Вижте храните, които водят до най-висок риск от рак
23 Октомври 2015, Петък, 21:19 ч.
Изследването е направено от СЗО, само в Англия са починали 150 хиляди души
Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.
150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.
Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.
Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.
В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.
В категории:
Здраве






Нафтата с ново попълнение
30/04/2025, Сряда 22:00
0

Каза, че има опит с...
30/04/2025, Сряда 21:48
0



Прави любопитен ход?
30/04/2025, Сряда 21:00
0

Тръмп с интересно изказване за Путин
30/04/2025, Сряда 20:48
4

Земетресение близо до България
30/04/2025, Сряда 20:24
0

Огромна трагедия в Индия
30/04/2025, Сряда 20:00
0

Екшън в Перник
30/04/2025, Сряда 19:48
0

Путин с показателен ход
30/04/2025, Сряда 19:24
4

Счупен ли е българският F-16?
30/04/2025, Сряда 19:10
6

Зеленски с притеснителни думи за Русия
30/04/2025, Сряда 19:03
7

Фрапантен инцидент в България
30/04/2025, Сряда 18:40
1