×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев: Спасихме мемориала на Петрова нива, с чисто лице отдаваме почит към преображенците


Кметът на Малко Търново Илиян Янчев: Спасихме мемориала на Петрова нива, с чисто лице отдаваме почит към преображенците
Вицепрезидентът Маргарита Попова поздрави кмета Илиян Янчев за благородната инициатива, довело до спасяването на мемориала на Петрова нива
23 Август 2015, Неделя, 07:34 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Благодаря на всички, които помогнаха в инициативата, каза в словото си градоначалникът
„Спасихме мемориала на Петрова нива и днес с чисто лице може да отдадем почит към преображенците“.

Това каза в словото си на историческата местност кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев. В събота няколко хиляди родолюбиви българи не се изплашиха от лошото време и отбелязаха 112-ата годишнина от обявяването на Илиндеско-Преображенското въстание на Петрова нива. Добрата новина бе напълно реновираният паметник, който миналата година позорно бе обграден с жълти ленти заради опасност от срутване и безхаберията на държавата, чиято собственост е мемориалът.

След като кметът Илиян Янчев алармираше две поредни правителства за проблема, но никой не му обърна внимание, през 2014 година той стартира благородната инициатива за събиране на средствата, нужни за спасението на паметника. Необходими бяха 70 хил.лв., които се събраха след серия от благотворителни инициативи.

„Неудобството ни на домакини от няколко години бе свързано със състоянието на паметника. Почти окаяно и за жалост при все наши многократен апел за събиране на средства, помощ се не виждаше. Трупахме обида заради пренебрежението на историята и незачитането на културата и историческата памет. Радвам се, че с Божията воля успяхме да изпълним мисията, за да може днес възпоменанието да получи своята празничност. Жълтата лента, обградила миналата година мемориала, вече я няма. За чест и доблест усилията на Общината получиха обществената подкрепа, събрана бе паричната сума за неговото спасяване. За да можем днес с чисто лице да отдадем почит към всички преображенци. Благодаря на всички, отзовали се на нашия апел. Уверявам ви, че добрите дела не се забравят“, каза още в тържественото си слово градоначалникът.


В категории: Малко Търново


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
калпазанката
25.08.2015 15:57:04
0
3
Чак сега ли го разбрахте бе?Даааааа, заблуда е! - трябва да се пият по 8 бири на ден, но на панаира е задължително със сурово кебапче...Ако някъде бъркам, то се връщам в 5 клас да уча пак и зарязвам професионалното си развитие.Затова аз сега ще хапна,ще изпия обедната си ракийка и една бира и ще си полегна..Хайде наздраве.

чао..
6.
крушката
24.08.2015 12:28:14
0
2
много вярно с оригинала 5-ти.
5.
партийни Симптоми при пиене и решения
24.08.2015 12:22:58
0
3
1. Симптом: Студени и влажни крака.
Причина: Държите чашата под неправилен ъгъл и питието ви изтича.
Решение: Внимателно придвижете чашата по такъв начин, че отвора да сочи нагоре.2. Симптом: На стената срещу вас има прекалено много светлини.
Причина: Лежите на пода.
Решение: Позиционирайте тялото си така, че да образува ъгъл от 90 градуса спрямо пода.3. Симптом: Подът изглежда разфокусиран.
Причина: Гледате през празна чаша.
Решение: Напълнете чашата с напитка по ваш избор.4. Симптом: Подът се движи.
Причина: Изнасят ви.
Решение: Поне попитайте накъде ви влачат.5. Симптом: Чувате ехо всеки път, когато някой проговори.
Причина: Лежите с ухо в празна чаша.
Решение: Дръжте се достойно, изправете се.6. Симптом: Стаята се тресе, всички са облечени в бяло, а музиката непрекъснато се повтаря.
Причина: В линейка сте.
Решение: Не се движете. Оставете професионалистите да си свършат работата.7. Симптом: Баща ви и всичките ви познати излеждат много необичайно.
Причина: В грешна къща сте.
Решение: Попитайте дали могат да ви упътят към вашата къща.8. Симптом: Огромни светлини периодично ви заслепяват.
Причина: Спите на тротоара.
Решение: Приберете се. Кафето също помага.„Умереност — това е моята тайна. Специално в пиенето. В това отношение аз имам два принципа. Първият е никога да не пия ракия без вода и вторият — никога да не пия вода без ракия.“
4.
НИК
24.08.2015 09:54:16
0
5
http://flagman.bg/article/85163
ПРЕКРАСНА, ПОРЪЧКОВА РЕКЛАМИРАЩА ТОЗИ КМЕТ СТАТИЯ!!! ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ КМЕТЕ!
ОТГОВОРИ ПРЕКРАСНО НА 7 ПОРЪЧКОВИ ВЪПРОСА....БРАВО!!!
АЗ ОБАЧЕ ЩЕ ВИ ЗАДАМ КМЕТЕ ОЩЕ ВЪПРОСЧЕТА....

ВЪПРОС №8...ЗАЩО Г-Н КМЕТЕ НЕ СПИРАТЕ ДА ТРЪБИТЕ ДА БЪДАТ ПУСНАТИ ТИРОВЕ ПРЕЗ "ГКПП-МАЛКО ТЪРНОВО-БУРГАС", ПРЕЗ ДВУЛЕНТОВ ПЪТ, КОЙТО Е ОСЕЯН С ОСТРИ ЗАВОИ И ПЪЛЕН С ОПАСНИ СВЛАЧИЩНИ УЧАСТЪЦИ ?

ВЪПРОС №9...КАКВО ВИ НАКАРА Г-Н КМЕТЕ ,КОГАТО ВИ ОТНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЩИНСКИТЕ ГОРИ И ПОЕ КОНТРОЛА ВЪРХУ ПРЕСТЪПНОТО ИЗСИЧАНЕТО НА СТРАНДЖА .../В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ВСИЧКИ ДИРЕКТИВИ ПО НАТУРА 2000/ , ВИЕ ДА НАДИГАТЕ ПРОТЕСТЕН ГЛАС ПО НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИ, А В МОМЕНТА ПРЕДИ ИЗБОРИ ДА СТЕ ПО-ТИХ И ОТ ГЛУХОНЕМИТЕ ПО ТАЗИ ТЕМА?... ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ВСЕ ПАК ,ЧЕ ЛИЧНО БАТЕ БОЙКО ВИ ПОТУПА ПО РАМОТО НАСКОРО...!?

ВЪПРОС №10...ДАЛИ СЕЛАТА В СТРАНДЖА И МАЛКО ТЪРНОВО СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ ПРЕЗ ВАШИЯ МАНДАТ В ПРЕКРАСНИ МЕСТА ЗА ЕКОТУРИЗЪМ ПРИВЛИЧАЩИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД КАКЪВ Е ПРИРОДНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА БЪЛГАРСКА СТРАНДЖА...?............ИЛИ СЛУЧАЙНО НЕ ТЪНАТ В РАЗРУХА, ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ ОТ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ И ТОТАЛНА ЦИГАНИЗАЦИЯ ЧИЯТО ЦЕЛ Е ДА УНИЩОЖАВА ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА ЕДИН ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ РАЙОНИ В ЕВРОПА???

ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН Г-Н КМЕТЕ НА МАЛКО ТЪРНОВО ,ДА МИ ОТГОВОРИТЕ НА МОИТЕ САМО 3 ВЪПРОСЧЕТА!!!.....А И ЩЕ Е ХУБАВО НЯКОЙ СЛУЖИТЕЛ НА ФЛАГМАН ОФИЦИАЛНО ДА ВИ ГИ ЗАДАДЕ...ТА МОЖЕ И ДА СЕ ИЗДИГНЕ В ОЧИТЕ НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
3.
B-s
24.08.2015 00:48:57
0
5
Този алчен боклук няма наяване в Ада нищо няма да вземе .
2.
Иван
24.08.2015 00:27:54
0
5
Този крадец ли спаси паметника? Защо най-големите крадци в тази държава се обевяват за герои?....
1.
Бургас
23.08.2015 11:44:11
2
10
Марго, бягай далеч от този БАНДИТ, ПИЯНИЦА и ...............
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори