×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преглед на регионалния печат: Пада такса смет, скача данък сгради в Бургас?


Преглед на регионалния печат: Пада такса смет, скача данък сгради в Бургас?
Бургаски мандри правят сирене от мляко, е водеща тема в днешните вестници
02 Декември 2015, Сряда, 03:13 ч.

Чакат руснаците да се завърнат масово по Черноморието, е друго заглавие от днешните вестници

„Трошките напълниха автосервизите” е водещото заглавие на вестник „Черноморски фар”. Правило е, когато в една държава избухне икономическа криза - страдат повечето сектори. Един от тези, които се възползваха от свитото потребление през последните години, както и ограниченото банково кредитиране, беше секторът на автоуслугите. Или по-просто казано-автосервизите. В последните години те преживяват истински ренесанс, а специално в Бургас се множат като гъби след дъжд. Причината сервизите да имат все по-разширяващ се бизнес е съвсем прозаична. Просто хората намалиха сериозно покупките на нови автомобили и здраво купуват втора ръка или въобще не купуват нищо на автопазара.

„Бургаски мандри правят сирене от мляко“ е друга водеща тема на ежедневника. Производители на млечни продукти от Бургаско работят предимно с чисти от растителни мазнини суровини, съобщи за вестника д-р Георги Митев, директор на Агенцията по храните в Бургас. Според статистиката повечето от фирмите в областта, произвеждащи сирене, кашкавал и кисело мляко, не използват като изходна суровина палмово или друго растително масло. „Самотна възрастна жена живее в МБАЛ-Бургас вече трети месец“ и „Деца от ОДЗ „Звездица Зорница“ събират пари за болната си учителка“ са други заглавия на вестника. В днешния брой има страница, посветена на Община Созопол. На нея четем „Ще има ли Община Созопол екоавтомобил?“, „Бюджетът на Община Созопол ще бъде 26 400 000 лева за 2016 година“ и „ Андреевден в ПК „Чайка“.

„Чакат руските туристи да се завърнат масово по Черноморието” пише на първа страница на ежедневника „Бургас днес и утре” . Може да се каже, че туристическият бранш в България в момента е в ролята на щастливото овчарче, стига да си изиграе правилно картите. Активно вече се обсъжда пренасочването на голяма част от руските туристи, които принципно всяко лято почиваха в Турция. „Осъдиха инспектори от ТД НАП-Бургас за получаване на подкуп“ е друга тема на вестника. Върховният касационен съд потвърди Решение на Апелативен съд Бургас по осъдителна присъда на Сливенският окръжен съд, с която Спас Николов Караджов и Петя Кирова Парушева са признати за виновни в получаване на подкуп. На 05.06.2013г. в Сливен, в качеството си на длъжностни лица - инспектори по приходите към ТД на НАП-Бургас, Oфис – Сливен, в съучастие като съизвършители, в хранителен магазин, са поискали и приели от управител на търговско дружество, дар - сумата от 1000 лева, за да не извършат действия по служба (да не издадат констативен акт, удостоверяващ действително установените при извършена проверка на намиращия се в Сливен магазин, нарушения - неотчетени обороти). Престъплението, за което Караджов и Парушева са осъдени e по чл.301, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК. „Преминаването през подлеза при ОСМАТ ще е затруднено“, „Обсъдиха параметрите на проектобюджет 2016“ и „ Каналджия излиза от ареста срещу 1500 лева“ са други заглавия на всекидневника.
„Пада такса смет, скача данък сгради?” е челото на регионалното издание „Твоят ден” . Такса смет може да падне от догодина в Бургас, но ще се вдигне данък сгради. Този вариант се обсъждал за новия общински бюджет. Зам.-кметът по финансите Красимир Стойчев представи рамката за 32016 година в размер на 214 млн. лева, но без разбивки по ресори. ‚Пристанището с още две яхтени халета за Никулден“ и „ Мъж наръгал смъртоносно съгражданин заради жена си“ са други заглавия на регионалното издание.

В категории: Бургас


16
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
16
Коментара по темата
16.
Iniciator
02.12.2015 19:20:47
0
0
Всички гласували за ГЕРБ да пуснат заявления до Общината за да получат намаление на данък сгради. Така ще се усети ползата. Няма да може да се третира като купуване на избори ,но ще бъде почтено .
15.
Говорит Москва
02.12.2015 15:10:24
0
2
Да ама в Руските сайтове ПИШЕ че Руския Туристически Поток ЩЕсе насочи към нови дестинаци ВИЕТНАМ КУБА ИНДИЯ ЕЙЛАТ- ИЗРАЕЛ
14.
HighSpirited
02.12.2015 14:57:00
0
2
Много хубаво, за руските туристи, дано да дойдат, но по руските форуми масово поставят Бг, наравно с Украйна и Турция, като предателска страна и въобще не я споменават в място за почивка, страните който ще спечелят, пак според руските форуми са Гърция, Испания и Италия..
13.
бфддф
02.12.2015 14:49:57
0
3
Че кога освен по соца, обикновения човек е купувал нови коли...какви глупости пишете. Със заплата от 500-700 лв. не можеш да изкараш месеца, за какви коли става въпрос....???
12.
до Янко № 1
02.12.2015 14:21:28
0
8
Янко,ти не разбра ли че ГЕРБ са най-крадливото и лъжливо правителство?Че една мутра ,проста,арогантна и самовлюбена личност,която е подчинила всичко и съд и прокуратура и полиция и самият той е мафията -какво очакваш от такъв ?Защо си се подвел и си гласувал за тях?Те взеха 16 милиарда заем,сега се канят да вземат още 5 и къде отиват тези пари-никой не разбра.КРАДЕНЕ!И в общината и кметството е така.От данъци и такси не може само,трябва пипе за да се стимулира производството.Само с МОЛ-ове не става.Те убиха всичко,което все още дишаше преди 8 години още. Как може хора уж грамотни да гласуват за такъв ненормалник като ББ?
11.
гневен възмутен
02.12.2015 14:13:02
0
11
Бойко натисна кмета,той реши,че след като вече данък смет е много висок реши да вдигне данък сгради.Това,че някой малоумници гласуваха за ГЕРБ и ние страдаме.84% гласувахте за този човек,който безропотно изпълнява заповедите на Боко Тиквата.Срам,кмете!Ти се оказа едно мекотело и мекере!До кога ще вдигате таксите ?Създайте работни места.От асфалтирани никачествено улици и булеварди,от пасарелки и нови маршрути на автобусите не се живее.Никой не го топли,че това се прави след като ден след ден затварят много предприятия. За времето на вашето кметуване имате ли данни колко са останали без работа,колко са избягали навън?
10.
Ррр
02.12.2015 11:53:14
0
9
Господин кмете освободете директора на ОП Транспорт той е голям мушеник и схемаджия време е да си ходи
9.
д-р Сайян
02.12.2015 11:34:27
1
2
Холандският бург шизофреник пак хвана WiFi...
8.
Burgas
02.12.2015 11:25:10
0
7
Преглед на печата, жена изнасили мъж и му разби устата!
7.
уууууу!!!
02.12.2015 10:53:16
1
10
Нашия туризъм е точно робство. 3 медеца бягаш като луд за 3 кренвирши и 2 копейки. А след това 9 медеца седиш безработен и тъп и упорито чупиш града от яд и гледаш как да не прочетеш една книга или да се запишеш на един курс.
6.
*********
02.12.2015 10:45:11
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Кмета
02.12.2015 10:42:15
0
10
Покажете на Дейвид Камерон какво направихте с храма - некадърници!!!!!
4.
Истината
02.12.2015 10:40:32
4
8
Дори и без тези "руснаци" (окупирани Българи от Крим и Волга) ще се оправим. По добре е да си вземем други които имат по високи стандарти и да вдигнем нивото. Но в същност туризма ни е пълна тъпотия. Само разсейвате хората с 3 месечни работи. Няма смисъл. тУрция има 9 месечен сезон, по добре е да почнем да се конкурираме със фабрики и технология. Оставете туризма на слабите държави, фокусирайте се на технологията и инженерното произвеждане.
3.
мандраджия
02.12.2015 10:29:09
0
7
Когато сиренето прилича на гума ,значи е от палмово масло ,когато е ронливо и меко е от сухо мляко,и двете ако ги оставиш в хладилник стават като топено сирене ама развалено --Истинското сирене не се разваля дори и на стайна температура
2.
Smith
02.12.2015 10:01:19
1
13
"Причината сервизите да имат все по-разширяващ се бизнес е съвсем прозаична. Просто хората намалиха сериозно покупките на нови автомобили и здраво купуват втора ръка или въобще не купуват нищо на автопазара." - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!! Причината всички я знаят, в момента Бургас прилича на сирийски град след военно-въздушна атака, разкопани улици, незапълнени дупки, некадърно положен асфалт....
1.
янко
02.12.2015 09:32:40
5
27
Затова ли гласувахме за ГЕРБ да увеличават данъците
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си 
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори