Вижте храните, които водят до най-висок риск от рак
23 Октомври 2015, Петък, 21:19 ч.
Изследването е направено от СЗО, само в Англия са починали 150 хиляди души
Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.
150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.
Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.
Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.
В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.
В категории:
Здраве






Показа безкрайни крака
16/06/2025, Понеделник 21:57
0

Стегна куфарите за Гърция
16/06/2025, Понеделник 21:40
3

Закъса много
16/06/2025, Понеделник 21:20
0

Двойка на обща възраст над 200 години се радва на първа рожба
16/06/2025, Понеделник 20:48
0

Показа се с лъскаво Ферари и...
16/06/2025, Понеделник 20:33
10

Синът й се размина на косъм от смъртта
16/06/2025, Понеделник 20:20
1

Сполетя го голям ужас
16/06/2025, Понеделник 20:00
0



Див екшън в голям роден град
16/06/2025, Понеделник 19:24
0





Заляха я с критики
16/06/2025, Понеделник 18:40
3