×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Моите съболезнования за бургаския избирател – много е незрял! Ще смелим Димитър Николов


Моите съболезнования за бургаския избирател – много е незрял! Ще смелим Димитър Николов
Валери Симеонов не е доволен от изборния резултат в Бургас
25 Октомври 2015, Неделя, 21:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Няма основание за сериозни размествания в парламента

- Г-н Симеонов, доволен ли сте от резултатите за НФСБ на тези избори?
- Естествено, че не съм доволен, как ще съм доволен? Да не съм откачен?

- Защо?
- Защото резултатите са ниски, очаквах повече.

- В някое населено място дали ще участвате в балотаж?
- В Пловдив, за другите места нямаме още информация. Рано е още да се каже.

- Това, че с ВМРО се явихте поотделно на много места, не беше ли грешка и Вие лично виждате ли вина в себе си за това?
- Грешки или не, ние сме длъжни да се съобразяваме със ситуациите по места. Това са местни избори – за местна власт, местните хора решават, местните структури решават. Не може да се говори за грешки. Може да говорим, че е грешка, че България не е Велика България като Волжка България, но историческите факти са други.

- Димитър Николов (ГЕРБ) в Бургас получи космически резултат, а НФСБ по първоначалните данни е трети...
- Данните още са непълни, социологическите агенции измерват данните в големите училища, още чакаме резултатите от селата и тогава ще можем да коментираме.

- Вотът за Николов обаче е забележителен, а Вие винаги сте го критикували много остро. Някакъв реверанс към него все пак няма ли да има?
- Не, въобще няма да му се размине оттук нататък. И трима човека да имаме в Общинския съвет, ще го смелим, защото той просто ръководи една вредна за Бургас администрация. Аз не знам какво чакат бургазлии – сцепена е църквата „Кирил и Методий”, сцепена е филхармонията. Да чакаме да се сцепи и „Св. Иван Рилски” ли, какво, за да може да има някакво обективно отношение към него? Всичко това говори за една доста тежка незрялост, колкото е да не е хубаво да се дава определение на избирателите…

- Незрялост на избирателите?
- Абсолютно!

- Но все пак Николов е направил доста неща и явно хората това оценяват.
- Кои неща е направил, недей така! Направил е мегаломански, кретенски проекти. Може ли да правиш пешеходни пътеки над „Трапезица” - в момента това се гради. Направен и към „Джъмбо” пешеходен надлез без никаква възможност за движение на инвалидни колички – това се прави в 21-и век! С една трета е намалена проходимостта по основните пътни артерии в града заради някакви безумни проекти с автобусни ленти, които пресичат от крайна дясна до крайна лява лента. Какви глупости – опазил ме Господ от такива проекти! Направи центъра на бетонов леген, на пароструйка, благодарим! Лично аз не съм доволен.

- Въпреки постоянно увеличаващия се резултат за него?
- Да, да, мога да кажа само – моите съболезнования на бургаския избирател. Дано след няколко години да е останала все още някоя здрава църква в Бургас. Аз оставам последователен в мнението си.

- Бойко Борисов преди малко съобщи, че резултатите за мнозинството, което управлява и което подкрепя, показват, че може да се продължи в същия управленски формат.
- Всеки отговаря за себе си. Той може да каже така, ние – да мислим друго. В момента, в който решим, можем да прекратим подкрепата. Това си отделна работа на всяка партия.

- На този етап е рано да се каже дали може да последва промяна?
- Напротив! Аз винаги съм казвал, че между местните и парламентарните избори няма нищо общо. Нямаме драма и няма основание за сериозни размествания в парламента. Аз не виждам някакви причини за това и в това отношение Бойко е прав, без да правя естествено някакви кардинални заключения.

В категории: Политика


Автор
30
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
30
Коментара по темата
30.
Курт до No. 16
26.10.2015 16:34:22
3
8
Аз няма да те обиждам и да те пращам на психиатър. Само ми кажи с кое не си съгласен точно! Плочките ли не хлопат по главната улица? Не разкопаха ли и асфалтираха наново велопътеката на Иван Вазов? В целия град не се ли строй по възможно най-неудобния за жителите начин? По колко работника виждаш на обект и за колко време? Светло ли е по Богориди ( ако се изгасят всички частни осветления,реклами и т.н) То много лесно да пращаш на психиатър когато не си съгласен с мнението на другия,а в същото време нямаш свое!
29.
местен
26.10.2015 15:19:36
3
6
Бедни ми Валерко,така е като си въртиш задника на всички страни!
28.
Иван
26.10.2015 12:51:56
4
11
Валери...и , Валери, комсомолски секретарю.Ти пък откога си се загрижил за църквите въобще.Колко пъти си ходил на църква и ти като мен и кога стана толкоз набожен?Кого ще смажеш бе некадърнико?Чудя се изобщо откъде в Бургас се намериха и толкоз тъпанари да гласуват за теб.b2ef8
27.
boncho
26.10.2015 12:48:34
4
11
Симеонов май много си е повярвал откакто е в парламента и се появява
по често по TV. На национално ниво имат 1-2 добри инициативи, които минаха, но май не разбират че на този етап от тях нищо не зависи. На ГЕРБ просто им е удобно да имат такъв партньор който уж е много принципен, но накрая отстъпва защото ставало дума за "националния интерес". Общо взето са си смешници, които този път се издъниха и в бастиона си Бургас. В едно обаче Симонов е прав - на града не му трябваше такъв общински съвет, който ще гласува всичко, което излезе от администрацията на общината. За 8 години кмета Николов направи 2 хубави неща в Бургас - върна добрия облик на морската градина и осъществи проекта за кръговото към южното черноморие и М.Рудник. Другите проекти са лоши, скъпи, не добре изпълнени и вкарват всички нас в дългове, които можеше и да не са такива. В общината има спешна нужда от промяна на ключови фигури, пък и трябва да се опитат да не работят само с 3-4 "наши" фирми че взе много да мирише на корпуция на всички нива. Ако нещо е много нужно на общината в този нов мандат на Николов това е нуждата от нова бизнес среда в града. Трябва да се създадат условия бизнеса да иска да дойде тук. Истинския бизнес - този който произвежда нещо и му трябва работна ръка. Погледнете около Пловдив или Стара Загора - пълно е с малки модерни предприятия които работят предимно за износ и дават добри заплати. В Бургас няма НИЩО такова. Защо? Високи местни такси и липса на промишлена инфраструктура - това е. Европарите, на които се крепят инвестициите в община Бургас свършват през 2020, после какво правим т.е. от къде ще дойдат парите които трябва да връщаме по кредите с които дофинансираме проектите?
26.
Кур
26.10.2015 12:40:11
2
0
Към ном.16.То все бива безочие,все бива злоба,все бива тъпанаршина и черногледство, ама цял бивол на мезе не бива.Малоумник тъп, иди се прегледай на психиатър и ако доктора евентуално ти каже, че ти няма нищо, кажи на доктора той да се прегледа.e
25.
Марио
26.10.2015 12:36:19
1
4
Кметът има много добър пиар, г-н Симеонов. Благодарение и на вас!
24.
Мартин
26.10.2015 10:04:01
5
14
Подкрепял съм НФСБ и точно заради подобни изказвания ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПЯ нито за парламент нито за каквото и да е, не те е срам Симеонов, не те е срам!
23.
БГ резил
26.10.2015 08:59:01
2
4
С такива велики длъжности в листата като репортер, водещ, оператор, тонрежисьор, (хигиенистката на СКАТ липсва нещо в цялата схема) не се печелят избори. Но и аз мисля като №9...
Разбрали са се бат' Бойко, откраднаха малко гласове от БСП, (макар да беше излишно) ще размести сега листата и лично ще се насочи към София.
22.
АЗ
26.10.2015 08:03:17
1
10
ПРОСТАК
21.
тъпанаря
26.10.2015 07:30:45
2
17
Няма как да наричаш избирателя незрял тоест глупав и да очакваш успехи,герб залагат на популярни по места личности и за това печелят,вие с вашите неизвестни бойци няма как да вземете гласове,ето при нас така и не бях чувалл кой ви е кандидата въпреки че имаше плакати и прочие ....................иначе харесвам политиката ВИ,харесвам идеите ВИ.успехи
20.
смях
26.10.2015 07:22:49
3
22
Злоба голяма-така политик не се става-първосигнален австралопитек.Щял да смила.Толкова години не се научи.Отиди и поздрави победителя-така се прави ,за да те харесат.
19.
Реалност
26.10.2015 05:18:53
2
20
Гледам коментарите и не мога да се начудя. Тъпи били избирателите, защото не гласували за опозицията.Ами за кого да гласуват? Опозиция реално няма.Има няколко плямпала смешни, как да гласува човек за тях? Може би Д-р Миразчийски има шансове при повече конструктивност и организация. А така наречената "опозиция" можеше да се обедини, а не да обвинява избирателите.
18.
Малоумен
26.10.2015 03:43:39
12
18
Вървим към соц тоталиризъм. Без опозиция сме наникъде. А в Бургас опозиция е единствено СКАТ и партията й. От ГЕрб съвсем са се разпасали. Аман от грандоманщина! Скоро бургазлии ще плачат заради избора си. Уви, така и не проумяха, че кметът-слънце няма да огреее навсякъде... То пък къде ли огрява! Ей, не всичко, що блести, е злато!
17.
виолин
26.10.2015 02:46:28
3
8
жалкар отвсекъде ,оле,оле
16.
Курт
26.10.2015 02:01:56
9
30
Номер 10 е прав. 80% от 45000 гласували е 36000. Толкова ли са жителите на Бургас? И дали другите не са гласували защото са решили ,че така и така ще изберат техния фаворит (Митко Момата) или са решили,че не виждат перспектива в никой от кандидатите? Не одобрявам нито Валерката,нито олигофрените Ангел Божидаров и Георги Дражев. Евала на д-р Миразчийски. Ама не попадна на партия и партньори! Обаче факт е некадърното стройтелство, планове и т.н Добре,Митко Момата може да има желание да направи нещо,но е обграден от екип некадърници и мошеници! То не е само бездарно направени улици и площади ,смешни велосипедни пътеки,изнасилени изказвания.Ами на всеки жител само ще кажа да се разходи по Александровска,между общината и гарата . Всяка плочка хлопа,а ги правиха миналата година. 2 години газехме в кал за уж по-добър център и след 1 година стъпваме по плочки дето се обръщат и пръскат кална вода. Ами уж готовата преди 5 години велосипедна пътека по бул. Ив. Вазов? След 2 години напълно разравяне и асфалтиране наново! За чия сметка? Ами отдаването на всички проекти на фирма Трейс? Ами започналите десетки проекти из Бургас с по един - двама работници на всеки? Ами за тъмните улици,за чието осветление се разчита само на частните обекти( Дори Богориди в участъка между Републикаска и ресторант Златна Котва) ? И т.н и т.н Опомнете се ! Изисквайте! Повръща ми се като чуя "Ами Йоан какво направи?" Ами ако му се бяха паднали тези пари тогава той имаше толкова подготвени хора,специалисти,икономисти,архитекти и т.н.,че Бургас щеше да светне! Ама Българина е овца! Ами дайте ну още няколко стотици милиона на Момата и кликата му и го възхвалявайте !
15.
IZO
26.10.2015 00:10:13
0
17
Д.Николов трябва да почерпи цялата телевизия скат и нфсб за подкрепата.Г-н Симеонов .по малко говорете и повече се ослушвайте,С тази политика вие сте най-големия ИЗБИРАТЕЛ НА бургаския кмет-НАЙ ГОЛЕМИЯ.
14.
by the way
26.10.2015 00:02:45
7
27
Бургазлии не са незрели,бургас е пълен със селения и за това резултата за момата е като за мутрата в Галиче!Те не могат да разберат,че като няма опозиция се отива към тоталитаризъм на луковци и другите лукови глави в общинския съвет!!!
13.
бай Гошо
25.10.2015 23:57:48
7
23
Симеонов е виновен за този и за предишния уродлив резултат на ГЕРБ в Бургас. Симеонов подкрепяше безрезервно Николов през първият му мандат. Откраднаха се над 250 милиона лева. Всички тези пари се прехвърляха към частни сметки предимно през "строителната програма" на общината. Хората пък си мислят, че "нещо се строи" в Бургас и гласуват за ГЕРБ. Кражбите са космически. След третият мандат на ГЕРБ Бургас ще е напълно ограбен, фалирал град с над 300 милиона лева дългове.
12.
Do #10
25.10.2015 23:25:31
17
3
Теб съм те ебал в гъза, паляк!
11.
гого
25.10.2015 23:10:37
8
13
Валери Симеонов става все по-прозрачен.Както каза по-долу Urdoviza, с подобна политика е за никъде.Обаче аз смятам, че всичко това е постановка и партията му ще се разпадне.Валери си мисли, че може да върне времето назад - жалка работа!
10.
GERBERO-KOMUNOIDI
25.10.2015 22:57:26
12
23
45000 ot 186000 - kolko da e razmazvasha pobedata, sled kato 141000 burgazlii SA IGNORIRALI IZBORNOTO SI PRAVO ? Ne pobeda, a VYZDARJANIE pri polojenie ce 70% ot izbiratelite NE SA GLASUVALI !
9.
bingo
25.10.2015 22:55:22
13
38
Валка ако искаш наистина да изместиш Николов, трябва още от сега да намерите читав кандидат с добра визия и остър ум, който да убеди невежия бургаски избирател, че всичко което е започнато от тази администрация ще бъде довършено, но с подобрено качество и по-голяма прозрачност. Ти изкара в последния момент кандидат, който може да е познат на някой хора, но по-голямата част от бургазлии даже и не са го чували. Явно Бойко ви нареди да не се пънете много на тези избори че може да объркате разпределението на баницата и вие клекнахте. Вашата партия беше единствената която можеше да се опъне на статутквото, но явно и вие вече сте от него. Бургазлии винаги ще сравняват града с това което е било при Йоан, и не ги интересува че се строи некадърно, че го крадът, че няма адекватни медицински услуги, че за да си регистрират имущество в данъчното чакат като малоумници на стълбите натъпкани като сардини. Явно кокала в Софето е дебел и не ви се занимава вече с града ни.
8.
Kiro
25.10.2015 22:46:27
19
21
Хахаха тъпо ти е нали, Симеонов
7.
Стефан Стоянов
25.10.2015 22:36:10
23
19
Защо не се гръмнеш бе олигофрен !!
6.
pitona
25.10.2015 22:33:37
23
15
simeonov q pokaji respect kam pobeditelq, tova che burgazlii ne sa glasuvali za teb ne trqbva da te kara da plachesh , a da se pdoborqvash, i ti imash mnogo treski, suzdade oligofrena volen samo zaradi tova zaslujavash razstrel na mosta. Odelno ste okupirali vsichki medii, kakto napravi dogan, Ne si nikakvo cvete!
5.
ноу комент
25.10.2015 22:32:56
19
29
То малко остана кмета Слънце да сцепии църквата Св.ИванРилски новия път на Щрабаг за оная безумица до БСУ отнесе градинката доЦърквата по време на службите в неделя Турския Шофьор на Валяка клатеше целия Храм сякаш имаше Земетресения а храм СветиАтанасий в кв.Изгрев кмета слънце ПОЗВОЛИ на ДанчоМентата отДПСда строи на1метър от оградата на храма 10етажна кооперация
4.
Георги
25.10.2015 22:31:39
19
35
Съгласен. Миразчийски буквално нямаше кампания, нямаше програма - едно нищо и огромни очаквания и огромни приказки как идва вятърът на промяната. Би било хубаво, но не става така.
Жалко, че пак герб ще има мнозинство и ще си правят каквото пожелаят без да чуват друго мнение, защото това Луков и компания са селяндури, а не нормални хора.
3.
Urdoviza
25.10.2015 22:25:05
15
47
Пълен провал на т.н. патриоти!Нелоша партия със някои смели иновативни идеи,с грижа за малкия човек,но...с тези кухи лейки говорещи по СКАТ,с ченгета,с тези аутсайдери ,които предлагате за кметове губите много и не само в Бургас-много слаба кадрова политика!!!
2.
ТТТ
25.10.2015 22:23:18
28
33
Колко малоумен трябва да си за да гласуваш за тея мошенгии Николов и комп. КОМИСИОНЕРИ.Ще свършиш Мите като Йоан след третия мандат.Лека
1.
_nib_
25.10.2015 22:19:54
12
39
Валка,а може просто да са разбрали най-голямата заблуда на демокрацията-изборите.За да си мисли простолюдието че нещо зависи от него.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори