×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Битата от ромка учителка от Севлиево излезе с открито писмо: Нацията ни е обречена! /ВИДЕО/


Битата от ромка учителка от Севлиево излезе с открито писмо: Нацията ни е обречена! /ВИДЕО/
Битата Емилия дълго няма да може да се върне в училище заради травмите от побоя
08 Януари 2016, Петък, 21:00 ч.
Източник: днес.бг

Емилия Калоянова е с контузена и обездвижена ръка, не може да вижда с едното око, предстои й сериозна операция
Битата учителка от Севлиево, разпространи отворено писмо, чрез медиите, обръщайки се към колегите и родителите, съобщи sevlievo-online.com. Припомняме, тя бе ударена от майка на второкласник пред очите на децата в училището, след като бе повикана заради поведението на отрочето си.
Директорката и учителката от СОУ „Васил Левски“ се обадили на 26-годишната жена, за да й съобщят, че детето й се държи лошо в клас. Крещяло и пречело за нормалното провеждане на часовете.Ядосана, ромката отишла до училищната стая, където учило детето й и влетяла с шут в стаята. Започнала да крещи на учителката и да настоява за отговор на въпроса: „Моето ли дете е най-непослушното?“.

Ето какво написа атакуваната учителка

" Уважаеми познати и непознати родители и колеги, Нямам личен профил в социалните мрежи, затова използвам публичното пространство на sevlievo-online.com, за да благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден за мен момент. Осмелих се да оповестя случая публично, защото това не е прецедент. През последните месеци сме свидетели на подобни инциденти с колеги и в други градове. Жалко, че колегите не са намерили духовни сили, за да ги направят обществено достояние. Опасявам се, че нация, която посяга на учителите и лекарите от Спешна помощ по време на професионалните им дейности, е обречена. Особено ако 8-годишното бъдеще на тази нация става свидетел на подобни потресаващи сцени.

Обръщам се специално към родителите на децата от 2 „а“ клас на СОУ "Васил Левски", защото като педагог аз загърбвам личните си болки и съм притеснена за преживения от децата шок. Убедена съм, че психологът на училището си е свършила блестящо задълженията и е намерила най-точните думи, с които да успокои децата. Но и вие, скъпи родители, потърсете най-адекватният начин да обясните на своите рожби, че онова което виждат в обкръжаващото ги общество невинаги е пример за поведение, защото те все по-често ще се срещат с подобна агресия и би трябвало да са подготвени за нея.

Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване, макар че едва ли ще бъда скоро на професионалният си пост, защото по-сериозен от контузената ми и обездвижена ръка е проблемът с увредено зрение по време на инцидента. Предстои ми сериозно лечение и вероятно операция на окото, поради което ви моля да не се впечатлявате, ако ме срещате по улиците, а аз не ви забележа. Лекарите са категорични, че травмата на окото ми не позволява да се коригира зрението. Поне към момента. С уважение към всички Вас и Вашите-наши деца: Емилия Калоянова".

Преписка за причинена телесна повреда е заведена срещу жена от Севлиево, нанесла побой над учителка по английски език в СОУ "Васил Левски", гласи полицейската информация за ивцидента. Скандалът в учебното заведение възникнал преди обед на 6 януари.

Майката на ученик влязла в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката, като й нанесла удари с ръка по лицето и тялото. Към 10:30 часа в средното общообразователно училище пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната майка и учителката. Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава, заведена е преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

Според представители на училището, майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й. Учителката от своя страна споделила с колеги, че ще търси правата си по съдебен ред.

Днес от Община Севлиево ще излязат с официална позиция по скандала.

Допълнителни мерки за сигурност са предприети в самото училище, заяви за Дарик директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги Маринов. Той бе категоричен, че е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

В категории: Животът


9
Коментара
Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
9
Коментара по темата
9.
Навсякъде бити учители!!!
09.01.2016 14:39:37
0
3
Писмо до директорката на ОУ "Петър Берон" Ямбол във връзка с уволнението на учителката Светла Хлебарова
Госпожо Директор Славова,
Аз се казвам Галина Цветанова. Прочетох в медиите че сте уволнила учителката Светла Хлебарова за цитирам " уронване престижа на учебното заведение". Въпроса ми към Вас е следния: "Как точно ОПЛАКВАНЕТО от ЦИГАНСКИ ТЕРОР оказван върху УЧИТЕЛИ и направен този акт достояние на медиите, може да бъде квалифициран като "уронване на престиж"? Аз съм възмутена от това ваше "ПРЕВИШАВАНЕ НА ВЛАСТ"(Чл. 282. (1) от НК), защото не мога по друг начин да квалифицирам Вашата постъпка. Според Вашата Директорска логика (ВЪВ ВАШИЯ КОНКТЕРЕН СЛУЧАЙ ДИРЕКТОР НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕН ЧОВЕК, А РОБОТ, СЛУЖИТЕЛ НА ТОТАЛИТАРНАТА СИСТЕМА ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНЗМА) учителите трябва да бъдат бити, унижавани, може би и ИЗНАСИЛВАНИ от цигани на работните си места, НО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПЛАКВАТ, още по-малко да УВЕДОМЯВАТ МЕДИИТЕ ЗА ТОВА, защото ще изнесат КИРЛИВИТЕ ВИ РИЗИ - че не можете да се справите Вие самата като Директор с ПОДОБНИ унизителни за българския учител ситуации! Сега ви задавам въпроса само в е-мейл, както и на страницата на ЕРА ТВ, но ако поне не се извините ПУБЛИЧНО (чрез същите медии, заради които сте уволнили ДОСТОЙНАТА УЧИТЕЛКА) за това уронващо вашия личен престиж като човек и директор деяние, смятам да направя въпроса си достояние на ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ! Или и мен ще ме окачествите като " уронваща престижа на учебното заведение", защото съм си ПОЗВОЛИЛА да ЗАДАВАМ НЕУДОБНИ (?) ВЪПРОСИ?
Завършвам писмото си без куртоазните "с уважение", защото за мен не може същество (НЕ ЧОВЕК!) да си позволява да уволнява учители, защото са се жалвали от цигански терор, да бъде предмет на моето увaжение, пък било то и в писмо!
Галина Цветанова
http://www.silnabulgaria.com
8.
Здрав
09.01.2016 13:55:48
0
0
има бита учителка от кандидат кмета на село Каменар Бургаско Пламен Лазаров. Нахвърлил се с юмруци а тя е в синини и отоци.
7.
в. "Ямбол Свят"
09.01.2016 11:33:57
0
3
НАПАДЕНИЕ НАД УЧИТЕЛКА в ОУ "Д-р ПЕТЪР БЕРОН"

Пишем ви група учители от ОУ “Д-р Петър Берон” гр. Ямбол.
Работим в непоносими условия. Училището ни се намира в циганската махала на града и обучаваме предимно деца-цигани, много от които не знаят български и си нямат и най-малката представа за какво трябва да идват на училище. Децата-циганчета биват насърчавани от родителите си да се държат нагло и предизвикателно с нас, учителите. При най-малкото усилие от наша страна да ги накараме да учат или поне да спазват някаква дисциплина, веднага в училището и в класните стаи се изсипват разярени родители, много често предвождани от тълпа други цигани и започват да ни крещят, викат, псуват затова че уж сме се карали на децата им, а нерядко дори ни заплашват с убийство и даже посягат и се саморазпряват с нас.
Вчера следобяд една от възпитателките ни, Светла Хлебарова, е направила най-безобидна забележка на едно дете-циганче за това, че отказвало да си напише домашната. Детето се обидило, че му отправят забележка и самоволно избягало от класната стая, като след малко докарало баща си, който още с влизането се нахвърлил със закани за убийство върху възпитателката. Избутал учителското бюро в ъгъла и заклещил там учителката като натискал и блъскал бюрото върху нея, а после започнал да я налага с юмруци и да я души. Борбата между тях траяла 15 минути като през цялото това време бащата повтарял, че ей сега щял да я убие и от усилията, които полагал накрая целият бил изпотен и разтреперан. Самата учителка е страшно стресирана и близо два дни не може да се съвземе от преживяното.
Подобни случаи при нас са ежедневие. Най-фрапиращ беше случаят отпреди две години, когато на една наша колежка беше нанесен много жесток побой от родител-циганин, при което тя получи комоцио и изпадна в безсъзнание като дълго време след това лежа и се лекува в болница. Неизвестно защо случаят беше потулен от директорката ни Лиляна Славова, като за целта тя насъскваше и пом. директорите да обикалят и да заплашват учителите да си мълчат, ако искат да запазят работата си. Тогава тя дори привикваше учителите един по един и ги заплашваше, че само да научели от Инспектората за този случай, после щели да хвърчат глави и затова, за наше добро, трябвало да внимаваме какво и на кого говорим, за да не стигнела информацията до РИО.
Ето защо ви молим да направите необходимото да бъдем защитени по време на работа! На практика училището ни е разграден двор и всеки който поиска може да влиза, когато си поиска и да се саморазправа с нас. Родителите и роднините на децата-цигани смятат, че едва ли не всичко им е позволено – буквално те правят с нас каквото си поискат, като никой не им търси за това сметка. Охраната, която е поставена на входа не върши никаква работа и не упражнява никакъв контрол върху това кой влиза и кой излиза от училището. Когато им направим забележка охранителите се държат нагло и предизвикателно, обясняват ни, че едва ли не това не било тяхна работа или че не искали да влизат в конфликт с циганите за да не пострадали и те. А когато си потърсим правата охранителите и техните началници ни отправят закани и заплахи с думите много да не сме знаели и че ако имало санкции срещу тях щели да ни видят сметката.
Повече така не може да се работи! От години в района не сме виждали униформени полицаи, които да патрулират и въдворяват ред. Публична тайна е, че полицаите ги е страх да се движат из циганската махала и в частност около нашето училище.
Директорката ни Лиляна Славова прави всичко възможно проблемите, които имаме с циганите да не се разчуват и даже заплашва пострадалите учители с уволнение, в случай че се оплачат. На всеки педагогически съвет тя повтаря едно и също, че всички ние трябвало да си пазим хляба и да не се оплакваме въпреки проблемите, които имаме с циганите, защото верно било, че положението ни било лошо, но ако сме останели без работа щяло да ни бъде още по-лошо и все неща в този стил. И така ние, за да си запазим хляба и работата, сме принудени да мълчим и да търпим всичките унижения, на които ни подлагат циганите.
УМОЛЯВАМЕ ВИ, ВЗЕМЕТЕ НЯКАКВИ МЕРКИ!
АКО Е НУЖНО ИЗПРАТЕТЕ УНИФОРМЕНИ И ВЪОРЪЖЕНИ ПОЛИЦАИ, ЗА ДА ВЪДВОРЯВАТ РЕД!
НИЕ СМЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ! РАБОТИМ В БЪЛГАРСКО ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ И ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЗАЩИТАТА НА ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ, В КОЯТО РАБОТИМ И НА КОЯТО СЛУЖИМ!
МОЛИМ ВИ, ЗАЩИТЕТЕ НИ!

Бел. Яс - разследване на колеги от "Делник" показало, че никакъв бой над възпитателката Хлебарова не е имало..Тя била под стрес и пред колегите си преувеличила случилото се. Имало ядосан баща (и уплашен охранител), блъскане с юмруци, но по бюрото. Оплакване до полицията още не била отправила.
Писмото е расистко, противоконституционно и затова анонимно, публикуваме го чак сега, след като истината почва да се разкрива...
вж и http://www.yambolnews.net/index.php/drugosti/item/3999
6.
в. "Ямбол свят"
09.01.2016 11:20:22
0
1
Въпреки че писмото, описващо състоянието на нещата в училище "Д-р Петър Берон" - Ямбол не е подписано, явно в това учебно заведение има жестоки проблеми.
Учителката, за която се твърди, че е бита от недоволен родител на ромче, била само заплашена. Дали това е измислено специално спешно от директора на училището Лиляна Славова или побоят е прикриван факт, ще стане ясно в близките дни. Би трябвало да стане ясно и какво точно вършат охранителите на школото, както и полицаите, имащи наблизо участък.
Всичко това трябваше да излезе наяве. И имената на подписалите писмото до президента и медиите, и какви са взаимоотношенията между учителите и учениците, и родителите от ромски произход.
Защото в България все още има закони и въпреки, че циганите станаха роми, често те правят коквото им хрумне. С помощта на нашия страх или на безразличието ни.
противоконституционното писмото е тук http://yambolnews.net/index.php/drugosti/item/3998
5.
в. Блиц
09.01.2016 11:12:30
0
2
в. Блиц

Уволниха учителката, призовала за помощ срещу циганския терор

Претекстът бил, че уронвала престижа на училището

Светла Хлебарова – учителката от Ямбол, която алармира за цигански терор в ОУ „Д-р Петър Берон“, е уволнена. Това съобщиха за БЛИЦ нейни близки. През януари бившата вече учителка се обърна към медиите с призива „Молим ви, защитете ни“. Заради проявената самоинициатива, обаче, се наложило да се прости с работата си.
„Потърпевшата учителка Светла Хлебарова е вече уволнена от работа за това, че е дръзнала да се оплаче, че е бита в класната стая от родителя-циганин. Мотивите на директорката Лили Славова са, че Хлебарова е уронила престижа на училището. Излиза, че за да си запазят работата, българските учители трябва да си мълчат и траят дори когато ги бият на работното им място. Абсурдно е, но такава е истината“, обясняват близките.

„Междувременно все още никой не е потърсил отговорност от родителя нанесъл побоя над учителката“, възмущават се те.

Учителката е успяла да си намери работа в ЦДГ в Стралджа.
4.
Игнасио
08.01.2016 18:57:52
0
9
Малко Търново? Севлиево? Габрово? 26? 29? Обърках се мамка му
3.
_nib_
08.01.2016 18:53:12
0
14
Тварете брикетите на лодки и в морето при буря.
2.
2
08.01.2016 18:47:21
1
13
До МР , докато такива като теб защитават ромите така ще е! Циганката ослепила жената, а ти пишеш, че имало и българи с неандерталско поведение! Да сред българите има престъпници, ама един на сто, а сред циганите 99 на 100 са престъпници!
1.
МР
08.01.2016 18:41:23
1
11
Какво прави този "сач" в Малко Търново? Че и бойна го раздава майката... обгрижва малкия бъдещ престъпник (защото с такава майка и възпитание, един ден това ще излезе от него), а от липса на сиво вещество сега ще си го натресе два ката! Ха дано! За жалост това не е само при циганите. И много родители българи демонстрират неандерталско поведение, което ще рече, че моралните ценности и мъдро поведение са нещо непознато за тях !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Управители на крайбрежни заведения в Северния плаж споделиха, че цените на напитките остават без промяна от миналото лято
Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори