×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наркотрафикант получи 10 години затвор и 100 хил. лв. глоба - не знаел, че кара 47 кг. екстази


Наркотрафикант получи 10 години затвор и 100 хил. лв. глоба - не знаел, че кара 47 кг. екстази
Искрен Стефанов е хванат с дрога за колосалната сума от 1 186 085 лева
20 Август 2015, Четвъртък, 20:54 ч.

Искрен Стефанов прекарвал дрогата с Мерцедеса си през българо-турската граница на Малко Търново


Окръжен съд Бургас наложи наказание  10 години  лишаване от свобода и глоба в размер от 100 хиляди лева на Искрен Стефанов. Той е признат за виновен в това, че на  26.09.2014 г., около 08:50 ч. на ГКПП „Малко Търново", с лек автомобил „Мерцедес”, модел „Е 290 ТД", негова собственост и лично управляван, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество с нето тегло 47 443,400 грама на обща стойност 1 186 085 лева.

Предметът на контрабандата – наркотикът е в особено големи размери и случаят е особено тежък, като изпълнителното деяние не е довършено по независещи от волята на дееца причини. Стефанов е заловен при проверка на превозното средство на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България към Република Турция. Във фабрични кухини в багажника на автомобила са намерени 30 броя пакети с хапчета, които при извършения на място полеви наркотест са реагирали на метамфетамин. В заключението на вещото лице по назначената в досъдебното производство химическа експертиза е посочено, че изследваното вещество е „3,4-метилендиоксиметамфетамин (MDMA, екстази)“. То е поставено под контрол в Списък І - „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарна медицина” от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, във връзка с чл.З, ал.2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.
Окръжен съд Бургас допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се отказа от разпита на един свидетел и изслушването на  вещите лица, които са изготвили химическата и съдебно-техническите експертизи. Стефанов даде съгласие, събраните в досъдебното производство показания и експертните заключения да бъдат приобщени към делото и ползвани от съда при постановяване на присъдата. Той поиска да бъдат разпитани двамата митнически инспектори, които са извършили проверката и открили наркотика.

В съдебното заседание подсъдимият отрече да е знаел за наркотика и разказа своята версия за случилото се. Според него посочената фактическа обстановка в обвинителния акт не е правилна. Стефанов обясни пред съда, че преди опита си да премине границата между България и Турция е пътувал по работа за три дни до Германия. След това се прибрал в Румъния, където към настоящия момент живее и бил оставил колата си за два дена в автосервиз за ремонт. На третия ден той бил взел колата от сервиза и потеглил за Турция по повод предстоящия „байрам“ там. На 25 вечерта пренощувал в град Малко Търново. Стефанов заяви, че не знае по време на тези пътувания къде и кой е поставил наркотика в автомобила му. Той посочи още, че двама румънски „цивилни полицаи“ са подали сигнал за престъплението, те са го проследили от град Сибиу, Румъния до границата между България и Турция, и са показали къде се намира наркотикът в автомобила. Единият от тях бил провел първия му разпит като го питал  дали познава някого от град Сибиу и му казал да не отговаря на въпросите на митническите служители. Въз основа на казаното, подсъдимият отправи искане към съда да призове посочените лица, за да се изясни истината и да се докаже невинността му. Съдът не уважи искането с оглед на това, че не бяха посочени конкретни лица.

Твърденията на подсъдимия за разпита му от чужд гражданин бяха опровергани с дадените показания на двамата разпитани инспектори, извършили проверката на митницата и открили таблетките. Те потвърдиха посочените факти в обвинителния акт.

Държавното обвинение пледира на Стефанов да му бъде наложено наказание лишаване от свобода под средно предвиденото в закона и съответната глоба, като съдът отчете чистото му съдебно минало и факта, че се грижи за две семейства и общо пет деца.

Пресцентърът уточнява, че за извършено престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба в размер от двеста до триста хиляди лева.
Защитникът на подсъдимия пледира за наказание под минимума. Според него вината на подзащитния му не е доказана по несъмнен начин.
В последната си дума Стефанов помоли съда да реши по съвест.
Съдебният състав след като се запозна с аргументите на страните и събраните доказателства по делото и като взе предвид, че престъплението не е довършено, а е опит, присъди на Стефанов наказание 10 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор и глоба в размер на 100 хиляди лева. Съдът разпореди след влизане на присъдата в сила да се отнеме в полза на държавата автомобилът, а предметът на престъплението да бъде унищожен.
Присъдата на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.

В категории: Темида


Коментари
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори