Вижте храните, които водят до най-висок риск от рак
23 Октомври 2015, Петък, 21:19 ч.
Изследването е направено от СЗО, само в Англия са починали 150 хиляди души
Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.
150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.
Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.
Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.
В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.
В категории:
Здраве












Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна
01/08/2025, Петък 21:03
1



Как да се отървем от паяците у дома
01/08/2025, Петък 20:24
0



За какво служи малкото копче на предпазния колан
01/08/2025, Петък 20:00
0

Тигър уби работник в зоопарк в чужбина
01/08/2025, Петък 19:59
0

Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер
01/08/2025, Петък 19:34
1

Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция
01/08/2025, Петък 19:21
0

