×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Резил! Кметът на курортното село Кошарица краде ток за кръчмата си


Резил! Кметът на курортното село Кошарица краде ток за кръчмата си
Павел Павлов (вляво) с червена роза в ръка се пъчи на предизборно събитие. Той е кмет трети мандат от ПП "МОРЕ"
07 Януари 2016, Четвъртък, 14:15 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Аврхив на Флагман.Бг

По случая е образувано наказателно производство


Дългогодишният първенец на несебърското село Кошарица Павел Павлов, който кара третия си мандат като кмет от ПП "МОРЕ", стана за резил, след като се оказа, че електромерът на кръчмата му в центъра на селото е манипулиран, научи Флагман.Бг от отлично информиран източник. 

Проверката в ресторант „Стара планина” е извършена на 16 декември 2015 г. от оперативния ел. техник на ЕВН Антон Дойчев. Той съобщил в полицията, че в системата на електроразпределителното дружество е констатирано въздействие върху електромер в кръчмата. Открити са медни мостове, които манипулират показанията на електромера на 1 и 3 клема и на 4 и 6 клема. След проверка с еталонен уред е отчетена грешка от минус 44,01%.

„Това е една от най- старите и най-често срещаните техники на крадците на ток, като всеки малко грамотен ел. техник може да извърши манипулацията”, обясни за Флагман.Бг ел. специалист.

Интересно ще е какво ще се случи, ако кметът бъде осъден – най-вероятно ще бъде отстранен от поста си. По случая е образувано наказателно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс, според който Павел Павлов може да получи до 5 години затвор и 15 хиляди лева глоба за престъплението. Ако се констатира, че деянието е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години и глоба до двадесет хиляди лева.

Това обаче може да се случи само при положение, че прокуратурата докаже, че Павлов е наемател на кръчмата или е поръчал манипулацията на електромера си. Не е изключено заведението формално да се води на друг член от семейството му, въпреки че Павлов се разпорежда като собственик, довериха наши източници.

Куриозният случай, при който точно човекът, който трябва да дава пример и да следи за нередности в селото, е спипан в крачка, е влязъл в местния фолклор. В политическите среди на Несебър се превиват от смях от факта, че кмет може да падне толкова ниско. При все, че Павел Павлов не е от вчера селски първенец в Кошарица, а кара третия си мандат от ПП "МОРЕ" и досега досието му било безупречно.

Позицията на кмета Павел Павлов и на лидера на ПП МОРЕ Благой Филипов, които са сред най-доверените хора на създателите на партията братята Динко и Йордан Диневи, четете след малко само във Флагман.Бг. 

В категории: Несебър


Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
43
Коментара по темата
43.
Г-н Григоров
26.01.2016 08:27:07
0
16
"Английска фирма със седалище в София поема подготовката на Мария от Ст. Загора , спасила шофьор на автобус за обучение в Англия"
Похвално е ,макар и малко тъжно ,чужденци ,да ни поемат съвестното момиче! Всъщност ,когато се сетих за Крадливия и Не съвестен и Нагъл кмет, на село Кошарица ,област Бургаска си отговорих , кой е по-добре да дава пример и плаща за обучението и възпитанието на Мария - дали с пари, крадени от народа или от бизнес ,където се бачка здраво .
42.
хаху
20.01.2016 22:01:18
1
11
Ама той ПАВЕЛ ли е страшния съд,че всички долни отрепки да се молят на помощ на ГОСПОД ? Ами то ако е така той тогава горкият много на сериозно се е взел този ДОЛЕН КРАДЕЦ!
41.
beneta
19.01.2016 14:58:20
0
2
Strashniqt cad e za nego. Toi shte otgovarq za vsi4ko koeto e pri4inil na xorata koito mu robuvat.Debelook ciganin ne se sramuva nito ot deca i vny4ka.Dolna izmet.A Dora koga shte si otide na rabotnoto mqsto za koeto e nazna4ena.Shte se pravi podpiska ve4e Ne se ponasq toq POMIAR I BOKLUK.
40.
УБИЙЦАТА НА ВАМПИРИ
17.01.2016 14:45:48
6
0
ГОСПОД да ви е на помощ на всички долни отрепки,които заставате срещу ПАВЕЛ!!! Наближава страшният съд !!!:-)
39.
perlita
16.01.2016 14:57:06
1
6
Bili go natopili ta toi e xvanat da krade tok i v kachti no nali e kmet vsi4ko se prikri a v SOMAT pak li te natopixa gnysna gnido deto izpolzvach tryda na xorata ot BKC da 4istqt i zaregtat cqlo lqto a ti obirach samo parite i ne gi deklarirach 4ista pe4alba pravich se na mnogo kadaren ciganina ti gleda praseta BKC ti gleda lozqta i SOMAT i p4elite i ti se pichech za nai rabotliviq merzavec dolen.
38.
zmiqta
16.01.2016 14:41:44
1
4
Toq pomiar i bokluk deto koli i besi v Kocharica trqbva da bade izgonen ot seloto kato bezprezorno ku4e.Samozabpavi se.Previshi si mnogo pravata.
37.
zakona
16.01.2016 14:30:05
1
0
zasto iztrixte komehtara za Mazniq ta toi e manipylirah ot kradliviq kmet i prodalgava da my izpalnqva negovite prostotii .Ste go vidim toq mazniq do kade ste stigne .Toq 4erniq mahaf ste te vkara v zatvora.Naivnik prost.Glupak nad glupacite. Sabudi se Mazen.
36.
Обикновенна Селянка
13.01.2016 10:12:34
1
25
Тежко е братко да се живее между Глупци, облечени във власт и избрани от нас , защото твърде много са си повярвали, та чак самозабравили . Ако всичко това ,както пишат хората е така ,този Павел кмет , да забрави повече ,че ще му гласуваме доверие. Обаче пък да вземат да го проверяват както всички нас щото кой знае какво още ще измисли да краде а пък ние да го плащаме. Негодник!
35.
Пабло Ескобар
12.01.2016 17:30:46
1
3
Ама Павката верно ли спи с тая циганка?
34.
чупакабра
11.01.2016 17:30:54
1
8
"... А тиранинът , върлува
и безчести край наш роден , коли ,беси , бие ,псува
и глоби народ поробен ."
Христо Ботев
33.
Kр Григоров
09.01.2016 20:03:53
1
26
Господин ,Кошаренски Кмете , по повод вашите цитати и извадки от философските трактовки за Доброто, ще перефразирам само следното - Добротата и търпението на хората в Кошарица, имат своите граници, особено, ако вашата наглост , клони към безкрайност !
Нека компетентните органи и Митницата се сезират и установят практика на периодични проверки за цигари и алкохол лез бандерол както и продажба на собствен непроверен алкохол!
Да видим колко Добро ще настане тогава ,за тази нещастна и ограбена държавица
И престанете да ми пращате покани от поставени лица за приятелство!
32.
Дякон Васил
09.01.2016 13:10:31
1
26
Господи, защо Нечистивите сили са ,обладавли Кошеренския кмет Павел, в продължение на всичките тези мандатни години ! И чак сега се обърна към Библията и прочете съжденията за думата Добро. Чак сега закънтя в главата му, че има и хора , коите се умориха да бъдат мълчаливи свидетели на безчинствата му, кражбите му чрез ограбване на държавата с цигари без бандерол и алкохол , манипулациите с хора , тозе да уволни оназе да оставим ,да не говорим за пиянските му изпълнения... дълга тема .Но поне Павката докосна Земята ,след закономерните случки ,на самозабравил се Християнин и ще се размисли...ще се покае и извини ,чрез добри дела ,а не чрез омраза ,защото Без грях е само Бог, без Кал е само изворната вода! Амин
31.
dobriak
08.01.2016 20:33:15
5
0
Само когато човек действа с добро е свободен, правиш ли зло, ставаш роб на условията ... Ако направиш една лоша постъпка, ограничаваш се; тогава по-бързай с доброто да се освободиш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - изд. 1999 г. София - 172).

Човек трябва да излезе извън своя егоизъм, да отвори душата си на Божественото Слънце, да излезе от сегашните си възгледи. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІІ серия - изд. 1929 г. Русе - 272).

Под „добър човек” в Природата се разбира онзи, който не разваля добрите условия, които са създадени за, кое да е същество, та туй същество да може да се развива. Това е добър човек. Всяко едно същество, което разваля дадените условия за себе си и за другите, то е едно лошо същество, неразумно същество. (ПРАВА ОБХОДА И ПРАВА ПОСТЪПКА - 225).

„Аз съм добър”, но разбирате външно проявление на доброто. Доброто е една вътрешна целокупност. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 35).

Вие търсите доброто отвън. Не, тъй както днес човек се проявява, доброто му не може да се види отвън. То е дълбоко затрупана в материалния свят. Дълбоко трябва да се засегне човек, за да видите, че в неговата душа се крият хубави, красиви зародиши. Те чакат само благоприятни моменти за своето развитие и проявление. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 44).

Всички вие искате да бъдете добри, но за да бъде човек добър, има си известни закони, по които трябва да върви добрият човек. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 85).

Само разумният може да бъде добър; само добрият разбира същината на живота. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - изд. 1941 г. София - 293).

Добрият човек е израз на разумната воля на Бога. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 101).

Добър човек е онзи, който има повече връзка с напреднали и висши същества. Значи, по-голямото или малкото съприкосновение с висшите същества, броя на допирните точки с тях определят степента на човешката доброта. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 435).

Добрият човек е проводник на живота. Той, като влезе, нищо не дава, джобовете му са празни, но дето мине, той оставя повече. Той е като Слънцето - като мине някъде, там всичко расте, дава живот навсякъде (АКО ГОВОРЯ - І том - 94).

Лошавината седи в това, че ти въздействаш на доброто, което работи в тебе, не му даваш място да расте. Що е добро? По същия закон - щом даваш възможност на всичко онова, което Бог е посадил, в даден момент да се прояви, ти си добър човек. Всяко нещо има свое определено време за проявление, следователно доброто в нас може да се прояви вън от нашата воля, а нашата воля може да му съдейства. (ООК - ІІІ г. - 33 лекция - 7).

По доброто Бог познава своите чада. Той има доверие само на добрите хора. Щом съзнава своята доброта, човек дава път на Бога в себе си. (БОЖИЯТ ГЛАС - 296).

Добрият човек е ангел, служител на Бога. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 299).

Бог си служи с много начини, докато събуди желанието в човека да прави добро. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 327).

Когато Писанието говори за добрия човек, ние подразбираме живота, който тече у човека. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 331).

Добрият човек е сила, която дето мине, преобразява нещата, произвежда преврат. Той е голям параход, който цепи водата на океана, раздвижва я и оставя следа подир себе си. Не може да бъдеш добър, без да предизвикаш някаква промяна. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 250).

Само добрите хора работят ... Той работи с разположение и любов. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 63).

Добър човек е онзи, който знае как да използва разумните сили на Природата, да прилага наместо техните форми. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 291).

Истински добрият човек оказва влияние в три направления: върху тялото, върху сърцето и върху ума на човека. (ДОБРИ НАВИЦИ - ІІІ).

Който дава, той е добър човек. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 161).

Добро има само на физическия свят. Един човек е добър, когато ти даде хляб. Един човек е добър, когато ти даде вода. Един човек е добър, когато ти даде дрехи, обуща, книги, пари ти даде - изключително материални работи. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 223).

Като изучавате живота, ще видите, че всички хора, които дават, които работят за другите, минават за добри. Престанат ли да дават и да работят за другите, не са вече добри хора. Това е относителна преценка за човека. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 276).

Ще даващ, за да подхранваш милосърдието си. Ако не подхранваш милосърдието си, ще станеш инвалид; ако не мислиш право, ще станеш инвалид, ако не правиш добро, ще станеш инвалид. Който дава е добър, благороден човек ... Ако не подхранваш милосърдието в себе си, ти ще огрубееш. (НОВАТА МИСЪЛ - изд. 1947 г. София - 21).

Всеки обича добрия човек, защото може да вземе от неговите плодове ... Работете върху себе си, не само да давате плодове, но плодовете ви да бъдат доброкачествени. Който вкуси от вашите плодове, да благодари и да пожелае и втори път да си откъсне. Стремете се да бъдете плодни дървета, с добри мисли и чувства, всеки да ви търси, да желае вашите плодове. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 106).

Какво представя добрият човек? В известно отношение, добрият е празна кола и който го срещне, сваля част от товара си и го туря в неговата кола. В такъв случай добрият се натоварва, а лошият се разтоварва и казва: Олекна ми малко. - Ти се облекчи, но другият натовари. - Какво да правя? Никога не туряй на гърба си товар повече, отколкото можеш да носиш. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 100).

Аз не казвам, че човек трябва да се остави да се качат на гърба му, но има една друга добрина. Где е добрият и умният човек? Когато те предизвика кой да е човек, да не се раздразниш. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 33).

Ако искате да познаете дали един човек е добър, накарайте го да сготви. Добрият човек готви вкусно, сладко. Който яде от неговото ядене, се усеща бодър, разположен. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 147).

Казвате, какво нещо е добротата или добрият човек. Някой път има едно ухание, ти като го помиришеш веднъж, след хиляди години няма да го забравиш, уханието на този добър човек ... Ти ще имаш едно ухание, че през целия си живот ще чувстваш това ухание, което излиза от душата на най-добрия човек. (ПЪТЯТ НА ДОБРОТО - 216).

Най-добрият човек е този, който въобще е безпристрастен, еднакво гледа на всички ... Той има една много правилна преценка. И той постъпва според естеството на всеки един човек. (ПЪТЯ НА ДОБРОТО·- 285).

Радвайте се на всеки добър човек, когото Бог е изпратил на земята. Той все ще свърши нещо добро. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК·- 265).

Добрият прави добро през деня, за да не се измъчва. Ако прави добро вечер, няма да го види и ще се мъчи, че нищо не е направил. Доброто остава красиви образи, които се запечатват в паметта на човека. Дави се някой и ти го извадиш от водата - радваш се, че си направил добро. Нарисуваш една хубава картина и я подариш на някого - пак се радваш. Светлината отпечатва красивите образи на доброто. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 224).

Човек не може да бъде добър, ако няма самообладание. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 35).

Не можете да бъдете добър, ако не сте справедлив, ако не сте щедър, ако не сте услужлив, ако не говорите сладко на хората навсякъде. (АКО ГОВОРЯ·- ІІ том·- 35).

Ти не можеш да бъдеш добър, ако твоят стомах не функционира правилно. (АКО ГОВОРЯ -·ІІ том·- 14).

Всеки добър човек носи в сърцето си от екстракта на Любовта. Той може да ти даде част от тоя екстракт, но и ти можеш да му дадеш от своя. Добре е да си преливате един в друг от екстракта на Любовта. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІІ том - 108).

Да се прави добро е една необходимост (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ·- 223).

Добрият човек не казва: „Хайде, елате да помогнем.” Той е силен сам да помага. Той ще направи доброто и никой няма да го знае. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - ІІІ г. – 35 лекция - 16).

Ти не можеш да бъдеш добър човек, ако не цениш доброто на другите хора. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 98).

Добър човек е онзи, който е добър проводник на енергиите от висшите светове. Добрият човек е бял и светещ. Лошият човек е лош проводник на енергиите от висшите светове. Той е повече тъмен и не светещ ... Какво трябва да прави човек, за да прояви доброто в себе си? Той трябва да смени жицата, по която идат енергиите - от лош проводник да я превърне в добър. Да смените жицата, това значи, да смените състоянието си, от лошо в добро ... Светлата и бяла жица представя Божественото начало в човека. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 30).

Измененията стават в злото, а промените - в доброто. Следователно, когато човек греши, той се е изменил; а когато прави добро, той се е променил. Промяната е възходяща, а измененията са низходящи. Затова именно се казва, че Бог всичко изменя в света. Той изменя грешника, значи - понижава го надолу, а променя доброто, добрият човек - издига го нагоре. Следователно, ония, които грешат, се изменят, за да грешат по-малко. Той ги намалява. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. 1999 г. София - 605).

Добрите хора не че не виждат лошото, те го виждат, но доброто ги изпълня, те са богати, изпълнени така с доброто, че лошото за тях не е лошо. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 113).

Стремете се да бъдете добри. (НОВИЯ СВЕТИЛНИК - 334).

Не е достатъчно само да бъдеш добър човек, но и да не противодействаш на Божественото. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – ІІІ том - 141).

Който е поставил доброто за основа на своя живот, той не може да се мени: един ден да прави добро, а на другия ден - зло. Истинската ябълка не ражда едновременно и кисели, и сладки плодове. Ако ражда и кисели, и сладки едновременно, това показва, че някаква външна сила е действала върху нея и вложила в проявите й нещо чуждо. (БОЖИЯТ ГЛАС - 283).

Човек е пратен на Земята да живее добре, да реализира доброто. Който може да направи това, още сега се ползва от плодовете на доброто и осигурява своя бъдещ живот. Който не може да живее добре, разчита в бъдеще да прояви доброто. Той не е щастлив, нито на Земята, нито в другия свят. Това показва, че човек трябва да прояви доброто още на Земята, в сегашния живот. (НАЧАЛО НА МЬДРОСТТА - 8).

Доброто е изкуство. Ти, като правиш добро на Земята, в духовния свят си художник - най-хубавите картини ще нарисуваш там. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 75).

Днес от всички хора се иска приложение на доброто в живота като нов начин за подмладяване, за усилване на способностите, за закрепване на здравето. Правенето на добро е един от новите методи за самовъзпитание. Ако човек не прилага доброто, каквито усилия да прави, нищо не може да постигне, никаква промяна не може да стане в живота му. Всеки сам може да произведе промяна в своя живот. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 25).

Съграждайте доброто и красивото в себе си. Всеки ден внасяйте по една добра мисъл в ума си, по едно добро чувство в сърцето си и по една добра постъпка във волята си. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 182).

Колкото повече обичащ толкова повече знаеш, толкова си по-добър. Доброто е един резултат на любовта. Аз като кажа, че сам добър, не че съм добър, но любовта в мене действа ... Казвам, всички можете да бъдете добри, ако любовта действа през вас. (АКО ГОВОРЯ - I том - 313).

Кой е най-добър човек? Най-добър човек е този, който никога не се отказва да прави добро. (НАЙ-ДОБЪР В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - 124).

Сега ви желая следното. Отвътре да сте добри, отвътре да си подобрявате условията. Според мене не се нуждаете от външни подобрения, а се нуждаете от вътрешното подобрение, от вътрешно разбиране, от една вътрешна философия. (АКО ГОВОРЯ - І том - 314).

Който в едно лошо общество е добър, той е истински добър човек. Да си добър между добрите, то е естествено, но да си добър между лошите, това е нещо извънредно. (СИЛА И ЖИВОТ - V серия - старо издание - 51).

Добрите хора, като се събудят, отиват да работят между другите, за да ги просветят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІІ том - 130).

Не мислете, че ако съществуваше в света само един добър човек, светът щеше да бъде щастлив. Много добри трябва да се съберат на едно място, за да се прояви добродетелта в тях. Многото хора увеличават мощта на добрите хора. Много умни хора, събрани на едно място, увеличава се тяхната интелигентност, или в повече хора, Бог повече се проявява. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - изд. 1999 г. София - 598).
30.
добър човек
08.01.2016 20:32:40
2
1
Само когато човек действа с добро е свободен, правиш ли зло, ставаш роб на условията ... Ако направиш една лоша постъпка, ограничаваш се; тогава по-бързай с доброто да се освободиш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - изд. 1999 г. София - 172).

Човек трябва да излезе извън своя егоизъм, да отвори душата си на Божественото Слънце, да излезе от сегашните си възгледи. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІІ серия - изд. 1929 г. Русе - 272).

Под „добър човек” в Природата се разбира онзи, който не разваля добрите условия, които са създадени за, кое да е същество, та туй същество да може да се развива. Това е добър човек. Всяко едно същество, което разваля дадените условия за себе си и за другите, то е едно лошо същество, неразумно същество. (ПРАВА ОБХОДА И ПРАВА ПОСТЪПКА - 225).

„Аз съм добър”, но разбирате външно проявление на доброто. Доброто е една вътрешна целокупност. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 35).

Вие търсите доброто отвън. Не, тъй както днес човек се проявява, доброто му не може да се види отвън. То е дълбоко затрупана в материалния свят. Дълбоко трябва да се засегне човек, за да видите, че в неговата душа се крият хубави, красиви зародиши. Те чакат само благоприятни моменти за своето развитие и проявление. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 44).

Всички вие искате да бъдете добри, но за да бъде човек добър, има си известни закони, по които трябва да върви добрият човек. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 85).

Само разумният може да бъде добър; само добрият разбира същината на живота. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - изд. 1941 г. София - 293).

Добрият човек е израз на разумната воля на Бога. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 101).

Добър човек е онзи, който има повече връзка с напреднали и висши същества. Значи, по-голямото или малкото съприкосновение с висшите същества, броя на допирните точки с тях определят степента на човешката доброта. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 435).

Добрият човек е проводник на живота. Той, като влезе, нищо не дава, джобовете му са празни, но дето мине, той оставя повече. Той е като Слънцето - като мине някъде, там всичко расте, дава живот навсякъде (АКО ГОВОРЯ - І том - 94).

Лошавината седи в това, че ти въздействаш на доброто, което работи в тебе, не му даваш място да расте. Що е добро? По същия закон - щом даваш възможност на всичко онова, което Бог е посадил, в даден момент да се прояви, ти си добър човек. Всяко нещо има свое определено време за проявление, следователно доброто в нас може да се прояви вън от нашата воля, а нашата воля може да му съдейства. (ООК - ІІІ г. - 33 лекция - 7).

По доброто Бог познава своите чада. Той има доверие само на добрите хора. Щом съзнава своята доброта, човек дава път на Бога в себе си. (БОЖИЯТ ГЛАС - 296).

Добрият човек е ангел, служител на Бога. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 299).

Бог си служи с много начини, докато събуди желанието в човека да прави добро. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 327).

Когато Писанието говори за добрия човек, ние подразбираме живота, който тече у човека. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 331).

Добрият човек е сила, която дето мине, преобразява нещата, произвежда преврат. Той е голям параход, който цепи водата на океана, раздвижва я и оставя следа подир себе си. Не може да бъдеш добър, без да предизвикаш някаква промяна. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 250).

Само добрите хора работят ... Той работи с разположение и любов. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 63).

Добър човек е онзи, който знае как да използва разумните сили на Природата, да прилага наместо техните форми. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 291).

Истински добрият човек оказва влияние в три направления: върху тялото, върху сърцето и върху ума на човека. (ДОБРИ НАВИЦИ - ІІІ).

Който дава, той е добър човек. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 161).

Добро има само на физическия свят. Един човек е добър, когато ти даде хляб. Един човек е добър, когато ти даде вода. Един човек е добър, когато ти даде дрехи, обуща, книги, пари ти даде - изключително материални работи. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 223).

Като изучавате живота, ще видите, че всички хора, които дават, които работят за другите, минават за добри. Престанат ли да дават и да работят за другите, не са вече добри хора. Това е относителна преценка за човека. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 276).

Ще даващ, за да подхранваш милосърдието си. Ако не подхранваш милосърдието си, ще станеш инвалид; ако не мислиш право, ще станеш инвалид, ако не правиш добро, ще станеш инвалид. Който дава е добър, благороден човек ... Ако не подхранваш милосърдието в себе си, ти ще огрубееш. (НОВАТА МИСЪЛ - изд. 1947 г. София - 21).

Всеки обича добрия човек, защото може да вземе от неговите плодове ... Работете върху себе си, не само да давате плодове, но плодовете ви да бъдат доброкачествени. Който вкуси от вашите плодове, да благодари и да пожелае и втори път да си откъсне. Стремете се да бъдете плодни дървета, с добри мисли и чувства, всеки да ви търси, да желае вашите плодове. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 106).

Какво представя добрият човек? В известно отношение, добрият е празна кола и който го срещне, сваля част от товара си и го туря в неговата кола. В такъв случай добрият се натоварва, а лошият се разтоварва и казва: Олекна ми малко. - Ти се облекчи, но другият натовари. - Какво да правя? Никога не туряй на гърба си товар повече, отколкото можеш да носиш. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 100).

Аз не казвам, че човек трябва да се остави да се качат на гърба му, но има една друга добрина. Где е добрият и умният човек? Когато те предизвика кой да е човек, да не се раздразниш. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 33).

Ако искате да познаете дали един човек е добър, накарайте го да сготви. Добрият човек готви вкусно, сладко. Който яде от неговото ядене, се усеща бодър, разположен. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 147).

Казвате, какво нещо е добротата или добрият човек. Някой път има едно ухание, ти като го помиришеш веднъж, след хиляди години няма да го забравиш, уханието на този добър човек ... Ти ще имаш едно ухание, че през целия си живот ще чувстваш това ухание, което излиза от душата на най-добрия човек. (ПЪТЯТ НА ДОБРОТО - 216).

Най-добрият човек е този, който въобще е безпристрастен, еднакво гледа на всички ... Той има една много правилна преценка. И той постъпва според естеството на всеки един човек. (ПЪТЯ НА ДОБРОТО·- 285).

Радвайте се на всеки добър човек, когото Бог е изпратил на земята. Той все ще свърши нещо добро. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК·- 265).

Добрият прави добро през деня, за да не се измъчва. Ако прави добро вечер, няма да го види и ще се мъчи, че нищо не е направил. Доброто остава красиви образи, които се запечатват в паметта на човека. Дави се някой и ти го извадиш от водата - радваш се, че си направил добро. Нарисуваш една хубава картина и я подариш на някого - пак се радваш. Светлината отпечатва красивите образи на доброто. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 224).

Човек не може да бъде добър, ако няма самообладание. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 35).

Не можете да бъдете добър, ако не сте справедлив, ако не сте щедър, ако не сте услужлив, ако не говорите сладко на хората навсякъде. (АКО ГОВОРЯ·- ІІ том·- 35).

Ти не можеш да бъдеш добър, ако твоят стомах не функционира правилно. (АКО ГОВОРЯ -·ІІ том·- 14).

Всеки добър човек носи в сърцето си от екстракта на Любовта. Той може да ти даде част от тоя екстракт, но и ти можеш да му дадеш от своя. Добре е да си преливате един в друг от екстракта на Любовта. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІІ том - 108).

Да се прави добро е една необходимост (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ·- 223).

Добрият човек не казва: „Хайде, елате да помогнем.” Той е силен сам да помага. Той ще направи доброто и никой няма да го знае. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - ІІІ г. – 35 лекция - 16).

Ти не можеш да бъдеш добър човек, ако не цениш доброто на другите хора. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 98).

Добър човек е онзи, който е добър проводник на енергиите от висшите светове. Добрият човек е бял и светещ. Лошият човек е лош проводник на енергиите от висшите светове. Той е повече тъмен и не светещ ... Какво трябва да прави човек, за да прояви доброто в себе си? Той трябва да смени жицата, по която идат енергиите - от лош проводник да я превърне в добър. Да смените жицата, това значи, да смените състоянието си, от лошо в добро ... Светлата и бяла жица представя Божественото начало в човека. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 30).

Измененията стават в злото, а промените - в доброто. Следователно, когато човек греши, той се е изменил; а когато прави добро, той се е променил. Промяната е възходяща, а измененията са низходящи. Затова именно се казва, че Бог всичко изменя в света. Той изменя грешника, значи - понижава го надолу, а променя доброто, добрият човек - издига го нагоре. Следователно, ония, които грешат, се изменят, за да грешат по-малко. Той ги намалява. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. 1999 г. София - 605).

Добрите хора не че не виждат лошото, те го виждат, но доброто ги изпълня, те са богати, изпълнени така с доброто, че лошото за тях не е лошо. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 113).

Стремете се да бъдете добри. (НОВИЯ СВЕТИЛНИК - 334).

Не е достатъчно само да бъдеш добър човек, но и да не противодействаш на Божественото. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – ІІІ том - 141).

Който е поставил доброто за основа на своя живот, той не може да се мени: един ден да прави добро, а на другия ден - зло. Истинската ябълка не ражда едновременно и кисели, и сладки плодове. Ако ражда и кисели, и сладки едновременно, това показва, че някаква външна сила е действала върху нея и вложила в проявите й нещо чуждо. (БОЖИЯТ ГЛАС - 283).

Човек е пратен на Земята да живее добре, да реализира доброто. Който може да направи това, още сега се ползва от плодовете на доброто и осигурява своя бъдещ живот. Който не може да живее добре, разчита в бъдеще да прояви доброто. Той не е щастлив, нито на Земята, нито в другия свят. Това показва, че човек трябва да прояви доброто още на Земята, в сегашния живот. (НАЧАЛО НА МЬДРОСТТА - 8).

Доброто е изкуство. Ти, като правиш добро на Земята, в духовния свят си художник - най-хубавите картини ще нарисуваш там. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 75).

Днес от всички хора се иска приложение на доброто в живота като нов начин за подмладяване, за усилване на способностите, за закрепване на здравето. Правенето на добро е един от новите методи за самовъзпитание. Ако човек не прилага доброто, каквито усилия да прави, нищо не може да постигне, никаква промяна не може да стане в живота му. Всеки сам може да произведе промяна в своя живот. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 25).

Съграждайте доброто и красивото в себе си. Всеки ден внасяйте по една добра мисъл в ума си, по едно добро чувство в сърцето си и по една добра постъпка във волята си. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 182).

Колкото повече обичащ толкова повече знаеш, толкова си по-добър. Доброто е един резултат на любовта. Аз като кажа, че сам добър, не че съм добър, но любовта в мене действа ... Казвам, всички можете да бъдете добри, ако любовта действа през вас. (АКО ГОВОРЯ - I том - 313).

Кой е най-добър човек? Най-добър човек е този, който никога не се отказва да прави добро. (НАЙ-ДОБЪР В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - 124).

Сега ви желая следното. Отвътре да сте добри, отвътре да си подобрявате условията. Според мене не се нуждаете от външни подобрения, а се нуждаете от вътрешното подобрение, от вътрешно разбиране, от една вътрешна философия. (АКО ГОВОРЯ - І том - 314).

Който в едно лошо общество е добър, той е истински добър човек. Да си добър между добрите, то е естествено, но да си добър между лошите, това е нещо извънредно. (СИЛА И ЖИВОТ - V серия - старо издание - 51).

Добрите хора, като се събудят, отиват да работят между другите, за да ги просветят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІІ том - 130).

Не мислете, че ако съществуваше в света само един добър човек, светът щеше да бъде щастлив. Много добри трябва да се съберат на едно място, за да се прояви добродетелта в тях. Многото хора увеличават мощта на добрите хора. Много умни хора, събрани на едно място, увеличава се тяхната интелигентност, или в повече хора, Бог повече се проявява. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - изд. 1999 г. София - 598).
29.
Пабло Ескобар
08.01.2016 15:01:15
0
0
Никол Шенцингер ходи с един от Хасково.
28.
*********
08.01.2016 13:33:51
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
*********
08.01.2016 13:19:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
кмет
08.01.2016 08:34:05
11
2
Абе хайде оставете го момчето. Кмет е бил все пак .Крал бил ебал бил че какъв кмет е като не краде и не ебе на поразия.Давай Павка с теб сме.
25.
........
08.01.2016 03:08:43
0
6
Kradeca na tok Pavkata kmeta krade zashtoto sa mu nujni pari za da ima da dava na cigankite za aborti s koito pravi seks bez da gi predpazva
24.
стоян
08.01.2016 01:27:58
9
3
този същия , който скрои номера на кмета, работи с Флагман и веднага подаде информация да пишат гнусната статия. нещастник.
23.
стоян
08.01.2016 01:25:22
12
4
Отдалеч намирисва, че е скроен много подъл номер на кмета на Кошарица. И това е от човек , който е бесен, че изгуби изборите в селото. този същия, който скрои идотския номер на павката, наля много пари по време на предизборната кампания в Кошарица. Уви не можа да спечели.... сега е побеснял и атакува кмета. Всички знаем кой извърши този подъл номер
22.
e
07.01.2016 22:07:47
4
9
ВСИЧКИ ИЗМЕКЯРИ ДЕТО ВЗЕХА ПО 300 ЛВ НА ИЗБОРИТЕ ОТ МОРЕ СИ ГО ЗАЩИТАВАТ,НОРМАЛНО Е!
21.
К Григоров
07.01.2016 21:54:28
3
28
Ами ,както казвате, този така наречен кмет, наистина е паднал ниско! Не само с кражбата на ток .Обществена тайна е ,че в селото ,че подържа интимни отношения с младата циганка, която , работи при него . А тя,първичната, хем се хвали с връзката си, хем не могат да я изгонят, щото знае и е свидетел ,на много мръсотии ,които Царя - Кмет прави. Ами , то има и втора серия , за същия жалък Селинджър - кмет - застрахова си магазинчето за 7000лв и после си го подпали и се оказало ,че лъже и застрахователите си. Роднината му забравил едни документи ,които го издали ,че стоката била не повече за 1000лв
И Аз искам да стана Кмет!!!!
20.
Някой
07.01.2016 21:38:57
26
6
Имаше много кандидати да стават кметове. След като загубиха,се закани ха на Павката. На гласуването двама от кандидатите стояха в залата и записваха кои от техните хора са дошли. Павката оправи селото не знам колко или дали краде,но виждам как всички цигани имат работа и не крадат. Улиците са без дупки, запазва традициите на селото. Пред годината има около 15 празника които селото отбелязва. Не се крие от хората,няма проблем да отидеш при него и да му кажеш какъв проблем имаш и ще ти помогне. Явно конкуренцията се смята за много честна и иска мястото,да пази господ от тези всяка втора дума е пари това толкова струва другото толкова.
19.
s
07.01.2016 21:22:37
4
10
БОСТЪН СЕЛТИКС ТАРИКАТИКС
18.
в
07.01.2016 21:04:35
4
7
ТЕЯ МОРЕ СА МНОГО КРАДЛИВИ НАИСТИНА
17.
Аe
07.01.2016 21:03:08
4
8
ПИТАЙТЕ ПАВКАТА КВО ПРАВИ С ЦИГАНКИТЕ В ДЕРЕТАТА... ХАХХА ЕБАСИ КРАДЛИВИЯ ДЕБЕЛОК ЧЕРЕН МАНГАЛ
16.
ха ха ха
07.01.2016 19:37:10
8
14
държавата е пълна с помияри мераклии за власт , вкарайте го в затвора КРАДЕЦА НА ТОК ,боклук
15.
Нено Сенегалеца
07.01.2016 18:05:39
14
11
Всеки един българин иска когато отиде на кръчма да му е готино и цените да са добри! Е как става това ако същата кръчма не съкрати някои разходи?!
14.
Иван
07.01.2016 17:52:24
1
16
Ми то тогава циганин не трябва да остане на вънка :D
13.
местен
07.01.2016 17:49:53
11
6
Павката президент!!
12.
Кошарица
07.01.2016 17:44:20
12
4
Отдалеч се вижда колко тенденциозно е написана статията. Tака, че всичко е възможно.
11.
Нено Сенегалеца
07.01.2016 17:43:59
6
17
Ако цените на тока в БГ бяха нормални според доходите на хората никой няма да краде ток!
10.
Вотан
07.01.2016 17:40:50
17
13
Защо никой не развива версията,че е възможно някой от опонентите му да е изпратил ел.техник за да му манипулира електромера с цел да го злепостави?!
9.
Георги Бакалов
07.01.2016 17:38:54
8
24
От сега се обзалагам, че КМЕТЪТ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧИСТ от далаверата.
Няма логика ако за три мандата не се е ПОДСИГУРИЛ С ДОСТАТЪЧНО БУШОНИ!
8.
Започна се...
07.01.2016 17:21:53
8
12
Сега всички платени мишки започнаха да неглежират огромния срам, че са чисто и просто едни крадци тези от море. И сега от 9 кладенеца вода ще донесат за да изкарт че всички крадат. Не е вярно срам сте мишки
7.
Кошарица
07.01.2016 17:18:49
24
12
Радостинчето е лапнала някой лев за тази статийка. Голяма "сензация", а и нищо не е доказано.
Благодарение на МОРЕ и Павката с.Кошарица е едно от най-добре изглеждащите и поддържани селища в региона. Със страхотни жители, запазени традиции и самобитност.
Еинстеният проблем в момента е заселването на много чужди цигани в селото и мисля, че трябва да има законов начин който не е в разрез с "европейските правила" да се ограничи тази тенденция.
6.
EVN
07.01.2016 17:05:46
7
27
При тези цени на тока всички да крадат ако могат!!!!
5.
ЛИЛИ ИВАНОВА
07.01.2016 16:53:58
6
39
В СЛ.БРЯГ НЯМА КРЪЧМА И ХОТЕЛ КОЙТО ДА НЕ Е С МАНИПУЛИРАН ЕЛЕКТРОМЕР
4.
кошарица
07.01.2016 16:42:03
13
7
Като не познавате хората не пишете глупости човека извън кръгчето не е Благой Филипов и не го забърквайте в вашите лаиняни манджи флегмани смотани
3.
хахаха
07.01.2016 16:41:56
6
27
Те всички от МОРЕ са крадливи, гладни кучета хахахахахах
2.
Юз
07.01.2016 16:40:48
5
11
Отсечете му главата.
1.
Истината
07.01.2016 16:37:43
1
24
Ами интересно Газпром дали не краде от джоба на Българина..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори