×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Поморие строят "блок на специалистите", за да привлекат най-добрите лекари


В Поморие строят "блок на специалистите", за да привлекат най-добрите лекари
Кметът Иван Алексиев направи първа копка на амбициозния проект на Община Поморие
03 Декември 2015, Четвъртък, 12:08 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Община ПОМОРИЕ

Това е част от дългосрочната стратегия за подобряване на дейността на МБАЛ Бургас
Поморие стартира днес амбизиоцния си проект за изграждането на "блок на специалистите". Първата копка направи кметът Иван Алексиев, а сред официалните гости бяха зам.-кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов, председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов и общинският съветник Неделчо Стайков.

„Този проект ни дава възможност да привличаме външни лекари – специалисти чрез предоставяне на безплатни общински жилища.” каза кметът Алексиев и заяви готовност за в бъдеще да стартира процедури по строителството на още един подобен блок.



Започналият строеж е още една от мерките, които Община Поморие предприема, целейки да подпомогне болничната дейност и да подобри качеството на предлаганите в МБАЛ Поморие услуги.
Разположена в центъра на града, сградата ще включва приземен и четири жилищни етажа, 7 гаража, 8 складови помещения и 23 апартамента. Предстои обектът да бъде завършен през 2017 година.

Успоредно с това се търсят варианти за допълнително финансиране на работещите в момента лекари и медицински работници. Правят се и стъпки към разработване на програма за финансиране на студенти по медицина, които след завършване на своето образование ще се върнат в Поморие за да работят и да бъдат полезни на съгражданите си и не само.

В категории: Поморие


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
до №3
08.12.2015 08:58:07
0
0
Вторите записани Проданова и син
10.
до глупендер 9
04.12.2015 16:44:05
1
0
На какво разстояние го строят каквото се строи на всички кооперации, що не пишеш и за другите , а само това видя
9.
gb
04.12.2015 09:10:23
0
3
Вижте на какво разстояние от съседните го строят ..

Идиоти...
8.
джингиби
04.12.2015 09:00:54
0
2
До 2017 г.няма да има Мбал у Поморие,лекарите ще си бачкат в частните кабинети,тежко болните ще лежат в Бургас а блокът ще бъде разпродаден!!!!То и сега болните с инсулт лежат в Бургас,щото в б-цата от 1 год.не работи скенера!!!!!
7.
Imagawa
03.12.2015 23:20:43
5
5
Ооо, прости поморийци! Градът е пълен с новопостроени сгради, които стоят празни, а цените им падат главоломно след отлива на руснаците.
Не жилища, а чистка трябва на тъпунгери като този на снимката. Всички бягат от кенефа Поморие!
6.
ехеее
03.12.2015 21:13:19
1
6
сега и БРИГАДИРСКО ДВИЖЕНИЕ направете да ги построят поморийци с доброволен труд ,ДА Е ПЪЛЕН БУДАНЛЪКА НА УПРАВНИЦИТЕ
5.
Екс-помориец
03.12.2015 20:56:36
0
11
Всъщност това да привличаш специалисти с апартаменти е върхът на простотията. Специалист се привлича с добро заплащане и добри условия за работа. Вместо да строите апартаменти, да бяхте пооправили болницата, както и да се инвестира в оборудването и. Строенето и управлението на общински жилища е единствено гушене за администрацията, която ще ги "раздава".
4.
Екс-помориец
03.12.2015 20:51:49
0
10
Яката работа. Значи, първо ще има блажничко за строителя, вероятно апартаменти обезщетение. После, ще имаме общински апартаменти, които естествено няма да даваме на случайни хора. Накрая, като закрият или приватизират болницата, ще има - хем болница за продаване, хем общински апартаменти. Всичко това са комисионки, комисионки, яко гушене. Верно ли избрахте този кмет преди месец? Браво на поморийци!
3.
Ваньо-тестените изделия
03.12.2015 18:53:02
0
8
Блок на алкохолиците си направете. Първите записани ще са Аликсиев и Гайдов.
2.
Помориец
03.12.2015 18:38:18
1
8
Не мога да разбера тези напъни на поморийския кмет - да закриеш изграден и доказал с годините ефективността си Медицински център , за да докараш от Майна си Райна някакви "специалисти" с никому неизвестна компетентност и репутация. На всичкото отгоре да им предоставяш и безплатни общински жилища.” За всички запознати със случая в града е ясно, че става въпрос за "Рамус" - софийска фирма със стари апетити към Общинската болница и мед. лаборатория "Лина". Ами те кмете, ако са наистина са специалисти ще си стоят в София, бе аланкоолу - какво ще търсят в Поморие, ако не келепира и далаверата !!!! Ама явно,че в това отношение интересът е общ.
1.
Помориец
03.12.2015 18:21:54
1
12
Хаха ,блок на специалисти. Нещо взе да ми прилича на 1985 година. Миньорски блок,Полицейски, Военен и др тем подобни. Ваньо кажи си как облагодетелства една строителна фирма. Вече няма парцели в Поморие и се чудят как да раздават общински парцели. Като искаха да правят общински жилищен фонд да го бяха дали големият парцел за жилища(Айвазовски Парк) не сега да замазват очите на хората. Баничари кажете от всичко това какво получава Община Поморие-4,5 студия!!! Строителя се е нагушил с 80% за общината студия и складове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори