×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тишев, Божидаров, идете си, Бургас има нужда от опозиция на ГЕРБ


02 Декември 2015, Сряда, 04:05 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Флагман архив

Лидерите на БСП и НФСБ да знаят, че в следващия вот ГЕРБ тук може да вземе и 51 съветници



От 1991 г., когато в Бургас за първи път се провеждат демократични местни избори, до днес, една партия не е печелила толкова голямо доверие. Да, ГЕРБ достигна почти тоталитарно мнозинство в ОбС със своите 29 от общо 51 съветници, създавайки на местно ниво опасен за демокрацията прецедент.

Опасен, защото, на практика, присъствието на двете други по-големи партии, наричани все още опозиция, започва да се обезсмисля. БСП със своите 5 съветници и НФСБ със своите 4-ма, вече не са фактор, дори и обединени с тримата от Средна европейска класа на Георги Манев. Това го показа и първата работна сесия, която постави и първия рекорд – за по-малко от три часа се взеха 42 решения. Тенденцията е такава, че обичайните критикари, поради недостатъчната си аргументираност и очевидна липса на подготовка за сесиите, ще продължат да губят от своето влияние и напълно ще се обезличат.

Вижда се, че и поради отказа на телевизия СКАТ да излъчва части от сесията, повечето от тези, ползвайки досега трибуната й за личен пиар, не смятат за нужно да се изявяват. Това ще налива още повече вода в мелничката на ГЕРБ, а вземането на решения в комисиите и самото претупване ще свие още повече прозрачността.

Това е вредно за Бургас!

И затова е време виновните да си подадат оставките.

Защо Николай Тишев трябва незабавно да си иде? Защото областният лидер на Столетницата загуби всичко в Бургаска област – за първи път червените нямат нито един кмет на община, а  в някои от тях дори и присъствие на съветници. На този фон – поставяйки себе си на първа линия в листата за съветници, (за да предотврати по време на изборите и най-малката вероятност да бъде изместен от някого с преференции), днес общинският съветник Николай Тишев се гласи да се кандидатира  и за поста на подалия оставка бургаски лидер Евгений Мосинов. Маневра, която в този политически момент за партията му е смъртоносна.

Някой трябва да  каже на старите пушки от тая партия

време е да се върнат в щаба и да осмислят докъде бе докарана организацията им в последните пет-шест години. Кои са старите пушки? Това са знаковите бургаски фигури на БСП, които в последната предизборна кампания бяха дали заден ход и оставиха Мосинов и Тишев да се „налудуват“. Е, „налудуваха“, сега нека да седнат Любомир Пантелеев, Радостин Димитров, Георги Киров, Стойко Танков, Тинка Желязкова, Маруся Любчева, Димитър Стоянов и да излъчат един между себе си, който да стегне останките от партията, като преди това да посочи вратата на Тишев.  Защото същите, които твърдяха, че старите в БСП трябва да отстъпят лидерството на нови лица, се оказаха най-тривиални кариерсти без качества да бъдат лидери.

В НФСБ – партията, която дишаше във врата на ГЕРБ

и с която кметът им Димитър Николов се съобразяваше на всяка крачка, изгуби огромна част от доверието на избирателя. И е погрешно схващането, че причината била в подкрепата на Валери Симеонов за правителството на ГЕРБ на централно ниво. Което не е вярно. Истината е, че тук, като цяло и в Бургаска област, патриотите проведоха неефективна кампания, в която вместо да изтъкват своите предимства като опозиция, се ограничиха в оплюване по направеното от ГЕРБ и в разказване на изтъркани вицове пред електората. Тази губеща стратегия, наложена и следвана плътно в изказванията на  областния лидер Ангел Божидаров бе допълнена и от невъзможността му интелигентно да изложи постигнатото от НФСБ на местно ниво – като внесени и одобрени докладни записки в ОбС, както и да поиска, с интелигентни доводи, доверието на избирателя като коректив на ГЕРБ.

Затова, ако големите лидери на тези две важни за политическия живот на Бургас партии четат написаното, нека си направят своите изводи и да посочат други лица, способни да върнат вътрешната енергия на реалната опозиция.

Защото процесът наистина е опасен.

В категории: Политика


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 0
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
25
Коментара по темата
25.
до 24
05.12.2015 10:53:04
0
0
Винаги има по някой луд,който да пише коментари.
Пий си редовно хапчетата,човек.
24.
Браво на Радостина
04.12.2015 12:14:17
3
1
ГЕРБ завинаги.всички да отиват в ГЕРБ.Не ни трябва опозиция,искаме ГЕРБ и Бургас напред.
23.
И анално
03.12.2015 11:36:45
0
0
И АНАЛЕН СЕКС
22.
АЗ ПАК ИСКАМ СВИРКИ
03.12.2015 11:35:47
0
0
СВИРКИ ИСКАМ
21.
*********
03.12.2015 11:18:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Ех,Радостинче
03.12.2015 10:00:47
0
3
Радостинче,в цяла България резултата на НФСБ е слаб Едва ли Божидаров е виновен за всичко,а той дори и не е в парламента,тъй че нещата не са такива,каквито ги описваш
И при БСП така .на местно ниво може би,но на национално да поемат вина Божидаров и Тишев,смешна си
Хората са прави,по-добре пиши за свирки.Там ви е силата на Флагман
19.
Браво
02.12.2015 21:23:02
3
3
Хубав анализ и верен
18.
dino
02.12.2015 20:08:29
3
0
Вие тъпуци не разбрахте ли ,че когато ГЕРБ е на власт има пари за Бургас.Когато БСП е на власт парите отиват в Варна?
17.
Неуважаеви милиционер КУКОВ - пост 16 !
02.12.2015 19:42:56
0
3
За разлика от вас, аз не съм гонен от МВР след като са те хванали да крадеш 5 торби цимент от СМК-то до КАТ, както и не аз а ти и Сава Каров ви уличиха в комисионерство на едни белязани дойче марки.
Що си касае за образование, ценз и дипломи, ами бих предпочел отново педагогика и психология, пред милиционеската школа в Симеоново, жичкаджиството в НХК и селското образование на мишока от Айтос. Виж ако имаш доказателство за фалшиви дипломи, отскочи пак до прокурор Радост Бошнакова, удари и един език та белким пак ти даде нещо женско да подушиш. Знаеш реда, ама гледай да имаш топки като те барне другия прокурор, че с показанията ти от 26.10.2015г. .... си забил ножа в гърба на хубавата прокурорка, щото хем си бил при нея в кабинета и, хем не помниш дали я познаваш, а накрая си изнесе без нейно знание СЪДЕБНАТА СПРАВКА от БРС и я раздаде на журналистите !!! Та така кабриолет кух, като НЯМАШ ТОПКИ не се прави на мъж, още повече на ЮРИСТ ..... защото не друг а пак Милчо Добрев на 27.11.2015г. ти събори Правилника за работа на общ.съвет-Бургас, сезирайки обл.управител че го прекара в нарушение чл.26 от ЗНА и подведе всички съветници от ГЕРБ, РБ, ДПС, АБВ гласували "за".

Смешни ми ЛукОФФ, дали му е приятно на кмета да има толкова некадърен поръчков юрист в съвета общински. Тръгна да съдиш Г.Дражев, ама съда осъди теб и довереника ти, засили се да се доказваш правно срещу Мосинов и пак ГРЕДА, сега ще те тествам в съда наказателен и аз.
Там ще отворим дума и за твоите пари, приходи и платени данъци на общината. Виж за олигарсите пак не си познал, защото нито можеш да си помислиш за си на нивото правно на починалият наскоро Стефан Константинов, нито на Иво Баев, Веселин Краев, а за нивото на Йордан Цонев си на светлинни години. Виж да се правиш на милиционер по заведенията и за караш момчетата от УКОРС да вдигат колите на мъже и жени, щото са те наврели на кучето в дупето, виж там си най-великата .... ЖЕНА Лукофф, жена !
Районен прокурор Радост Бошнакова е по мъжко момиче от теб Лукофф и заради мерзостите ти, сега ще понесе и дисциплинарно наказание по ЗСВ.
16.
До Милчо Добрев под №12
02.12.2015 09:59:41
3
6
Каква история бе смешник! От тези които си посочил в списъка половината са станали олигарси от крадене и присвояване и с гласовете на заблудените тогава граждани. А ти какъв филолог си, като имаш купена диплома, това е известно на всички, да не говорим за последващите ти осъждания. Хайде да не ти изкараме какви си ги говорил и вършил в общинския съвет тогава. А за сега те видяхме какво можеш на изборите, пълен провал!! Вземи се скрий в някоя дупка и не се показвай повече!
15.
политолог
02.12.2015 09:56:38
1
7
Тука нещата приличат на приятелски огън.Искам да кажа вътрешнопартиен.
14.
сексолог
02.12.2015 09:51:38
1
4
Флагман хубаво си пишете за лизане на топки и анални забавления що го карате това безхаберно момиче да ише за политика.
13.
Хрушчов
02.12.2015 09:12:19
3
7
Този "анализ" е по-зле и от материалите на порно тематика....
12.
ИСТОРИЯТА и ИСТИНАТА не е ГЕРБ !
02.12.2015 01:01:03
5
16
Много, ама много сте зле с историята на общинските съвети в град Бургас и това е, защото преписвате тук само това, което ви е дал Константин Луков - кухия кабриолет.

Първият демократично избран съвет на Община Бургас от общо - 51 съветника, СДС имаше - 34 човека, БСП - 15, БЗНС - 1, БББ - 1.

По известните имена от СДС-Бургас мандат 1991-1995г.:

1. д-р Стефан Бонев (председател на РДП, председател и на Общинския съвет, лекар);
2. Симеон Симеонов (председател на СДС-Бургас, председател на Зелената партия - еколог);
3. Златка Тенева (зам.председател на АСП, юрист);
4. Милчо Добрев (председател на НСДП, Орг.секретар на СДС-Бургас, филолог);
5. Йордан Цонев (зам.председател на НСДП, икономист;
6. Веселин Краев (зам.председател на НСДП, юрист);
7. Тодор Георгиев ( председател НДЗПЧ, икономист );
8. Красимир Радев (председател КТ"Подкрепа");
9. Катя Атанасова (зам.председател РДП, филолог);
10. Николай Димчев (секретар ОХДЦ, икономист);
11. Николай Бончев ( председател ОХДЦ, директор на завод"Хемус");
12. Федя Симеонов ( председател на ХДС, стр.инженер);
13. Николай Иванов ( член ХДС, икономист);
14. Николай Ралев ( член ОХДЦ, икономист);
15. Красимир Йорданов (зам.председател НДЗПЧ, журналист);
16. Манчо Дончев (секретар на ДП, филолог);
17. Димитър Савов (член на КТ"Подкрепа-Нефтохим", химик);
18. Снежана Пренерова ( ОХДЦ, педагог);
19. Марияна Камбурова ( секретар НДСП, юрист);
20. Мария Маркова (член на КТ"Подкрепа", педагог) - майката на Коце Марков бевш.зам.кмет Бургас сега депутат от РБ;
..................................................
..................................................
32. Ангел Божидаров ( член на РДП, филолог);
33. Яни Перифанов ( член ОХДЦ, химик);
34. Георги Сократов (член ДП, химик);
35. Таня Борисова ( член ДГИ, педагог);

До краят мандата на съвета, в него влезнаха всичките 51-човека от листата на СДС-Бургас, след като периодично се изтегляха хора към министерствата в София и парламента. Това са фактите и документите налични в архива на СДС-Бургас 1991-1995г.

Хайде сега тихо, тихо, ГЕЙБЕРИТЕ мутро-милиционери подвивайте си опашките и си набийте рогата. Историята на Бургас и то политическата от 1990г. НЕ ЗАПОЧВА с нито един от вас, определено ще е срам да завърши с вас.
11.
Божидаров
02.12.2015 00:18:45
4
16
Флагман идете си.В Бургас има достатъчно платени курви.
10.
Поли
02.12.2015 00:18:18
1
11
тази статийка от 25 октомври ли я мислехте :-)Да при фронтоваците подредбата на листата им беше-не ми говори ама много лев извадиха останалите ей
9.
патриот
02.12.2015 00:15:25
1
10
сега разбрах че като си отиде Божидаров Герб ще имат опозиция.бахти тъпата мисирка.
8.
КОРЕНЯК
02.12.2015 00:11:02
5
10
В предния общински съвет имаше двама в опозиция.Дражев и Божидаров.Каквито и да са опъваха нервите на гейберастите а мен това ме кефи.
7.
Наблюдаващ
02.12.2015 00:05:56
2
13
Радостинче-пиши за свирки моето момиче остави политиката.
6.
сеирджия
01.12.2015 23:59:21
4
14
Стана интересно.Въпросът е кой плати на безхаберните курви от Флагман да учат Божидаров на политика.Въпросът е защо в цяла България резултатът на НФСБ е слаб.Чакаме отговор от специалистката Георгиева.
5.
Ким Чен Николов
01.12.2015 22:44:14
1
5
Един мъж да има в тоя сайт и той да каже истината.
4.
бургазлия
01.12.2015 21:59:11
6
16
От цялата статия съм съгласен само с това, че Божидаров е един смешник. Аз гласувах за един от листата им, но като цяло всичко беше пародия. Само служители на телевизията, а водача им цирков палячо.
3.
кофти матрял
01.12.2015 21:18:11
7
19
Ако изборите бяха примерно след въвеждането на предстоящата нова транспортна глупост, пардон, схема, кмета нямаше да стигне и до балотаж.
А и това, което герб свърши на национално ниво след изборите, го беше свършил преди това, изборните резултати щяха да са съвсем, съвсем други.
"Анализаторката" не знам с какво мисли, че вижда 51 гербаджийски съветници в следващия съвет. Готов съм да се хвана на бас с нея, че ще са максимум 5, а най-вероятно нито един. Големите неща със знак минус предстоят, за съжаление, пак на наш гръб.
2.
Валери С.
01.12.2015 21:00:08
4
21
ВИНАТА ЗА ИЗБОРНИЯ ПРОВАЛ Е ИЗЦЯЛО МОЯ!А БОЖИДАРОВ МИ Е САМО ЕДНА ПИОНКА
1.
Купена журналистика
01.12.2015 20:58:53
9
33
Авторката , я вземи да пишеш за нещо друго мойто момиче .От местна политика нищо не разбираш . Що се отнася до скатаджийската партия, едва ли някога ще вземат повече , защото бяха поредните , които излъгаха народа и като се докопаха до парламента и почнаха да лижат гъзовете . Ама Алеко го е описал отдавна всичко - няма кой да чете ! Всичко гледа Биг брадър и други предавания целящи да отвлекат вниманието на българина от мизерията и разпада в който живее !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори