×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сигнал до "Флагман": Самозабравил се пазач на Солниците разплака жена ми


Сигнал до "Флагман": Самозабравил се пазач на Солниците разплака жена ми
От Солниците всеки излиза с торбичка в ръка, а какво има в нея, никой няма право да провери. Тогава за кого е забраната?
16 Август 2015, Неделя, 09:00 ч.
Автор: Илонка Иванова

Българите стават зли и безчувствени, когато им дадеш малко власт, а аз поисках просто шепа кал

Прочетох материала ви за храбрия дядо с бастуна, който плувал в морето до Солниците и това ме накара да ви напиша моята история. Бях я запазил за себе си, огорчен и обиден, но сега искам да я споделя.
Съпругата ми е с тежка форма на коксартроза и са й препоръчани кални бани. Тя се придвижва трудно с два бастуна, затова няма как да я заведа на калта. От бариерата до мястото за калолечение има 500 метра, но тя по никакъв начин не може да ги измине дотам и обратно, особено в тази жега.

Носех със себе си кофичка от кисело мляко. Вместо да я сложа в чантата и да премина край пазача като много други, аз отидох и човешки му обясних положението. Помолих го да ми разреши да взема половин кофичка кал, за да намажа съпругата си, а после щях да я измия с вода, която си носех от къщи с туба. Това се случи във вторник към 11 часа сутринта.
Слаб мъж с буйна бяла коса ме изгледа строго и каза, че е забранено изнасянето на кал. И че нямам никакво право да влизам с тази кофичка.
Ударих го на молба, жена ми стоеше на този пек в колата и се потеше от жегата, казах му, че не може да върви, а той вирна нос и заяви, че като не може да върви - да ходи на лекар или санаториум.
Запитах го каква е разликата, ако аз се замажа от главата до петите, като стотиците хора, които минаваха край нас. Ще изхабя много повече от калта, но ще е разрешено, а ако занеса на съпругата си половин кофичка, ще е забранено. Той ме изгледа строго и ми нареди да си отивам.

Заварих съпругата си разплакана. Твърде дълго беше стояла в горещата кола и като ме видя, че идвам с празна кофичка, се разхълца.
В същото време край нас минаваха хора, които носеха кал в туби, пластмасови шишета с луга, кал във фирмени торбички на хипермаркетите, а пазачът не им казваше нищо, нито пък имаше право да бърка из багажа им. Тогава защо е там?
Самият аз можех да изнеса колкото кал си поискам, но реших да бъда добър гражданин, защото съм такъв и да получа разрешение. Всъщност бях единственият, който беше натирен и унизен.  Вместо съчувствие, получих надменен отказ.
Болно ми е заради сълзите на жена ми и заради малкия човек, с малкото власт, който ни накара да се чувстваме като просяци, искащи шепа милостиня. Вече отказвам да бъда съвестен гражданин.
Влизам, пълня с кал кофичката и си излизам, без изобщо да поглеждам към наперените пенсионери - пазачи.А те не смеят да ме спрат.
Защо трябва насила да се превръщаме в нарушители, пита с болка Петър Петков.       
  

В категории: Бургас


Автор
40
Коментара
40
Коментара по темата
40.
Жана
18.08.2015 15:03:33
2
0
Тоя пазач го знаем. По цял ден виси в кафето, а който иска да изнесе кал, просто му бута десетачка в джоба. Така един софиянец изнесе десетлитрова туба. Погали пазача по джобчето и той едва не хукна сам да му занесе тубата до колата.
39.
До 27
18.08.2015 06:13:32
2
1
Ела в хотел Космос,там съм пазач,ела.
38.
Аркус
17.08.2015 23:41:26
2
2
Хора, научете се да спазвате забраните. Пазача за това е там , ако пусне един с кофа на другия ден ще дойде някой с ремарке. Калта не е от неещерпаем източник. Има санаториуми където правят всякякви процедури по система. Това че на някой му хрумнало, че с една кофичка ще излекува жена си просто го забравете.
37.
056
17.08.2015 23:18:21
0
1
КАЛ МАЛ ,ГЛУПОСТИ !
36.
До 34
17.08.2015 13:17:14
6
5
Хайде на бас, че догодина собствениците гък няма да могат да кажат и ще има свободен достъп до калта? Те много добре знаят закона и ще кротуват. Освен това хиляди бургазлии и туристи, които идват специално за тази кал, ще обсадят мястото и ще има скандали, конфликти, може и до бой да се стигне. Което няма да е удобно за общината и тя няма да разреши ограничаването на достъпа. Какво толкова сте се вторачили в тази частна собственост. Прочетете закона! Сега остава и Бургаските минерални бани да ги приватизира някой. Борете се за правата си, а не треперете, че някой ще ви ограничи достъпа до лечебната кал. Така разсъждават само реститутите и страхливите дребни душици.
35.
Иван
17.08.2015 13:05:54
7
3
Като те е жал за жена ти защо си е оставил на тоя пек а не си седя в къщи и там да и занесеш кал ако можеше. Защото чрез нея се надяваш да получиш съжаления от хората и да предсдеш по голяма тежест на написаното. Да ама НЕ
34.
ggg
17.08.2015 12:14:20
10
9
Нaция от идиоти непризнaвaщи,прaвилa,норми и зaбрaни.Товa сме ние.Прост нaрод-слaбa държaвa.Достъпa до лугaтa е блaгодaрение нa добрaтa воля нa собственикa нa солниците.Догодинa зaрaди този и други кaвaли кaто него може дa зaбрaнят изцяло достъпa нa външни лицa.Тогaвa всички шушляци ще се нaложи дa ходят нa сaнaториум.Сaмо тaм ще имa кaл.Този път обaче нямa дa е безплaтнa.
33.
До 32
17.08.2015 10:49:43
2
12
Направо се просълзих за добрите и щедри собственици! А знаете ли, че по закон места с минерални извори и природни блага са изключително държавна собственост? Да сте чували за частни минерални бани или частна златна мина? Държавата може да ги даде на концесия, но не и да бъдат частни! След като са лепнали големи табели - място за калолечение, значи собствениците не могат да имат претенции върху него. И за какви поразии плащат от джоба си, че не се сещам?
Общината просто трябва да вземе това място, да го облагороди, да го направи достъпно и да го поддържа заради болните. Но тук всеки се прави на дръж ми шапката, а най-големият началник се оказва пазачът.
32.
До Драган
17.08.2015 10:03:15
9
13
До Драган , а на всякъде по света се плаща за да се ползва кал и луга и след като е частно естетвено ще има табелки частна собственост.Това , че собствениците са ви оставили да го ползвате безплатно и да си минавате от там е на добра воля.Кой им възстановява разходите и поразиите които правите като ползвате това безплатно калолечение , замислял ли си се
31.
Драган
17.08.2015 09:54:51
3
6
Навсякъде в такива места има разрешителен режим за инвалиди. Хората, които се нуждаят най-много. Много повече от другите, които са здрави и ходят там само превантивно. Но такова нещо като осигурен достъп до лечебната кал и луга, в Бургас няма. Новите собственици, които незнайно как са купили бургаските солници и са сложили табелки „ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ” не се интересуват от болките на бургазлии. Явно не се интересува от това и Общината. Кмета разкопа целия град в опит предизборно да покаже, че много се грижи за нас, а да се погрижи за инвалидите, не може. Нали за това избираме органи на държавната власт, за да се намесят в полза на гражданите, особено когато интересът на бургазлии е накърнен от самозабравили се „частници”. Но не е ли същото и по плажовете? Чадъри и шезлонги от 35 до 50 лв. Такова обирджийство не е имало досега, а Общината мълчи. Мълчи и правителството. И ще мълчат, докато всички ние не тръгнем да протестираме за правата и живота си.
30.
До 26
17.08.2015 09:27:12
0
12
Чети внимателно, ясно е написал. Той не я иска за вкъщи, а да маже краката на болната си жена ТАМ НА МЯСТО! Каква е разликата, ако я беше затътрил с някаква количка до калта и я беше намазал и ако занесе калта до нея с кофичката? Според мен нулева. И онези с тубите защо пазачът не ги спира?
29.
Василева
17.08.2015 09:15:42
0
8
Жегите бяха такива миналата седмица, че ако тази жена с два бастуна беше отишла тътрейки се до калта и обратно, със сигурност щеше да колабира. И в този ред на мисли да попитам - има ли медицинско лице на Солниците? Ходят болни и едва кретащи хора, мажат се с кал до ушите, стоят така по един час, задушават дишането на кожата, претоплят органи, включително и сърцето. А ако някой получи инсулт или инфаркт, пазачът пенсионер ли ще го спасява.
28.
*********
17.08.2015 09:11:38
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
27.
до 22
17.08.2015 09:10:18
1
4
Кaжи къде си пaзaч дa дойдa дa ти помълчa кaто шундa. Нaистинa ще мълчa...и думa нямa дa обеля.
26.
Павилно!
17.08.2015 09:08:50
11
10
Какво ще стане ако всеки иска да си вземе малко кал за в къщи?
Много просто : ще свърши калта!
25.
*********
17.08.2015 08:38:12
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
До 23
17.08.2015 08:17:03
5
1
Истината боли,нали.
23.
Plamen
17.08.2015 06:50:54
3
12
До 22. Момче не живееш в ледниковия период, че да ми обясняваш как някво тъпо набито младо биче без грам мозък, ложе да си падува само измисления бицепс.
Пък и шматки олигофлени от всички охранителни фирми, вие сте на работа, за да пазите нещо, да го съхраните, а не да биете и да тежкареите, че имате тениска секюрити, защото тогава носите наказателна отговорност.
22.
МНОГО СТЕ ОТВОРЕНИ
17.08.2015 06:20:13
13
7
КАТО ВИДИТЕ СТАРЕЦ ПАЗАЧ И ГОЛЕМИ БИТКИ СТАВАТЕ. АКО БЯХА МЛАДИ МОМЧЕТА,ЗДРАВИ, ЩЕ МЪЛЧИТЕ КАТО ШУНДИ,НАЛИ. ЖАЛКИ СТЕ.
21.
11212
16.08.2015 23:56:57
3
8
Човечност в нечовешко общество,това е равно на СМЪРТ . Да беше се върнал с щангата от колата,да му отвори черепа и да занесе на жена си главата му пълна с кал.
20.
Plamen
16.08.2015 22:17:21
1
9
Ония ден на пазача му викам, чичо украйнцште изнасят калта в буркани, и той ми вика да няма до я варят, изся се и продължи да стой на капана ине си мръдна пръста!!!!
19.
do 11
16.08.2015 22:02:39
2
9
arkus e firmata
18.
До 8
16.08.2015 21:46:08
1
16
Да. В България има закони и трябва да се спазват. Но има едно нещо, което е над закона и то е човечността. Нея всички са я забравили.
17.
Анева
16.08.2015 21:44:36
1
13
Е, кой не е виждал тази мижитурка пазача? Крие се зад къщичката или в къщичката и бял слон да мине, няма да го спре.
16.
до 8/9/10
16.08.2015 21:35:06
0
21
Съглaснa съм, че човекът се опитвa дa си върши рaботaтa, когaто е зaпитaн директно и не му е възможно дa си зaтвори очите.
Но (!!!) в случaя му е обяснено, че стaвa въпрос зa трудно подвижнa женa, зa която е невъзможно дa стигне до мястото. В случaя се е искaло сaмо дa се прояви мaлко човещинa...a нa пaзaчa му липсвa тaкaвa. Просто се е почувствaл зa миг НЯКОЙ и е избил цялaтa си злъч. A дaно попaдне в пододнa ситуaция и си спомни зa мъжът, молещ зa половин кофичкa от кисело мляко с кaл. Някaкви около 250-300 гр. кaл, носещa нaдеждa нa някого.
15.
Андонов
16.08.2015 21:17:25
2
16
Дано големият пазач да чете тази статия за да му кажа, че всяко зло се връща рано или късно, но се връща двойно. Г-н пазач или по скоро г-н Нищожество да знаеш, утре ще дойда да си взема кал и след като ми направиш забележка ще ти я нахлупя на простата кратуна.
14.
иван
16.08.2015 20:58:37
0
11
niyama da pitash 4i4o petre.
13.
*********
16.08.2015 20:56:33
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Жана
16.08.2015 20:49:33
5
16
С най-голяма симпатия към пазача му пожелавам да му се случи същото! И да го наритат като мръсно куче. Преди всичко трябва да бъде ЧОВЕК!
11.
иван иванов
16.08.2015 20:48:17
0
9
Познайте коя е фирмата,която охранява солниците.
10.
Теди
16.08.2015 20:48:07
6
12
Браво. Никой не съм видял да носи морска вода която да изсипе в басейна и след това да си вземе луга. Само знаем да вземаме . Не може само да се взема без да се връща
9.
Стефка
16.08.2015 20:41:51
13
20
Човека не е застанал от хубаво там и да обира негативите на повечето които икат да изнасят луга или кал. Проявете малко инпатия преди да упреквате човека и пишете глубости.
8.
иван
16.08.2015 20:34:29
19
19
Като е казано да не се взема значи не трябва.но нали е Българин трябва винаги да нарушава правилата с оправдание,че е малко или с репликата"аз ли съм най големия престъпник" Нали може свободно да се маже с кал колкото си иска. Не е ли достатъчно или иска да забранят на всички да посещаваме лугата. Ако си на мястото на пазача как ще си въшиш работата
7.
Тити
16.08.2015 20:05:06
3
40
Това е типичният синдром на малкия човек. Малкият човек е страхлив, свит, смирен, но когато види, че някой зависи от него и го моли за нещо, става голям бабаит. И започва да го мачка. И аз ходя на солниците. Всички изнасят и луга и кал, а пазачът се прави, че не ги вижда. Но му падал един, който го пита може ли и ето ти той вече е значим, той може да го наругае и да го смачка.
6.
Август
16.08.2015 19:54:44
4
46
И какво излиза сега? Че ако си учтив, възпитан и спазваш правилата, нямаш никакъв шанс да те броят за човек?
5.
!
16.08.2015 19:51:05
5
43
Зaщото си му дaл възможност дa се почувствa вaжен! Те зaтовa!
Другите не го бръснaт зa две стотинки и той си мълчи. Нaпомня ли ти товa нещо човече?! A? Е, тaкъв е средно стaтистическият бългaрин.
4.
Бурсука Бурсука
16.08.2015 19:50:54
1
43
грешката ти е че питаш брат,когато усетят че имаш респект към тях тея цървули се надуват,аз щях да го пратя да ми напъни кал и щях да го нкарам да си търси кофичка,между другото ако има един двама желащи да отидем и да унизим грозно пазача пишете,и без това ми е скучно
3.
Адидас Москва
16.08.2015 19:23:57
6
24
Да ама руснаците КУПУВАТ от правилните герб и сдс-фирми имоти Бургас и Сарафово а дядото не
2.
Бургас
16.08.2015 19:19:12
3
44
Когато се прибера в Бургас ще го намажа със кал този смешен 'пазач'. И на мен са ми правили проблеми. Стана ми много гадно от цялата тази история. Хора бъдете хора
1.
Репорте
16.08.2015 19:09:14
3
38
Къв е тоя пазач ве колко русняци и рускини съм виждал с 10литровите туби да си щъкат никой нищо не им казва а този дъждовник отишал му на крака да се изтегустирва
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори