×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман: 13 години и 4 месеца затвор за Венцислав, разбил с тесла черепа на горския Тодор Атанасов


Първо във Флагман: 13 години и 4 месеца затвор за Венцислав, разбил с тесла черепа на горския Тодор Атанасов
Близките на убития ще получат по 100 000 лв кръвнина
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Октомври 2015, Сряда, 20:00 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: архив Флагман

19-годишният убиец беше оправдан по обвинението, че извършил екзекуцията по особено мъчителен за жертвата начин


Бургаският окръжен съд постанови 13 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим за Венцислав Делев, който извърши жестокото убийство в карнобатското село Невестино в края на 2014 г. Магистратите наложиха максималното наказание от 20 години, поискано от прокуратурата, но тъй като делото се гледаше по съкратената процедура, то бе намалено с 1/3.

Двете дъщери на жертвата ще получат по 100 000 лв неимуществени вреди, въпреки че поискаха по 250 000.

Съдебният състав оправда 19-годишния младеж по обвинението, че деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин. В своята пледоария адвокат Благой Потеров надълго и нашироко обясни през разплаканите близки на жертвата Тодор Атанасов, че той най-вероятно е изпаднал в безсъзнание още след първия удар в тила с дървен сап и не е усетил последвалите 10 с посичащо средство, най-вероятно тесла или малка брадва. Убиецът е предал на разследването само едното оръжие, а другото е скрил. /ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ/

Защитникът му логично оспори това твърдение на съдебния експерт. Според адвокат Потеров всичките удари са нанесени със сапа, който завършва с метална шина с два пирона. „Анализът не е правилен. Няма друго хладно оръжие. Няма правна логика подсъдимият да признава всички свои действия, а да укрива друго оръжие”, каза в съдебната зала Благой Потеров.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Бургас.

В категории: Темида


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
ЗА СМЪРТНА ПРИСЪДА
22.10.2015 10:37:36
0
1
Да се върне смъртното наказание,такива помияри трябва да се убиват на момента,какви дела и присъди!Щом има умишлено убийство,убиваш невинен човек и ще лежиш 13 години,та той за 5 ще излезе и отново ще убива,тогава пак ще търсим виновните!Осъзнайте се и давайте присъди както в Европа,защото не можем да ви търпим своеволията!Какво е това правосъдие,няма да го хрантутим убиеца долен в затвора от нашите данъци откъде на къде!!!!!!!!!!Смърт за това копеле мръсно,УБИЕЦ!!!!!!!!!!
11.
до 10
21.10.2015 20:17:04
0
3
до кога ще констатираме фактите ? не думи а дела трябват !
10.
Карнобатлия
21.10.2015 16:44:45
0
7
В Англия за 2 патки дават 12г. затвор, за една лисица 5г., а тук за човешки живот дават 13г. Бахти скапаната държава и скапаните и закони!!!
9.
До вас
21.10.2015 16:33:05
0
7
Държава няма, тя е абдикирала, всичко е на автопилот. До тези които искаха американската демокрация ето това ражда тя, само с разликата, че ако този 19 годишен беше в Америка, то същият щеше да получи смъртна или доживотна, а тук признал се виновен и 1/3 надолу, щял да се поправи, млад бил, като излезе пак ще убива!
8.
*********
21.10.2015 15:11:26
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
пише се ЕКЗЕКУЦИЯ !!!
21.10.2015 14:46:27
0
4
19-годишният убиец беше оправдан по обвинението, че извършил екзакуцията по особено мъчителен за жертвата начин
6.
OT ZATVORA
21.10.2015 13:12:11
3
6
YBIEC GADEN DOLEN SHTE TE IZMACHVAM PO NAI MUCHITELNIA NACHIN OCHAKVAM TE SKAPANQK
5.
*********
21.10.2015 13:08:29
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
4.
shte gorish v ada cqla vechnost
21.10.2015 13:05:20
2
8
shte te izmachvat denonoshtno sytrin obed i vecher shte sajelqvash che si se rodil izmet gadna dolna mursho skapana DA GORISH V ADA!!!
3.
запознат
21.10.2015 13:01:57
3
11
От къде я измисли тази тесла Петре? май само в твоята глава има тесла?!
2.
Jalki presadi - za vrashtane na smurtnoto nakazani
21.10.2015 12:55:43
6
10
Nenormalna darjava toi shte izleze v razcveta na silite si shte e mlad a choveka v groba kakvi sa tezi smeshni prisadi za ymishleno ybistvo trqbva da varnat smartnoto nakazanie tova presada li e toi kato raboti shte izleze za okolo 10 godini napravo mislq da se maham ot tyka nqma nito zakoni nito badeshte tozi zaslyjava ako ne smartno nakazanie to pone do jivot da e v ratvora i da raboti kato rob nai tejkata rabota kakvi sa tezi zakoni 13 godini za ymishleno ybistvo
1.
007
21.10.2015 12:49:09
1
22
Явно адвоката е бил добър, но и Законите позволяват да се стигне до такава присъда. Жалко за убития...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори