×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Данъчните иззеха 120 хил.лв. директно от касите на бургаски фирми


Данъчните иззеха 120 хил.лв. директно от касите на бургаски фирми
Директорът на НАП Бургас Татяна Кънчева показа отлични резултати в първата си година начело на приходната агенция
17 Декември 2015, Четвъртък, 13:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Правеха се, че НАП не съществува и не предприеха никакви мерки, за да погасят задълженията си, казаха от приходната агенция
НАП Бургас иззе над 120 хил.лв. директно от касите на длъжници. Това отчетоха от приходната агенция по време на днешната пресконференция пред бургаските медии.

Директорът на НАП Бургас Татяна Кънчева, шефът на дирекция "Обслужване" Сияна Димитрова и пресаташето Христо Узунов дадоха подробна справка за дейността на данъчните през календарната 2015 година.

Мярката по изземване на изземване е допустима от ДОПК, но е препоръчително да се прилага последна – едва след като всички други способи са приложени. В последната година данъчните се натъкнали на 25 некоректни търговци.

Те дължаха големи суми за неплатени данъци и осигуровки, но се правиха, че НАП не съществува и не предприемаха никакви мерки, за да погасят задълженията си. В същото време фирмите им работеха и генерираха приходи“, отчетоха от НАП Бургас. Последният такъв случай е от тази седмица, когато от касата на търговец, са били иззети 14 хил.лв.

От приходната агенция уточниха, че през 2015 година са продали имоти за половин милион лева, които са конфискувани от престъпни босове. В това число не влизат къщите на Митьо Очите, за които вече четвърта година няма кандидати.  От продажба на благородни метали, също конфискувани за държавата – близо 400 хил.лева. Приходното ведомство е събрало принудително и 39 милиона лева, включително и за външни за НАП взискатели като например КАТ и различни държавни институции.

През 2015 г. са ревизирани 995 фирми от Бургас, Ямбол и Сливен като средната разкриваемост на ревизионен акт е 78 000 лева. Вследствие на контролните действия на органите по приходите са разкрити допълнително установени данъчни и осигурителни задължения за над 77 млн.лв. От тях 56 млн.лева е данъкът добавена стойност, който е трябвало да бъде внесен. Ревизорите на ТД на НАП Бургас са предотвратили с действията си ощетяване на бюджета с тази сума.  Също чрез ревизии са установени невнесени осигуровки за 4,5 млн.лева. За разминавания между придобито имущество и получени доходи, 36 физически лица са в процес на ревизия.

През летния сезон са извършени 1951 проверки на търговски обекти главно по Южното Черноморие, резултатът от тях е 345 акта, най-вече за неиздаване на касови бележки и излизане на светло на обороти за стотици хиляди левове.

В категории: Бизнес


11
Коментара
Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 1
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 1
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 17
11
Коментара по темата
11.
Ех
18.12.2015 01:23:48
0
2
Защо никой не извършва проверки на зъболекарите и лекарите на частните кабинети.Всички знаем какви обороти се въртят там, а какви данъци се плащат.Някой някога да е видял касова бележка?!!Само те са с привилегии да не отчитат реални доходи.
10.
Иванова
17.12.2015 22:22:49
0
2
Ще разберат ли бургазлии ,че техните пари са потъвали в дълбоките джобове на шефовете на стоматологията?Това е фирма с общинско участие и истината трябва да се каже!
9.
Uk
17.12.2015 21:57:42
0
2
Защо счетоводните къщи които въртят далаверите на едни от най-големите бандити се крия без табели
8.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
17.12.2015 21:56:30
0
3
Почвайте всичките тези дето живеят в Бургас а имат 1-2 апартамента във Слънчев Бряг. Те ги дават каш и не плащат данъци. Намерете начин.
Също всички които получават помощи от Гермасния и Англия с живеят тук повечето време, а се правят на социално слаби в Европа, а тук държат 20 апартамента!!!! Почвайте ги!!! Проучвайте схемите. Може да вдигнете 10 пъти събирането!!!!! След това с тези пари привличайте инвеститори!!!
7.
до 4
17.12.2015 21:24:53
0
2
Защо говориш че счетоводните къщи които въртят далаверите на едни от най-големите бандити се крият я виж Ваня Гаранта каква хубава табела има
6.
eeee...
17.12.2015 19:49:56
0
12
Парите, които сте взели от дребните търговци и длъжници, драги данъчни ги давайте за свещи и ти на най-близките си !
Защо не влезете в касата на някой олигарх или нещо от тоя сорт , а дерете кожи на дребни търговци?
Корумпирани гадове, които народът си въобразява, че честно работят за 700-800 лева на месец !
5.
I love
17.12.2015 17:08:58
3
3
Взимайте повече данъци от руснаците които имат апартаменти --- те крият доходи от рублата и краден петрол тук.
4.
Barekov
17.12.2015 16:59:52
0
6
Защо повечето сметоводителски къщи нямат табели и имена? Защо се крият? Такива ги разнищтвайте!!!!
3.
гошо
17.12.2015 16:58:30
1
4
Давайте по агресивно наказвайте и взимайте от престъпниците!!!!няма време!!!
2.
До 1
17.12.2015 16:54:28
7
5
До 1: човек, като пишеш само с главни букви това е равно на да крещиш. Не се прави така. Къде си видял такава простотия?

Ела в общината обясни какви са ти идеите.
1.
КМЕТЕ КМЕТЕ
17.12.2015 16:10:43
7
22
КМЕТЕ НАПРАВИ 2-3 УНИВЕРСИТЕТА !!!! ТАКА ЩЕ ДОЙДАТ СУПЕР МНОГО МЛАДИ ХОРА С ПЕРСПЕКТИВА ДА ОСТАНАТ СЛЕД ТОВА !!! ВИЖТЕ ЕДНА ВАРНА КОЛКО УНИВЕРСИТЕТА ИМА - УЛИЦИТЕ СА ПЪЛНИ С ХОРА ПОСТОЯННО , ИМА НОЩЕН ЖИВОТ , ИМА ПАРИ !!!!!! МОЖЕ ДА НЯМАТ УЛИЦИ , НО ГРАДЪТ Е МНОГО ПО-БОГАТ ОТ НАШИЯ !!!!! НЯМА НА ВСЯКА УЛИЦА РЕПРЕСИРАЩИ КУКИ С МАЛУМНИ ВЪПРОСИ - КЪДЕ ОТИВАШ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ !!!! КМЕТЕ ЗАМИСЛИ СЕ МАЛКО ОЛИГОФЕН ТАКЪВ - УНИВЕРСИТЕТИ ТРЯБВАТ НА ГРАДА НЕ БАСЕЙНИ !!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Хороскоп за деня – 21 май 2024, вторник Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори