×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! РУП-Карнобат арестува 34-годишна главатарка на група за масова покупка на гласове


Извънредно! РУП-Карнобат арестува 34-годишна главатарка на група за масова покупка на гласове
От прокурор Щиляна Петкова в тази сграда зависи дали ще се стигне до пълното разплитане на случая – основно кой плаща и за кого отиват гласовете
18 Октомври 2015, Неделя, 13:06 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Архив на Флагман.бг

Цяла нощ сме разпитвали, остават още 35 човека, но ще мълча заради образуваното досъдебно производство, каза шефът на РУП-а Пламен Чолаков
РУП-Карнобат проведе брилянтна операция на територията на село Екзарх Антимово, където е разбита организирана група, подготвяща покупката на голям брой гласове за определена листа и кандидат за общински кмет, узна Флагман.бг.

Това е първият  случай, при това сериозен,  на реално свършена работа от страна на органите на МВР в Бургаска област. Във всички останали 12 общини цари предизборна тишина и плътна информационна завеса.

Покупката трябвало да се реализира в ромската махала. В селото три четвърти от 800-е му жители са цигани. От техния вот до голяма степен зависи избора на общинския кмет, както и поне още един съветник в местния парламент.

По данни, с които Флагман.бг разполага, в присъствието на поемни лица от различни политически сили, полицаите са претърсили първо гаража, а после и къщата на 34-годишната Катя И.С. - известна в Карнобатска област с бялото си БМВ и като собственичка на магазин за дрехи втора употреба в центъра на Екзарх Антимово.

В антрето на къщата й е намерена черна чанта с тетрадка вътре, в която са били описани 41 лица с трите имена от същото село, с ЕГН-та срещу всяко от тях. В черно портмоне на същата чанта са намерени и две лични карти на млади жени, както и две дебитни карти от различни банки, водещи се на имената на Димка Ч. и Антоанета Р.

Търговката Катя И.С. е вписала в показанията си пред полицията, че двете лични карти били на нейни братовчедки, оставени за съхранение, а дебитните карти били на жени, които й дължали пари.

Шефът на РУП-Карнобат Пламен Чолаков потвърди за приключилата операция, но отказа коментар.
„Цяла нощ сме разпитвали хора, остават ни още 35 души, образувано е досъдебно производство“, заяви Чолаков, по чиято заповед е обезвредена групата за покупка на гласовете.

Ключова фигура в групата е бил Ради А.Г., също от Екзарх Антимово – ром, ползващ се особен вид закила пред определени влиятелни хора в община Карнобат.

Флагман.бг установи, че досъдебното производство се води от прокурора в РП-Карнобат Щиляна Петкова.

Два екипа на Флагман.бг пътуват към Карнобат и Екзарх Антимово. Очаквайте пълни подробности – за кого са гласовете, с чии пари е било планувано плащането

В категории: Карнобат


12
Коментара
Бунт в "Икеа" и "Метро"
Бунт в "Икеа" и "Метро" 01/05/2024, Сряда 18:20 1
12
Коментара по темата
12.
Победител
23.10.2015 20:56:01
0
4
Приказка за кмет и син
- Тате, тате тук на тая снимка май си пиян!
- Не се казва пиян мойто момче, а леко пийнал.
- Добре де, леко пийнал, ама си пиян. Тате, тате, ама пише, че имаш любовница. Вярно ли е бе тате?
- Не бе Иванчо нямам любовница, а само пазителка на достойнството ми.
-Аааа и затова ли иска мерцедес, къща и почивка.
- Затова татевото, защото много се труди върху достойнството ми.
-Добре, ами на мен ще купиш ли къща на морето?
-Ще ти купя, когато спечеля изборите, всичко ще ти купя.
-Тате, тате, тя жената като стане бизнес дама по-умна от мен ли ще стане.
-Не сине, само по-богата, ти и сега си умничък.
-Тука пише, че балдъзата, шуреят, баджанакът искат много работи. Ама те много искат бе тате, за мен няма да остане.
-Ще остане сине, много ще остане. На тях ще дам по-малко да ги залъжа, а на тебе всички общински милиони.
- Наистина ли бе тате. Ама тя твоята банкова сметка няма ли да се пукне?
-Не сине, няма, има още много място. Сега като спечеля изборите ще видищ как баща ти ще си вземе мнооого общински милиони, как ще победи Бойко Борисов на канадска борба и как Карнобат вече ще се казва Лос Димитрос.
- Тате, ами аз за кого да гласувам тогава, за да спечелиш мнооого милиони?
-Абе Иванчо, твойта ......., кога ще поумнееш? На кого си се метнал такъв тъпанар?
- Ами на тебе бе тате. Нали казват "Каквото и...о, такова излязло"
-Ах ти.......................
11.
Карнота
19.10.2015 14:31:13
6
3
ВСИЧКИ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГЕРБ!
10.
До 9
19.10.2015 10:49:44
4
5
Много си заблуден 9-ти,че съм Вярчето.А що се отнася до израза "крадеца вика дръжте крадеца" той определено се отнася до твоят любим Г.Д,който явно защитаваш.Никой друг не води толкова гнусна,долна и лъжлива пропаганда както Г.Д,ама той човека да не забравяме,че е агент Вълевски и така е обучен.Трудно се преодолява такава закваска.
9.
do7
18.10.2015 21:44:52
6
3
Крадеца вика дръжте крадеца. Вярче,този път номера няма да мине.Всички те знаем каква продажна маймуна си.Където и да ходиш осираш всичко.Минчо как се хвана с теб?Само да му петниш "чистото "име.
8.
Петко
18.10.2015 21:29:49
0
6
7000 гласа x50 лв. = 350 000 лв.М.Г. после откъде ще ги избива?
7.
До Кенов
18.10.2015 19:09:30
2
9
Абе,момченце,винаги си ми бил антипатичен ,защото си въздух под налягане,обаче самочувствието ти е до небесата.Слез малко на земята,защото в един момент така ще се изплющиш,че свят ще ти се завие.Първо познавам много добре Катя и знам,че тя е върл поддръжник на Г.Д,следователно,ако са я хванали, тези гласове са били за него,а не за някий друг.Виждам,че се опитваш да внушиш,че гласовете са за друг,ама няма да стане.Доколкото чета и "свидетелка"си си намерил и нейното мнение точно съвпада с твоето,е браво добре си се изучил в лъжите.Колкото обаче да се пънеш Г.Д няма да стане кмет и той си го знае.Иначе едва ли щеше да привиква на дружеска почерпка дори метачките от предприятието.Дочух,че и учителките от детските градини и училищата е опрял.Това на какво го прилича-притиска хората и ги плаши,че едва ли не ,ако не е той кмет и край ,закрива се всичко.Същевременно чешмата от така хвалените проекти и то пред общината ,вече 2 седмици е запушена.Явно хората са били заети да се срещат с" бащицата" и затова не са могли да си свършат работата.Гледам и парка как добре е обрасъл.Може би това е нарочно,за да събират сено за животните, в така наречения зоокът. Сега се сещам,че на вашето откриване Г.Д се изказа,че "властта не е цел.а спасение за Карнобат"И затова да попитам от кого ще спасява града,нали 8 години той дерибействаше .Та значи от себе си ще го спасява.Майтап голям.Кенов,в листата ,която е резервна за Г.Д,фигурират лица,които са толкова компрометирани,че не знам кой ще гласува за тях.А пък господина,който се каните да подкрепяте за кмет ,не случайно се натиска за пореден мандат.Още отсега виждам как точи лиги,защото едни 36 милиончета са се засилили към Карнобат за водния цикъл.Каква ли комисионна ще гушне господина,а може и ти да намажеш и затова така драпаш пак той да стане кмет.Затова си и толкова активен и плюеш по всички.Друг е въпроса защо му е на Карнобат този воден цикъл и с какво ще допринесе за развитието на града.А ,да Г.Д ще се обогати с още някое и друго милионче,ако пак успеят да му купят мандат.Да ти кажа ,обаче,баламите,ако не са свършили,поне доста са намалели и аритметиката ти няма да излезе,колкото и листи да направите.А що се отнася до Катето,защо не питате преди да се хванете с нея да ви купува гласове .Сега единствения ви полезен ход е да плюете и да обвинявате други ,заради вашия провал с купувача.
6.
????
18.10.2015 18:46:56
3
13
Купуват гласове за измислената листа на депутата Кенефов и любимия на всички КМЕТА точка. А неговото цирикане е крадеца вика дръжте крадеца
5.
запознат
18.10.2015 14:40:44
1
16
За Катя не зная,но Ради е човек на Г.Димитров. Щом я защитава значи са заедно.
4.
Ами като преди
18.10.2015 14:28:18
0
11
Каквото каже К. Чанев това ще стане. Там в това село са по паричките, има да обещават на тоя и оня, ама ще гласуват за Димитров. Като мине 25ти ще видим по села и паланки за кОго са гласували.
3.
Т.Б.
18.10.2015 13:54:33
1
16
Всички знаят за кой купува гласове.М.Г.Си купува кмет.А първия коментар"крадеца вика дръжте крадеца".
2.
пак ами сега
18.10.2015 13:40:20
6
12
Щом Щилияна Петкова е хванала случая, значи е за защита на Бумбала
1.
Ами сега
18.10.2015 13:35:57
1
15
Селото винаги гласува организирано и за БСП. Досега това означаваше за Г. Димитров. И макар той да е вече със собствена Левица, а кандидат- кмет да е съпругата на селския кмет К. Чанев, която е от листата на БСП, вероятно купуване ще има не от страна на червените. Години наред бивши затворници раздават пари по време на избори в Антимово. Не се крият много- много даже. И ГЕРБ са давали, и злощастният ЛИДЕР преди. Ами сега?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот Масова практика: Живееш под наем, въпреки че имаш апартамент Масова практика: Живееш под наем, въпреки че имаш апартамент Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на ПП, няма да са легитимни, съобщиха от ПП Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет Трети случай на коклюш в Сливенско Трети случай на коклюш в Сливенско Всички случаи са хоспитализирани, протичат леко, без усложнения На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ Вижте програмата, която са подготвили от Общината МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева Приходите, помощите и даренията по КФП към март 2024 г. са в размер на 15 757,1 млн. лв. или 20,9 % от годишните разчети Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница „Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата”, казва председателят на ДПС Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Пострадала е и възрастна жена Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г. – 2026 г. и да приема между 25 и 30 души годишно
Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори