×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Приморско откри новоизграденото футболно игрище в Китен


Кметът на Приморско откри новоизграденото футболно игрище в Китен
Димитър Германов изрази готовност скоро да започне и втория етап на проекта за изграждането на спортен комплекс
18 Септември 2015, Петък, 17:07 ч.

Инвестираните средства по проекта са на стойност 120 000 лева


Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов и кметът на Китен Атанас Петров прерязаха лентата на първия етап от новоизграденото футболно игрище в Китен. На събитието присъстваха и зам. кмета Милчо Милев, главният архитект Петко Гечев, секретарят на Общината Мария Георгиева и общинските съветници Захарина Неделчева и Борислав Киров.

Инвестираните средства от общинския бюджет за този проект са на стойност 120 000 лева. 

Кметовете, заедно с деца от местното училище и детска градина откриха модерното спортно съоръжение. Всички присъстващи бяха поздравени от двамата градоначалници, а на децата се падна честа да изпробват новото спортното съоръжение. То е с размери на 20/40 м, оградено с 5,5 м телена ограда. Настилката на терена е последно поколение изкуствена трева, което го прави многофункционално. Освен за футбол, игрището  може да бъде използвано и за хандбални срещи. Спортното съоръжение е снабдено с осветление, което позволява да бъде използвано и през тъмната част на деня.

Кметът Германов изрази готовност скоро да започне и втория етап на проекта за изграждането на спортен комплекс. Освен новоизграденото футболното игрище, той ще има две зали за тенис на маса, съблекални, душове, тоалетни и фитнес на открито. Предвижда се и изграждането на тенис корт.



В категории: Приморско


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Banquet Jeleva
24.09.2015 18:40:52
0
19
Текстът на апокрифа е писан на латиница от някой си, за когото е ясно, че е вътре в нещата, вероятно е от персонала или е родител на дете.

Литературен разбор на текста:

Авторът на текста твърди за някой си, че е пълен боклук и че постоянно са заедно с учителката Ваня Желева. От контекста става ясно, че този някой е директорът Стоян Налбантов. Това било причината учениците на Ваня Желева да са назад с материала. Тази учителка била искала пари за глупости под предлог, че й трябвали за организирането на тържества, а всъщност искала да си купи пиене. Възможно е авторът да има предвид Налбантов - той да иска пари за тържества, за да имал за пиене, за него и за Желева. (Тук смисълът не е много ясен - кой и от кого ги иска тези пари за тържества или за пиене).
Нататък... Вместо да преподава на децата Желева пращала някой друг да ги учи, а тя отивала в дирекцията и там се "лашкала" т. е. правела секс с директора. Тук авторът най-недвусмислено употребява израза "тая курва". В текста не става въпрос за други жени, следователно авторът, под думите "тая курва", има предвид точно Ваня Желева и никоя друга. Изводът на автора е, че майките на учениците от класа на Ваня Желева са много заспали. Авторът е възмутен!...
Определено има логика в повествованието и в излагането на мисълта на този, който го е писал. В крайна сметка се разбира, че авторът и Ваня Желева не са в добри отношения. Вероятно авторът е родител, чието дете е било в класа на Желева и поради някакви неизвестни причини между тях е възникнал конфликт...
Вече никой не обръща внимание на това, дали Налбантов прави секс с учителките в дирекцията или не прави. Дори и мъжете на самите учителки са се примирили и приемат подобни сведения като реалност, която те не могат да промененят. Следователно по-важното е да се разбере, не дали Налбантов и Желева са правили секс, а по-скоро какво е провокирало този родител да пише по този начин срещу Ваня Желева. Дали е бил недоволен от оценките, които тя слага или от цялостното й отношение към детето му или поради някакъв друг техен страничен конфликт?... Засега няма как да се разбере.
___________

(текстът на кирилица би трябвало да изглежда така):
"Пълен боклук! Със Желева са постоянно заедно, затова децата са в невидение с материала. Само иска пари за глупости, уж за тържества, да има и за нея за патронче. Праща деца (или Деса) да ги учи, а тая курва в дирекцията се лашка. Как може да сте толкова заспали майките?!"
_________
(оригиналът на латиница):
"sali
19.03.2014 20:13:59
palen boklyk sas jeleva sa postoyano zaedno zatova desata sa v nevidenie s materiala samo iska pari za gluposti yj za tarjestva da ima i za neia za patron4e pra6ta desa da gi u4i a taia kurva v direksiata se la6ka kak moje da ste tolkova zaspali maikite"
_________
Гледам й на Ваня Желева снимките във ФБ - някаква пъпчива физиономия (като на Христина Налбантова с някаква алергична и възпалена кожа, пъпки ли са, екземи ли са, не знам). Прикрива си недостатъците със слънчеви очила и един тон грим и червило. Косата й боядисана със сажди и катран, лъщи от някакви препарати и евтина козметика... Васко Минета говореше за такива жени, че им слага по една кофа на главата като ги ебе, за да не им гледа пъпчивите физиономии отблизо! Иначе Налбантов е всеяден - куцо, сакато, пъпчиво... всичко влиза в употреба и на отчет в тефтера му!
12.
СОУ
20.09.2015 23:00:53
1
36
СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско
________________
Публична тайна е, че директорът Налбантов е зависим от алкохола. За него практически е невъзможно да извършва каквато и да е дейност без да е пил алкохол. Всеки, който е бил при него в дирекцията е ставал свидетел на това как по време на разговор, от време на време, той отива до хладилника, вади някаква бутилка с концентрат и си налива за пиене. За Налбантов това е автоматизиран и несъзнателен процес, който той не може да овладее. Всичко това се повтаря многократно в продължение на целия ден особено в промеждутъците, когато е свободен - тогава той бърза да се прибере в дирекцията, за да си налее поредната чаша алкохол.
Спомням си за един случай, когато един от гостите му в дирекцията отказал да пие предложения му алкохол. Става въпрос за Димитър Бочев - писател-дисидент, философ, живял дълги години като емигрант в Германия. Тогава г-н Бочев обърнал внимание на Налбантов, че не е редно в едно училище да се пие алкохол и го предупредил, че това можело да му коства работата. За целта му дал за пример Германия, където това било невъзможно да се случи.
Когато няма гости, Налбантов кани в дирекцията някои от учителите, за да пие алкохол с тях. Когато говорят за такива случаи учителите си служат със специален жаргон, за да не назовават нещата с истинските им имена - например, че в дирекцията имало културно мероприятие и посещението му било задължително или че в "библиотеката" (т. е. в дирекцията) пристигнала някаква нова книга и тази книга трябвало да бъде прочетена и да й се направи разбор (т.е. алкохолът трябва да бъде изпит). В тази връзка много често в учителската стая се чуват коментарии за дадено посещение в "библиотеката", дали е било ползотворно и изпълнено със съдържание, какво е било качеството на конкретната "книга" и т.н. Нещо обикновено е в учителската стая да се чуват коментарии от този род: "Отивам в библиотеката", "Бях в библиотеката", "Защо не дойдохте в библиотеката? Всички ви чакахме там?", "Защо не каза на еди-кой си да не ме търси? Нали знаеш, че съм в библиотеката." и др. такива коментари все в същия алегоричен стил. Така за един страничен човек, който присъства на подобен разговор е много трудно да разбере, за какво всъщност става въпрос.
Много пъти учениците са ме подпитвали: "Какво правите в тази учителска стая през голямото междучасие!? Защо някои учители влизат за четвъртия час леко подпийнали?" Спомням си, че даваха за пример г-жа Бъчварова - учител по история: била в някакво особено, приповдигнато настроение, очите й светели, а бузите й били зачервени. Тук става въпрос за честванията на рождени и именни дни на учителите и техни родственици - предимно членове на семействата им, които се празнуват през голямото междучасие в дневната (помещение до учителската стая). Подобни мероприятия се насърчават от Налбантов, защото покрай почурпката има и подаръци лично за него - бутилки с алкохол, бонбони, сладки и ядки, с които той впоследствие черпи гостите си в дирекцията.
Когато се налага да молят Налбантов за нещо, предимно за отсъствия от работа, той им напомня какво трябва да направят, за да ги пусне: "Ама ще почерпиш, нали?" Учителите знаят за тази слабост на Налбантов и редовно с повод и без повод му носят алкохол, с което той многократно се хвали и го изтъква като доказателство за това, че учителите са зависими от него и се страхуват за работата си и затова му правят подаръци. Например, не пропуска да се похвали с факта, че учителят му по физкултура Пеев, с когото уж не са в много добри отношения, редовно, когато правел ракия или по други поводи, му носел по едно шише ракия и на него. "Значи го е страх от мен и затова ми носи ракия, а иначе нека пак да си лае срещу мен!" казва Налбантов за Пеев.
Нееднократно и на всеослушание Налбантов се е възмущавал и от Тодор Стамов - учител по труд и техника, затова че му бил обещал едно лимонадено шише ракия, а като донесъл ракията се оказало, че бутилката била само половин литър, а не от големите двулитрови шишета. "Много е свидлив тоз Тошко! Ами отпусни се, бе човек! Директор съм ти все пак! Това ли заслужавам аз - едно малко шишенце!?..."
Самото пиене в дневната през голямото междучасие се приема от учителите за нещо нормално, за някаква даденост или придобивка, от която те редовно трябва да се възползват, още повече, че това им поведение се насърчава от Налбантов. Спомням си за един такъв случай. Веднъж в учителската стая дойде една ученичка - Бойка Радева, която търсеше учителката по история г-жа Бъчварова. Казах й, че Бъчварова е в дневната и че може да влезе там и да я намери. В този момент наистина не съобразих, че учителите там пият алкохол и че това ще бъде видяно от ученичката. Г-жа Бъчварова се скара на ученичката затова че влиза в дневната и после като разбра, че аз съм й разрешил, се скара и на мене като ми даде да разбера, че не било редно учениците да виждат какво става в дневната. Случаи като този бяха показателни за това какъв двойствен живот имат учителите. От една страна се правят на изрядни, а от друга съвсем съзнателно нарушават закони и морални принципи задължителни за работата в едно училище...
Много по-интересна е реакцията на Регионалния инспекторат по образованието - Бургас на многократните ми сигнали за това, което се случва в СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско и в частност за употребата на алкохол в училището.
При нееднократните проверки, които са се правели от РИО е било установявано, че в дирекцията и в училището като цяло, не се е употребявал алкохол. Нямало данни учителите да са употребявали алкохол по време на работа...
Т. е. всичко в това училище било нормално (!?!?!?!?!?!?!)
11.
kiko
20.09.2015 14:46:46
0
3
до колкото ми е известно идват избори за кмет а не конкурс за красота,а за мен на първо място кмета трябва да е почтен!Ще гласувам за наи почтенният от кандидатите......знаеме се
10.
stavreva
20.09.2015 08:21:48
0
1
Ako maja i beshe kato na katq ili kato jenata na nasko steche day I'm bere sramotiite edin gasok i.edna patka
9.
оххххх0n0
19.09.2015 21:07:45
4
2
михова е дърта кранта.приискал и се и кметица да става.тя не можи да се ожени пък хората ще оправя.
8.
do 5
19.09.2015 11:12:32
3
3
da prestanete da ni navirate v primorsko onova nedorazumenie na prirodata mihova che kadeto i da otida s decata tq tam v uchilishe v centara v policiqta oleee umorih se ot groznata i mutra aaa i chestito na saselqnite ot kiten kmetica shqla da stava SKRIITE Q BE EI ako moje v misha dupka
7.
primorsko
19.09.2015 11:07:59
0
2
toi she se mahne ama kato doide gihora kakvi she gi qdete neznam
6.
ММЦ
19.09.2015 09:36:47
0
23
Бай Джон
26.12.2014 10:14:53
Няма го забравя Вангелов в началото на сезона като ми даваше сладкарницата Нептун и аз както си му е реда влизам в дирекцията и му поднасям плика с пари - 5000 лв., толкова вървеше това заведение тогава. Оня отваря плика и почва да брои, после ме гледа жално и почва да сумти: Много малко даваш ве! Ама много си свидлив бе!... Ама чакай бе, шефе, викам му! Сега е началото на сезона и нямам пари, изчакай да спечеля малко и ще ти дам още!... А оня не ме чува: Ама много малко даваш вееее!!!!...
Кво да го прая такъв човек! Ходих да взема назаем, че то реве на главата ми и не се търпи!
14.
бай Джон
26.12.2014 10:02:34
Най-оригинален от директорите на ММЦ беше Вангелов. Като раздаваше заведения на барманите ги караше да му мият краката с уиски в един леген и после ги караше да пият от уискито от легена. Ако издържат тоз изпит, ги караше да му падат на колене и да му дават клетва за вярност, след което му целуваха ръката. После Вангелов им слагаше ръка на рамото и ги ръкополагане за бармани - също като при рицарските ритуали... Не, Вангелов си беше много оригинален, не може да му се отрече! Питайте Петко Ургарито и Найден Божков и те ще го потвърдят, те най-редовно си му ближеха гъза на Вангелов и ги знаеха всичките тез ритуали и салтанати.
13.
Васко Минета
26.12.2014 09:35:37
Когато свалиха Стаматов от власт в ММЦ всички си отдъхнахме, щото това лайно беше голям кожодер! Не стига, че имаше цели райони с бунгала и стаи по хотелите, където нощувките не се отчитаха и парите от тях отиваха директно в джоба му, ами и още искаше от нас - управителите и наемателите на обекти... а туй нашто в сравнение с неговите печалби бяха трохи, ама той и тях искаше да ни вземе, дължали сме му процент, дължали сме му не знам какъв данък... на майка му гъза сме му дължали! Събличаше ни яко! Всички ревяхме от него! И представи си нахалство! Бяха минали две седмици откакто го бяха свалили и оня още продължаваше да обикаля наемателите и да си иска някакви пари дето уж му "дължали"! Митьо Мустака, дето държеше "Зелениката" не издържа и му тегли една майна: "Абе, ненаситна твар! Един хуй в гъза не щеш ли още да ти дам?!..." И нашия не може да свари да избяга, щото усетил, че Митьо вече не се шегува... Ами тъй ми, кой си ти, че да ти даваме, вече си никой - пълен боклук! Ай сектир оттука!
Чак Камберов, дето беше крадец от класа се шашнал като видял, че Стамат, вече месец след като е свален, още имал ключове от контингента си по хотелите и продължавал да ги използва и да цоца парички оттам. По заповед на Камберов сума патрони на брави сменихме тогава по хотелите само и само да го изгоним оттам... И пак: оня най-невъзмутимо продължаваше да използва стаи, за които не знаехме, че той има ключове! Басси и наглия човек, бассий чудото, ааааааа! Думи нямам!

Рикардо:
Пък тоз педерас Налбантов, няма си друга работа, ами идва веднъж на сергията ми, дето продавам рапани и почна да ми се прави на интересен: За кво ги продаваш тия рапани, вика, не виждаш ли, че никой не ги купува?... Мама ти дай ба и плешив боклук, викам му, я да са махаш, я да си гледаш там лайняното училище! Не си гледа насрания гъз и ибаните учителки, ами дошъл да ми дава акъли! Че като го запуках с рапани - и него, и колата му... мятам ги аз и ламарините на колата му дрънчат на кухо, пък той не може да свари да избяга! Да тай ба в плешивото лайно, тръгнало да ми са перчи насреща!... Повече не го видях! Крие се в миша дупка като ме види
5.
Огън служба не остана!
18.09.2015 19:27:19
1
9
Последни издихания, последни напъни, че после ме чака глад голям...
4.
Милчо, мноо си прос!
18.09.2015 19:17:29
0
37
Милчо, чел си му книгите на тоя простак? Ти въобще можеш ли да четеш?
3.
Милчо, мн си тъп!!!
18.09.2015 19:15:20
0
36
Заседание на Общински съвет - Приморско

21. Предложение на Милчо Милев - зам. кмет на Община Приморско относно: Подпомагане издаването на книгата „Религиозното образование в училище" с автор д-р Стоян Налбантов - директор на СОУ „Никола Йонков Вапцаров" гр. Приморско.
2.
itt
18.09.2015 16:37:28
3
8
късно е ЛИБЕ за........китка....?????.....Балъците нахитряха вече.....
1.
метла
18.09.2015 16:33:21
3
12
докога ще ни го навирате пред очите тоз кмет, кажете му да се маха вече
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната Отпускат до 1578 лв. за пострадалите от наводненията и бурите Отпускат до 1578 лв. за пострадалите от наводненията и бурите Мобилни екипи от социални работници посещават засегнатите домове Дойде най-чаканата новина от синоптиците Дойде най-чаканата новина от синоптиците Прогноза за времето - 15 юни, събота Цончо изпълни мечтата на Звезделина, ИТН набута на бургазлии невзрачния Силви в НС Цончо изпълни мечтата на Звезделина, ИТН набута на бургазлии невзрачния Силви в НС Току-що ЦИК публикува окончателният резултат, ясни са имената на всички народни представители Земеделци бесни от милионните загуби, искат ревизия на Агенцията за борба с градушките Земеделци бесни от милионните загуби, искат ревизия на Агенцията за борба с градушките Всяка година бюджетът за ракети се увеличава, започваме все по-често да се съмняваме в тяхната ефективност и качество, смятат стопаните Двама се опитаха да подкупят полицаи, но се озоваха в ареста Двама се опитаха да подкупят полицаи, но се озоваха в ареста Единият от тях подхвърлил 50 лева, другият - 100  Д-р Спасимир Иванов стана председател на УС на "Черноморец 1919" Д-р Спасимир Иванов стана председател на УС на "Черноморец 1919" Досегашният старши треньор Ангел Стойков поема ролята на главен мениджър Тревожна статистика: Случаите на рак на дебелото черво у нас се увеличават Тревожна статистика: Случаите на рак на дебелото черво у нас се увеличават Хората с фамилна обремененост е наложително да се изследват
„Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Това е възмутително и неприемливо, отсече Виктор Орбан Украйна отхвърли категорично предложението за примирие на Москва Украйна отхвърли категорично предложението за примирие на Москва Условията красноречиво говорели за "неспособността на сегашното руско ръководство да оцени адекватно реалностите“, коментира съветник на Зеленски Две катастрофи блокираха Хаинбоаза Две катастрофи блокираха Хаинбоаза Инцидентът е станал недалеч от най-високата точка на старопланинския проход Защо Дама Пика е символ на злото Защо Дама Пика е символ на злото Тя вероятно се е родила заради тестето карти Таро Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата То няма да се прилага в училища и колежи  
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори