×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Финтира ли бившият кмет на Карнобат Атанас Атанасов правосъдието четири години след жестокия побой в Соколово?


Финтира ли бившият кмет на Карнобат Атанас Атанасов правосъдието четири години след жестокия побой в Соколово?
Истината за Атанас Атанасов и инцидента с Иван Неделчев не може да излезе вече четири години и половина
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Септември 2015, Събота, 16:07 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Цялата карнобатска прокуратура изглежда си е направила отвод, за да дойде досъдебното производство в Бургас и да бъде прекратено
Финтира ли бившият кмет на Карнобат Атанас Атанасов правосъдието? Този въпрос си задават запознатите с казуса „Соколово“, по който Атанасов е обвиняем за побоя над инвалида Иван Неделчев през май 2011 година (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Ако трябва да се обобщи с няколко изречения, Атанас Атанасов нападна Иван Неделчев преди повече от четири години, заради това, че последният като наемател на язовира го изпуснал, придошлата вода напълнила канала, а къщата на Атанас Атанасов, която използвала незаконно този канал била наводнена. Целият приземен етаж на луксозната вила плувал във вода и в пристъп на ярост, а и вероятно под друго въздействие, Атанас Атанасов нападнал Иван Неделчев. След което потърпевшият е с множество контузни рани.

Преди три дни в сайта на Бургаския окръжен съд (БОС) в графа „Наказателни дела II инстанция“ се появи прелюбопитно определение, което отменя решението за прекратяването на досъдебното производство срещу Атанас Филев Атанасов и го връща за преразглеждане на Районна прокуратура-Бургас. Съдебният документ бе наситен с брилятни примери на прокурорската изобретателност.

За съжаление обществеността няма как да се запознае с бисерите, защото днес когато репортер на Флагман.бг се опита да направи хиперлинк към определението на БОС, то вече го нямаше.

Дали става въпрос за техническа грешка или анонсът във Флагман.бг от тази сутрин, е изплашил някого – ще потърсим отговора в първия работен ден. Факт е, че БОС по-скоро няма практиката да качва определяния и това може би е минало между капките, след което внезапно изчезнало.

От определението обаче ставаха ясни три ключови подробности.

Първата – че се е досъдебното производство е минало под наблюдението на Районна прокуратура-Бургас. Това означава само едно – че всички прокурори и съдии в Карнобат са си дали отвод, което е пратило делото в друг съдебен район. Повече от две години обвинението залежаваше в Карнобат преди да бъде внесено и още първият съдия Александрия Коева си направи отвод – била получила преди години апартамент от Атанас Атанасов в качеството му на кмет и не можела да бъде съвсем обективна.

Втората подробност – веднъж пратено в Бургас и разпределено на бургаски прокурор обвинението се разкапва. Според неназования в определението на БОС магистрат от РП Бургас, нямало категорични доказателства срещу Атанас Атанасов. Същият този прокурор пише в мотивите си за прекратяването на производството, че Атанас Атанасов отрекъл да е извършвал побоя над Иван Неделчев. БОС в достойна позиция разнищва прокурора и изрично подчертава, че Атанасов никога не е отричал, че не е извършил побоя. В досъдебното производство бил разпитан три пъти в качеството си на обвиняем – първият път не казал нищо. Вторият и третият се оплаквал какви щети му е нанесла изпусната от потърпевшия Иван Неделчев вода от язовира.

И за завършек, третият любопитен факт от определението. Прокурорът от РП Бургас е възприел тезата на свидетели, които не са преки очевидци. Те били чули, че Иван Неделчев се самоконтузил, падайки в отводнителен канал. Не бил пребиван, а имало само словесен скандал между него и Атанасов, след което Неделчев го натопил. БОС връща досъдебното производство на Районната прокуратура и заради това – недопустимо е да се възприемат показанията на свидетели, които не са преки очевидци, а в същото време – на преките, посочили как и кога е станал побоя – да са игнорирани.

Какво ще е новото решение на прокуратурата – предстои да разберем. Съдейки по темпа на работа по това производство обаче решението със сигурност ще се забави. Може би месеци, дори години.

В категории: Карнобат


18
Коментара по темата
18.
dps
28.09.2015 18:35:09
25
0
napred bate nasko
17.
dps
25.09.2015 23:33:52
28
0
samo atanasov pobeda
16.
nail dps
22.09.2015 14:04:47
30
0
az nsli snego si pia rakiata samo atanasov
15.
за dps
18.09.2015 10:51:15
1
32
Вие глупаци ли сте или какво - на бате ви наско пенсията му е по-голяма от вашите доходи, на стефа също; тя тяхната алчност няма граници. Това че на вас ви изглежда пич, не го прави добър кмет. Слезте на земята, моля - за кмет не е необходимо да си "пич", искат се други дадености , не на военен пенсионер или на даскалица пред пенсия.
14.
Друг общинар
17.09.2015 12:34:09
2
32
Да,всички знаем как се"работеше"с него.Като в казармата.Той крещи-всички ние стоим с наведени глави и надупени.
13.
dps
17.09.2015 07:34:06
31
3
bate nasko e pic shte gmasuvame za nego
12.
dps
17.09.2015 07:34:06
31
1
bate nasko e pic shte gmasuvame za nego
11.
dps
17.09.2015 07:34:06
30
2
bate nasko e pic shte gmasuvame za nego
10.
общинар
16.09.2015 06:42:05
33
4
Давай само така Атанасов. Щом кмета Рита кошчета от яд, значи се страхува. Всички помним как се работеше с теб. Тоя ни направи слуги на една курва.
9.
do letopisetz
15.09.2015 23:10:15
2
8
Няголов не яш лаина яш бонбони!
Знаем агитацията ти!!!
8.
007
15.09.2015 23:06:35
2
34
Абе кво се занимавате с тая дърта прадня,ще се испари като нея!
Наско помниш ли бях ти обещал 10 офце сега на тея избори ще ти ги взема и пред вилата ще ги паркирам че като се пребереш от избори на другият ден да ги пасеш!!!
А бати Боико е обевил в бюрото по труда места за пастири може и там да те пратим ПАСТИРЧО
7.
Карнобатска Гроздова
13.09.2015 12:06:25
6
13
Най-Големото Село в Южна Бълхария пълно с Каракачански Овчарки, Странджански Телета и Тук Таме Кирливи Сигани, овоняха сичкото Булгаристан начело с Минчо Гроздето, яхнал някакъв ЖЪЛТЪК, дрисня абсолютна. Велики сте, ве ей :)
6.
Соколово
13.09.2015 09:48:29
6
31
Стефчеее,ам не виждаш ли,че сал ти си го аресваш твоя убавец Наско?То поне още един положителен коментар освен твоя да имаше,че тогаз да се напъваш.
5.
КЕНОВВВ
12.09.2015 21:30:37
16
12
ех наближават избори и се започва с глупостите.... само не забравяйте, че само Атанасов не лягаше на
4.
Dps
12.09.2015 21:13:54
7
28
Какво се занимавате с тоя изкуфял дядка?Той мозъкът му е атрофирал от алкохола.Пак ли ще се излага на тия избори?
3.
letopisetz
12.09.2015 19:23:16
15
5
tova mnogo namirisva na predizborna voina , niakoi si chisti patia kam kmetskia stol v Karnobat. no Gospod zabavia no ne zabravia !
2.
Koki
12.09.2015 18:58:12
4
8
Ко очаквате? Покрай момата е същата работа ама сега -ввропейски крадец ... А сори ... Кмет ....хахаха
1.
митко бомбата
12.09.2015 18:43:38
0
46
СТРАШНА КОРУПЦИЯ В СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА ЗА ТОВА СМЕ ТАКА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори