×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков: Бургас ще развие туризъм с обединение на бизнеса, по-нисък патентен данък и яхтени пристанища


Живко Табаков: Бургас ще развие туризъм с обединение на бизнеса, по-нисък патентен данък и яхтени пристанища
Живко Табаков се срещна с представители на туристическия бранш в региона
14 Октомври 2015, Сряда, 18:19 ч.
Автор: Емел МАХМУД снимки: Авторът

Градът трябва да бъде целогодишна туристическа дестинация, категоричен е Табаков

Развитието на туризма в Бургас и превръщането на града като целогодишна туристическа дестинация е един от основните приоритети на Живко Табаков, който е кандидат за общински съветник от листата на Реформаторския блок. 

Той се срещна днес с представители на бранша. На кръглата маса бяха обсъдени проблемите в сектора, както и нови идеи за развитието му. Живко Табаков каза, че една от най-важните е да се създаде нова неправителствена организация, която да обедини бизнеса в общината. Тя ще помогне на местната власт при вземането на решения в сектора, както и ще бъде връзката между Община и държава.


На срещата Живко Табаков и представителите на туристическия бранш обсъдиха проблемите в сектора, както и идеи за развитието му

Кандидатът за общински съветник обясни, че недостигът на кадри е най-сериозният проблем на сектора в региона. За задържането на кадрите и постоянната им ангажираност е необходимо целогодишната заетост. Тогава бизнесът ще осъзнае, че трябва да се инвестира в кадри, категоричен е кандидатът за общински съветник.

Ако бъде избран за общински съветник, той пое ангажимент да предложи намаляване на патентния данък в общината. Като по този начин хората от бранша да бъдат облекчени финансово, за да могат да инвестират за подобряване на условията, които предлагат.

За да стане Бургас целогодишна туристическа дестинация Табаков е категоричен, че трябва да се работи в развитието на културно-историческия туризъм чрез рекламиране на маршрута „Морските крепости на България”, както и конгресен туризъм, който може да се случи след построяването на зала „Арена Бургас“.

Сред основните приоритети, залегнали в програмата му, са и развитието на  културно-историческия туризъм, на яхтения и круизен туризъм, уикенд туризма, както и привличането на гости от съседните държави – Гърция, Румъния и Турция.



„Развитието на яхтения туризъм е много важно. Но преди да привлечем яхтсмени от други държави, трябва върнем българите, които си държат плавателни съдове в другите страни заради по-ниските такси. Това може да стане със сваляне на пристанищните такси“, обясни Табаков, като добави, че за развитието на този вид туризъм може да стане единствено чрез промотиране на страната ни.

Кандидатът за общински съветник Живко Табаков е с номер три в листата на Реформаторския блок.

В категории: Местни избори'2015


Флагман.БГ Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си 03/06/2024, Понеделник 13:00 0
Флагман.БГ Заловиха шофьор с близо 4 промила алкохол Заловиха шофьор с близо 4 промила алкохол 03/06/2024, Понеделник 11:59 0
33
Коментара по темата
33.
Живко Глупаков
17.10.2015 18:03:38
0
0
Този години наред плашеше с охранат на Диневи.....осъзнайте се бе!!!!!
32.
ей сега
16.10.2015 22:31:14
0
3
Ей сега ще ви кажа стоят нещата, някои от драскачите са от кухнята на РБ, като гледам какво пускат, но и аз поназнайвам нещица. СДС и ДСБ започнаха да кроят своите далавери преди няколко месеца, за тях е важно да вкарат изпитани чички, които знаят от кого да вземат и на кого да дадат. Купиха незнайния "лидер" на НПСД с обещания, че няма да му пипат бизнеса /има баничарница човека/, а Митев нали е шеф на БАБХ, та от там си осигуриха този индивид. Другия, който ми изглеждаше по-коректен, но говореше едно, а вършеше друго е шефа в Б-с на БЗНС. След като и осигуриха мнозинство в РБ решиха, че могат да си правят каквото поискат и поставят всевъзможни условия и да се опитват да унижават най-младата партия в блока, но забележете - с най-много гласове в Бургас /справка избори 2013/. Но сметките им са без кръчмар, защото при тази кампания и набедения водач са гола вода и Табаков ще ги отвее на 25.10. Бори се да пренареди отгоре листата, но дори и да не успее да измести псевдо водача пак ще има най-много гласове и ще види, че листата е наредена, за да обслужва начии интереси. Всички нормални хора, които поназнайват от политика в Бургас, знаят, че чичо Тошко и знахаря Митев са хора от "сой" - обслужват главно и само себе си. Факт е, че само хората от листата на ДБГ и тяхното ръководство не са били участници до сега в нито една друга партия и не се свързват с тъмното минало на тези двама господа. Именно поради тази причина тази млада партийка не е удобна на старите муцуни, защото няма да могат да си редят картите необезпокоявани. Но г-да ще ви кажа едно - този път сметките ви са криви, бургазлии са умни хора и ще използват преференцията, за да си изберат хората. Ще си скубите косите на 26.10 - поне тези които имат. Вън на старите корумпирани индивиди от управлението !!!
31.
хаха
16.10.2015 21:13:11
0
2
Работил си с този "шут" или си работил ЗА него и затова не си доволен. Уточнявайте ги тези неща ;)
30.
Neznaiko
16.10.2015 21:01:35
0
1
Даммм не ставало с туризъм! А някой да забеляза, че от 3 години се мъчи кмета да докара IT компании, за които толкова много ревете, но успяха да докарат едва 1 :) Нямаме какво да им предложим. Мислете малко. Има логика и то голяма в думите на Живко Табаков и не се съмнявам, че той ще го докаже независимо, че ще е само общински съветник. Не е нужно да си на огромен пост за да промениш нещо, ако имаш желание! Успех Живко.
29.
Топаловски
16.10.2015 20:58:48
2
1
Като ви гледам некадърните коментари ми идва и аз да се махна от този град и тази държава, но няма точно заради такива хора като Табаков. Млади хора с идеи и най-вече реални предложения и начини за постигане на нещо хубаво. Писнало ми е от дърти, шкембати чички - наследници на партията "майка", които да определят целия ред в държавата. На 25-ти ще си затворите устите всички.....тогава няма да имате как да плюете. И само да подчертая, че никой не се "самопредлага" за кмет......бедни душици такива ;)
28.
..
16.10.2015 20:52:46
0
1
Хубава програма има младежа, ако не бяха туристите и тези, които си купуват апартаменти по морето ... Според вас колко хора щяха да са останали в града? Всички чакаме сезона!
27.
никой
16.10.2015 01:16:36
3
0
И как точно общински съветник ще развива туризма. Работил съм с тоя шут, за нищо не става
26.
Новина
15.10.2015 22:45:18
3
0
На 26.10 всички тролове на Живко остават безработни. Няма да ви вземе в Общинския съвет дори да се нареди на първо място. Хейтвайте това. МУХАХАХАХА
25.
аса
15.10.2015 17:04:11
3
5
живко празняков.
24.
Интересно
15.10.2015 16:01:52
2
4
Забелязвам, че под статиите на "водача" и втория в листата на РБ, има не повече от 3-4 коментара, а под тези на Табаков, средно по 40, като има тролове и в двете посоки - хейт и позитиви. Това значи, че конкурентите, било то от други партии или вътрешно коалиционни, разпознават в Ж.Табаков най-големия конкурент.....на 25.10 ще видим дали съм прав.
23.
Много добро
15.10.2015 12:06:50
3
5
Имаше един лаф: "Като няма къде другаде да идеш, ела на себе си". Май за Живко важи, като не ти дават да водиш листа на парламентарните и не те пускат за кмет, а те слагат на трето място, направи голяма кампания, плати на армия тролове и... последвай Ваклин Стойновски. Истината е, че ако Живко влезе в ОбС ще е благодарение на марката Реформаторски блок, а не на неговото име. Никой не го знае. Най-много да отблъсне избирателите, защото видите ли Блока налага някакъв непознат, който никой не знае откъде се е взел. За какви марини и глупости ми говорите - да представи как ще намери финансиране. Има нещо неадекватно в цялата работа, като изключим как плюе своите коалиционни партньори, които се държат къде по-земно, и които без да се бият в гърдите имат много повече подкрепа. Неадекватното е, че Табаков представя куха програма за кандидат-кмет, а всъщност е трети. Дори да спечели най-много преференции в цялата област, сред всички партии, винаги ще остане съмнението, че не е случайно.
22.
Каманист
15.10.2015 11:26:14
0
2
Товарищ Живко, вы большой ученый...
21.
До 18
15.10.2015 11:24:25
1
1
По всичко си личи, че си от ДСБ или СДС и искаш да подготвиш почвата за това, което ще се случи на 25.10.15 г.... Листата ще бъде пренаредена..! Пиши си и хули.., те хората не са, като теб и си знаят, кой заслужава подкрепа. И тролове за вас не са нужни, защото имате доста тежко минало!
20.
Хаха....
15.10.2015 11:19:43
1
3
До Я елате на себе си. Та кой слага и подрежда листите, Кой кого пуска или не, да се кандидатира за кмет. Тотално ти е объркана представата за нещата! Табаков се кандидатира за кмет и после се оттегли заради единството на блока. Табаков прави преференциална кампания и ще спечели своите гласове. Тези гласове ще бъдат гласове и на блока, а не заради блока. Кой познава Табаков ще се види след 25, кой му вярва, също тогава ще стане ясно. Единствената логика да твърдиш подобно нещо е страха от това че Табаков ще изпревари и водача. Вместо да цапате, вземете да си организирате по добре кампанията и се опитайте и на Вас да Ви повярват!
19.
Петко
15.10.2015 11:01:28
1
2
Култът към г-н Табаков е на път да измести култа към другаря Сталин и Гошо Тарабата.
18.
Я елате на себе си
15.10.2015 10:41:31
2
1
Имаше един лаф: "Като няма къде другаде да идеш, ела на себе си". Май за Живко важи, като не ти дават да водиш листа на парламентарните и не те пускат за кмет, а те слагат на трето място, направи голяма кампания, плати на армия тролове и... последвай Ваклин Стойновски. Истината е, че ако Живко влезе в ОбС ще е благодарение на марката Реформаторски блок, а не на неговото име. Никой не го знае. Най-много да отблъсне избирателите, защото видите ли Блока налага някакъв непознат, който никой не знае откъде се е взел. За какви марини и глупости ми говорите - да представи как ще намери финансиране. Има нещо неадекватно в цялата работа, като изключим как плюе своите коалиционни партньори, които се държат къде по-земно, и които без да се бият в гърдите имат много повече подкрепа. Неадекватното е, че Табаков представя куха програма за кандидат-кмет, а всъщност е трети. Дори да спечели най-много преференции в цялата област, сред всички партии, винаги ще остане съмнението, че не е случайно.
17.
Бургазлия
15.10.2015 10:16:41
4
1
Ако някой заслужава пост в общинския съвет - това е Живко Табаков! Доказал се специалист в своята област, успешен мениджър и истински човек. Ако не беше кадърен дали щеше да стане съветник на министърката по туризма, а?
16.
*********
15.10.2015 10:05:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
дрон
15.10.2015 09:18:52
1
7
Вече се бях притеснил , три дена този го нямаше в новините и си помислих , че се е отказал и направо е решил да се кандидатира догодина за президент.
14.
Гената
15.10.2015 08:54:54
2
6
Стига сте го хвалили. Какво направи за село Черни връх? Нали се бара за голям гражданин.
А че се е изпокарал с СДС и ДСБ е вярно. Вярно е също че единия ден казва няма да се самопредлагам за кмет. На другия ден прави точно обратното. Вие кажете как се нарича това.
13.
А въх
15.10.2015 07:40:47
3
3
РБ в Бургас се свързва с това момче. Неговият рейтинг по време на кампанията е втори веднага след Д. Николов. До скоро си мислех, че той е водач, докато не попадна на една статия как водача подарява торта на някакъв негов работник. И защо е водач след като даже не може да представи листата, но какво се учудвам - каквито водачите, такава и държавата.
12.
До Гражданина 1
15.10.2015 07:32:27
5
3
Явно повечето драскачи на негативни коментари не са чели или слушали това което говори Табаков вече 2 месеца. Съвсем ясно бе обяснено за таксите през Босфора и за строежа на марина в Бургас и за круизите, но Ганьо знае само да оплюва вместо да признае добрите идеи.
11.
velko
15.10.2015 07:24:30
0
4
И Ваклин опаса града с плакати едно време ама никой не гласува за мего. Табаков ще го последва.
10.
киро попа
14.10.2015 23:54:08
2
4
Някой хора не са се разхождали зимата из центъра след 9:30 ... Бургас е голям град трябва икономика, производство и т.н
9.
Той
14.10.2015 23:52:59
2
7
Живко, овладей ги тия твои тролове или поне ги накарай да не пишат на шльокавица. Все пак Кунева имаше прекрасната идея за реформи в образованието, а нейните хора наемат неграмотни тролове.

Указание: Мойто момче, пейстни тоя текст дет ти душа позволява. Г-н Табаков тъй и тъй вече е издигнат в култ, благодарение на плакати, чиято обща "развита" площ е колкото "тиража" на завод Белана за една година - от Маринка до Луната.
8.
BAT SASHO
14.10.2015 21:58:08
3
4
Водача, ще изтървеш първото място!
7.
koiot
14.10.2015 21:52:50
3
4
Jivko takav im go zabi na ostanalite reformatori, che ochakvam t.n. partniori da si izpusnat nervite i savsem da oserat peizaja. Kakvoto i da si pleshtiat, nikakva kampania ne napraviha i pochvat da kopirat Jivko, no shte mu dishat prahta!
6.
radan gyz mirizliv
14.10.2015 21:45:29
1
5
ДЪРЖАВАТА СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ДАНЪЦИ , ПРОИЗВОДСТВО НЯМА , е бе те си май ката некадърна
5.
rambo
14.10.2015 21:42:48
3
9
Освен автомивката в мола за какви други туристически обекти отговаря? Голям курифей няма що!
4.
cd
14.10.2015 21:36:44
3
16
Пълни локуми на един необразован лакей,продал душата си за пачки и снимчици в провинцията.Без квалификация и стойностни качества.
3.
№33
14.10.2015 20:21:20
7
5
Няма спор.Реформаторите са стойностни хора!
2.
Ali Bumaye
14.10.2015 19:27:02
3
7
Трябваше да кажете , че ще пренасочвате хора в на Кмета хотела . И другото защо Димитър Николов като сегашен кмет отказва дебати ?!
1.
Гражданин
14.10.2015 18:12:26
2
32
Ала-балата добре, но това е кампания, основана на общи приказки. Защо? Защото превръщането на Бургас в целогодишна дестинация е изтъркан рефрен - тук планина няма, нямаме и десетки луксозни хотели, в които туристите да се глезят. В Поморие си имат СПА туризъм, но тук няма. За яхтите - марината на пристанището е символична, няма къде да домуват лодките. Никой милионер няма да пристигне с яхтата си на Морска гара. Сега за пасажерите - за да идват повече круизни кораби (в периода май-октомври, но не и през зимата) са необходими две неща - намаляване на нашите пристанищни такси чрез Пристанищна инфраструктура (това не е в обхвата на общинския съветник). Друго - г-н Табаков, като сте такъв мениджър в туризма - кажете ми как ще накарате Турция да намали таксите за преминаване на Босфора, които в момента отклоняват 80% от круизните кораби от Бургас? Това са важните неща за туризма в Бургас, не изтърканите рефрени за целогодишност и тинтири минтири.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четирима души са ранени Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето От началото на юни до към 20-25-ти цените са 43 евро на човек на ден All inclusive. После вече стават 51-53 евро за юли и август, казват хотелиери Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Христофорос Аманатидис е кръстник на дъщерята на най-известната измамничка Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол в кръвта Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Малката Алина е на 8 месеца и навръх 1 юни Ненчо Балабанов се престраши да покаже момиченцето Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас В рамките на трите дни на фестивала ще има 3 литературни четения, няколко професионални срещи, посветени на преводите, книгоиздаването и литературните контакти между страните   Син закла баща си и се хвърли пред влака Син закла баща си и се хвърли пред влака Според запознати младият мъж често е употребявал наркотици и дори бил лекуван в клиника Дебора зачеркна Георги: Той за мен не съществува, сякаш няма човек, а стена Дебора зачеркна Георги: Той за мен не съществува, сякаш няма човек, а стена Разпитите на свидетели продължават и през днешния ден Румен Радев: Устойчивото развитие на Западните Балкани зависи от България Румен Радев: Устойчивото развитие на Западните Балкани зависи от България Държавният глава удостои председателя на Културно-информационния център „Босилеград“ Иван Николов с орден „Стара планина“ първа степен Кървава трагедия! Син закла баща си и се хвърли под влака Кървава трагедия! Син закла баща си и се хвърли под влака Пробол го в сънната артерия в къщата му
Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори