Вижте храните, които водят до най-висок риск от рак
23 Октомври 2015, Петък, 21:19 ч.
Изследването е направено от СЗО, само в Англия са починали 150 хиляди души
Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.
150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.
Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.
Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.
В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.
В категории:
Здраве
Бивш национал на Еквадор бе екзекутиран показно в Гуаякил
Как да премахнем миризмата на цигари от дома и колата - доказани и ефективни методи
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
