×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Значението на ДПС намалява, но близката до Доган „Галъп” го раздува с пропагандна цел


Значението на ДПС намалява, но близката до Доган  „Галъп” го раздува с пропагандна цел
Не бих влязъл в правителство на Борисов, защото той настройва всеки срещу всеки. В НФСБ сме готови за нови парламентарни избори
11 Декември 2015, Петък, 12:45 ч.
Източник: Радио „Фокус“*

Не бих влязъл в правителство на Борисов, защото той настройва всеки срещу всеки. В НФСБ сме готови за нови парламентарни избори

- Г-н Симеонов, как трусовете в Реформаторския блок ще се отразят на управлението и каква позиция ще заемат партиите, подкрепящи правителството? Може ли ДСБ да обърне лодката на Реформаторския блок, а оттам да се обърне и корабът на управлението?

- Няма такъв риск, най-малкото, защото Реформаторският блок, както всички знаем, не представлява хомогенна коалиция. Това, всъщност,е сбор от партии, чисто предизборна коалиция, с цел влизане в парламента.  Даже смея да изразя мнение, че ДСБ не е монолитно, защото виждаме едно странно, различно поведение в отделните членове, даже и в парламентарната група. Има хора, които заявяват, че ще напуснат комисии. Напр. Гроздан Караджов. Поведението на Атанасов не ми е ясно, защото излезе информация за това негово предстоящо действие. Тя не се потвърди,  не мисля, че трябва да влизаме в такива детайли, да ги правим толкова значими.

-  Т.е. вие смятате, че никой няма да последва Радан Кънев и Гроздан Караджов, така ли?

- Смятам, че най-важната фигура, която би могла да предизвика определена несигурност в правителството, няма да постъпи неразумно. Това е министър Петър Москов. Сигурен съм, доколкото го познавам като отговорен човек, той няма да спре на средата на пътя в реализацията на сериозните промени, които се е взел да направи.  Много е важно и вярвам,  че той няма да постъпи по този начин, както министърът на правосъдието.

- Няма да има промени в кабинета, според вас, след оставката на бившия вече министър?

- Не. Дотолкова, доколкото ще бъде назначен нов министър на правосъдието и с това ще приключи цялата драма. Всъщност  драма няма, драмата е измислена, тя е зашита с бели конци. Всичко се върти и се фиксира около една квота, от която в крайна сметка нищо не зависи. Да не говоря, че тази квота, в този вид, в който ще бъде гласувана, както беше гласувана,  по никакъв начин никой не може да твърди, че дава предимство на главен прокурор, или на някой друг, просто защото никой не може да предвиди след половина година как ще бъдат преразпределени хората в прокурорската и в съдийската колегия. Въобще, всичко  зависи от конкретните хора. Не може да се дават такива определения, че едва ли не това е важното, определящо. Няма драма.

-  А важен ли е Реформаторският блок за стабилността на това правителство и колко важен е самият Реформаторски блок?

- Определено той е необходим дотолкова, доколкото е втора партия от ЕНП, като европейско представителство. Той е важен дотолкова, доколкото да даде определена тежест на съвместното управление, да даде определена посока, условно казано в дясно. Друг е въпросът, че в България десни и леви партии няма, но той е необходим дотолкова, доколкото да свали от плещите на най-голямата партия – ГЕРБ, отговорността, тежестта на второ самостоятелно управление, тъй като първото, в общи линии, приключи доста неуспешно, и за ГЕРБ е необходимо да има една втора партия, условно казано, зад която да се поприкрива, когато трябва.

- Ако  Реформаторският блок не участва в управлението, а вие бъдете поканени да участвате в кабинета, вече дори се говори, че креслото на военния министър ще се оваканти за Красимир Каракачанов, другият съпредседател на фронта, Вие бихте ли  приел?

-  Не мога да говоря от името на Каракачанов, трябва него да го попитате, той да си изрази мнението. Моето мнение е, че с, как да ви кажа, с един доста лабилен министър-председател аз не бих се ангажирал да влизаме в управлението или да дам наши хора. Защото всеки, който поеме отговорността на някакъв пост, висок държавен пост, трябва да разчита най-малкото на подкрепа от министър-председателя. Както знаете, той има такава особеност на характера, че  настройва всеки срещу всеки  и трудно може да се разчита на едно последователно поведение у  този човек.

-  Г-н Симеонов,  политологът Първан Симеонов каза нещо много интересно, вече е публикувано и на сайта на Агенция „Фокус“, че всъщност това правителство се крепи от ДПС и то ще съществува дотогава, докато ДПС иска това. Как ще коментирате?

- Това е поредната схема, да не кажа,че това е поредният реверанс към ДПС, защото значението на ДПС в съвременния политически живот в тази форма, в която съществува 43-тото Народно събрание след изборите от октомври 2014 година,  все повече намалява. Това и децата го виждат. Сега, интересният въпрос е защо Първан Симеонов не го вижда. Отговорът е ясен - заради това, че неговите шефове Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са много близки с Ахмед  Доган. И задачата на агенция „Галъп“ в голяма степен се изчерпва с това да вдигат и да раздуват рейтинга на ДПС.

- Това, между другото, го казва не само Първан Симеонов в качеството му на шеф на „Галъп“. Много анализатори го казват.

- Не знам кои са тези анализатори,  даже се учудвам, че считате, че в България има сериозни политически анализатори.

- Вие смятате, че значението на ДПС в политическия живот на страната силно е преувеличено?

-  Да, преувеличено е. Това се прави с чисто пропагандна цел, и освен че е преувеличено, реално то намалява. С всеки изминал месец това значение намалява. Поведението на ДПС в зала, даже да вземем пример от последното гласуване за промяната в Конституцията,  беше повече от показателно – обърканост в началото, неадекватно поведение, негласуване, споглеждане на първото гласуване, почивка, след което телефонното обаждане от сараите, командата, и стриктно, дисциплинирано изпълнение – гласуват заедно, даже без да разбират смисъла на текстовете. Това беше, стана пред очите ми. А защо стана това? Просто за да не загубят този,според тях, предполагам, или според такива новоизлюпени анализатори, да не изпуснат историческия момент да се включат в приемането на промените в Конституцията, защото в противен случай, те щяха да бъдат ретроградните, щяха да минат от тъмната страна в групата на политиците, които не желаят промени, които не са европейци, които не се съобразяват с Венецианската комисия и т.н. Елементарно е – не бива да се преувеличава ролята на това мафиотско образувание в нашата политика, наречено ДПС. Тези, които го правят, го правят под пряк интерес и материална зависимост.

- Веднага след оставката на правосъдния министър Христо Иванов, се появиха  и слуховете за трусове в правителството, дори за предсрочни парламентарни избори, някои отидоха и по-далеч. Смятате ли, че партиите, които подкрепят управлението, ги е страх сега да отидат на предсрочни парламентарни избори, визирам и вашата партия, също така, НФСБ?

- От  какво да ни е страх?! Аз не виждам причини за притеснение за някаква несигурност или паника. За себе си мога да говоря, че винаги сме посрещали предизвикателствата на политическия момент. Готови сме за избори, винаги сме били готови. Даже смятам, че нашата сила не са местните, а са парламентарните избори, така че ако трябва да ме попитате какви избори бихте предпочели и кои бихте очаквали с по-голямо желание, естествено, че парламентарните, защото там нечистите местни интереси, разпределянето на общинските квоти, порции, съвети и прочие, знаете, че се подчинява на преките материални интереси на определени групи хора, ако щете на определени и бързо сформирани коалиции, само и само за да имат пряк достъп до местната власт, докато при парламентарните не е така. При парламентарните в много по-голяма степен се гласува за идеи и за определени програми, така че нашата сила са парламентарните избори. Добре дошли, парламентарни избори, бих казал. Нямаме притеснения. А за другите партии от парламента не мога да дам отговор. Определено няма да е много добър резултатът за Реформаторския блок с оглед непоследователното поведение вече 1 година, с оглед на вътрешните противоборства. Ето, вижте как участието във властта не винаги носи плюсове, въпреки че се очакваше участието им  да донесе такива плюсове. Но това е моето мнение.

*заглавието е на редакцията, със съкращения

В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 2
9
Коментара по темата
9.
чоко
12.12.2015 13:44:43
0
2
СИМЕОНОВ! Какво прави Ст.СТОЯНОВ -ЩУЦИ,като лице на Софийската ти организация?Не сте го проучили добре този човек.Това е голям гаф за вас.
8.
Ало Наблюдателя
12.12.2015 09:50:27
2
7
Тези мизерници са толкова жалки ,че едвали повече ще излъжат някой . Ако имаха поне малко достойнство отдавна щяха да действат ,като истински патриоти ,а не да се дупят заради келепира - Бай Ганьовци .Ма много сладко в Парламента и Правителството .Папкайте да видим колко още ще издържи изстрадалия Българин !
7.
Наблюдател
11.12.2015 22:14:02
12
7
Валери Симеонов и Димитър Байрактаров носят цялата парламентарна група на гърба си.Нужни са им още читави и подготвени хора,но въпреки всичко хората им вярват защото са прями и всеотдайни.Мисля,че ще влезнат и на следващите избори в парламента защото България има нужда от хора като тях.
6.
Дернев
11.12.2015 21:11:36
2
8
Българино, ДПС само лапа баницата която Позитания му дава още със създаването им. Предателят, както винаги е българин, а не някой друг, когото са свикнали да обвиняват. А В. Симеонов ще си отдъхне, когато не млезе в следващото НС. Но важното е до да заработи догодина.
5.
българин
11.12.2015 20:43:48
1
12
Смърт за дпс и всички свързани с него
4.
гражданин
11.12.2015 19:58:13
7
15
симеонов ще гледа парламента презкрив макарон на следващите избори ни е затова гласуфахме за него да играе с герб че аз ако исках герб щях да гласувам за тях паричният фонд и партия юруш пардом атака са сиамски близнаци няма никаква разлика между тях симеонов трябва да знае че дпс управлява с герб и на следващите избори ще гласувам за велизар енчев нека всички на следващите избори да гласуваме за велизар енчев
3.
всички са продажници
11.12.2015 19:56:10
3
16
Става ясно че:
РБ е патерица, същата каквато са и ПФ.
ДПС продължава да си управлява, ПФ кротко ги гледа как си получават заповедите от сараите.
Това което ще се стане:
ПФ ще бъде разсипан от компромати скалъпени от ДПС и ГЕРБ по подобие на Атака.
НЯМА ОПРАВИЯ!
2.
бургазлия
11.12.2015 19:47:13
1
15
Видяхме ги какво показаха на местните избори дори по малко общински съветници вкараха сравнение с миналия общински съвет.Така че Валери не го слушайте кво говори при евентуални предсрочни от разстояние ще наблюдава ,този парламент му е за последно.
1.
до В. Симеонов
11.12.2015 19:14:06
7
10
Валери Симеонов Мераклиев
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори