×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рекорден брой фирми искат да санират 9 блока в Бургас, вижте кои са те


Рекорден брой фирми искат да санират 9 блока в Бургас, вижте кои са те
Над 21 млн лв. са предвидени за санирането на жилищните сгради
Тема в развитие
виж още
скрий
15 Януари 2016, Петък, 13:50 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: Авторът

Изключително голям е интересът от страна на строителните компании да усвоят милионите за преобразяването на жилищните сгради

Рекорден брой фирми се състезават за преобразяването на жилищните сгради в Бургас. Общо 33 консорциума, обединения и строителни компании подадоха оферти в обществената поръчка за санирането на 9 блока в комплексите "Меден рудник", "Възраждане", "Славейков" и "Изгрев".

Това стана ясно при отварянето на офертите на кандидатите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в морския град. Ремонтът на сградите ще погълне общо 21 606 565. 65 лв.



Безплатното саниране ще промени облика на грозните панелки в Бургас. Те ще имат нов живот след санирането - ще бъдат модернизирани, енергийно ефективни. Ремонтът ще включва подмяна на дограма на прозорци и на балкони, пълна изолация на сградата, ремонт на покрива и подпокривното пространство, входа, стълбищната клетка и енергийна ефективност, както и на осветлението и асансьори.

ж.к. "Меден рудник"

Две панелки в най-големия бургаски комплекс са включени в обществената поръчка. Това са блоковете 165 и 416.

За ремонта на първия ще се харчат най-малко средства от всичките 9 сгради. Прогнозната му стойност е 963 хил. лв. без ДДС.

Желаещите да усвоят средствата за санирането са общо 4 фирми.

Това са ДЗЗД "Инженеринг", в чието сдружение влизат великотърновските фирми "ИНФРАИНЖЕНЕРИНГ-ДБ" и ВТ „ИНЖЕНЕРИНГ"; Консорциум "Геоплан инженеринг" - в него участват великотърновската "Геоплан кънстракшън" ЕООД и софийската "3Д Зона" ЕООД. Останалите фирми, които напират за санирането на блока, са бургаската "Иззида" ЕООД с подизпълнители "Синтекс" ЕООД и "Валда 90" ООД, както и ДЗЗД "Меден рудник", в чийто консорциум влизат фирмата "Терра план" ООД от Приморско и каменската "Роман 9999" ЕООД.

Санирането на блок 416 в ж.к. "Меден рудник" ще погълне 2,59 млн лв. без ДДС. Участниците в тази обособена позиция също са 4.

Това са - Обединение "Виа енерджи проект", която включва софийските фирми "Виа конструкт груп" ЕООД и "Ес енерджи проект" ЕООД; пловдивската "Тераком инженеринг" ЕООД с подизпънители "Кинекс" ЕООД и "Цоневски ПК" ООД; старозагорската "Пи Ес Ай” АД, която е водеща компания в структурата на “Трейс Груп Холд” АД, с подизпълнител "Инж проект". Четвъртата фирма, бореща се за обществената поръчка, е софийската "СИСТРОЙ" ООД.

ж.к. Възраждане

Тази обществена поръчка включва санирането и на две сгради в централния комплекс на Бургас - ж.к. "Възраждане". Това са блоковете 3 и 14. За първия са предвидени 1,67 млн. лв. без ДДС, а за втория - 2,02 млн. лв. без ДДС.

За санирането на блок 3 участват 3 фирми - бургаската "Среги" ООД, добричката "Екострой" АД, както и бургаската "Мелаинвест и партньори" ООД. 

Пет консорциума се борят за ремонта на блок 14 в ж.к. "Възраждане" - Сдружение ФОТОН, в което участват Страд билд ЕООД и Стратиеви 2003 ООД, а като подизпълнител се явява Български консултантски център ЕООД. Другото обединение, което се конкурира за санирането на блока, е „ЕЕ Бургас”, в която влизат„Трейс София” и „АР ДЖИ БИ”. За преобразяването на блок 14 в жк „Възраждане” се надпреварват още ДЗЗД „Сатурн”, включваща фирмите „Галис строй” ООД и „Сатурн 2” ООД, с подизпълнител „Интерпласт” ООД; Енергийно саниране Бургас ДЗЗД, представлявана от фирмите„Планекс” ООД и „Андонов и синове дизайн” ООД. За санирането на жилищната сграда кандидатства  и консорциумът „Енерджи билд” ДЗЗД. В него влизат бургаските строителни компании „Евробилдинг инженеринг” ООД и „Източноевропейски строителен холдинг“ ЕООД.


Това е проектното предложение на Консорциума „Енерджи билд” ДЗЗД

Строителната  компания „Евробилдинг инженеринг” успешно е реализирала множество обществени поръчки в общините Бургас, Поморие, Созопол и др. Като по-скорошни и популярни самодернизацията на депото на „БУРГАС БУС“,  изграждането на физкултурния салон на училище „Княз Борис I“,  реставрацията на емблематичната за Бургас сграда-  паметник на културата на ул. „Александър Батенберг“ в Морската градина.

ж. к. Славейков

Обществената поръчка включва санирането на три блока в ж.к. "Славейков" - 17, 19 и 70. За тях ще бъдат заделени най-много средства. Блок 19 дори е един от рекордьорите в страната. Санирането му ще струва цели 4,16 млн. лв.

Ето кои фирми се конкурират за него:

Софийската "ПСГ" АД с подизпълнител "АДМ студио"; ДЗЗД "СОЛЕЙ", включваща  "АБ инвест" ООД и варненската "Солей 06"; и бургаската "Термал инженеринг" ООД.

Блок 70 в ж.к. "Славейков" са предвидени 3,28 млн. лв. без ДДС.

Ето ги и фирмите:

Софийската "Галчев инженеринг" ЕООД; "Екип ЕЕ Бургас" ДЗЗД, в която влизат фирмите "Карл Трейдинг" и "МС Прайм Студио"; "Нивел инженеринг" ДЗЗД, включваща софийската строителна компания "Нивел" АД и архитектурното студио "Атек ВД" ЕООД; "Мидия инфраструктурно строителство" с подизпълнител "Проектантска организация" ЕАД; бургаската "Буда строй" ООД с подизпълнител "Гебуплан" ООД.

Прогнозната стойност за бл. 17 в ж.к. "Славейков" е 2,71 млн лв. без ДДС

Фирмите, които искат да санират блока, са:

Бургаската "Билдинкс" ЕООД; "Алпин Билдинг" с подизпълнител "Си енд би енерджи консулт" ЕООД.

ж.к. "Изгрев"

Общо 7 фирми се състезават за ремонта на две жилищни сгради в ж.к. "Изгрев". Това са блоковете 7 и 20. Предвидените средства и за двата са 2,09 млн лв. без ДДС.

Ето ги четирите участника за блок 7:

Консорциум "Новел Мастер", в нея участват "Новел М" и "Бошнаков" ЕООД; ДЗЗД "Бургас Изгрев 7", която е представлявана от фирмите "Билдом БГ" ЕАД и "ЕК студио" ЕООД; "НСК София" ЕООД; Обединение "Изгрев 2016", включваща "ПСФ Мостинженеринг" АД и „Стини“ ООД.


Така ще изглежда блок 7 след санирането
 
Трите консорциума, желаещи да санират блок 20 в жк "Изгрев", са:

Обединение "Пиргос 2016", представлявана от "Трейс Бургас" ЕАД, "Хит Строй К" ЕООД и "Архонт" ООД; ДЗЗД "Изгрев 20" - в нея влизат "Понсстройинженеринг" ЕАД и "10 АМ Архитектура" и ДЗЗД Екотерм Бургас, в чийто консорциум участват "Билд кънстракшън", "БКС Запад"; "Баумеринженеринг" и "Астеди".

В категории: Бизнес , Бургас


България Всички новини
Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори