачка по обновяването на автопарка вече е направена - дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” вече ползва закупен електромобил „Рено Туизи“. Двуместното возило се използва за обходи на Морската градина, за да се съблюдава спазването на реда и паркирането в нейната периферия. Бояджиева очаква до 3-4 години всички общински коли да се зареждат само с ток.

На 4 март миналата година на ул. „Гурко“ в Бургас бе открита и първата в града общинска зарядна станция за електромобили.

Още 3 зарядни станции за електрически превозни средства ще бъдат разположени по основни градски транспортни линии локации в скоро време. Това става ясно от докладна записка на кмета Димитър Николов, която Общинският съвет ще разглежда на заседанието си в края на този месец. Тя е свързана с изграждане на пилотна система за градска електромобилност в Бургас. Проектът е подготвен от фирма „Елдрайв“ и одобрен за финансиране по програмата JESSIСА на Регионалния фонд за градско развитие.

Община Бургас поема ангажимент за осигуряване на безпрепятственото и законосъобразно ползване на тези 3 локации, находящи се в имоти общинска собственост с осигурени по две паркоместа към всяка, а фирма „Елдрайв“ ще извърши за своя сметка проектирането, доставката, монтажа и поддръжката на зарядните станции.

Реализирането на проекта ще тества в реална среда приложението на чисти превозни средства и горива, тяхната надеждност и удобство и ще покаже нагледно как може да бъде изпълнен и развит този модел на местно ниво. Той ще бъде пример за добра практика в сферата на използване на нисковъглеродни и алтернативни методи на транспорт.

В категории: Бургас


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
пешо чепа
13.02.2016 23:34:02
1
2
ТАЯ КАЛИНКА КАТО МИНЕ ДВА ПЪТИ ПО БУЛ.ХР.БОТЕВ И Е ДО ТАМ ЩЕ СЕ РАЗГЛОБИ ЗАТОВА НА ЧИЧО КУР МУ КУПЕТЕ ТРАКТОР
5.
Бургазлия
13.02.2016 17:44:22
2
3
Първо дрон,сега електромобили.Пак гласувайте за този селски хитрец.С тези електрокарчета на цената на среден клас класен автомобил може чиновничетата може да се шматкат само из града.Извън града пак ще си карат мерцедесите.Какво пречи да си поставят газови устройства-пак е екологично.Дай,ама процента "който ми се полага" е пак същия ,но от къде-къде по-малка сума.Ако сте бургазлии,а не новите странджански бургазлии,при следващи избори никой от тези лайномети не трябва да бъде избран.
4.
E39
13.02.2016 14:42:10
0
5
E то със сигурност няма как да предложи перфектна возия с това междуосие, и няма как да предлага лукс вътре и да не тежи. Дайте мнение какво може да вкарат в морската градина. Във Варна си карат Лада Нива която струва 20 000 лева. Която гори бензин и като мине покрай теб не ти става приятно да те лъхне на изгорели газове, все пак си излязал на малко по-чист въздух.
3.
bmw e34
13.02.2016 12:21:35
0
5
Edin pat vzeh edno tako ot plazata rentakara to se edno karash kabinkova eko toaletna,samo edna dupka iska pod sedqlkata
2.
Прецакан
13.02.2016 10:21:58
8
15
Коли по поне 60 бона парчето с пари от нашите джобове? Не беше ли редно поне първо да се допитате до данъкоплатците бе, изроди?
1.
Браво!
13.02.2016 10:18:55
6
7
Браво! В Стара Загора има от години място за електрически автомобили. Зареждат се безплатно и паркират безплатно на синя зона, което е мотивиращо човек да си купи такъв автомобил.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори