×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рекорд: Час и половина четоха обвинението срещу Марешки за рекет и побой


Рекорд: Час и половина четоха обвинението срещу Марешки за рекет и побой
Марешки твърди, че е невинен
09 Ноември 2015, Понеделник, 20:43 ч.

Делото ще се гледа по съкратената процедура

Делото срещу Веселин Марешки, обвинен в рекет и лека телесна повреда, тръгна във Варненския окръжен съд, съобщи petel.bg. Варненският бизнесмен трябва да отговаря за нанесен удар в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов, както и за рекет над Асен Миланов, собственик на пицария Ред Хот, продължил повече от месец.
Прокурорът по делото прочете целия обвинителен акт в залата, което отне рекордните над 1,30 часа време. „Искам хората да разберат, че не става въпрос за един – два шамара, а за нещо много сериозно“, обясни прокурорът.

Съдебният състав разпореди делото да се гледа по съкратената процедура, при която няма да се изслушат всички над 65 свидетели, а само около 17. Това обаче не означава, че Марешки и Красимира Колева, която също е обвинена в рекет, признават вината си. Напротив. Те отказаха обяснения в началото на съдебното заседание.

Според държавното обвинение Марешки се съгласил и платил 25 000 лева на двама мъже от ъндърграунда - Веселин Жеков и Бранимир Костадинов, да притиснат Миланов и да го „убедят“ да си дава наема на него. В онзи момент младият мъж плащал за двете заведения – на ул. „Роза“ и на ул. „Студентска“, 5000 лева.

Варненският бизнесмен се срещнал с ресторантьора и му казал, че заведенията са негови, затова и наемите вече трябва да се плащат на него. Разговорът не дал необходимия резултат. Затова аптечния бос отново потърсил за съдействие Жеков.
Жеков и Костадинов постоянно пресирали Миланов. Нееднократно му напомняли, че трябва да се свърже с Марешки, за да се уточнят за наемите. Младият мъж обаче правел всичко по силите си, за да избегне тази среща.

След нова серия от позвънявания и натиск, Миланов и Марешки се срещнали за втори път. „Ти ползваш моите заведения, а не ми плащаш наема! Ще направя всичко възможно тези заведения да не работят!“, заканил се аптечния бос.

Напрежението нараствало. „Ще ми плащаш не по 5000 лева на месец, а по 10 000 лева, защото ми дължиш пари и за терасата, която си направил върху земята ми“, добавил още Марешки. Миланов поискал документи за собственост, но аптечния бос в отговор се заканил, че ще разруши пицарията.

Марешки и Колева решили да навредят на Миланов, като премахнат изградената тераса към заведението. За тази задача се обърнали към фирмата, която е правила тентата. На място отишъл екип за демонтаж и работата започнала. Минути по-късно пристигнал и Миланов.

Между него и Марешки възникнал спор, пристигнала и полиция, която съставила предупредителни протоколи. На няколко пъти аптечния бос тръгвал и се връщал и в крайна сметка като разбрал, че няма да се стигне до демонтаж, започнал да звъни по телефона, за да предизвика проверки в заведението, с което да попречи на дейността му.

Но и Миланов не останал безучастен – подал в полицията жалба срещу Марешки. През това време Колева си спомнила за едно старо пълномощно, което има у дома, и с негова помощ подала искане за спиране тока в заведението. Независимо, че в заведението имало клиенти, техниците от компанията спрели тока. Първоначално Миланов помислил, че е станала някаква авария, но бързо разбрал, че се касае за поредния саботаж от страна на Марешки.

Обадил се на Димитров за проблема, който поискал от Еноргото да възстановят електрозахранването, но когато техниците пристигнал в пицарията ги посрещнал Марешки. Казал им, че няма да ги пусне в стаичката с ел таблото, тъй като е негова собственост. На място дошла полиция. Униформените обаче нямало как да осигурят достъп на техниците. Те на свой ред обяснили, че няма как да възстановят тока, ако не им бъде осигурен достъп до таблото. Самият бизнесмен се обърнал към Миланов с думите „Няма да ти пусна тока, защото това ще означава, че си ме победил. Ако ти ме победиш, всеки в България ще си мисли, че може да ме победи”.

На следващият ден панаирът станал още по-голям. Собственикът на „Ред хот” потърсил помощ от общинския съветник Костадин Костадинов, който вечерта на 15 октомври пристигнал на ул. „Студентска“, за да види какво се случва. Марешки също бил там. Аптечният бос извадил мобилния си и започнал да снима Костадинов. Общинският съветник решил да направи същото. Аптечният бос обаче се обърнал с гръб. В този момент Костадинов вдигнал телефона си на нивото на очите, Марешки рязко се обърнал към него и го ударил с юмрук в лицето. Аптечният бос бил прибран във Второ РПУ. В това време пострадалият отишъл за преглед в болницата, като по-късно бил настанен в отделението по неврология. През това време Димитров успял да възстанови електричеството на заведението. Миланов трябвало да изхвърли всички продукти от кухнята, тъй като качеството им било компрометирано.

Развръзката – багери започнали да рушат, а сервитьорките помислили, че е земетръс
Марешки и Колева замислили нов план. Решили да съборят терасата максимално бързо и с възможно най-големи щети. Аптечният бос лично се заел с организацията на атаката – намерил си багер, камион, работници и дори извикал охрана от Пловдив. Уречената дата била 15 ноември сутринта. Багерът трябвало да нанесе максимална щета като събори козирката, а работниците трябвало да разбият с чукове остъклението и дограмата, дори и плочките пред заведението.

Когато багерът и работниците започнали, персонала на заведението бил вътре. Хората се уплашили, помислили, че има земетресение, но като видели работниците с чукове, повикали полиция.

Колева се обадила на Марешки, за да му каже, че „работата“ е добре свършена. По-късно обаче той разбрал, че въпреки усилията, заведението продължава да работи. Това вече го вбесило. Обвинил Колева, че нищо не е направено. При опит да се оправдае с работниците, той й отвърнал: „Ти лично трябваше да седнеш в багера и да рушиш!“
Експертите изчислиха, че нанесените имуществени щети са за 14 838 лева. Освен това Миланов е предявил граждански иск за 40 000 лева за нанесените му неимуществени вреди.

В категории: Темида


2
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
2
Коментара по темата
2.
колито
10.11.2015 16:18:02
0
0
МАРЕШКИ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ТАКЪВ МРЪСНИК БРАВО НА МОМЧЕТО
1.
Анал гин
09.11.2015 21:40:18
0
3
Тоя боклук Магарешки мнооо голем го раздава, даже партия си направи преди време
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори