×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Откриха новия Дом на писателя в Бургас, кметът пожела духът на Христо Фотев да се върне сред нас


Откриха новия Дом на писателя в Бургас, кметът пожела духът на Христо Фотев да се върне сред нас
Новият Дом на писателя в Бургас бе открит от кмета на Бургас Димитър Николов.
02 Октомври 2015, Петък, 04:07 ч.

Изкуството, а не цветята в Морската градина, ни прави известни пред света, каза Димитър Николов след освещаването на новия културен център

Новият Дом на писателя в Бургас бе открит вчера от кмета на Бургас Димитър Николов.
„Нека това да е първата крачка в пъзела на този велик град на духовност и култура! Започваме да изграждаме и дом на Регионалната библиотека. Парите са осигурени, проектът е готов и няма сила, която да ни спре. Там ще приютим близо 6000 тома литература. Ще бъде изграден и музей на съвременното изкуство“, заяви градоначалникът след освещаването на новия културен център. На церемонията присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, общински съветници, писатели, художници и музиканти. 
„Две са причините да се намираме тук в началото на Есенните литературни празници до тази красива сграда, която вече ще приютява всички бургаски писатели. Едната е легендата на бургаското творчество – Христо Фотев, защото се роди идеята да създадем кът, т.е. дом, да накараме духа на големия писател да се върне отново сред нас. Втората причина е позитивният дух за обединение на бургаските писатели. Това ми е мечтата откакто съм кмет на този град“, сподели Димитър Николов. Той пожела на председателя на Обединената писателска общност в Бургас Роза Боянова, в Дома на писателя да се събират талантливи деца и разказа как в ученическите години е написал стихотворение, за да впечатли учителката си по литература.
„Майка ми се зарадва много. Тя предложи да ме запише на школа по литература, но баща ми скочи и извика „Никаква литература! Стига ни един литератор в къщи! С математика се занимавай!“. Не знаех как да реагирам, но това ми беше първият досег с поезията. Пожелавам ви тук да идват бургаски талантливи деца!“, заяви градоначалникът.
„Изкуството ни обединява. Не красивите плочки, не фонтаните, не красивите цветя в Морската градина, а културата и духовността ни правят известни пред света“, каза още Димитър Николов. Той подари на Обединената писателска общност иконата на Св. Николай Чудотворец с пожелание Закрилникът на Бургас да пази бургаските творци.
„Домът ни е предоставен от Община Бургас по идея и с личния принос на кмета Димитър Николов, за да приюти литературните дарования от всички поколения, читатели, почитатели и приятели на литературата. Благодаря на него и на целия екип от отдел „Култура“!“, заяви Боянова.
Председателят на Общинския съвет Константин Луков подари на бургаските писатели книги и им пожела творчески успехи.
Областният управител Вълчо Чолаков пък даде на Роза Боянова реплика на най-старото злато в света. Счита се, че това е намерено на българското Черноморие, уточни той. 
Желая ви както то е непреходно, така и вашите творчески успехи, ентусиазъм и дарба да са  като него.
Председателят на Сдружението на българските писатели проф. Михаил Неделчев заяви, че обикновено управниците рушат местата за събиране на волнодумците, но в Бургас не е така.
„Вие, приятели, сте щастливи, че имате кметска управа, която не руши местата за събиране, а напротив, ги създава. Много ми се иска тази прекрасна сграда да добие легендарната слава на бившото кафене „Малина“, заяви литературният критик.
По-късно в новия Дом на писателя бе открито 18-то издание на Есенните литературни празници.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 0
Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
6
Коментара по темата
6.
Wiki
02.10.2015 23:59:37
0
1
Hubawo 4e flagmanite i skatadjiite pisahte predi wreme za starata kashta pak tam kak se rushi i sabira bezodmnici che se setiha obshtinarite da naprawqt neshto.Na tabelata im pri ba4kaneto pisheshe ogromna cifra za takaw malak obekt i sto na sto sa zadelili baq lew.
5.
Cartier 1933
02.10.2015 20:47:02
0
0
Opravete Philharmoniata da stane kladicheski grandomanska!!!
4.
Спирт ьф Бургас
02.10.2015 18:19:10
2
2
Тоес кмета пожела Духа на Алкохола да се вьрне сред вас
3.
do #1
02.10.2015 15:59:33
1
1
как разбра, че не е кмет бре тарикат? ти да не четеш державен вестник от бъдещето а ?
2.
бургаско магаре
02.10.2015 15:59:20
4
4
къф кмет е тоя ве, нали иска да гласуваме за него. къф кмет е ? аз за него няма да гласувам, изяжда всичкото просо а за магарето не мисли ... кон смотан.
1.
ало, натегачи
02.10.2015 14:53:09
5
3
На 2 октомври г-н Димитър Николов НЕ Е "КМЕТА НА БУРГАС" !! Той е кандидат кметът на Бургас и толкоз. От близане вече се уморихте и правите гаф след гаф.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата   46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат 46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Мъжът ѝ е посочил пред разследващите, че ще се откаже да завежда съдебно дело От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик.
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори