×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предричала ли е Ванга Трета световна


Предричала ли е Ванга Трета световна
Църквата “Св. Петка” в местността Рупите е построена по заръката на Ванга
26 Януари 2016, Вторник, 15:42 ч.
Източник: "24 часа"

Това са руски измишлотини, казва Иван Драмов, председател на фондация “Ванга”

Бизнесмени кръщават фирмите си на пророчицата Ванга, твърдят адвокати по фирмени дела.

В съдебните ригистри има вписани 8 дружества, в чието наименование фигурира името на феноменалната гадателка. Няколко от тях са с едноличен собственик жени, които също се казват Ванга и са от Петрич и общината. Други пък са с добавени цифри към името.

Най-вероятно хората са го направили, защото

по някакъв начин

животът им или

този на техни

близки е бил

повлиян от

пророчицата

С нея свързват някакви съдбовни моменти в семействата си и заради това са избрали името ѝ, коментират близки на Ванга.

39-годишен гражданин на Македония също е кръстил така фирмата си. Бизнесменът е от Струмица, родния град на Ванга, и е регистрирал едноличното си дружество в Петрич, като в името е добавил цифра.

Със седалище в Бургас има регистрирано дружество от 46-годишна жена от Казахстан. Няколко търговски фирми в Москва също са използвали в имената си Ванга с различни добавени думи или цифри.

В същото време фондацията с името на пророчицата защити в Патентното ведомство търговската марка “Ванга” със срок на действие до 1 октомври 2024 г. Над 680 стоки и услуги не могат да ползват името.

“Наложи се да направим това, защото в последните години масово се спекулира с името на баба Ванга. Появиха се десетки нейни “приятели” или хора, които тя никога не е виждала през живота си. Медии си позволяват да “цитират” нейни думи, които тя никога не е казвала.

Трябва да се сложи край на спекулациите с паметта ѝ. Искаме да ограничим неприятни, груби и пошли неща, които се появяват за нея”, каза председателят на фондацията адвокат Иван Драмов.

“След като излезе

регистрацията на

запазената марка

и ние сме

притежатели,

вече ще си

търсим правата,

ако името се използва за търговски цели.

Ще се консултираме с експерти от Патентното ведомство и ще преценим какво да предприемем. Най-вероятно първите стъпки ще са да бъдат уведомени фирмите да променят наименованията си, за да не използват регистрираната марка за търговски сделки”, допълни адвокат Драмов.

Той е категоричен, че баба Ванга никога не е предсказвала Трета световна война, каквито писания се появяват.

“Познавам я от 10-годишен. Говорил съм с най-близките ѝ хора, които са били до нея години наред. Тя никога не е предсказвала катаклизми. Говорила е само положителни неща. Не е казвала нищо лошо, защото е знаела как ще се почувства този човек след това”, допълни шефът на фондацията.

На 11 август т.г. ще се отбележат 20 г. от смъртта на Ванга. Фактът, че вече две десетилетия след като си отиде, потокът от хора в местността Рупите не стихва, е показателен за добрините, които е правила приживе, коментират нейни близки.

Наскоро бе направен ремонт и бяха освежени стенописите, дело на Светлин Русев, по външната фасада на църквата “Св. Петка” до къщичката на Ванга в комплекса на Рупите.

За тази година фондацията си е поставила за цел да се изрисува и дооформи окончателно залата за кръщенета и бракове в манастирския комплекс. Проектите ще се изработят от арх. Лозан Лозанов и художника Светлин Русев. Също

тази година ще

се отбележат и

105 г. от

рождението

на Ванга

Част от хората, които са били близки с нея, твърдят, че тя е родена на 31 януари 1911 г. В регистрите за гражданското състояние на община Петрич обаче е записана датата 3 октомври 1911 г. и тя се приема за официален рожден ден, с което спорът е приключен.

Възможно е нейни познати да смятат 31 януари, защото тогава е Атанасовден по стар стил. Ванга го е почитала според християнските канони.

В същото време не е обичала пищни тържества за личните си празници, които да се запомнят, заради това може би е и объркването.

За хилядите хора, на които е помагала обаче, този спор не е съществен. Голяма част от тях идват да се поклонят и на двете дати.

Не е важно кога точно се е родила. Важно е, че след смъртта духът ѝ остана сред нас и тя не е забравена.

Силата ѝ дава надежда на вярващите вече 20 г., коментират петричани.

Казват, че който иска да отдаде почит на феноменалната гадателка, би го направил по всяко време, без задължително да спазва някакви дати и годишнини.

Идваме в църквата “Св. Петка”, когато почувстваме, че имаме нужда да се заредим с енергия, да потърсим успокоение или да се помолим за здраве.

Знаем, че Ванга е някъде около нас и ни дава сила, допълват признателните миряни.

В категории: Животът


3
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
3
Коментара по темата
3.
НИК
26.01.2016 18:10:05
2
4
ПРИЯТЕЛ, АБСОЛЮТНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ В ТЕЗАТА ТИ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СПЛОТЕН НАРОД...., ТОВА Е И МОЯТА МЕЧТА ,НО ТЯ Е ЕДНА ВЕЧЕ ПОЧТИ ИЛЮЗИЯ!!!
....НАИСТИНА "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" ...,НО УВИ НАШИТЕ политичета-държавници ТАКА И НЕ ГО РАЗБРАХА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД!!!.....ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ТЕ РАЗЕДИНЯВАТ НАРОДА...("РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ", ГРАБИ, УНИЩОЖАВАЙ, ПРИВАТИЗИРАЙ И ВЛАДЕЙ)...ТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД БЯХА.., ДЪРЖАХА СЕ ОТКРИТО СЕРВИЛНО.... И СЛУГИНСКИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ !!!!!!
ИМАХМЕ ПРЕЛЕСТНА И ПЕРСПЕКТИВНА ИКОНОМИКА;ПРОМИШЛЕНОСТ; ИНФРАСТРУКТУРА; НАУЧНА ДЕЙНОСТ.....КОСМИЧЕСКА ДОРИ...;АРМИЯ... И НАЙ-НОВИТЕ РУСКИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ,ТЕХНИКА И ИЗТРЕБИТЕЛИ ЗА ВРЕМЕТО СИ..........БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ФАКТОР ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ СЪОБРАЗЯВАХА С ТОВА!!!!!
.........И ОГРОМНА ЗАСЛУГА ЗА ТОВА, КОЕТО ИМАХМЕ СЕ ДЪЛЖЕШЕ НА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА НИ (С УВАЖЕНИЕ И ПОЧИТ) С РУСНАЦИТЕ, С КОИТО, КАКТО КАЗАХ СМЕ ДУХОВНО, КУЛТУРНО И РЕЛИГИОЗНО ОБВЪРЗАНИ НАРОДИ!!!!!!
......И СЕГА МЕ Е ГНУС ДА ГЛЕДАМ И СЛУШАМ президентчето ни ,КАК БЕЗЦЕРЕМОННО ЗАЯВЯВА ,ЧЕ БЪЛГАРСКАТА "ДУМА" БИЛА ИМАЛА ТЕЖЕСТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ....И ТОВА БИЛО НАЙ-ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ....?????!!!!
http://flagman.bg/article/94066
ТОВА БЕШЕ ПРОСТО УМОПОМРАЧИТЕЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ......."ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ"...КАКТО КАЗВА КУЛТОВИЯТ ПРОФ.ВУЧКОВ..!!!!!!
ТА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ПРОЦЪФТЯВАШЕ ЗАЩОТО ИМАШЕ КОЙ ДА ИЗКУПИ ЦЯЛАТА ПРОДУКЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ.....ИЗКУПУВАШЕ Я РУСИЯ !!!!
СЕГА СМЕ ЖАЛКИ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ДЪРЖАВНО ОТНОШЕНИЕ .........политичетата ни НАПРАВИХА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО БЪЛГАРИЯ ДА ЗАГУБИ УВАЖЕНИЕТО НА РУСКАТА ДЪРЖАВА.... (НО НЕ И НА РУСКИЯ НАРОД....,НАРОДИТЕ НИ ВИНАГИ СА ИМАЛИ БРАТСКИ ОТНОШЕНИЯ)!!!
....А ТОВА ДОВЕДЕ ИНДИРЕКТНО ДО ЗАГУБАТА НА УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ ДОРИ ОТ ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ!!!!!!
НЕ ПОЛУЧИХМЕ И НЕ ПОЛУЧАВАМЕ ВЕЧЕ И УВАЖЕНИЕ НИТО ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ,НИТО ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ!!!!.....ТЕ ВИДЯХА КАК политиците ни ПЛЮХА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ,ИКОНОМИЧЕСКИ, ДЪРЖАВНИЧЕСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА....ПЛЮХА НА УВАЖЕНИЕТО НИ С РУСИЯ!!!!!!
И ВЪПРЕКИ ,ЧЕ САЩ И РУСИЯ "НЕ СЕ ХАРЕСВАТ"....ТАКА ДА ГО КАЖЕМ......АМЕРИКАНЦИТЕ ВИДЯХА политико-държавническото НИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!!!
.......ТАКА ЗА ВИНАГИ ЗАГУБИХМЕ И ТЯХНОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ТЕ СА "ВРАГОВЕ" ПО МЕЖДУ СИ......,ЗАЩОТО ДОРИ ТЕ /САЩ И РУСИЯ/ ,КАТО СЪПЕРНИЦИ ИМАХА УВАЖЕНИЕ ПО МЕЖДУ СИ!!!!!!!!!
СЕГА ПРИЯТЕЛ, Е ИЗЛИШНО ДА ТИ ГОВОРЯ КАКВА ОПОЗОРЕНА, ОГРАБЕНА, ОГРАБВАНА И В МОМЕНТА ДЪРЖАВА ИМАМЕ....И КАКВА АРМИЯ НЯМАМЕ ВЕЧЕ...ЗАЩОТО политичетата ни ПЛЮХА НА УВАЖЕНИЕТО И ОТНОШЕНИЯТА НИ С РУСИЯ!!!!
.......РЕЗУЛТАТА Е НА ЛИЦЕ,......ДУМИТЕ, КОИТО БАБА ВАНГА Е КАЗАЛА СА НА ЛИЦЕ!!!!!!!!

ДА ТРЯБВА ДА СЕ СПЛОТИМ,КАКТО ТИ КАЗВАШ ,НО ТРЯБВА И ТЕЗИ ,КОИТО ОПОЗОРИХА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ИЗВИНЯТ ПУБЛИЧНО НА БЪЛГАРИТЕ, НА ДЕДИТЕ СИ ,КОИТО СА ЛЯЛИ ПОТ И КРЪВ ЗА БЪЛГАРИЯ.....И НА РУСИЯ НАЙ-ВЕЧЕ!!!
ТОВА СЧИТАМ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ПЪРВАТА СТЪПКА ЗА ДА ЗАСЛУЖИМ УВАЖЕНИЕ ОТНОВО ОТ РУСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ (ЗАЩОТО УВАЖЕНИЕТО ТРЯБВА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ......,А ТОВА Е ПЪРВАТА СТЪПКА,КОЯТО ТРУБВА ДА СЕ НАПРАВИ) !!!!!!
....А ,КОГАТО ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖИ УВАЖЕНИЕ..., ВСИЧКО ПО ВСИЧКИ СФЕРИ БИ СИ ДОШЛО НА МЯСТОТО В ДЪРЖАВАТА!!!!!
АЗ ВЯРВАМ В ДУМИТЕ НА "ВАНГА"
РУСНАЦИТЕ НА УМНИ ....ТЕ СА НАЯСНО ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ШЕПА "хора" ОТ "бг парламента", А БЪЛГАРИЯ,ТОВА Е ИЗСТРАДАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ,КОЙТО ВИНАГИ Е ЗАСВИДЕТЕЛСТВАЛ ТОПЛО И БРАТСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ!!!!!
2.
До 1
26.01.2016 15:13:18
1
10
Приятел, никой няма да ни спаси. Нито на Русия, нито на САЩ, Великобритания или която и да друга силна икономически страна не им пука за нас. Всички те никога няма да ни гледат като равен с равен. Та ние сме били почти 5 века роби, и до ден днешен всички по силни страни гледат на нас като на роби. Не ни трябва нито Русия нито САЩ, а това да си изградим собствена система на мислене, да не сме зависими от никой, да имаме собствено и справедливо правосъдие, да не ни се меси никой в нашите работи. Чел съм някакви пророчества на Ванга, че мъж щял да дойде през 2017-2018 и да спаси България, а преди него някаква жена и ще му отвори терен и много хора повярваха. Замислете се само, дали това не е написано от някой, който иска точно това. Да си стоим всички кротко и мирно, чакайки спасителя да дойде и да ни поведе. Помислете, ако ние самите не се обединим като народ никой няма да си мръдне пръста да ни спасява. На Русия и САЩ не им пука за нас, те си гледат техните интереси, така че трябва най после да спрем да се делим на червени и сини, леви и десни, русофили и американофили, мъже и жени и да се обединим всички за една наистина независима България. Ако продължаваме на чакаме Русия или САЩ, не 500, а сигурно 5000 години ще сме прости и празноглави овце продължаващи да търсят спасителят. Всички заедно за бъдещето на България.
1.
НИК
26.01.2016 13:53:46
4
14
СНОЩИ ГЛЕДАХ ПРЕДАВАНЕТО "ИСТОРИЯ БГ" ПО БНТ, КОЕТО БЕШЕ ПОСВЕТЕНО НА БАБА ВАНГА!
ТАМ СПОМЕНАХА И ,ЧЕ БАБА ВАНГА, МНОГОКРАТНО Е ПРИЗОВАВАЛА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ПРЕКЪСВАТ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ С РУСИЯ!!!
КАЗВАЛА Е: "РУСИЯ ОТНОВО ЩЕ НИ СПАСИ"
"СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е С БРАТ ДЖОН, А С БАЙ ИВАН..."
АЗ ЛИЧНО МИСЛЯ, ЧЕ КАТО НАЧАЛО ТРЯБВА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЙ-ВИСОКО ПРАВИТЕЛСТВЕНО НИВО ДА СЕ ИЗВИНИ ОФИЦИАЛНО ЗА ПОЗОРНОТО СИ И СЕБЕУНИЗИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ, ДЪРЖАНЕ И РЕПЛИКИ СПРЯМО РУСИЯ!!!!!
И СЪМ АБСОЛЮТНО УБЕДЕН ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОГА НЕ Е ПОДКРЕПЯЛ ТОВА ПОЗОРНО ОТНОШЕНИЕ НА политиците ни КЪМ РУСИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИМА ОГРОМНО УВАЖЕНИЕ КЪМ РУСКИЯ НАРОД!!!!!!!!
И КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ....С РУСКИЯ НАРОД СМЕ И ДУХОВНО, И РЕЛИГИОЗНО, И КУЛКУРНО ОБВЪРЗАНИ.....И ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАМЕ И ПОЧИТАМЕ!!!
СПОМНЯМ СИ ОЩЕ ЕДИН ЦИТАТ НА БАБА ВАНГА, СПОМЕНАТ В ПРЕДАВАНЕТО СНОЩИ......КАЗАЛА Е: "РУСИЯ Е ТЯЛОТО..., А БЪЛГАРИЯ Е ДУШАТА НА ТОВА ТЯЛО"- ВАНГА !!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори