×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осман Октай пред „Флагман”: Дано Местан не бъде употребен от турските служби като „дисидент”! Доган е слуга на Кремъл! Настъпва краят на ДПС


Осман Октай пред „Флагман”: Дано Местан не бъде употребен от турските служби като „дисидент”! Доган е слуга на Кремъл! Настъпва краят на ДПС
Москва и Анкара се опитват да дестабилизират България чрез турците и мюсюлманите у нас
23 Декември 2015, Сряда, 15:02 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: БГНЕС

Българските турци са европейци, а не анадолци или русофили, категоричен е бившият бургаски депутат


Това е активно мероприятие на българските служби, които стоят зад Делян Пеевски и неговите медии. Става въпрос за офицери от запаса в библиотекарския институт, които координират цялата тази пропутиновска пропаганда около Доган.” Това каза бившият бургаски депутат от ДПС Осман Октай пред „Флагман” по повод информациите, че председателят на партията Лютви Местан се крие в турското посолство в София.

Според Октай, Лютви Местан е изцяло под пропагандната машина на Реджеп Тайип Ердоган през последната година – година и половина. Декларацията, която бе обявена за гаф от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, всъщност била съгласувана с него.

„Защо мълча толкова време Доган за този гаф? Значи е бил подложен на изключителен натиск от библиотекарския институт, респективно от Москва”, смята Осман Октай.

Според него, Лютви Местан е бил сложен за лидер на ДПС от същото задкулисие, което сега се опитва да го свали от поста.

Местан беше наложен всъщност от задкулисието - проруските интереси. И в анализа си Доган ги упреква и казва, че са сбъркали с него. И се опитва да си измие ръцете с него и да се оправдае”, каза Осман Октай.

Той добави: „Лютви Местан няма как и не можа да стане лидер в ДПС, след като беше назначен по този начин. Той винаги е бил чуждо тяло в ДПС, защото той идва от структурите на СДС и неслучайно подмени почти всички кадри, основали ДПС, с бивши хора от СДС – Йордан Цонев, Христо Бисеров, Камен Костадинов и т.н.”

На въпрос - Москва ли дърпа конците на Доган, Октай отговаря: „Сега вече стана ясно. Сега вече всичко лъсна.”

Речта на Доган е все едно продължение на анализа на Путин от Москва. Говори за разпад на ЕС, за разпад на НАТО. Всъщност в този анализ Доган говори като говорител на Путин.
Опитите за дестабилизация на България вървят както по линия на Москва, така и по линия на Анкара – чрез ДПС сред турците в България. Целта е дестабилизация на много важна логистика на натовски позиции на Балканите и Черноморието.

И жалко, че тази дестабилизация минава през мюсюлманите и турците в България. За пореден път след смяната на имената 1984-1985 г. турците стават заложници на световни стратегически политики на Москва и Анкара”, категоричен е Осман Октай.

По повод коментари, че Ахмед Доган с речта си от 17 декември, която разбуни партията, се е показал като защитник на българските интереси, Октай казва: „В изявлението на Доган аз не прочетох нито една дума на загриженост за българските интереси. Той възхвалява силата на Москва и на Путин и през цялото време критикува позициите и амбициите на Турция.”

Балканите най-лесно могат да се дестабилизират на етническа основа. Това вече го видяхме в Косово и в бивша Югославия, припомня Осман Октай.

Чрез Доган и Лютви Местан българските турци стават заложници на тази пропагандна война и дай Боже това да няма последствия.

Дано не е вярна тази информация на българските служби за Лютви Местан. Да не би да го употребят службите на Турция и Реджеп Тайип Ердоган като пропагандна машина – дисидент, жертва на Доган и руските служби”, надява се Осман Октай.

По думите му с последните събития вече е поставено началото на края на ДПС.
„Самите турци в България, особено образованите, не приеха флирта на Местан с Ердоган. Защото дори и изселниците не са привърженици на ислямистката партия в Турция. Те са привърженици на републиканската партия (на легендарния държавник от началото на миналия век Кемал Ататюрк – б.а.).

Неслучайно ДПС загубиха толкова ключови общини и бяха пометени – това е заради този флирт с Анкара.

И сега тази пропутинова позиция на Доган съвсем ще довърши модела „Доган”. Защото турците, интелигенцията, ще разберат най-после фалшивия образ на Доган.

Турците, ако са реагирали на флирта с Ердоган, тогава представете си как ще реагират срещу флирта с Путин в тази ситуация.

Знам, че това е началото на края. Защото тези хора няма отново да допуснат да бъдат употребени, както при смяната на имената. Защото българските турци са европейци – не са анадолци и не са българо-московски настроени”
, заключи Осман Октай пред „Флагман”.

В категории: Политика


Автор
16
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
16
Коментара по темата
16.
Дернев
24.12.2015 16:27:28
1
0
Турция, още от времето на войната в Авганистан, е използвана от Щатите срещу тогавашния СССР. А сега срещу Русия. И целят, както ограничаване на влиянието на Русия в Балканите, така и разединение в ЕС. Настоящите събитя у нас може да имат много, много неприятни последствия, както за нас, така и за Европа. Спасението е само във военен и икономически съюз между СЕЩ и Русия. Само така може да бъде опазен мирът в Европа, а и в света.
15.
кой
23.12.2015 23:35:30
4
12
стига ни занимавате с неориентирани цигани
14.
Боко Тиквата
23.12.2015 23:08:42
3
7
"ИстаМбул" - пхахахахаха РЯДЪК олигофрен.
13.
Боко Тиквата
23.12.2015 23:07:37
2
3
Жоржито, Тракиеца, Фрий Булгейрия - все един и същ прост соросоид. Всъщност за последното не съм сигурен. По-скоро е завършен олигофрен.
12.
Pwg
23.12.2015 23:01:12
10
6
За Путя почна обратното броене, който не е разбрал. В смисъл, ще изхвърчи в околоземна орбита от космодрума в Байконур.
11.
уууууу!!!
23.12.2015 22:29:17
11
4
До 9: ти пиши с тези големи букви, а пенсията ти е $200 лева срещун$700 в Турция.
10.
До 9
23.12.2015 22:28:00
16
9
До 9: тъпак, какви глупости говориш. Явно си беден циганин. Виждал ли си колко много по напред е Истамбул от София --- убитак. Какво ми цитираш някакви руски факти от събития преди 150 години! Ами що не то се изсера в устата когато твоите Българи избиха локалните славяни? Остави ме да си правя бизнес с Турция, мръсен български циганин такъв. Турците са по чисто от теб.
9.
новивоннидиподивипадваевва
23.12.2015 22:09:22
9
12
ВСИЧКИ ПРЕЖДЕ ГОВЯРИЩИ ГОСПОДА , ГОВОРЯЩИ С ИСКРЕНА ОБИЧ ЗА ТУРСКИЯ СИ ПОРОБИТЕЛ .. ...ЯВНО В ГЕНА СИ ОЩЕ НОСЯТ МИРИСА НА ТУРСКИ ШАЛВАР И ФЕС ..... И ЯВНО ТЕХНИТЕ ПРЕДЦИ СА ЛАЗЕЛИ ОТДОЛУ НАГОРЕ КЪМ ШИПКА .... А НЕ СА ЗАЩИЩАВАЛИ ОТГОРЕ ШИПКА ........ АМА АЗ КВО СА УЧУДВАМ ....... ТО КАТО ТРЪГНЕШ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА ........ПРОИЗХОДА НА ЧОЕКА Е ИСПИСАН НА ФИЗИОНОМИЯТА НА ВСЕКИ ....И ГОВОРИ ДОСТАТЪЧНО ЗА ПРОЦЕНТНОТО СЪОТНОШЕНИЕ ......ДЕБИЛ ....НОРМАЛЕН ЧОВЕК ....
8.
Бай Хуй
23.12.2015 21:28:45
15
19
Платените за да плюят срещу Русия, я докараха дотам да ближат турски рязани карабини за жълти стотинки.
Ближете майка ви продажна, ближете! Вие не сте българи!!
7.
FREE BULGARIA
23.12.2015 20:59:03
18
14
В Истанбул в момента строят най голямото летище на света, повтарям във света. Бизнеса между двете ни страни ще расте!
Трябва да де обичаме!!!
6.
Руско гето
23.12.2015 20:56:49
4
11
Лустрация за комунистите!!!
5.
Отворено писмо до Общината
23.12.2015 20:51:06
16
13
Добре че имаше българи с турски имена че да запазят българското по селата. Иначе другите изчезнаха и се покриха в градовете. Българо-турците единствено съхраняват нашето и от двете страни. Защото те говорят минимум 3 езика (и Английски) те са много важни за България!
4.
История
23.12.2015 20:46:30
12
20
Сега е разбира че Българите с турски имена май ще са по добре под Корман Исмаилов от Реформаторите --- човека изглежда честен и интелигентен.

Няма страшно, вие сте българи и ние ви обичаме.

Не ни интересува каква вяра изповядвате. Щом сте се родили до нас, имате право да сте свободни Европейци и дори да ни показвате когато грешим.

Само с вас, само с приятелвото и бизнеса ще има просперитет.

Аз не знам по трудолюбиви хора от българите с турски или не-турски имена, няма никаква разлика.

Ние сме едно Царство на България.
3.
Анна
23.12.2015 20:41:37
17
22
Българските турци са много ценно нещо, те създават нашия мост за търговия със съседите. За съседите само с добро. Това е една трудолюбива нация която е добричка. Бъдещето е да се разбираме и да се обичаме и двата народа.
2.
Бг
23.12.2015 20:40:13
3
31
А дано да е прав за края на ДПС...
Дано има ДеПеСари вкарани в затвора и конфискация, че тея окрадоха България!
А дано, ама надали...
1.
османе
23.12.2015 20:26:15
12
37
българските турци са едни прости балкански амуджи , нищо повече
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори